Peugeot 307

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot

"-- skrytý --" 10.06.02  12:57

« Re: 307...vibrovanie volantu

repraky su original uchytene !!na tom plastovom obklade!!, na nicom inom. su papierove a vazia asi 20g. preto to cele hrka, rezonuje a hra, ako hra.

ja som tam daval hertz, do zadu koaxial 13cm, do predu komponentnu sadu, stredobasy 16cm a vyskace hore. inac dalsi problem pri ozvucovani je ten, ze kedze zadne repro hraju do noh, je jedno, ci ich tam mas, alebo nie. pokial chces zvuk aj vzadu (ale pomoze to aj tomu v predu), musis dat repro bud do plata, alebo do dveri vyssie, co by ale bol dost brut zasah, takze radsej to plato.

Lubos.1 10.06.02  11:17

« Re: 307...vibrovanie volantu

U mna su skoro vsetky pazvuky tiez vyriesene, ale zacina mi vrzgat znova sedacka vodica a nieco praska z pravej strany kabiny. Repraky rezonuju pri vacsich basoch.

10.06.02  11:01

« Re: 307...vibrovanie volantu

Panove, taky bych se s vami rad sesel. Ale vzhledem k tomu,ze jsem v Praze a nebo v Plzni, je to asi nerealne.

Kdyz jsem se ptal chlapiku od Peugeota v Plzni, tak o podobne zavade nevedeli. Takze to asi nebude uplne bezne.

Co se tyka pazvuku, neni to tak zle. Svadim vetsinu na ukotveni zadnich repraku. Mkral, tys je menil, ze? Jak je to tak udelane? Ze to lezi civkou primo na plechu? Cos tam daval misto originalu?

10.06.02  10:46

« Re: 307...vibrovanie volantu

Kedykoľvek sa prispôsobím.Ak to bude aktuálne, zatelefonuj mi.

"-- skrytý --" 10.06.02  10:46

« Re: 307...vibrovanie volantu

to ladislavko: u mna toho uz moc nenapocuvas, pretoze ta mam instalovane audio, pocas coho boli dvere odlmovane a podobne, zamky boli doladovane, pripadne vymenene, takze co sa tohoto tyka je vsetko poriesene. az teda na jeden este, to je zapadka operadla lavej zadnej sedacky.

Lubos.1 10.06.02  10:34

mkral>

Tak to je mozne. Ale ak to je chyba vsetkych 307, tak mozu Peugeot rovno zatvorit.

Lubos.1 10.06.02  10:31

Ladislavko>
    OK, ozvi sa mi na lubo@cyberspace.sk.
    Ale je mozne, ze necham auto na dlhsiu dobu v servise (vid predosle prispevky), takze uvidime.
    Mkral: nenajdes si cas cez vikend?

10.06.02  10:26

« Re: 307...vibrovanie volantu

Zabudol som pripísať, že bývam v Bratislave.
    Ladislav 0904 455 368

Lubos.1 10.06.02  10:25

Ladislavko>

V pohode, niekde v BA, ale u mna to skor ako cez vikend nepojde.

"-- skrytý --" 10.06.02  10:24

« Re: 307...vibrovanie volantu

nie, ja som to nebol. bola to byvala kolegyna. a napriklad pozri, to moje vybrovanie je take slabe, ze clovek ktory dovtedy jazdil s autom do 300 tisic na to kasle, lebo si mysli, ze to je normalne.

