Peugeot 307

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot

"-- skrytý --" 21.11.01  13:24

« Re: vrzganie sedaciek

hej, ten zvuk je zalostny. ale to bude aj slabym vykonom radia. asi len lepraky ti to nespravia. ja sa hodlam vymenit vsetkych 6, dozadu dorobit vysky, do kufra basak, zosilovac 5 kanal.

21.11.01  10:03

« Re: auto roku

Tak to jsme asi nekoupili uplne blbe, co rikate?

21.11.01  10:02

« Re: vrzganie sedaciek

Zadni jsou dobry, ale predni mi obcas zavrze. Asi kloub u operadla. No, me je kousek (110kg), takze ta sedacka asi skuci. No, pri prvni prohlidce je na to necham kouknout. Jo, a taky jsem se rozhodl, ze vymenim ty sumitka, co to ma misto repraku a koupim nejake slusne ozvuceni. Tech par korun za slusny zvuk do toho dam. Docela mi vadi, kdyz posloucham Metallicu a basa tam bruci, jako by sla pres booster.

21.11.01  09:40

« auto roku

tak se nam stala 307 mezinarodnim autem roku 2002. hura! jen doplnim, ze nejvyssi oceneni ziskal peugeot uz v roce 1969 za mode 504 a v roce 1988 za 405ku.

"-- skrytý --" 20.11.01  21:22

« vrzganie sedaciek

nemyslis na zadne, resp. jednu z nich, konkretne poklepava ta zapadka na odklopenie operadla? namaz ocelovy uchyt na karoserii, kam ta zapadka dosada.

"-- skrytý --" 20.11.01  21:17

« Re: Spotřeba

tych 9.4 bola svizna jazda v meste, studene starty, kratke useky. prvy tyzden vzorovu kombinovanu som mal 7.2, je treba ale povedat, ze to som skor jemne jazdil (bolo v zabehu).

20.11.01  19:14

« Re: Spotřeba

Jezdim jak jsem zvyklej a diesly nemam rad. Samozrejme to auto obcas prislapnu, at ukaze co umi ale nedelam to casto. A auta za temer milion je uz nejakej rozdil 30 tis mezi deselem a benzinovym motorem temer nepodsatny pokud nekoukam na dalsi provozni naklady. Mam benzin a vyhovuje mi to no.

20.11.01  16:37

« Re: Spotřeba

To htr: Nechci se te nijak dotknout, ale pro takovou jizdu sis mohl mozna koupit diesla, ne? Myslim, ze to slabsi TDI-cko je za podobnou cenu, jako 1.8T, ne? ...ale vsak ty to zacnes honit. On ten Passat s turbem jede moc pekne na to, aby tomu clovek odolal. Jenom ti preju, aby se to turbo moc nesr... Neznam nikoho, komu by ho nemenili po 2-3 letech. Ale zpatky k 307, kdyz uz jsme tady. Zacinaji mi povrzavat sedacky. Neda se s tim neco delat?

20.11.01  15:25

« Re: Spotřeba

htr-ty musis mit ale nervy... :-)))

20.11.01  11:50

« Re: Spotřeba

No ja nevim, ale asi to bude stylem jizdy. Je fakt ze s tim passatem nejezdm po Praze nestojim v kolonach a nezdrzuju se rozjizdenim na semaforech a vetsinou jezdim delsi trasy vic nez 50 km. Auto je uplne novy a zatim jsem vyjel jen jednu nadrz takze se do budoucna teprve uvidi. Nejezdim stylem brzda plyn a nezavodim. Po dalnici kdyz se jede 120-130, tak je spotreba rozumna kolem 6,5-7 l, pokud se ale jede jen o malinko rychleji tak to rapidne stoupa. Hodne je znat i kazde stoupani, kde to ma i 11 l. U minulyho auta (Daewoo Espero 1,8)jsem mel prumernou spotrebu asi 7,2 l/100 km. Jeste mam Peugeot 306, 1,4 spise na kratsi tarsy a u nej mam prumer 6 litru.
    :-)

20.11.01  09:23

« Re: Spotřeba

To htr: Clovece, jak to s tim Passatem jezdis? Muj velmi dobrej kamos ho ma uz 4 roky a jezdi tak za 10-11 l/100km. Co vim, tak se jednou dostal k deviti, ale taky si to prej vezme i 13, kdyz se na to fakt slape. Ja zas takovej setril nejsem ja na to nemam trpelivost. Zpravidla to vydrzim tak 200 km a pak to stejne rozjedu, at tam tece, co tam tece.

