Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
"-- skrytý --" 27.05.02 10:14
« Re: spojka
hej, je to presne toto, co popisujes. ja tam mam to ustrojenstvo z novej sady a je to ok. az na to, ze zase sa prejavuje nova chyba a to, ze obcas pri zapinani blinkru do prava sa spustia dialkove a pri zapnutom blinkri (v tomto pripade) nejdu vypnut. tusim sa to stalo ale iba dva krat, alebo tri.
btw: co ta naprava, uz maju nejake info z francuzka? -
Lubos.1 27.05.02 09:16
« Re: spojka
Spojka je Ok, ale zatial mam nejazdenych iba 5000 km,...
Ako sa vam prejavovali tie packy pri volante, ktore boli menene? Mne sa niekedy blinker nevypne, len to tak cudne praskne. Nastane to vtedy, ked je zakruta velmi jemna a neotacam volant viac ako o asi 1/4 otacky. Popripade sa vypnu, ale s dost silnym rachotom, a to hlavne vtedy, ked sa volant vracia spaet trochu rychlesie. Okrem toho ho niekedy nemozem zapnut, lebo sa mi vrati hned spat. Ked vam to vymenili, uz to bolo v poriadku? -
"-- skrytý --" 24.05.02 10:25
« Re: zamok operadla zadneho sedadla
hej, skrinka je celkom fajn, ze nedrhne. az teraz som si tak uvedomil, ze to bolo celkom otravne, aj ked pred tym mi to nevadilo :-) napravu kukali a merali snad dve hodiny, vozili sa. na nic neprisli. z hladiska toho, ako to ma byt od vyroby, je vsetko ok. takze si asi budeme musiet pockat na francuzov. dal som si vymenit ten senzor, krasne ho nalepili ;) spravili aj zadrhavanie zamku lavych prednych dveri. zostavaju mi uz iba koberce a ta zapadka operadla. tie koberce budu musiet asi vymenit komplet. pozeral som v salone nove ,,rocniky'' 307 a tam uz pod sedadlom je asi 3cm koberca naviac. ja to mam len tak tak a aj vsetky starsie kusy to tak mali. takze si francuzi asi uvedomili, ze setria na nespravnom mieste. -
"-- skrytý --" 22.05.02 15:28
« Re: zimne pneu na 307
nemam. na starom som mal M2, boli fantasticke. hlavne trakcia. teraz mam G&Y Ultra Grip 6, rozmyslal som tie UGW, ci ako sa oznacuju, najnovsie, ale tie su skor zimna zmes a na cesty, nie moc na sneh. takze som zobral tie UG6. a ano, kupoval som ten isty rozmer. -
« Re: zimne pneu na 307
to Lubosl: Ja mam dy Dunlopy M3 a maximalni spokojenost. Jdi do nich. Ja je kupoval pred zimou za cca 15 tis. Kc. vc. montaze.
Moje auto se ted nejak uklidnilo. V servisu jsem nebyl, ale vsude klid, nic neklepe, neboucha, funguje... Snad jsem to nezakrikl a nezacne to. -
Lubos.1 22.05.02 10:06
« zimne pneu na 307
mkral >
Videl som nejaku akciu na zimne pneumatiky (4 za cenu 3), tak ich asi pojdem kupit. Videl som tam aj tie Dunlopy Wintersport M3 za 14 000, co je super cena. Mam taky dojem, ze ich mas. Bol si s nimi spokojny? Aky rozmer si kupil? Rovnaky, ako mas letne? -
Lubos.1 21.05.02 11:42
« Re: Francouzské peklo
mkral: ja som nemal problemy ani tak so zamkami, ako so sedadlom vodica. Mechanik mi nieco nastriekal zospodu asi na nejake uchyty alebo nieco take (bol som pritom). Ten volant neviem, keby mi to tiez preslo, tak by som bol rad, ale musi sa to riesit touto cestou, takze si este pockam.