10.06.02  10:24

« Re: 307...vibrovanie volantu

Lubos1 alebo mkral, je možné sa stretnúť s Vami a Vašimi 307 - čkami osobne? Rád by som spomínané
    neduhy spatril na vlastné oko a ucho. Pomohlo by mi to priložiť závažie na správnu misku váhy.
    Ladislav 0904 455 368

Lubos.1 10.06.02  10:14

mkral>

Neskusal som prakticky ziadnu inu, ale to vibrovanie je take vyrazne, ze si to musi vsimnut kazdy, kto ide aspon minutu po dialnici. Okrem toho je to vec, ktora by kazdemu vadila a asi by to nenechal iba tak, bez kontroly v servise. Mozno sa mylim, ale pochybujem, ze by nas bolo s tym vibrovanim az tak vela. Pytal som sa na to aj v servise, a tam mi povedali, ze sa na to nestazoval okrem mna a jedneho cloveka nikto. Ten druhy si mozno bol ty. :)

"-- skrytý --" 10.06.02  09:57

« Re: 307...vibrovanie volantu

kolko si tych 307 skusal, ked hovoris, ze nema kazdy? ja poznam iba jedneho, a to je pavelpu.

Lubos.1 10.06.02  09:53

« Re: 307...vibrovanie volantu

Asi mas pravdu. Ked ma niekto stale pustene radio a jazdi do 110 km/h, tak nepocuje a neciti nic nezvycajne. Ale staci ist po macacich hlavach (skusali ste niekto ?) a zacne vsetko hrkat a vrzgat.

Ale na druhej strane je pravda, ze to vibrovanie volantu nema kazdy.

"-- skrytý --" 10.06.02  09:42

« Re: 307...vibrovanie volantu

co ja poznam este dvoch majitelov, maju novsie kusy. oni sice hovoria, ze tie problemy ako ja nemaju, ale ked som si do toho sadol, bolo to presne to iste. ja to proste citim a pocujem. takze by som neveril tomu, ked ti niekto povie, ze nic s tym nema.

Lubos.1 10.06.02  09:27

« Re: 307...vibrovanie volantu

Ak budes(te) stornovat objednavku, tak zaloha prepadne dealerovi. Na druhej strane, uz by to mal byt zas novsi kus, kde by mohli byt odstranene chyby. Mozno je nas vazne malo, kto s tym ma problemy. Ked som bol v servise, boli tam ludia, ktori boli zavolani do servisu kvoli vymene spinacej skrinky. Prakticky nemaju ziadne problemy (mali auta z minuleho roka). Takze mozno sme iba moc vsimavi (co sa tyka pazvukov z interieru), alebo mame niektori jednoducho smolu. Corolla Verzo? Pomerne drahe a designovo nezaujimave, aj ked urcite vynimocne kvalitne.

Lubos.1 10.06.02  09:22

« Re: 307...vibrovanie volantu

Asi by som kupil Hondu Civic, aj ked designovo je to o nicom. Ja neviem, mne P307 absolutne vyhovuje prakticky vsetkym. Keby som s nou nemal problemy, som prakticky na 100 % spokojny.

09.06.02  19:40

« Re: 307...vibrovanie volantu

Po prečítaní Vašich neveselých príspevkov pomýšľam na návštevu v AUTO ALBE - stornovať
    moju objednávku na 307-čku, ktorú by som mal v auguste. Na druhej strane si vravím, že nie je možné aby každé vozidlo bolo postihnuté takými
    problémami a Francúzi by to pri takom počte predaných kusov neriešili, prípadne v tomto momente už nevyriešili.
    Mal som už takmer kúpenú Corollu Verso D-4D, ale Peugeot mi pri skúš. jazde padol viac do ruky.Dizajn ma tiež viac oslovil. Kto vie či som neprehlúpil?

09.06.02  19:19

« Re: 307...vibrovanie volantu

"keby som sa mal rozhodovat znovu, tak to uz nekupim" Pre aké vozidlo by si sa teda asi rozhodol?

09.06.02  19:07

« Re: 307...vibrovanie volantu

Vážení pánové, když to tak všechno čtu, tak jsem
    rád, že jsem si raději koupil FIAT STILO. Bylo
    sice v různých soutěžích na druhém místě, ale
    zato jezdí bez problémů a ani v rubrice Fiat se
    o takových problémech nedočtete.
    Přeji hodně zdaru, fanda Fiatů.