20.11.01  00:00

« Re: Spotřeba

Jo, Marcek to rucni mereni spotreby vysvetlil spravne. Ja mel predtim auto co PP nemelo a takhle jsem si spotebu pocital. Vychazela po kazdem tankovani temer stejne. Odchlky zpusobene tim, ze se do nadrze nekdy nacerpa o litr vic nebo min jsou pomerne male tak 0,2 l/100 km.

19.11.01  21:50

« Re: Spotřeba

... a chleba taky díky tomu levnější nebude :). No to jsou věci, to jsou věci. Člověče nedávno jsem vidět taky zajimavé auto. Vedle sedačky mělo nějakou trčící páku. Nejřív jsem si myslel že je to volič rychlostí, protože tam bylo "N" a "R" ale "D" nikde zato spouta cisel od jedničky do pětky... tak nevím k čemu to nakonec bylo. Sou to věci, sou to věci...

19.11.01  21:36

« Re: Spotřeba

Meris to tak, ze vynulujes pocitadlo, vezmes plnou a az pojedes po druhy tankovat, tak zjistis, kolik jsi ujel a kolik dotankujes litru! Pak to uz lehce spocitas! Ale nejak moc mne to nedrazdi, protoze benzin mi to stejne neusetri... :-)))

19.11.01  21:34

« Re: Spotřeba

Jenom mě napadá natankovat plnou, ujedu 100km a zase natankuju plnou. Což mi příjde jako uhozeny, nebo je to strašnej opruz a hodně práce a času. Jak se tedy měří ?

19.11.01  21:33

« Re: Spotřeba

Taky tak nějak. Ani neumím měřit spotřebu jinak než pomocí PP tedy Trip Computeru (cestovního počítače). Palubní počítač je český název aby to znělo exclusivne :-) A vůbec jak se měří spotřeba bez TC. Nikdy jsem nevlastnil auto který by to nemělo.

19.11.01  21:24

« Re: Spotřeba

Nemeril jsem, moc prace... :-)))

19.11.01  21:23

« Re: Spotřeba

Ja mam na VW Passat 1.8 turbo zatim prumernou spotrebu 8,1 l. Auto je uplne novy, ma najeto zatim asi 700 km, takze se s tim ucim jezdit a pocitam ze spotreba jsete klesne. Na delsi trasu cca 350 km jsem mel prumer i 7,2. Zatim jsem vyjel jen jednu nadrz a podle palubniho pocitace to melo 8,2 , ale po rucnim prepocitani mi to vyslo dokonce o 0,5 l min. Jak presne vam ukazuje ten PP.

19.11.01  11:06

« Re: Spotřeba

Ja mel pred tim Accorda 2.0 z ten pod 10 nesel, ani kdybych jezdil s vypnutym motorem. Nikdy jsem palubak nemel, takze na to ted cumim a sleduju, jak se spotreba pohybuje v ruznych rezimech. Uz mam vysledovano, ze mimo mesto a dalnici se pres 8 nedostanu i kdyz na to celkem dupu. Zato dalnice pod 8,5 nepujde. Mozna, kdybych jezdil pomalejc, ale pri jizde kolem 150 je to proste minimum. Je ale fakt, ze v patek jsem jel pres Prahu 1h a 45 min a pri tom pojizdeni se spotreba vysplhala na 9,7. Pak uz jsem byl tak nastvanej, ze jsem to na dalnici podrzel pod krkem a pri temer stale rychlosti kolem 170km/h jsem skoncil na 9,4. Ale zase to stalo za to.

18.11.01  18:01

« Re: Spotřeba

jo no tak to je jasný :o) To se musí :-) Naše služební Octavka 1.6 (55kw) sice prd jede, ale proháníme jí co se dá. Takže si bere kolem 11 litrů. Holt při 160-170 má téměř 5 tis ot/min :)

18.11.01  17:54

« Re: Spotřeba

Pokud na to clovek slape, tak si to vezme. A ze to laka... :-)))

18.11.01  17:52

« Spotřeba

To ten Peugeot tolik žere ?! Kolik s ním jezdíš ? 150-160 ? To by asi odpovídalo. Ale jestli jezdíš 120 na tempomat, tak to je docela hodně. Nebo těch 9 litrů je ve městě ?

18.11.01  17:27

« Re: prijem radia

Fuj a ja uz myslel, jak mam velkou spotrebu u Renaulta 1,6 16V, kdyz ho zenu, a jak to tak ctu, tak mam o litr mensi nez u Peugeotu! :-)))

"-- skrytý --" 18.11.01  16:16

« Re: prijem radia

ja mam teraz od posledneho tankovania 9.4 (nuloval som palubak). to je moja ,,bezna'' jazda. tak neviem teraz, ci ty jazdis tak usporne, alebo ja tak prasiacky. ale uz som mal aj 8.2, ale to som pozeral na palubak stale. teraz tam mam datum prehodeny a mam pokoj.

