Peugeot 307

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.06  11:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Peugeot 307 vs. PDA GPS navigace

mozno budem trosku off topic, ale Brazdic, ako sa ti podarilo rozbehat ten n35? Ja sice nemam Tomtoma, ale mam iGO, je tam cele slovensko, genialny softik, vsetko je OK, len moj Acerik mi vzdy pise no GPS signal a je jedno, kde som. Co mas nastavene? Pretoze program mi GPS v PDA detekuje, nastavene mam protokol NMEA, COM8 GPS on navigator a 4800 baud rate. Skusal som cokolvek, stale no GPS signal :'-(
    Pierce, preco si vymazal svoje prispevky?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.05.06  15:13

« ZÁHRADKA NA 307

ZÁHRADKA NA P307 HB 5D SPOLU S NOSIČOM NA LYŽE PRE 3 PÁRY LYŽÍ ZA 3000,- SKK.
    ZÁUJEMCOVIA: pierce@pobox.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.05.06  18:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Peugeot 307 vs. PDA GPS navigace

yoyo: Sklo-fólie-sklo je konstrukce naprosto každého vrstveného, resp. lepeného skla, takže v tomhle rozhodně ten rozdíl nespočívá!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.05.06  17:57

« Re: Fíjha!

Robiro: Ale nemá to každá 307, takže se třeba raduješ zbytečně... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.05.06  17:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Peugeot 307 vs. PDA GPS navigace

to predne atermicke ma v sebe kovovu foliu. dokonca to je dvojvrstvove sklo, teda sklo - folia - sklo. a vidno to pod istym uhlom ako "ruzove/fialove" sklo. najma cez uz spominane polarizacne skla na slnecnych okuliaroch, a to zvonku.
    duhu hadzu tmave folie na bocnych oknach...
    mal som GSM antenu nalepenu zvnutra, ale funkciu vonkajsej nesplnala. uvazoval som nad takou, ktora sa nalepi zvnutra a zvonku, presne oproti tej vnutornej sa nalepi externa, mala antenka. pre GSM moduly to je a funguje. ci nieco take je i pre GPS.... ??? vyskusat som to nestihol, vymenil som auto po jeho umrti...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.05.06  17:53

« Fíjha!

Fíjha!
    To som fakt nevel, aké špičkové predné sklo mám v aute... >:D
    Mne to naopak vyhovuje, aspoň mi cez čelné sklo do mozgu nepreniká žiadne žiarenie z mobilných telefónov z áut idúcich predo mnou... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.05.06  15:16

« Re: Re: Re: Re: Peugeot 307 vs. PDA GPS navigace

To "atermické" sklo je pouze přední, nikoli všechna (to by nikdo nezaplatil!). Při pohledu zepředu je krásně vidět, jak hází duhové odrazy. A nejlépe je to identifikovatelné při použití polarizačních brýlí.
    Pozor! Neplést "tónované" a "atermické". Francouzi dokonce používají výraz "odrazové/odrážející", což podle mého názoru nejlépe postihuje podstatu věci.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.06  14:44

« Re: Re: Re: Peugeot 307 vs. PDA GPS navigace

Dík za info, toho jsem se obával. Tenhle Acer má vestavěnou GPS anténu a díky tomu nemá Bluetooth. Sice má vstup pro externí kabelovou anténu, ale ten je blbě přístupný. To se mi zas povedl dárek :x
    Nejsem si jistý jestli mám au Toyoty také atermické sklo, ale řekl bych že mi skrz přední okno praží stejně jako v tátovém P307. Jen u manželčiné Premacy pere sluníčko znatelně víc a je tam za chvilku nesnesitelně. Proč too tedy v mé Toyotě jde? Je možné že by Toyota používala na odrážení tepla jiný materiál, který neruší GPS?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.06  14:43

« Re: Re: Re: Peugeot 307 vs. PDA GPS navigace

Dík za info, toho jsem se obával. Tenhle Acer má vestavěnou GPS anténu a díky tomu nemá Bluetooth. Sice má vstup pro externí kabelovou anténu, ale ten je blbě přístupný. To se mi zas povedl dárek
    Nejsem si jistý jestli mám au Toyoty také atermické sklo, ale řekl bych že mi skrz přední okno praží stejně jako v tátovém P307. Jen u manželčiné Premacy pere sluníčko znatelně víc a je tam za chvilku nesnesitelně. Proč too tedy v mé Toyotě jde? Je možné že by Toyota používala na odrážení tepla jiný materiál, který neruší GPS?
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 14.05.06  14:31