07.06.02  14:39

« Re: 307...vibrovanie volantu

Závada se i u mé 307 po několikerém převážení projevuje. Mám před sebou druhý pokus - výměnu kol. Mimochodem přes zimu jsem nic netušil, a tak jsem tam včera zkusil vrátit zimáky na plechových originálech. Vibrace nebyla patrná, měkká směs pneu to zřejmě vstřebává. Už by byla na čase svolávačka, se stejnou závadou je nás ne náhodou asi víc. Auto roku jsem si představoval jinak.

Lubos.1 07.06.02  12:27

« Re: 307...vibrovanie volantu

vyplyva mi z toho jedine: keby som sa mal rozhodovat znovu, tak to uz nekupim.

"-- skrytý --" 07.06.02  12:03

« Re: 307...vibrovanie volantu

od zaciatku. od prvej cesty do rakuska, co bolo na druhy den, ako som auto prevzal. aj som to tu tusim pisal. potom to trosku ,,sadlo'', ale zistujem, ze pribudla vola a akasi rozharanost na riadeni, hlavne pri prejazde nerovnosti. pretrvava to do dnes. imho tam naozaj nebude nieco v poriadku. co, bohuzial netusim, nevyznam sa v tychto veciach absolutne. :(

Lubos.1 07.06.02  11:21

pavelpu >

Mne to vibruje od prveho dna :(

07.06.02  11:16

« Re: 307...vibrovanie volantu

mkral:> Tobe to vibruje od zacatku? Ja mel za to, ze to driv bylo OK. Vy ostatni: Komu to jeste vibruje tak, jako LubosL a mkralovi?

Lubos.1 07.06.02  10:33

« Re: 307...vibrovanie volantu

Nejdem. Naco, este nie je odpoved. Pojdem tam az potom a necham tam auto dovtedy, kym nebude vsetko OK.

Okrem toho idem na vikend do Ziliny (trochu si zavibroavt na dialnici :)

"-- skrytý --" 07.06.02  09:35

« Re: 307...vibrovanie volantu

dnes ides tiez do servisu, alebo nie?

Lubos.1 06.06.02  16:32

« Re: 307...vibrovanie volantu

Ja 4 krat. Si lepsi. Budes mat to iste co ja.

"-- skrytý --" 06.06.02  16:07

« Re: 307...vibrovanie volantu

prosim ta, mal som uz kolesa vyvazovane 5 krat. presne ;)

Lubos.1 06.06.02  15:41

« Re: 307...vibrovanie volantu

Predpokladam, ze vyvazia a ... nic.

"-- skrytý --" 06.06.02  15:07

« Re: 307...vibrovanie volantu

bol som prave picovat na auto na vajnorskej. povedali mi, ze to je ok, ze sa mam objednat a vyvazia mi kolesa ;)

Lubos.1 06.06.02  14:06

« Re: 307...vibrovanie volantu

Haha, dynamicka vyvazovacka sa proste zohnat neda, takze sa poslala nova sprava do Francuzska. Mam radost :-(

No nic, pride odpoved, ak to nepomoze, ziadam o novy voz.

Lubos.1 06.06.02  13:04

« Re: 307...vibrovanie volantu

Pricina nie je v kolesach a pomocou dyn. vyvazovacky by sa malo zistit, ci je to v poloosach alebo niekde inde. Pockam si na vysledok.

06.06.02  13:02

« Re: 307...vibrovanie volantu

??? ma to niekde v papieroch napisane ze nestaci normalna vyvazovacka ??? alebo nebodaj ze po kupe je to to treba dovyvazit ??? zaujimavy pristup vyrobcu :-)

Lubos.1 06.06.02  12:16

« Re: 307...vibrovanie volantu

Francuzi ziadaju, aby bolo auto skontrolovane na tzv. dynamickej vyvazovacke. Problem je, ze v Peugeot servise nieco take nemaju a teraz to zhanaju po celej Bratislave. No uvidime, ci to zozenu.