S ostatnymi vecami problemy zatial nemam. Co mas s naraznikom? Niekto ta tukol? Ked zistis, co je s tou napravou, tak sa ozvi. -
"-- skrytý --" 21.05.02 11:09
« Re: Francouzské peklo
to lubos: dnes ako som isiel do viedne, volat ticho... hm. ani sa nepohol. co sa tyka toho ticha, ako si pisal, podla mna ti iba gumicky a zamky nastriekali silikonom :))
inac, idem zajtra vymenit ten zadny naraznik, listu co mi odpadla, dazdovy senzor, vytahujuce sa koberce spod zadnych sedaciek. vam to nerobi? :-o a vo stvrtok do levic spinaciu skrinku, poviem im aj tu napravu a podobne. uz som im to spominal. ze sa na to pozru. a + vsetko, co zajtra v BA * :)) -
Lubos.1 21.05.02 09:03
« Re: Francouzské peklo
Ja mam tych problemov nastastie menej, ale predsa su. Vyzera to tak, ze 307 vyrobene niekedy v polroku minuleho roku mali pomerne dost problemov, potom bola vacsina vychytana. Ale na druhej strane - asi pribudli nove.
Vcera som bol v servise - sedacka mi uz nevrzga a v aute je klud a ticho. Az mi to je divne.
Volant mi vibruje stale. Co sa toho tyka, francuzi si vyziadali dalsie informacie, takze som sa bol so servisnym technikom previezt na dialnicu, aby si to vyskusali. Potom to cele znova spisali (nejaky dotaznik) a znova to poslu do Francuzska. Takze budem cakat min. mesiac.
Inak vcera som sa bol previezt na novej Corolle. Tvrda spojka, nemoznost pozdlzneho nastavenia volantu, pomerne hlucne,, uzke sedacky, malo miesta po stranach na nohy,...Verim tomu, ze kvalitou sa 307 na Corollu nechyta, ale vsetko ostatne je lepsie. Samozrejme je to len subjektivne hodnotenie. -
« Re: Francouzské peklo
Objednal jsem 2.0Hdi 110k. Mám ho mít koncem příšího měsíce. Doufám že s ním nebudou takový problémy. Když jsem ho objednával, ptal jsem se prodejce na největší problémy. Ale jasně že mi tvrdil že žádný velký problémy ještě neřešili. Teda přiznal ty páčky středu volantu. Jinak nic...........
Máte někdo zkušenosti s dodací lhůtou u těchto aut?
« Francouzské peklo
Koupil sem před 9ti měsíci P307 2.0(benzín) XT, teď toho opravdu lituji.Pokud někdo o tomto voze uvažuje, tak ho opravdu nedoporučuji.Zlatý německý auta.S VW Golfem sem žádný problémy neměl.S p307 sem v servisu tak 2X do měsíce.Po 9ti měsících mám najeto 35000km.Nejprve problémy začali asi při 8000km.Motor běžel na 3 válce, za studena se to celý klepalo a motor nešel do otáček.Tato závada byla definitivně odstraněna až po 3 měsících a to při 4 návštěvě servisu.Dále 3x přivařovali výfuk a něco na podvozku, aby to neklepalo.Tekl olej z převodovky.Výměna zámků u obouch předních dveří - šílený vrzání.Výměna zámků u zadních sedadel - klepalo to.Výměna držáku zadní hlavové opěrky - vylezla z čalounění.Oprava antény - nešla odšroubovat.3x výměna páček,středu volantu - při zapnutí směrových světel aktivována světelná houkačka.Oprava výstražné houkačky - netroubilo to.To že v interiéru vržou plasty jak o závod ani nemluvě.Takže myslím že to je dost důvodů k naprosté nespokojenosti a to jednak s vozem a jednak se servisem.V servisu vše objednávají, trvá to 3 týdny a když bych si pokaždé nezavolal jestli už jem to přišlo, tak bych se nedočkal.Co mě stálo pokaždé vypůjčení náhradního vozu (bez auta se neobejdu) ani nepočítám.Až doplatím leasing, nikdy si už ty francouzský krámy nekoupím.Pokud by chtěl někdo se mnou probrat nějakou závadu, nebo má obdobnou zkušenost,napište!!! -