« Re: Re: Peugeot 307 vs. PDA GPS navigace

Je to sposobene presne tym ako pise Mitsi. P307 ma tzv. atermicke aj predne sklo. Vyhodou je, ze ani v najhorsich horucavach nie su volant a pristrojovka ulne vriace.
    Riesenie vidim v kupe externeho bluetooth GPS modulu, ktory umiestnis napr. vzadu. Ale neviem, ci to prave tento typ PDA podporuje, kedze ma uz GPS modul vstavany.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.05.06  14:25

« Re: Peugeot 307 vs. PDA GPS navigace

Tedy se evidentně jedná o pokovené čelní sklo (s el. vyhříváním to nijak nesouvisí) a daný problém nemá řešení. Vlastně má: vymlátit ho a osadit standardním (ta pokovená jsou za příplatek, resp. se váží k určité výbavě).
  • 00 Reagovat !

foto

14.05.06  13:58

« Peugeot 307 vs. PDA GPS navigace

Zdarec lidi. Jak jsem tady již před časem psal, můj táta má P307. Nyní jsem mu dal k narozeninám navigaci ACER n35 s aplikací TomTom a ejhle, ono mu to v autě nefunguje. V mé Toyotě Avensis, v manželčiné Mazdě Premacy a kamarádově Oktávce to šlape jako hodiny. Když to dám na úroveň středového sloupku (autorádia) tak to má sice o dost horší signál, ale trochu to maká. Jakmile to dám na přední sklo, tak aby to bylo v zorném úhlu, tak to obvykle ztratí veškerý signál. Přes zadní okno to funguje, takže je to evidentně problém složení předního skla. Řešil to tu někdo? Některá auta co mají vyhřívání předních skel mívají vynechanou plošku v předním skle právě kvůli GPS anténám, ale u 307 jsem v manuálu nic takového nenašel a i když jsem to zkoušel, tak je celé okno téměř nepropustné. Navíc tohle okno vyhřívané není.
    Díky za info
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 10.05.06  11:19

« Re:

vyzera to na zvlnene kotuce, do servisu treba ist, maju s vibraciami volantu bohate skusenosti :)
  • 00 Reagovat !

foto

10.05.06  09:54

« Bez nadpisu

Ahojte, otravuje ma jedna vec - ked pri rychlosti 50 - 60 a pri rychlosti 120 - 130 zacnem brzdit, vibruje mi volant - v inych rychlostiach to nerobi - neviete co to moze byt? Ma vyznam s tym ist do servisu, alebo mi povedia ze to nie je chyba ale fíčura?
    P307 - 1,6 - 11/2004
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.05.06  09:17

« STREŠNÝ NOSIČ+NOSIŠ LYŽÍ NA 307 HB

STÁLE JE V PONUKE ZÁHRADKA NA P307 HB 5D SPOLU S NOSIČOM NA LYŽE PRE 3 PÁRY LYŽÍ ZA 3000,- SKK.
  • 00 Reagovat !

foto

24.04.06  21:08

« "klopkajuca"(pukajuca) strecha pri 307sw

zdravim,
    Mam taky problem:
    Zo strechy nad sedadlom za vodicom nieco klopka(puka). Deje sa to vacsinu jazdy autom len pri jazde, nie ked auto stoji, je jedno ci je rovny povrch cesty, alebo nie. Je jedno ci je zatiahnuta strecha alebo nie. Zvuk ide z toho otvoru kde sa sklada strecha. Ked ju trochu rukou pritlacim tak to prestane.
    Robilo to niekomu? Ako sa to da odstranit?
    P307SW, 1.6 benzin r.v. 2005
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  22:03

« Re: Elektróny

...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  21:59

« Elektróny

Po elektrónoch netúžim. Radšej som si kúpil poriadny foťák.
    A okrem toho, nechcem jedného dňa ráno nájsť auto na tehlách bez kolies...
    >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  21:55

« Re: Ja mám 1.6 l

...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  21:54

« Ozvi sa

Ozvi sa, keď budeš zase v BA.
    Sadnem do toho pohrebáka a povozíš ma. Nech ma zatlačí do sedadiel...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  21:52

« Ja mám 1.6 l

Ale ja mám 1,6 l, 110 koní... >:D >:D >:D
    0 - 100 za 10,6 sekundy.
    >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  21:48