16.11.01  10:57

« Re: prijem radia

Mrkale, ty as ale smulu?!? Ja nevim, ja zas musim rict, ze na dalnici Plzen - Praha jsem s Kenwoodem za Zebrakem prestaval chytat Frekvenci 1 a ted to hraje celou cestu pekne. Dokonce chytam v Ostrove Egrensis!
    Me by taky zajimalo, za kolik s tim autem jezdite. Ja mam s petidverovou 1.6 spotrebu mimo mesto tak 7,3, na dalnici (porad kolem 150 km/h)tak 8,8 a ve meste (prekvapive) tak 8,2. V prumeru jezdim asi za 8,0 - 8,5. Minulou nadrz jsem se nazil jezdit usporne a v kombinaci vsech rezimu jsem mel 7,6, predtim jsem na to naopak slapal a dostal jsem se az na 9,5. Co vy?

"-- skrytý --" 16.11.01  10:41

« prijem radia

nie som spokojny s prijmom radia. na starom radiu a aute (daewoo lanos a SONY radio) som chytal vo viedni Fun Radio vsade bez problemov, na slovensku FM4 (rakuske radio) az do trencina. v P307 fun radio vypadava aj v blave a fm4 chytim ledva po senec. uz ma to auto zacina tak *, ze snad P uz nikdy nekupim. treba na to nejaky predzosilovac na antenu, alebo co je tam na *?

16.11.01  09:51

« Re: servis

Ja jsem taky kupoval auto jinde, nez ho budu servisovat. Ale nastesti mam v tom novym servisu kamarada, tak na to dohlidne. Zkus se poptat, jestli tam v Blave nekdo nekoho nezna. Pomuze to.

"-- skrytý --" 15.11.01  12:00

« servis

to je este vec, ktoru neviem ako spravit, resp. neviem, do akeho servisu pojdem. u nas v BA tu je Auto Alba, kto este robi peugeoty neviem. Auto Alba maju tri servisy. auto som kupoval v leviciach, takze tam asi nepojdem. som zvedavy ako dopadnem tu v BA.

13.11.01  13:49

« Re: dazdovy senzor

Tak to mam asi zatim kliku, ale i senzor, i svetla i mute mi zatim funguje dobre. Jenom jsem prisel na to, ze v manualu pisou, ze se da na ovladani pod volantem i posouvat kazeta a to samozrejme nejde. Ale to je spis chyba textu, nez radia. Pak prosim napis, jak byli v servisu ochotny, co ti na to rekli a jak dlouho jim to trvalo. Doufam, ze 307 nezdedila nesvary s elektrikou, jake byly u starych Citroenu BX a (asi) XM (proste ten nejvetsi pred Xantii). Tam se totiz jezdilo casteji do servisu, nez normalne po silnici.

matuS 12.11.01  22:50

« Re: dazdovy senzor

to vsetko je kvoli tej centralnej jednotke. musi sa to vsetko este softwarovo dorobit. mne na c5 hento tie stierace nerobili, ale tiez mi trocha vadilo ako fungovali.

12.11.01  18:12

« Re: dazdovy senzor

Já jsem nějak slyšel, že má Peugeot trochu problém s elektrikou... Ale slyšel jsem o to 206, tak tohle budou asi nějaký novorozenský chybičky u nové 307. Sice je to otrava s tím jezdit do servisu, ale je to zadarmo tak to snad nebude tak bolet. Jenom je pruda ztrata casu a najit si cas to tam odvezt. Chtelo by to sluzby, kdy by si technik vyzvednul a zase vratil auto na misto urceni... Myslím, že jsem našel mezeru na trhu :-) Jak by nám to všem motoristům ušetřilo čas a nervy .

"-- skrytý --" 12.11.01  17:46

« dazdovy senzor

funguje vam ok? mne sa chova takto. pri slabom dazdi: stojim s autom a zapnem. zotiera s pauzami. rozbehnem sa, prida aj stierace. ale ked potom zastanem, stieraju ako besne a nespomali ich. az samozrejme bez problemu stiera suche okno :-( a vrzga. aspom, ze automaticke svetla funguju. okrem toho sa dodrbava radio. nastartujem, display ok, da sa vsetko prepinat, ale je ticho, od reprakov nejde ani sum, tj. nejde do nich prud. vypnem motor, nastartujem a je to zase ok. dalsi problem. zapnem MUTE. potom ho chcem zrusit, MUTE z display-a zmizne, ale svieti iba LOUD (co mam zapnute), ostatne nic. ani nehra. vypnutie zapnutie nepomaha. zapne sa do rovnakeho ,,state''. pokial mackam vsetko dostatocne dlho, zacne to hrat. nestretli ste sa niekto s tym tiez?