« Re: zadne brzdy
Asi ste dostali do ruk moc tiche auto, ze vam vadi aj suchanie brdzoveho oblozenia :-) Ja som sa nedavno zviezol opat mojou starou R21 a nevrzgala, ale ked som ju pustil s vypnutym motorom dolu kopcom, bolo pocut vselijake pazvuky v interieri a cosi aj zvonku, ked bezal motor, bolo to OK. Takze ako riesenie vam doporucujem odstranit vsetky protihlukove ochrany od motoru a vrzganie uz nebude pocut :-))) -
Lubos.1 17.05.02 09:18
« zadne brzdy
Zdravim. Ked idem pomaly a zacnem jemne brzdit, tak pocujem zo zadnych kotucov zvlastny zvuk. Je to zvuk, ktory nevydava nejaky kamienok alebo nejaka prekazka, ale rovnomerne kotuce. Ked napr. na kopci stojim na brzde a pomaly ju popustam, pocujem praskavy zvuk (niekomu to robi ked pusta rucnu brzdu). Neviem, asi je to OK, ale vadi mi to. Mate niekto s tym skusenosti?
Inak nasiel som dalsi mozny zdroj vrzgania a praskania interieru. Zrkadlo na protislnecnej clone u spolujazdca. Pri prechadzani nerovnosti to trochu vrzga. Tak som po tom drbol a prestalo :-)
Inak celkom pohoda, okrem toho, ze mi stale vibruje volant a vrzga sedacka. Uz som dlho nebol v servise, takze idem v pondelok na navstevu. -
« Re: Peugeot 2.0HDi 110k XT
basil-problem je, ze kdyz vypnu ESP, tak se ta chyba projevuje pri brzdeni, myslim, ze chyba bude v komunikaci tech pc... Pokud ho vypnu a pak brzdim, tak je citit prace ABS, pokud ESP samo vygeneruje chybu a vypne se, je vse OK. Ted uz je to navic stejne pase, protoze zacalo blbnout ono udavane ABS, ktere zustava po startu rozviceny a zhasne az po urcite dobe, jsem teda zvedavej, jak si s tim servismeni poradi...
Lubos.1 13.05.02 09:22
basil>
Vibracie citim medzi 120 - 140 km/h, najviac pri 130. Pri vyssich rychlostaich uz nie. Napr. vcera na dialnici som skusal, co to da a pri 190 som necitil ziadne vibracie :-)
Volant sa do strany neuhyba, len sa rychlo a pravidelne trasie. Presne akoby neboli vyvazene kolesa, ale tie su, takze problem je v niecom inom. -
« Re: Peugeot 2.0HDi 110k XT
No uvídím, ESP jsem viděl pracovat zatím jen na demo ukázkové videokazetě od Peugeotu. Celý systém je založen na porovnávání naprogramovaných dat uložených v řídící jednotce s daty které vyšlou elektronické snímače umístěné na čtyřech místech podvozku auta. Celý systém pracuje efektivně v závislosti na stávající rychlosti podvozku auta. Uvidím třeba se to tak rychle neposere a navíc je na palubce tlačítko "ESP", takže to můžu i vypnout. Jen doufám že když se dostanu do "extrému" bude zrovna zapnutý . . . . . . hehe -
Lubos.1 09.05.02 11:06
« Re: Peugeot 2.0HDi 110k XT
Ja som na tom podobne. Mne zase vibruje volant okolo 130km/h. Kolesa vyvazovane boli a aj prehadzovane zozadu dopredu a tiez prevazene. Vibruje to stale a nikto nevie, co s tym. Neviem, ako to budu riesit a ci vobec na to v Peugeote vo Francuzsku pridu. Mozno bude potrebne vymenit prednu napravu alebo cele riadenie. -
Lubos.1 08.05.02 16:28
« Re: co je tak ticho?