« Re: Profesionálna deformácia

...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  21:41

« Profesionálna deformácia

Inak normálne som sa zasmial, ako ťa tvoje povolanie profesionálne zdeformovalo.
    Na základe jedného nevinného dokumentu si zo mňa spravil:
    - špekulanta
    - neplatiča daní
    - príslušníka ekonomického podsvetia
    >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
    A tá tvoja čierna kraksňa s dizajnom pohrebného voza? Nestojí vôbec za reč. Nezáživné a nevýkonné auto, ktoré nesiaha môjmu Ferari ani po členky...
    >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :D
    Tak už si konečne zistil, čím sa živím?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  18:56

« Re: Re: Re: Už tie disky mám

...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  18:53

« Re: Re: Už tie disky mám

Pierce!!!
    Naprv v SMS-ke napíšeš že o 19:30 a potom o 19:16 pošleš ďalšiu, že už tam si. Ja som prišiel o 19:32. Tak čo nadávaš ??? >:D >:D >:D
    Ja za to nemôžem, že si neodhadol, kedy tam budeš... >:D >:D >:D
    Dnes som nahodil letné na tvoje disky a všetko OK...
    Už si zistil, že tie fialové papieriky boli falošné? >:D >:D >:D
    Inak sorry, ale fakt som sa ponáhľal. Inak by sme mohli kľudne pokecať. Niekedy sa ozvi, keď budeš znova v BA.
    A áno, naozaj si spravil dobrý skutok, že si mi tie disky doviezol až domov... :-! :-! 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  15:43

« ZÁHRADKA NA 307 5DHB+NOSIČ NA LYŽE

STÁLE JE V PONUKE ZÁHRADKA NA P307 HB 5D SPOLU S NOSIČOM NA LYŽE PRE 3 PÁRY LYŽÍ ZA 3000,- SKK.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  15:39

« Re: Už tie disky mám

zabudol si napísať, že som si zabudol vizitku a čakal som na teba 15 min >:D :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.04.06  21:28

« Už tie disky mám

Tak už nemusíte posielať emaily Piercemu 007... >:D
    Už tie disky mám a on je zase bohatší a spokojný, že mu po jeho veľmi poruchovej 307-čke nešťastného ročníka 2002 ostala len sieťka, ktorú si pri predaji nechal a používa v kufri nového autíčka inej, superspoľahlivej značky... >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.06  07:43

« Áno, chcem ich

Áno, chcem tie disky. Právom prvého... >:D
    Poslal som ti email s telefónnym číslom.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.06  22:38

« PLECHOVÉ DISKY NA 307

PREDÁM VEĽMI LACNO PLECHOVÉ DISKY NA P 307 - 15''. ZACHOVALÉ, 2 SEZÓNY, 3000,- SKK.
    TIEŽ STREŠNÝ NOSIČ ORIGINÁL PEUGEOT NA 5D HB ČIERNA FARBA + NOSIČ NA LYŽE - 3000,- SKK.
    MAIL - pierce@pobox.sk
    ZN. ZMENA ZNAČKY :-)
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.06  08:22

« Bez nadpisu

To: Jarino RS
    Ani mne na SW nič nepíska pri rozjazde. Možno trocha brzdové doštičky. Mám 1,6 HDi. V nedeľu by som mal byť v RS, ak chceš, tak to môžme pozrieť.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.06  07:42

« Je to len v doštičkách

Áno, riešilo sa to tu.
    Je to len a len v brzdných doštičkách. Niektoré proste pískajú a nespravíš s tým nič.
    Keď som mal ešte Felíciu, tak tiež som raz vymenil doštičky a tie nové len pískali a pískali. Trvalo tuším rok, kým sa vypískali a začali byť ticho.
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.06  07:24

« Piskajuce Brzdy

Zdravim,
    Riesil uz niekto piskajuce brzdy? Piskaju niekomu?
    Mam rocne auto a piskaju vzdy. Zacalo to pred zimou, vtedy malo auto 1/2 roka...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.06  18:42

« Naozaj nie

Jarino, prisámbohu nič.
    Naozaj sa nič neozýva. Keď pôjdeš niekedy do BA, daj mi vedieť a povozíš sa na mojej.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.06  18:06

« Re: Ja to fakt nechápem

Robiro, fakt ti nic pri rozjazde nezapisti? Je to take zapistanie...som sedel tak v 10 P307 a robila to kazda...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.06  14:02

« Palubka

Odpojíš baterku.
    Pod obidvomi veľkými budíkmi (otáčkomer a rýchlomer) sú pod sklom také malé dierky. Tam naraz vložíš 2 tenké kolíčky a uvoľníš pomocou nich svorky držiace budíky.
    Panel s budíkmi vyklopíš, odpojíš káble. Plexisklo potom drží pomocou ďalších svoriek na spodnej hrane.
    Ale či ti to pomôže neviem, lebo v múdrej knižke píšu, že na budíky nie sú k dostaniu žiadne osobitné náhradné diely, s výnimkou toho plexiskla.
    Tiež tam píšu, že môže v budíkoch nastať nejaká chyba a budeš musieť ísť aj tak do servisu na diagnostiku.
  • 00 Reagovat !