Lubos.1 05.06.02  11:52

« Re: 307...vibrovanie volantu

Ak je nieco najdene v ramci zarucnej doby, musi to byt odstranene bez ohladu na to, ci zaruka skoncila alebo nie.

Neviem, ci hraju o cas, skor nevedia, co s tym.

05.06.02  11:44

« Re: 307...vibrovanie volantu

Bezi vam zaruka dalej, aj ked neodstranili zavadu? Asi ano co? ked mate auta doma - vyzera to ze hraju o cas???

Lubos.1 05.06.02  11:30

« Re: 307...vibrovanie volantu

Je to v *, asi bude nieco s napravou. Tiez nemam cas ani chut chodit stale do servisu. Zhanam si informacie o vymene auta. Zacinam o tom vazne uvazovat. Posuva sa mi to totiz aj do nizsich rychlosti, zacinam to citi aj po 110 km/h. Neviem, ci bude mozna ta vymena, ale asi napochodujem k importerovi.

"-- skrytý --" 05.06.02  11:20

« Re: 307...vibrovanie volantu

cely moj problem inac je, ze ja uz nemam na servis nervy, ani cas. takze vlastne cakam, ako to vyriesia tebe. aj ked, oktober sa pomaly blizi. konci mi zaruka.

"-- skrytý --" 05.06.02  11:19

« Re: 307...vibrovanie volantu

ja mam stale ten isty problem lubo. stale to robi. byvala kolegyna dostala sluzobnu 307. MA PRESNE TO ISTE. trace od 130, resp. 120 +- nieco. a som rad, ze ani tie zamky ta neobisli, je jasne, ze vsetci mame tie iste problemy.

Lubos.1 03.06.02  12:27

« Re: 307...vibrovanie volantu

Nieco podobne ocakavam v druhej sprave, ktora bude zaslana z Francuzska. Tazko mozem tlacit na vymenu nejakeho dielu. Ja ich zcasti chapem. Ak im navrhne vyrobca vymenu napravy, tak mi ju vymenia a budu mat istotu, ze im pracu a material vyrobca cez importera zaplati.

Na druhej strane pojdem do servisu s tymto problemom 4. krat, co sa mi vobec nepaci. Lebo ak sa to nevyriesi ani nabuduce (o com pochybujem), tak to zacnem riesit nejako inak. Ale som si isty, ze ak by som sa snazil o kompletnu vymenu auta, tak narazim na poriadne pevnu stenu :)

03.06.02  12:07

« Re: 307...vibrovanie volantu

ja by som tlacil na kompletnu vymenu napravy ... nikdy nevies co je tam na prd ... ale zase ani ci to pomoze, ono to fakt moze by zrada na mieste kde by si to necakal - napriklad ako s tym vyfukom ...

Lubos.1 03.06.02  12:02

« Re: 307...vibrovanie volantu

pavelpu> Elektrony nemam. Mam klasicke 15" plechove kolesa. Problem bude niekde uplne inde a myslim, ze to bude nieco zavaznejsie. Prave preto zacinam rozmyslat o tom, ci by bolo mozne auto kompletne vymenit. Este pockam, aka dalsia odpoved pride z Francuzska, ak to bude zas o nicom, zacnem sa informovat na tuto moznost. Nebude to urcite jednoduche a okrem toho nemienim cakat na dalsie auto 4 mesiace.

Ale auto bude v poriadku. Na to si dam pozor.

03.06.02  11:40

« Re: 307...vibrovanie volantu

Lubosl> Byl jsem v sobotu na svatbe myho kamose s nekolika lidma od Peugeotu. Probirali jsme tam i tu tvoji zavadu a v podstate jsme hlavama neprisli na to, v cem muze byt zakopany pes. Mimochodem - ty mas elektronova kola? Tam je jeste moznost, ze ti davaji zavazi na blby misto. Existuje spec. vyvazovacka, ktera ti ukaze i vzdalenost od podelne osy, kde ma byt zavazi.