Ticho je preto, ze je dnes v SR a CR sviatok :-)
Ja mam stale problem s tym vibrovanim volantu a trochu mi povrzava sedadlo vodica. Inak vsetko OK, aspon zatial. Najazdenych mam zatial 3500 km.
Cakam, kym mi daju vediet zo servisu, ze maju nejaku spravu o tych vibraciach z Francuzska a zatial nic. V Peugeote asi vsetko dlho trva :).
Francuzi su lenivi.
mkral: mas este stale problemy s tym tahanim do strany? -
"-- skrytý --" 08.05.02 15:02
« co je tak ticho?
ja som oprel auto, znovu sa ozyva predna naprava, zamky dveri povoluju, zase to vydava pazvuky, co sa vytahovali koberce urobili tiez na *, zistil som, ze bol zle zacvaknuty nasadec so ziarovkou k prednemu blinkru, odisiel mi pravy vyskac (nie original peugeot, ale extra kupovane), prave predne dvere zacali pri vypeckovanej muzike trochu rezonovat, asi povolila ta nova instalacia, ale inac je pohoda ;) a ako sa mate vy? (a dnes mi este na dovazok colnik pchal ruku do otvoru v sabaku, ze co v nom pasujem. nastastie ho nechcel rozoberat alebo podrzat na colnici ;)) a urcite je toho viac, ale uz si nepamatam.
samozrejme, ze prehanam, ale nieco pisat treba a vonku je tak krasne. -
« Re: pazvuky v interieri
A kdo rika, ze je to dramaticke? 307 ma jednu zajimavou vlastnost - kdyz se ti odnekud ozve pazvuk, tak nepoznas odkud to bylo. Takze mas pocit, ze ti klepou prave zadni dvere a pritom je to krabicka bonbonu na stredovem tunelu. Nebo mas pocit, ze ti klepe motor a jsou to obaly od CD ve skrince pred spolujezdcem. Mam uz 4. auto a takhle zmatenej jsem jeste nebyl. Co jsem utahl tu hadici od sani (spatne to pak tahlo odspodu), tak jsem max. spokojenej. -
"-- skrytý --" 02.05.02 17:43
« probs s p307
ked uz tak tu poniektori sefuju, co za problemy s tym autom su. co bol vlastne problem, ktory by znizoval uzitkovu hodnotu, alebo nutil chodit do servisu, alebo branil pouzivaniu p307? ja kebyze nejdem kvoli * do toho servisu, tak mi to auto nerozjebu a mam pokoj ;) -
« Re: Porovnání: Ford Focus vs 307 vs Honda Civic 5d vs Seat L
Jenze tvoje 5D z roku 98 technicky vychazi z roku 92. Tam je 6 let na odchytani pripadnych much. Novy Civic ma taky svoje. Sam jsem mel do zari par let Accorda a i ten mel svoje mouchy. To si nevyberes. Me ted spis sere, ze se mi o 307 otrel kuryr na mopedu a trosku mi odrel dvere. -
« Re: Porovnání: Ford Focus vs 307 vs Honda Civic 5d vs Seat L
Ja mam Civic 4D 1998, ale ako tak citam tuto diskusiu tak P307 by som si nekupil. Za 4 roky som s autom nemal absolutne ziadny problem. Skratka nepokazilo sa nic ak neratam jednu vypalenu ziarovku v reflektore.
Mam taky dojem, ze francuzi sa pohrali s designom, ale na spolahlivost sa vykaslali. -
Lubos.1 30.04.02 14:21
« 307...vibrovanie volantu
Mam novinku. Informoval som sa v Rakusku o tom vibrovani volantu pri vyssisch rychlostiach a je to znamy problem, ktory bude (mozno uz je) rieseny vo Francuzsku. Takze tam bude vacsi problem ako len kolesa.
Tolko k teme, ze su auta delene podla kvality do zapdnej / vychodnej Europy. -
« Re: 1.6 16 V alebo 2.0 HDI ?
Dnes som si objednal 307 HDI 110k XT pack + automatickú klímu ( zelená metalíza ). Má byť vyrobený v júli - posledný pracovný mesiac pred celopodnikovou dovolenkou, čo sa dúfam neodzrkadlí ešte rapídnejšie v "kvalite" vypracovania.Odber 307 by sa konal v auguste.