foto

06.04.06  12:15

« palubovka peugeot 307

nemate niekto navod ako sa vyberaju budiky z palubovky 307-ky ??? chcem tiez vymenit podsvietenie palubovky je stym vela prace??? :(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.06  07:41

« Ja to fakt nechápem

Ja to fakt nechápem. Ako to, že moje auto nemá žiadny problém s tým silentblokom?
    Nie že by mi ten problém chýbal.
    Nemá tu niekto na predaj 4 plechové disky (15-tky) na P307?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.06  18:59

« Re: Re: Re: Klepkanie

Robo, super....si ma potesil >:D da sa to namazat nejakym sajrajtom a mesiac je klud, co je horsie, dokupil som si dekel pod motor, takze sa tam neda dostat bez demontaze :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.06  18:04

« RAPEX

po, 20.03.2006
    Řecko - Automobil Peugeot 307. Typ/model: 1,6 L automatic (vozy vyrobené v červenci 2005). Země původu: Francie. Riziko - Nebezpečí úrazu. Chybné umístění zarážky na podlaze pod plynovým pedálem. Způsobuje riziko dočasné nemožnosti zrychlit po jízdě naprogramovanou rychlostí při aktivovaném omezovači rychlosti nebo dočasné nemožnosti přeřadit na nižší rychlost u vozů s automatickou převodovkou. Nebezpečí nehody při přebírání ovládání.
    Opatření přijatá ohlašující zemí - Dovozce učinil nápravné kroky.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.06  16:19

« Re: Re: Klepkanie

Mozem Ta potesit :-) Mam rocne auto P307SW 1.6V a silentblock bol uz 3x meneny. Servis sa vyjadril, ze to mozme menit az do konca zaruky... takze tak.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.06  11:39

« Re: Klepkanie

dakujem za vycerpavajucu odpoved ;-) ja som momentalne po vymene stabilizacnych tyciek prednej napravy, capov spodnych ramien a silentblokov. odpredu je ticho, ozyva sa pre istotu zadna naprava a ten porazeny silentblok pri prevodovke...odstranil to uz niekto definitivne? ja som to uz dal menit a po pol roku to vrzga znova...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.06  08:30

« Klepkanie

Jarino, no proste prechádzaš nerovnosť na ceste a vo vnútri auta počuješ vľavo alebo vpravo, vpredu alebo vzadu, taký buchot - klepkanie - od niektorých z dverí. Ide pritom o veľmi ťažko lokalizovateľný zvuk.
    Ako ti to mám viac popísať?
    Keď otvoríš dvere, tak vidíš na karosérii pripevnený strmeň zámku, o ktorý drží samotný zámok v dverách, keď sú dvere zavreté. Je to taký kus tvarovaného plechu s výstupkom v podobe valca. Ten valec je uchytený z dvoch strán, je čiernej farby a keď ho chytíš, tak sa otáča.
    A ten keď som omotal čiernou izolačnou páskou, tak buchotanie prestalo.
    Ale teraz mám tú izolačku preč, lebo v servise valček posunuli do správnej polohy a nič už neklepká.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.06  23:53

« Re: Mne to signalizuje

mne svetla svietili, len nesignalizovala palubka, ani budiky nesvietili, PP a ostatne bolo tiez v tme. proste len svetla.
    Robiro, ako PRESNE a kde buchaju tie zamky, resp. co PRESNE treba omotat?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.06  20:19

« Mne to signalizuje

Jarino,
    mne to na prístrojovke signalizuje, že sú svetlá zapnuté.
    Zaujímavé.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.06  15:16

« Re: Klepkajúce zámky - definitívne riešenie

poprosim niekoho, aby mi PRESNE vysvetlil, co su to klepkajuce zamky a co PRESNE treba omotat, lebo bud mam nenormalne stastie a lebo som total hluchy >:D
    ad. automaticke svietenie..mna to sakramentsky stvalo, tak som si to dal vypnut, holt zvyk je zvyk, po sadnuti do auta vzdy zapinam svetla a toto mi vadilo, hlavne to, ze sa nesignalizovali svetla na pristrojovke, ze su zapnute a nesvietili ani budiky, az ked som "zapol" svetla.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.06  13:57