Lubos.1 03.06.02  11:22

« Re: 307...vibrovanie volantu

Ved ja mam na to podobny nazor. Preto budem radsej, ked ten problem vyriesia. Ale ak nie, zacnem robit bordel :)

03.06.02  11:10

« Re: 307...vibrovanie volantu

to by si musel uhrat na "nemoznost riadneho pouzivania" ak sa auto pri 130 trasie (nebezpecie nehody, rychla amortizacia) a ma na papieri max. rychlost nad tych 130, tak sa neda riadne pouzivat. V pripade ze s tym 3x nevedeli nic urobot tak ide o "neodstranitelnu zavadu". A to "money back" neznemoznuje dodhodu zainteresovanych stran, takze to je len na tebe ako to s nimi ukecas - ale to je presne co si nchcel pocut ze? ... teda ak casom nedospejes k zaveru ze 307 nie je ta spravna volba a fakt sa nerozhodnes to s nimi skoncit napriek pataliam s lizingovkou - tam by si to tiez musel ukecat - oni by si to mali vybavit s dodavatelom sami, ale vyseru sa ti na to a zacnu niecim ako ze maju pravo na "uspokojenie svojich nakladov" (ono ich to stoji prachy ukoncit predcasne zmluvu) a tak ... - ako ked ti slohnu auto - tam by si to tiez musel ukecat - alebo lepsie zobrat ine auto aby nebrblali. Proste dokopy nemas sancu aj ked mas na to jasne pravo ... tomu sa vravi tusim pravny stat. :-) ... smolu mas, ze sa na auto caka 3 mesiace ci kolko, keby ich mali za predajnou na parkovisku 300, tak by s nimi bola ina rec ...

Lubos.1 03.06.02  09:47

« Re: 307...vibrovanie volantu

...tak to je pravda...mam tam otvorenu zakazku. Money back je trochu problem, mam auto na leasing. Skor kus za kus, ale to je myslim prakticky skoro nemozne. Tato chyba totiz neznemoznuje autu jazdit, takze by som ziadny obciansky zakonnik asi neuplatnil.

03.06.02  09:26

« Re: 307...vibrovanie volantu

>Mam na mysli, za akych okolnosti je mozna vymena auta?< pokial ja viem, tak u nas plati 3x a dost - to znamena 3 pokusy o opravu a potom money back. Ale neverim ze by ti niekto tu tvoju reklamaciu v servise potvrdil na papieri - ze nie ? :-)))

Lubos.1 03.06.02  09:08

« 307...vibrovanie volantu

Zdravim. V piatok som bol v servise, kde mi skusali robit nieco v suvislosti s tymi vibraciami podla spravy z Francuzska. Francuzi vazne na nic neprisli, lebo mi za cely den spravili 2 veci: Este raz prevazili vsetky kolesa (mimochodom 4 krat - neviem naco) a isli to vyskusat na dialnicu. Nic.

Potom prehodili nove gumy inej znacky z uplne ineho auta...to iste.

Takze sprava sa znova poslala do Francuzska s tym, ze toto nepomohlo a nech navrhnu nieco ine.

Takze sa stalo to, coho som sa obaval. Nikto nevie, v com je problem a ja dufam, ze to bude v dohladnej dobe odstranene. Nemam chut stale behat do servisu kvoli tomu istemu problemu. Inak budu mi menit packy, zamok na zadnych lavych dverach, doladovali zamky zadnych sedadiel, slnecnu clonu spolujazdca. Super...

Inak ked som bol v tom servise, tak som pocul, ze v BA zhorela jedna 307 kvoli tej spinacej skrinke. Majitel dostal novu. (je to neoverene).

Zacina ma to vazne *. Co sa stane, ked sa nejaky cas nevyriesi problem s tymi vibraciami? Mam na mysli, za akych okolnosti je mozna vymena auta?