12.11.01  12:58

« Re: Osvetleni palubni desky P307

A co jsi s tim mel? Ja jsem se na to dival i do manualu a zrejme se intenzita prosvetleni displeje aut. klimy menit neda. Nerikam, ze mi to nejak extra vadi, ale je to detail, ktery zamrzi. Jinak zatim musim zaklepat, ale tosud jsem najel skoro 5000 km a porad v pohode.

"-- skrytý --" 08.11.01  11:57

« Re: Osvetleni palubni desky P307

mne meni aj klimu aj palubak. hmm

04.11.01  17:06

« Re: Osvetleni palubni desky P307

Hele, ja kdyz menim intenzitu podsvetleni palubky, tak na displej automat. klimatizace to nema vliv?! Je to spravne? Jestli to delam blbe, poradte mi!

01.11.01  09:19

« Re: Osvetleni palubni desky P307

Ja to mam na maximum, ale na displej klimy to je stejne malo. Zkusim si s tim jeste pohrat.

"-- skrytý --" 30.10.01  10:49

« Re: Osvetleni palubni desky P307

ved si zvys intenzitu podsvietenia. ja som si to nasteloval prave pocas dna so zapnutymi svetlami. samozrejme nie pri plnej slnecnosti, to by bol extrem.

30.10.01  10:09

« Re: Osvetleni palubni desky P307

Oranzovou. Celkem dobre se na to kouka. Jenom mi vadi, ze displej aut. klimatizace je ve dne pri rozsvicenych svetlech spatne citelny a stejne tak kaplicka pocitace pred oknem se obcas leskne.

29.10.01  09:49

« Osvetleni palubni desky P307

Chtel bych se zeptat jakou barvu ma osvetleni palubni desky u P307.

28.10.01  22:48

« Re: Gumy

Kléberky na zimu mohu jen doporučit. Ony jsou to v podstatě Micheliny,jeden koncern.

"-- skrytý --" 26.10.01  16:25

« gumy

ja som si vyziadal Good&Year a mam G&Y TOURING. na zimu obuvam Dunlop SP Winter Sport M3. doteraz na starom aute som jazdil na M2. ine zimne uz nechcem ;)

26.10.01  12:33

« Re: Gumy

Jam mam vyborne zkusenosti s Barum Polaris, pak s Nokian Hakkappelita, ale ted jsem videl nekde nabidku na Kleber Krisalp 3 za 2599,-, tak se poptam a mozna do toho pujdu. Znate je nekdo?

26.10.01  11:27

« Gumy

P.S.: Ake obujete na zimu gumy? Skuste sa podelit so skusenostami.

26.10.01  08:16

« Re: Gumy a zahradka

Moja 307 1,6 16V ma gumy rozmeru 195/65 R 15H a typ Dunlop SP Sport 300. Dobre ze som sa pozrel predne uz maju po 14000Km len asi 3mm, nie je to malo? Nastastie idem prezuvat na zimne.

25.10.01  15:27

« Gumy a zahradka

panove zajimalo by me, jake jste dostali na 307 pneu pri koupi? Ja nemam elektrony a dali mi tam mam Dunlop Sport (cislo nevim). Ted jsem videl jednoho v Praze a ten mel Pirelli a pry se montuji i Good Yeary.
    Jo, kupoval jste uz nekdo zahradku? Jaky mate zkusenosti s tim?
    Dik.

22.10.01  07:35

« Re: brzdovy asistent

to 7659-ja to myslel tak,ze kdyz ti treba v zatacce zasahne, ze se docela leknes! Ty pridavas plyn a najednou nic, jako by ti nekdo vypnul motor a jeste to pak zpomaluje! Vetsinou se to stava za mokra, na suchu se mi to jeste nestalo!

22.10.01  07:32

« Re: BAS

matuS-to by se melo dat nastavit u vsech, stejne jako se da nastavit ABS!

matuS 22.10.01  04:42

« BAS

zmena toho BAS ucinku sa da podla mna nastavit softwarom. napr v c5 je super, ze vacsina veci by sa mala dat nastavit softom, pretoze to ide cez tu centralnu jednotku, podla mna ma 307 to iste, takze nebude problem. horsie je, ze vyrobca sa tomuto zatial nevenuje, ale podla mna pride cas a potom budeme upgradovat system pravidelne a budu pribudat funkcie...