« Klepkajúce zámky - definitívne riešenie

Ľudia tak vám niečo poviem!!!
    V servise Peugeot, kde som auto kúpil, som v januári tohto roku reklamoval v rámci záruky klepkajúce zámky dverí. Oni mi tam povedali, že by trebalo rozbrať všetky dvere a vymeniť/namazať zámky. Tak som to vzdal a namiesto toho omotal strmene zámkov (ktoré sú pripevnené na karosérii auta) čiernou izolačnou páskou a bolo to.
    Ale mi to nedalo a zašiel som k druhému predajcovi Peugeot a povedal som tam šéfovi príjmu opráv o probléme. Tak sme zašli k autu, on si to pozrel a povedal, že zámky klepkajú preto, lebo počas roka a pol po kúpe mierne sadli (spľasli) tesniace gumy okolo dverí, takže teraz, keď sa dvere zavrú, tak sú trošku bližšie ku karosérii a v zámku je vôľa = klepkanie na cestných nerovnostiach.
    Tak sme sa dohodli a prišiel som minulý týždeň na opravu a za cca. 20 minút mi to mechanik opravil tak, že trochu posunul 4 strmene zámkov uchytené v karosérii auta, vďaka čomu v zámkoch už nie je vôľa a v aute je opäť raz božské ticho.
    Tak rozmýšľam. Si zoberte koľko jedu a nenávisti voči autám Peugeot kvôli klepkajúcim zámkom je publikované hoci len na tomto fóre, pričom ide o somarinu, ktorá sa dá vyriešiť aj svojpomocne doma v garáži za 20 minút.
    Čo mi však vŕta najviac hlavou je, že ako je možné, že jeden servis vie vyriešiť veci a druhý nie???
    Opäť raz platí - viac hláv, viac rozumu.
    Spravili mi aj denné svietenie, čo je super vec. Už sa nemusím starať, či mám rozsvietené... >:D
  • 00 Reagovat !

foto

30.03.06  15:55

« Bez nadpisu

Zdravim,
    me takto vibruje vzduchovy filtr (pri startu, nebo pri zarazene zpatecce a pomalem pousteni spojky) reakce servisu - "to delaji vsechny 307 s timto motorem" (2.0 HDI) Uz se nad tim ani nerozciluju, po splaceni leasingu jde
    ta 307 okamzite do *.
    Frana
  • 00 Reagovat !

foto maky29

maky29 30.03.06  13:44

« Bez nadpisu

:!: ani to nie je tak dávno čo som si kupil P307 a už sa mi tam niečo kazí... :-( Pri naštartovaní sa ozve niekde v motore alebo v prevodovke akási vibrácia, take...sorry za popis "trrrrrr" na sekundu a potom je kľud, ale je to počuť aj pri preraďovaní rýchlostných stupňov, to isté. Neviem, či to nemôže byť aj tyč radenia... niečo podobné som mal aj na predošlom aute inej značky, ale odstránili to. Kto s tým mate skúsenosť, dajte tip. Dík...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.06  10:46

« motožurnál

Zajímá-li Vás pokračování reportáže o reklamacích nových aut na MOTOŽURNÁLU ČR1, můžete dne 23.3.2006 (zítra) ve 13hod poslouchat aktuální vysílání. Pražská fekvence je 94,6 FM.
    Ostatní frekvence zde [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.06  12:30

« Re: Ako to je?

Jarino to je tak, že moja 307 zhorí kvôli servu a tvoja kvôli ABS!
    to moja hori koli servu!!! >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.06  20:11

« 307 - klepkajúce zámky dverí opravené

Tak som včera pucoval vnútro môjho tátoša a konečne prestal byť lenivý.
    Počúvol som rady ostatných majiteľov 307, zobral klasickú čiernu izolačnú pásku Made in Czech Republic a obtočil ňou všetky čierne strmene zámkov na aute.
    K môjmu totálnemu úžasu je auto zase tiché ako bolo cca. 12 mesiacov po kúpe. Žiadne trieskanie zámkov vľavo ani vpravo.
    Tak rozmýšľam, že to už nebudem riešiť cez servis v rámci záruky, lebo aj keby mi tie zámky vymenili, tak by o rok začali klepať znova. Dokonca vraj niekto prišiel na to, že pomôže výmena strmeňov z modelu 206. Možno to spravím.
    Moja nedôvera k servisom je nekonečná. Určite by počas rozoberania tých dverí poškodili niečo v interiéri alebo priamo veci vo dverách. A to mi nie je treba.
    Ak má byť cenou za ticho v aute občasné obtočenie novou izolačnou páskou strmeňov zámkov, tak veselo túto "cenu" zaplatím a nedovolím nikomu aby šiahal na niečo, čo v poriadku funguje.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.06  20:08

« Ako to je?