Lubos.1 30.04.02 12:46
« Re: Porovnanie
Paulus >
Tazko porovnavat generacne odlisne auta. 307 je bezpecnejsia, designovo krajsia, tichsia, pohodlnejsia, lepsie sedi na ceste (to myslim vazne), atd. Okrem toho je v plnej vybave, takze tazko porovnavat.
Ak mam hodnotit spolahlivost, nemozem to spajat s poruchami + nedostatkami uplne noveho modelu, ktore su z vyroby. Da sa to porovnat az potom, ked sa bude vyrabat 307 aspon 3 roky a potom sa uvidi ich spolahlivost. Napriek vsetkemu: Je pravda, ze s Corolou som prakticky problemy nemal. Keby nebola taka zbytocne draha, tak o novej uvazujem, ale 1,6 l motor v najvyssej vybave by ma vysiel o 100 000 Sk viac ako 307. A to by nemala tu vybavu co je v Peugeote.
Je ale pravda, ze ak by som mal s 307 problemy stale, tak by som si uz ine auto ako japonske nekupil :) -
« Porovnanie
Lubos1: Ty si mal predsa T. Corollu. Velmi by ma zaujimalo porovnanie tychto dvoch aut. Som si vedomy toho, ze P307 mas zatial len relativne kratko, Corollu si kupoval, pokial sa dobre pamatam jazdenu, ale aj tak by ma to zaujimalo. Ja si totiz myslim, ze tie tabulky ADACu svedciace o spolahlivosti aut asi nebudu bludmi... Proste japonske auta vo vseobecnosti su spolahlivejsie ako europske. Tymto ta ale nechcem ovplyvnovat, ak mas iny pocit (skusenost) tak napis. -
matuS 30.04.02 02:00
« Re: 1.6 16 V alebo 2.0 HDI ?
yyyy> ako relativne lacnejsia? ved nafta stoji v rakusku ako u nas, a benzin dvakrat tolko...
lubos - 307 sa uz vyraba rok, ak ma pamat neklame. za male problemy povazujem, ked nieco v aute vrzga, nedovieraju sa dvere. ale problemy s napravami urcite niesu zanedbatelne. -
« Re: 1.6 16 V alebo 2.0 HDI ?
>Hľadám dynamiku spojenú s pocitom istoty pri jazdení.Neviem či v tomto smere ponúka viac 1.6 16 V alebo HDI-110k.sa HDI - 110k rentuje až tak po 140 - 150 000 km< presne tak, neoplati sa ti to ... blbe co? keby bola jasna odpoved, ten druhy sa uz davno nevyraba - takze je to furt len na tebe, ale su tu dva aspekty - ak pojdes do zahranicia, zistis ze je tam relativne lacnejsia nafta ako benzin - HDI sa da precipovat -
« Re: 1.6 16 V alebo 2.0 HDI ?
Otázkou peňazí to samozrejme v mojom prípade je, ale chcem aspoň raz v živote užívať nové, výkonné a podľa možnosti aj spoľahlivé vozidlo.Z ekonomického hľadiska sa HDI - 110k rentuje až tak po 140 - 150 000 km, čo pri mojom jazdení bude dosiahnuté za 6-7 rokov.Hľadám dynamiku spojenú s pocitom istoty pri jazdení.Neviem či v tomto smere ponúka viac 1.6 16 V alebo HDI-110k.
A čo spotreba pri dialničnom tempe napr.150-160 km/hod? -
« Re: 1.6 16 V alebo 2.0 HDI ?