21.10.01  20:22

« Re: brzdovy asistent

P.S.: Je jedna vynimka a to MB triedy A tam EPS zasahuje snat aj na rovine za sucha. To je typicky pripad ked sa nepodareny podvozok zachranuje elektronikou.

21.10.01  19:28

« Re: brzdovy asistent

Ach, ach, budem si musiet zvykunut. Ale to neznamena ze sa mi to paci :-((( Inak na EPS sa na autach s prednym pohonom da lahko zvyknut lebo je nastavene nie moc citlivo, horsie je to pri zadnom pohone kde zasahuje na klzkej vozovke prakticky neustale.

21.10.01  09:13

« Re: brzdovy asistent

Ne, ja to myslel tak, ze muzu vyuzivat libovolne brzdny ucinnek a asistent mi sepne presne v ten momemnt kdy ho cekam a pak nastane maximalni brzdny ucinnek! Brzdovy asistent byl vynalezen prave na to, aby byla co nejlepe vyuzita ucinnost brzd! Holt se musis naucit zachazet s brzdovym pedalem! Jen pro zajimavost, na ESP si clovek musi zvykat daleko vic nez na brzdovy asistent, je daleko zakernejsi! Ale ucinny, hodne ucinny!

"-- skrytý --" 20.10.01  20:37

« Re: brzdovy asistent

v tom je ta pointa. ty brzdis, dlhsie a on zopne az skoro polibis predne sklo (ako si napisal). ja ak by som potreboval polibit predne sklo, radsej si pocas toho dlhsieho brzdenia viac zatlacim na brzdu. ale ja viac brzdit nepotrebujem. teraz prave som to bol ukazovat kamaratovi. dva krat som brnkol po brzde, na treti brnk zabral a aj ked som pustal brzdovy pedal, ucinok neslabol. mne sa to proste nepaci.

19.10.01  23:13

« Re: brzdovy asistent

Jsem s nim maximalne spokojen! Asi ho mam lip nastavenej!

19.10.01  23:12

« Re: brzdovy asistent

Mne teda BAS spina ¨v ten moment, kdy ho potrebuju a to bud kdyz hodne rychle dupnu na brzdu nebo brzdim dlouho a postupne zvysuju ucinnek. To je totiz dost zajimavy, ja brzdim a kdyz si myslim, ze uz to auto bude flekovat a nemuze vic brzdit, v tom se spusti BAS a ja vzdycky malem polibim predni okno! :-) A nikdy si nevsimnu, jestli mi blikaji varovny svetla!

"-- skrytý --" 19.10.01  22:17

« Re: brzdovy asistent

to pavelpu, boze, aki ste vsetci niekedy mudri ;) az mi je niekedy smisno. ved si skus do tej brzdy tuknut a uvidis sam, co to spravi. je to dost neprijemne, ked to necakas. ale VSETKo je len sila zvyku.

19.10.01  13:45

« Re: brzdovy asistent

S BAS som nastastie doteraz nejazdil. Pred 307 som mal Alfu 156 " Ach este teraz sa sa mi zviera srdce ked si ma mu spomeniem len dufam ze ten Poliak co Nam ju lopol sa knej sprava milo ". 307 sme kupili ked nam poistovna preplatila poistku. Mame ju asi dva mesiace a ma najazdenych 12000km zatial bez najmensej zavady. Toto naprosto ocenujem lebo Alfa bola bozska pokial fungovala co bohuzial nebolo casto, ale co by clovek milenke neodpustil :-) Ale este tomu BAS na 307 je to velmi citlivo nastavene to mi potvrdil aj kamarat ktory ma MB E430 kde je ties BAS ale to nereaguje tak hystericky. Asi maju Francuzsky jemnu nozku.

19.10.01  09:25

« Re: brzdovy asistent

Souhlasim s tebou. Mam nalitano 3000km a jeste mi to neseplo. Ti kluci snad musi brzdit levou nohou, ne? Ale je fakt, ze jsem se "vyucil" na Audi A6 s peknejma jedovkama a tam se taky jakakoli neopatrnost pri brzdeni vymsti. Jinak k 307: Nemyslim si, ze by delali horsi auta na vychod. Je treba asi brat v uvahu, ze je to uplne novy model a holt jeste neni uplne vsechno vychytany. Jo a ta zelena barva - nerikam, ze jsem z toho nemel strach. Ale pak jsem to videl na zivo a me to auto pripada takovy vesely. Ale musim uznat, ze jsem vcera videl zlatou a to byla krasa!

matuS 19.10.01  00:00

« Re: brzdovy asistent

mkral> neviem, mozno ano, ale ked som jazdil 2 tyzdne s c5, tak som pomaly rozhodne nejazdil, a nikdy mi to nezoplo. treba totiz predvidat ;-) a nie kukat po babach na ulici, pripadne si preladovat radio alebo klimu
    ale ok, nebudem ta uz provokovat :-)

7265> uz si niekedy s bas jazdil? a vobec, nemas co jazdit hentak riskantne....