Jarino to je tak, že moja 307 zhorí kvôli servu a tvoja kvôli ABS!
    >:D >:D >:D >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.06  16:00

« Re: Re: Re: Re: Ako je to vlastne s tými zvolávačkami?

ja som bol koli samovznieteniu ale skrz servo...na otazku ohladom ABS mi povedali, ze je to OK, tak ako to vlastne je?
  • « 00 Reagovat !

foto maky29

maky29 17.03.06  12:47

« Re: Re: Re: Ako je to vlastne s tými zvolávačkami?

presne tak...to ABS je kôli samovznieteniu a na tie trubky iba spravne utiahnutie trubiek k brzdovym hadiciam.... :(
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 15.03.06  09:23

« Re:

Haldo: Dobre si urobil. Aspon na nieco je tato diskusia dobra.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.06  07:55

« TÜV Auto Report 2006

No vidíte v TÜV Auto Report 2006 "krásne" 71. miesto bok po boku s 206 kou. A za ním ešte také autá ako Volvo S80, BMW X5, Mercedes M-Klasse, Opel Vectra, nedocenený Fiat Stilo a pod.
    Nuž čo vivat P 307.
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.06  23:53

« Bez nadpisu

asi tak...na jesen roku 2004 som rozmyslal aj nad P307. Auto je dizajnovo krasne, mali sme aj ponuku na auto na stole, ale...aj vdaka tejto diskusii, ktoru citam nepravidelne uz rok a pol, som P307 zavrhol. A ako si to tak teraz citam, dobre som spravil.
    Drzim vam palce aby ste sa vsetkych problemov co najskor zbavili.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.06  22:23

« Re: Re: Mereni venkovni teploty

frana:A asi jich bude jeste hodne. Ja mam za 2 roky 1cm tlustou slozku s papiry z reklamaci. Odjakziva jsem mel Peugeoty a 307 je urcite muj posledni. Peugeot jiz nikdy vice.
    Frana

Neni nic horsiho nez ztratit iluze o sve oblibene znacce :-(
    ale clovek si asi nevybere, je to o stesti kapnout na dobry kus 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.06  21:06

« ABS

Jarino, ja som bol s ABS práve kvôli samovznieteniu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.06  20:33

« Re: Re: Ako je to vlastne s tými zvolávačkami?

toto je novinka pre mna...co je s trubkami a ABS? ja zatial iba koli samovznieteniu :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto maky29

maky29 13.03.06  17:02

« Re: Ako je to vlastne s tými zvolávačkami?

no ja mám P307 dva mesiace a už mám doma dva papiere na zvolaváčku... ABS a brzdové trubky... :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.06  12:55

« Re: Mereni venkovni teploty

Zdravim,
    to vypada na zavadu... A asi jich bude jeste hodne. Ja mam za 2 roky 1cm tlustou slozku s papiry z reklamaci. Odjakziva jsem mel Peugeoty a 307 je urcite muj posledni. Peugeot jiz nikdy vice.
    Frana
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.06  11:52

« Re: Vzganie

mne vrzga nie ta umelohmotna odkladacka pod radiom, ale ta guma, co je vnej.znie to cudne, ale robi to guma, staci popotahovat za gumu a prestane to robit. ale robi to fakt iba ked je minus a nezohriaty interier.
    ad teplomer:
    to sa mi ani verit nechce, zeby frantici urobili auto, kde sa da nastavit stupne alebo fahrenheity a nedali tam teplomer...toto snad dokaze len VW group, kde pomaly priplacas aj za volant >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.03.06  21:29

« Asi nemáš vonkajší teplomer

Pozri si toto:
    [odkaz]%20in%20the%2… /> Teplota sa zobrazuje VŽDY vpravo dole.
    Asi nemáš v aute teplomer vonkajšej teploty.
  • 00 Reagovat !

foto

10.03.06  13:36

« Bez nadpisu

Ahojte,
    som cerstvym majitelom 307 a ani po precitani navodu som nezistil, ako dosiahnem, aby sa mi na stredovej obrazovke vpravo dolu ukazovala teplota... Mozete poradit? Dokazem tam dat okamzitu spotrebu, menit jazyk, stupne na fahrenheity, ale to je asi tak fsecko... Nema to velku obrazovku, len klasicku - udaje o radiu, a na spodnej casti spotreba, servis, a tak...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.03.06  21:35