No u těch Fokusu je to vážně divný. Protože ve státech kde se prodává taky, byla na toto téma duskuze jak je možné, že v USA je to Fokusem samá potíž. Vystřelovaný airbagůy, bez příčiny, hoření motoru, zasekávání tempomatu, vadná zadní náprava.. a v Evropě je to nejspolehlivější auto. Představitel Fordu to okomentoval, tím, že jsou jiné požadavky na auto u evropských zákazníku a u zákazníku z USA. Což jsem sice nepochopil, ale holt to že občas něco upadne, nebo zahoří nikoho nijak v Evropě neznepokojuje :-) Takže s tím Focusem je to vážně divný. Jinak každý nový auto má své neduhy. Dokonce jsem se tady na MC dočetl že i Rolls Royce měl problémy. -
Saab 29.04.02 15:27
« Re: 1.6 16 V alebo 2.0 HDI ?
to rbaron: Focus stahovali do servisu asi 5x (možnost samovznícení elektroinstlace, odpadl kryt oleje, špatně naprogramovaná řídící jednotka = nižší výkon auta, atd) a pak si ještě stačí pročíst rubriku o Focusu. A co na to TUV ? Dle nich je Focus nejspolehlivější :-) -
Lubo souhlasim.
rbaron: Je to asi tak, ze kazde auto ma sve mouchy a kazde ma v zaruce par oprav. P307 jich urcite nema nejak vyznamne vic, nez jine nove auto, u ktereho se rozbiha vyroba. A i ty zavedene maji sve (viz otcova nova A6). Takze jestli chces kupovat nove auto, tak ti muzu 307 doporucit. Ja jsem na auta hodne narocny. Asi az moc, takze jsem citlivy na jakekoli nedostatky. Podle popisu na tom budou mkral i LubosL podobne, jako ja. Normalni clovek na to mozna ani neprijde. -
Lubos.1 29.04.02 12:24
rbaron:
V kazdom pripade som narocny zakaznik, nechcem nic zlahcovat, ale je typicke, ze kazdy novy model auta ma svoje problemy. Vychytaju sa mozno po 2-3 rokoch. Vynimkou su mozno japonske vozy.
Tym nechcem povedat, ze som s 307 absolutne spokojny. Objavuju sa chyby, ktore su vyslovene tupe a nemalo by sa to novom aute stavat. -
« Re: 1.6 16 V alebo 2.0 HDI ?
to Lubos1: No, to jsi asi velmi málo náročný zákazník nebo zarytý fanda značky. Takovéto problémy jsem zvyklý řešit denně, ale mám starou dvacetiletou plechovku, dobrovolně jsem si ji vybral a denně na ní něco štelovat mě prostě baví. Ale u nového auta, do kterého máš jenom lít benzín a jezdit na garančky, je to dost blbý, nemyslíš? -
Lubos.1 29.04.02 10:06
« Re: 1.6 16 V alebo 2.0 HDI ?
Neprehanaj. Nie su to sialene problemy. Su to nedostatky, ktore bude mozne odstranit v zarucnej dobe. Cloveka to nastve, ale nezblazni sa.
BTW: bol som v servise, odstranili prakticky vsetky problemy, auto uz ide rovno a nema tendenciu tahat do strany (geometria).
Prehodili mi kolesa zozadu dopredu a vsetky znova prevazili. Co sa tyka trasenia volantu, je to podstatne lepsie. Aj ked - stale to nie je perfektne. Ale uz to skoro vobec necitit. Volal som do servisu, kde som im to oznamil a vysledok bol, ze sa bude pisat sprava do Peugeotu France, co s tym. Takze uvidime.
Dufam, ze mi s vymenou nebudu robit problemy a ze to maju na sklade a nebudem musiet cakat.
Info z Francuzska este nemaju, ale som v kontakte s importerom, takze by to malo pomoct. Odislo to od nich v pondelok - utorok. U importera mi bolo slubene, ze by mala byt odpoved tento tyzden.
Aj tak si osobne myslim, ze bude problem iba s pneumatikami. Podla mna su poskodene. Mozno boli zle skladovane. Samozrejme - nikto to v servise nevyskusal. Ked som im navrhol, nech to na chvilu prezuju z ineho auta, tak mi arogantne oznamili, ze nemaju ine pneu/kolesda. Pritom vonku som videl min. 4 ks 307. Skoda reci.