18.10.01  22:09

« BAS

Ach Brzdovy assystent je najvedsia blbost toru vymysleli. Poviem Vam priklad, predbieham kolonu vozidiel a potrebujem sa rychlo medzi nich zaradit, ta zosliapnem brzdu rychlo ale lem na 50% lebo to na plynule zaradenie staci. Ale ze je tu BAS tak "prask" a zrazu to brzdi naplno a vodici zamnou rezivaju "mrazive chvile". A nejlepsie nakoniec BAS brzdi stale naplno aj ked pustate brzdu " vsak on vie lepsie co chcem urobit :-)" pomoze len upne pustit brzdovy pedal! BAS je mozno dobry pre moju manzelku ale nie pre mna. A este nieco BAS sa neda ziadnym sposobom daektivovat :-(

"-- skrytý --" 18.10.01  14:31

« Re: brzdovy asistent

no ved jasne, ze spina len vtedy. ale staci, aby si velmi rychlo a prudko zatlacil na pedal napriklad do 1/3 (co ja zvyknuty z auta bez asistenta viem, aky je ucinok) a on zopne. ten rozdiel v tom co som chcel a ako to zabrzdilo je znacny. a v tak hustej premavke, ako je vo viedni len cakam, kedy vdaka tomu niekto do mna zo zadu vleti. jazdim tyzden a stalo sa mi to dva krat. pokakany som bol z toho tenkrat poprve. samozrejme, ze si treba zvyknut necukat vzbrklo na brzdu. ale chcete mi povedat, alebo aj ty matuSko, ze si nikdy v rizikovej situacii rychlejsie nezadupol na brzdu, kedy nebolo treba plneho brzdneho ucinku?

18.10.01  13:33

« Re: Tak uz ho mam

Ja jsem si stahnul Peugeot magazin cislo 1/2001 a tam je napsane toto (cituji) ze strany 4: "Mimoriadnym prínosom k ochrane životného prostredia je: partikulárny časticový filter FAP motore 2,0 HDi, 110 k (známy zo 607-ky, viď Peugeot magazín 3/99 – 2,2 HDi)". Ale jsete mi to nikdo nepotvrdil.

18.10.01  07:46

« Re: Tak uz ho mam

podle mne ho ma jen 2,2HDi!

matuS 18.10.01  04:41

« Re: Tak uz ho mam

preco vam tak zalezi, ci tam je ten casticovy filter, alebo nie?

matuS 18.10.01  04:34

« Re: predaje

ano, objednavaju sa auta. ale oni sa nerobia tak, ze teraz robime toto s klimou a teraz toto bez klimy...
    nazbiera sa urcity pocet objednavok a potom sa x-dni v tyzdni robi len jeden model s jednou vybavou, a napr pondelok sa robia cervene s drevom vo vnutri, v utorok sa robia zelene s drevom vovnutri atd...
    no a potom ide auto na vystupne testy, napr sa pozrie licovanie karoserie, vrzganie, vykon motora...a ja si myslim, ze tie horsie idu k nam, a tie lepsie idu do svajcu, do nemecka a podobne

17.10.01  11:15

« Re: Tak uz ho mam

To mas ten 110k HDI? A je tam ten casticovy filtr jak v 607?

17.10.01  11:11

« Re: predaje

Nevim, ale vetsinou kdyz si ted objednas auto, tak
    neberes to v showromu, ale dela se Ti na objednavku. Leda by koukali pri vyrobe n objednavku, ze je z vychodu, a tak tam muzou dat horsi dily.

17.10.01  09:21

« Re: Tak uz ho mam

S 307 jsem spokojen.Sice jsem toužil po sedanu(předtím 306 TD sedan),ale Golf se mi taky vždy líbil.Zvolil jsem HDI,Presence s aut.klimou a pal.poč.,spotřeba zatím 6,7(převážně město).Repráky ve dveřích se frantíkům asi nevydařily,taky drnčí levý přední.

matuS 17.10.01  09:02

asi nejak divne jazdis, na c5 mi to nikdy nezoplo

17.10.01  07:53

« Re: brzdovy asistent

Brzdovy asistent by mel spinat jen, kdyz seor vyhodnoti nebezpeci, to je pri delsim intenzivnim brzdeni nebo pri rychlem seslapnuti brzdy! Jina kmi nikdy brzdovy asistent nespina! Brzdovy asistent je dobra vec, proto bych ji neodsuzoval!