"-- skrytý --" 30.05.02  17:42

« Re: startovanie

musi to byt vacsi naklon, ako len ked stojis prednymi kolesami na obrubniku. ale vidis, dobra uvaha, co si tu napisal. skusim to ako pises. pri plnej nadrzi a najst kopec. za pokus to stoji. aj ked, ked som v tom kopci, dojazd ukazuje dobre palubak a rucicka palivometra tiez ukazuje dobre. jedine, ze by tam na cerpadlo bolo zvlast cidlo? to snad nie. ale skusim to.

30.05.02  12:41

« Re: startovanie

A dela ti to i pri plne nadrzi? Tatovi se podobna vec dela s Audi A6, kdyz mel kolem 1/4 nadrze. Pak totiz senzor stavu paliva vyhodnotil., ze tam nic neni a vypnul mu cerpadlo. Neco mu kvuli tomu menili. Ja ten problem bud nemam, anebo stojim do maluho kopce :-P

30.05.02  12:40

« Peugeot 206

Měl bych na prodej dědovu 206 kdyby měl někdo zájem:

206 1.9D

4 dv.

najeto 19 tis Km !!!

Stříbrná metla

posilovač, central + alarm na DO, el.př.okna, defend lock, tažné zařízení, kryt motoru, dělené zadní sedačky. Garážované v rodinném domě. Původní cena 410 tis + doplňky jako jsou originální potahy, tažné zař.

Ted ho prodává za 260 tis. Zbytečné asi říkat, že je to nové auto, s kterým jezdil důchodce, takže žádný tuning nebo něco podobného. Děda se aut zbavuje vždy po ujetí cca 20 tis km, takže jestli chce někdo de facto novou 206 za slušný peníze tak jsem k dispozici 0724/222 051 nebo ace@senior.cz (večer). Auto je k vidění v Praze.

Sorry za off-topic příspěvek ....

"-- skrytý --" 30.05.02  11:26

« Re: startovanie

hej dela. nestartuje. nechce naskocit. akoby bol prechlastany (ten efekt S 120). viem to zopakovat na 100% hoci kedy. podmienka je, ze auto musi chvilu stat. ked tocim starterom dlhsie, naskoci, ale posobi silne pridusene, trva mu asi 5s kym sa predycha.

30.05.02  10:07

« Re: startovanie

Tak to jsem uz urcite delal a niceho zvlastniho jsem si nevsiml? Tobe to dela problemy?

"-- skrytý --" 29.05.02  17:07

« startovanie

este jedna vec. skuste si zaparkovat na kopci predkom do kopca. a skuste nastartovat aspom po 5 minutach statia. ci vam naskoci normalne.

"-- skrytý --" 29.05.02  17:04

« Re: Trasenie volantu...napad

mne vyfuk hrka, alebo nieco pri nom. ked zaparkujem a z celej sily kopnem do auta, tak tam nieco rezonuje od vyfuku ;) ale to som si vsimol uz davno.

29.05.02  13:09

« Re: Trasenie volantu...napad

S tim ti nepomuzu. To muze byt cokoli. Mkral mel problemy se zamky u dveri.

Kdyz jedes kolem 130, mel by byt motor na chvilku o trosku hlucnejsi. Ale je mozne, ze ti to pretlucou ty vibrace.

Lubos.1 29.05.02  11:23

pavelpu>

Ja mam ten isty motor, ale nic podobne som nezaregistroval. Dnes sa skusim na to zamerat.

Este mam jeden - mozno smiesny problem. Pri prejazde nerovnosti mi velmi jemne nieco zadrnci. Ide to niekde z pravej strany - mozno nieco vo dverach. Najprv som si myslel, ze je to slnecna clona spolujazdca, ale nie je. Mozno je iba nieco uvolnene. Ale je to velmi tiche a pocut to iba ked je v aute absolutne ticho (ziadne radio).