« Bez nadpisu

suhlasim s Lubosom1. ved to i popisujem tu: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.03.06  17:16

« Bez nadpisu

to robo:
    to ze pocutr rezonanciu len v nejakom malom rozsahu nie je cudne ale preveze prirodzene (rezonancia je tvorena rezonancnym obvodom ktory kmita v urcitom frekvencnom pasme priamoumernom otackam...)
    Ked sa problem vyskytuje len pod urcitu teplotu je tiez prirodzene. Vole rastu s klesajucou teplotou, zaroven ak ide o vzajomne ulozenie dvoch casti ktore su medzi sebou natrete mazivom-mazivo tuhne a straca tlmiacu schopnost. Typoval by som to vsak najkor na nejaky kryt. Skus za jazdy ak to bude pocut s otvorenym okienkom lokaliozovat v ktorej casti motora sa to blizssie nachadza. Potom skus v tej casti motora na stojacom aute kde ti bude druhy clovek asistovat pripadavanim otacok na rezonancny rozsah blizssie lokalizovat rezonanciu. Moze sa vsak stat aj to ze na stojacom aute to robit nebude (rezonanciu moze zhorsovat "natriasanie" auta pocas jazdy, pripadne zapojenie dovtedy sa neotacajucich casti (prevodovka...)
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 09.03.06  14:08

« Re: Re: Re: Rezonovanie s pod kapoty

Ak si dobre pamatam na moju 307, tento problem zvuk vydavala priehradka pod radiom. Skuste ju vybrat (chce to trochu sily a sikovnosti) a zo zadnej strany a bocnych stran ju treba vytlmit, napr. oblepit lepiacou paskou. Ak to je ono, tak to pomoze.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.06  12:55

« Re: Re: Rezonovanie s pod kapoty

Hm... No ja som myslel ze to ide od motora. Ale je zvlastne ze sa to deje len medzi 1500-2000 otackami. Inac to nerobi vobec. Mne to po robi aj pri zohriatom motore, teda ked jazdim dlhsie trasy tak to prestane robit, asi musi byt dlhsie zahtriaty motor...
    Cudne to je.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.06  10:46

« Re: Rezonovanie s pod kapoty

Nemyslíte rezonance někde zvnitřku palubní desky? Může se to zdát z podkapoty, ale je to spíš někde hluboko v palubce za rádiem.
    Dělá mě to taky, zvláště pod nulou a čím větší mráz tím hůř.
    Dělalo to i více lidem, kdysi se tu o tom psalo.
    Byl jsem s tím v servisu, ale to bylo zrovna kolem nuly, tak to moc nedělalo a nedá se určit přesně odkaď do jde, říkali, že by museli rozebrat celou palubovku a že i pak by na to nemuseli přijít, tak jsem se na to vykašlal. ´Dělá to stejně jen při studeném motoru, až se ohřeje tak to přestane. Zkoušel jsem rozebrat i vyklápěcí přihrádku a podívat se za ní, ale nic jsem tam nenašel, asi to bude hlouběji a kvůli airbagům se mi do toho nechce dál hrabat.
  • 00 Reagovat !

foto

09.03.06  06:29

« Rezonovanie s pod kapoty

Chcem sa spytat ci sa aj vam sa takto sprava auto:
    Ked su mrazy -5 a nizsie tak pri otackach medzi 1500-2000 vacsinou ked klesaju, je jedno ci na volnobech(pridanim plynu) alebo ked otacky klesaju na 2st.,sa z pod kapoty ozyva taky rezonujuci zvuk. Pri plusovych vonkajsich teplotach to nie je.
    Viem ze sa vacsinou v mrazoch zapina nejaky pomocny spalovac(to mi bolo vysvetlene ze preco to tam tak klepka). Nemoze to s tym suvisiet?
    V servise som s tym bol, ukazal som im ze ako sa to prejavuje, aj sa to prejavilo, ibaze v den kedy som bol objednany tak uz to bohuzial nerezonovalo tak ho do servisu ani neprevzali :-( (teplota bola nad nulou).
    Auto:307SW 1.6 benzin, ma najazdenych 9000km, este je samozrejme v zaruke.
    Vdaka
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.06  12:19

« Bez nadpisu

Petr Zahora: vies, co sa hovori... ze najlepsie terenne auto je sluzobne... :-)
    mal som 307sw, nabehane 90.000 km, a s prevodovkou tiez nebol problem. okrem toho gumoveho radenia, ale dalo sa to zvyknut. neprijemne bolo, ked som preradil na 5. stupen, a nepustil este spojku, tak ta 5 nesla von. bolo ju treba pustit z ruky a az potom isla "vytiahnut". to sa mi stalo zoparkrat, ked som supol 5ku a vzapati chcel dat iny stupen/neutral.
    schvalne, skuste si to i na stojacom aute. vysliapnut spojku, dat 5, nepustit ju a skusit dat neutral... a potom to iste na inom aute.
  • 00 Reagovat !