"-- skrytý --" 16.10.01  21:32

« brzdovy asistent

este vam musim povedat, na co som * ale naozaj dost. trosku som sa zapozeral v pondelok vo viedni do strany a vsimol som si neskor, ze sa predo mna niekto pcha. tak som prudsie stupil na brzdu a zopol sa brzdovy asistent. co je od neho pekne, az na to, ze som zostal stat na mieste (bolo to v cca 40kmh). skoro sa za mnou (do mna vratane) jebli tri auta :-( a dnes sa mi to stalo v ba, pri trosku netrafenom preslapeni z plynu. celkovo v starom aute som mal brzdu tuhsiu, asi si treba zvyknut tu na makkost a jemnost. ale aj tak. imho zabera moc vzbrklo. alebo by mal byt montovany len na zelanie. ved kto z vas nevie poriadne dupnut na brzdu? aj podla nejakych statistik, co som videl, zle brzdi (malo zatlaci) len cca 25% ludi.

"-- skrytý --" 16.10.01  21:25

« Re: Tak uz ho mam

Mam XT Pack, k tomu CD menic, upgrade na automaticku klimu. lutujem, ze som nezobral automat. a ano, je tam ten firemny alarm. nic viac som k tomu nedaval. farbu mam tu medenu - goa, farba ma efekt ako farba na nokiach 6110. podla nasvietenia sa meni. vyzera lepsie ako na obrazku, na druhej strane tou tvojou zelenou som bol velmi sklamany na zivo. lenze to je vec vkusu, mozno tebe sa bude pacit. to treba vidiet. co sa tyka tych opierok, mne velmi vyhovuju. totizto sa ti posuvaju aj ked dvihas alebo spustas sedadlo, takisto naklanaju s operadlom. okrem toho pri mojej polohe sedadla su presne v takej vyske, ako opierka na dverach, takze ked spustim ruky, mam obe v rovnakej vyske a nie som vytoceny bud doprava, alebo dolava. odkladaci priestor mas aj tu, v predlzeni stredovej konzoly co konci az za prednymi sedadlami. tym benzinom som nakoniec dost poteseny, aj ked nabuduce uz naozaj kupim dizel. poslednou dobou jazdim 1000km tyzdenne a pomaly kazdy treti den som na pumpe. fuj. mal som este 100k priplatit, na dizel a automat. aspom viem pre buduce auto :)

16.10.01  09:35

« Re: predaje

Nieje to velmi doverihodna informacia, ale kedysi mi kamarat co robi v Bratislavskom VW popisoval, ake su rozdiely v kontrole kvality pre auta na zapadny a vychodny trh. Udajne do Svajciarska a este niekolkych krajin sa vyberaju auta s najlepsie sediacimi dielmi karoserie a auta nemozu mat ziadnu drobnu chybicku. Auta s drobnymi chybami idu do vychodnej europy...

16.10.01  09:31

A co mas za vybavu? Mas CD menic, tempomat, ESP,
    elektrony, automat AC, ...? A v jake barve?
    Mas tam firemni alaram a pridal jsi tam nejake jine zabezpecovaci zarizeni?
    A co loketni operky - vyhovuji Ti tyhle separatni?
    Ja ted jezdim s Lagunou I a tam je stredova spolecna, ale je niz a ma odkladaci prostor. Takze kdyz jsem si sedl do 307, tsk mi ty operky pripadaly moc vysoko a neumel jsem si najit spravnou polohu. Mozna je to jen zvyk.
    Ja vaham mezi 1.6 16V a 2.0 HDI 110k. Nejdrive jsem byl vice nakloneny tomu dieslu (podle prospektu ma ten motor i filtr pevnych castic (jak 607 2.2 HDI), ale ted kdyz sleduju tuhle diskuzi, tak se mi zacina libit i ta 1.6.
    Jen me stve, ze kozeny volant + paka je jen v nejvyssi vybave (XSI) a neda se do nizsich dodat.
    BTW. Videl jsem na prospektu tu svetle zelenou, jak tady nekdo ma a vypada zajimave, ikdyz se krome me nikomu nelibila. Jen ji tak videt na zivo.

matuS 16.10.01  09:17

« predaje

vcera som kecal s jednym manikom a teraz mi to vrta hlavou, aj po tom co sa stalo mkralovi.

neni mozne, ze ked sa robia vystupne testy v tovarni, tak tie horsie auta sa posielaju do strednej a vychodnej europy?
    mojho otca alfa moze byt tiez jeden priklad.
    a pravda je, ze ludia ktore si kupuju fakt drahe auta, si ho nechaju doviezt priamo z nemecka, alebo rakuska.
    mozno je to paranoia, neviem. ale pomylit si vnutornu vybavu, tak ako v tomto pripade, to sa ani neda, to proste musi byt naschval. aspon si to myslim

"-- skrytý --" 15.10.01  13:19

« Re: Tak uz ho mam

povoz je to velmi fajn. dnes som spravil par desiatok km v mondeu novom a okrem toho, ze malo kozu a viec miesta vzadu, nepostrehol som rozdiel medzi nizsou strednou a strednou. inac, mne drnci membrana v pravom prednom. tiez to dam spravit. este to oblozenie podlahy vzadu, inac vsetko facha ako ma. spotrebu mam nizsiu ako ty, priemer zatial 7.2l, 700km. je to mesto blava, vieden, cesta medzi tym. a ta prevodovka mekne, to je pravda. inac ake mas na tom gumy? ja good&year, su hlucne :-( btw: na mondeu od 100kmh prefukuju na zadnych dverach okienka :-( sila.

15.10.01  10:07

« Re: Tak uz ho mam

Gratuluju a preju prijemne svezeni. Pockej par kilometru a vsechno si sedne. Ja cekal na auto na objednavku presne mesic a 12 dni a vse bylo OK. S razenim jsem problem nemel, ale verim, ze se to obeha za 14 dni. Mam ted najeto cca 3000 km a spotreba si krsne sedla. Praha - Plzen - K.Vary - Plzen - Praha prumer 7,6 l/100km. a to nejsem zadnej sporilek a obcas to rad prozenu. Treba zrovna kopec za Becovem na Plzen jsem si vcera fakt vychutnal. Zpracovani - nejak mi nejde utahnout zajistovaci sroub vlevo na palubce pod volantem na pristup k pojistkam a drnci mi levy predni reproduktor. Necham to opravit pri prvni prohlidce. Jinak maximalni spokojenost.

"-- skrytý --" 12.10.01  15:42

« tak uz ho mam

mam ho zabiehat?

k tym otazkam, ten hlinik, alebo drevo sa zmenit neda. do XR nejde drevo, do XT hlinik. bohuzial. ale to radio sa da, pri XT treba vypytat kazetak a prikupit CD menic. inac som trosku sklamany, lebo som na auto na objednavku cakal 4 mesiace a miesto slonoviny vo vnutri mi doniesli diamand. mohol som odmietnut, ale zobral som ho. este na dodaku z tovarne bola slonovina. posral to tam niekto pekne.

btw: chvilu som sa trapil, ako zapnut automaticke zapinanie svetiel, bolo vypnute, stacilo ale precitat prirucku, tak isto ako zmena jazyka na palubaku a osvetlenie (resp. intenzita) palubovky. dalsia vec, uz som nasiel aj par chybyciek v spracovani, resp. skor to je chyba navrhu. napriklad ako koberec vzadu ide pod plast pod sedakmi, vytahujes sa :-( ale som celkom poteseny motorom. aj na tu hmotnost sa to auto celkom hybe a motor ide krasne do otacok. ale nepaci sa mi radenie dvojky. velmi ztuha ide. tak isto napriklad ide lahko smer 3-4, ale tazko do stran. mate rovnake skusenosti?

11.10.01  15:04

« Re: Výbava

S hlinikovym panelem u XT nevim. Taky se mi libil vic, nez to "drevo". A protoze jsem chtel navic jeste cerny listy apod., vybavil jsem si XR Presence. Cenove jsem skoro stejne, jako u stejne vybavenyho XT-cka.
    Mam radio s kazetakem, 6 repro a CD changer. Pohoda. Dolby B to ale nema. Ony i funkce CD changeru jsou omezene. Nema to napr. Random, editovani nazvu skupin apod. To je vec, ktera me mrzi.

11.10.01  12:49

« Výbava

Má někdo zkušenost s výbavou:
    1.Lze při výbavě XT získat hliníkový panel? Pokud chci ho mít, tak bych musel dovybavovat na vyšší úroveň XR, ale pak to příjde podstatně dráž.
    2.Lze zkombinovat radiokazeťák z měničem CD? Tato varianta MG+CD měnič se mi jeví velmi zajímavá. Má magneťák Doby B?

11.10.01  09:13

« Crash test

Nevite nekdo, jak dopadl crash test u 307? Mam pocit, ze Peugeot testy u svych vozu nejak nezverejnuje. Dival jsem se na internetu snad vsude a nemuzu nic najit!