foto

01.03.06  09:00

« Bez nadpisu

Ja nevim, jak je to mozne, ale mam nalitano pres 100 000 a prevodovka nema skoro zadny vule. :shock:
    Kdyz to porovnam se sluzebni Fabkou, ktera na neco pres 5000 km, je pravda, ze u ni jde radit o trochu lepe, ale ze by rozdil byl tak propastny, to opravdu nevnimam.
    Pred casem, kdyz jsem sejmul srnu, jsem dostal nahradni auto P307 1.6 a je taky fakt, ze se radilo o poznani hur nez v mem Jeanovi.
    Ze by kvalita razeni byla tak odlisna u ruznych motorizaci ?
    Stejny rozdil jsem vnimal i u P407. S 2.0 HDI se radilo krasne, u 2.0 benzinaku to stalo za prd.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.06  17:43

« Re: Dotaz

3 cm je dost, Peugeot ma tu prevodovku fakt naprd, niekedy je (obrazne povedane) problem trafit rychlost, ale taky vyky je velky
  • 00 Reagovat !

foto

25.02.06  14:32

« Dotaz

Táta má 3 roky P307 a má najeto 36tis.km. To co mu dělá řadička jsem ještě neviděl. Je to jako kvrdlačka. Trefit správný převodový stupeň je unikum a chce to hodně trpělivosti. Je to normální? Vím že jsem u svých 4 předchozích Peugeotů také míval kvrdlačku, ale ty měly najeto min.100tis.km a i tak to nebylo tak hrozné. Výkyv řadičky je cca 3cm do všech stran bez jakéhokoliv odporu.
  • 00 Reagovat !

foto

24.02.06  21:45

« Bez nadpisu

Zdravim,
    vcera jsem se jel projet v P 307 SW 1.6 HDI r.v. 2005 najeto 6 tis.
    jako potencionalni zajemce. Co me hned docela prekvapilo byla spojka. Pedal sel docela dost z tuha. :-(
    Porovnavam to se Skodou Octavia II, kde spojka je jako plyn. Krasne lehke, nadhera. :)
    Jake mate zkusenosti?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.06  15:11

« Asi náprava

Ak je to závislé len a len na rýchlosti, tak to bude určite niečo s nápravou, alebo niečo, čo je pripojené na nápravu a otáča sa podľa rýchlosti otáčania kolies.
    Takto na diaľku sa nedá nič poradiť. Ale pohľad pod auto by možno niečo prezradil.
  • 00 Reagovat !

foto

19.02.06  08:12

« Hučení (kvílení) od motoru při 80 km/h

Zdravím majitele 307.
    Při zrychlování se u mojí 307 1,6 benzín začne při zhruba 80 km/h z motorového prostoru ozývat takové hučení až kvílení. Už to začalo asi před 2 měsíci, když začaly ty trvalé mrazy, ale nejdříve jenom slabě, teď to však dělá dost hlasitě, i po oteplení. Zažne to kvílet najednou z ničeho nic, při 75 až 80 km/h, od 90 až 100 to zase přestane, když pak ale zpomaluji, zase se to rozhučí a někdy to při zpomalování přestane až při 50 km/h. Ten hluk není závislý ani na otáčkách motoru, ani ventilátoru, ani jestli jedu zatáčkou nebo ne, jenom na té rychlosti.
    Ložisko kola to asi nebude. Žeby nějaké čerpadlo posilovače nebo něčeho jiného? Řemeny to asi taky nebudou, protože hluk nezávisí na otáčkách motoru. Auto má najeto jen 30tis. km. Převodovka automat, ale tím to asi taky nebude.
    Nemáte s tím někdo zkušenost?
    Už vidím jak mi v servise budou vyměňovat vše možné, ale na příčinu nepřijdou.
    D.R.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.02.06  23:36

« Tie žiarovky sú riešiteľné

Tie žiarovky sú riešiteľné.
    Máš proste v aute vyššie napätie, ako treba.
    Rieši sa to pridaním odporu pred žiarovky, ktorý zníži napätie a výrazne predĺži ich životnosť.
    Si zober že moja 307 bude mať o 3 mesiace 2 roky a doteraz mi neodišla ŽIADNA žiarovka.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…