29.05.02  11:03

« Trasenie volantu...napad

LubosL:> Hele, Lubo, mam takovej napad. U meho auta (1.6) je presne mezi 130 km/h a 140 km/h pasmo, kdy trochu rezonuje vyfuk. To je vec, kterou dela kazdy auto, lisi se to prave v rychlosti. V tu chvili se ale cele vyfukove potrubi jemne chveje. Zkusil bych nechat zkotrolovat jeho ulozeni, jestli se ti nekde nedotyka napravy, cepu, stabilizatoru apod. Je to jenom napad, ale snad to stoji za pokus.

29.05.02  10:52

« Re: trasenie volantu...odpoved z Francuzska

LubosL> uplne s tebou citim. Jak jsem mel tu spadlou hadici sani, tak mi to delalo par takovych drobnych nesvaru (brneni pedalu plynu, spatny zvuk odspodu...), ze jsem z toho byl taku spatnej. Pak jsem na to prisel a najednou je klid. Uvidis, ze to bude taky nejaka blbost.

Lubos.1 28.05.02  16:05

pavelpu>

Aspon niekto uz nema problemy...dufam, ze ked sa vyriesi to trasenie volantu, budem na tom podobne :)

28.05.02  15:55

« Re: trasenie volantu...odpoved z Francuzska

to mkral: Ne, ja jsem v klidu. Nemam ted zadny problemy. Mel bych asi oklepat vsechno drevo v okoli, ale ted je vse OK.

Lubos.1 28.05.02  15:24

mkral>

Pojdem tam tento piatok skoro rano (okolo 7:00), aby to stihli vyskusat v jeden den a aby sa ten mechanik mohol venovat od rana iba mne.

"-- skrytý --" 28.05.02  12:26

« Re: trasenie volantu...odpoved z Francuzska

pavelpu. tebe to tiez robi? trase?

to lubos, na kolku ides do toho servisu?

Lubos.1 28.05.02  10:38

« Re: trasenie volantu...odpoved z Francuzska

Je pravda, ze by to bola velka nahoda. Najhorsie na tom je, ze sa zatial ziadna chyba nenasla a nikto netusi, v com je problem.

ddr>

Ty si s tym nebol v servise? Ako to bolo riesene?

28.05.02  10:36

« Re: trasenie volantu...odpoved z Francuzska

A to je tempomat ? To je spíš feedbackovej alarm, že jedeš nepovolenou rychlostí....

28.05.02  10:00

« Re: trasenie volantu...odpoved z Francuzska

Francouzům se podařil vymyslet perfektní tempomat, aniž by chtěli, protože i u mé 307 vibruje řízení přesně okolo 130 km/h rychlosti. Pochybuji, že to bude gumama nebo ráfkama. Dal jsem hliníky a na ně původní pneu Continentaly(to by byla velká náhoda, kdyby byly vadné i Dunlopy a Goodyeary, nebo špatně vyvážené). Na zimákách jsem to nezkoušel.

Lubos.1 28.05.02  09:21

« Re: trasenie volantu...odpoved z Francuzska

V kazdom pripade pockaj, ako dopadnem v piatok. Mozno to bude uplne nieco ine.

"-- skrytý --" 27.05.02  17:06

« Re: trasenie volantu...odpoved z Francuzska

znameho mam kusok od domu a garaze, ma servis. takze tu problem nevidim. akurat to nieco bude stat. spravi to rychlo, ked sa s nim dohodnem. ked budem mat volny vikend na behanie, spravim to. v piatok u neho prezujem a cez vikend skusim.

Lubos.1 27.05.02  15:14

« Re: trasenie volantu...odpoved z Francuzska

dobry napad, ja este zimne nemam, nemozem vyskusat...

len neviem, je s tym kopec roboty (behanie do servisu) a zabijes tym dost casu

"-- skrytý --" 27.05.02  14:39

« Re: trasenie volantu...odpoved z Francuzska

vidis, ze by som na chvilu hodil zimne a uvidel, co to robi? ;)

Lubos.1 27.05.02  14:37

« Re: trasenie volantu...odpoved z Francuzska

Tak uz potom neviem. Ale v zime ti to nerobilo, ze? Ak by som mal ja problem v letnych pneumatikach, tak ho mas mozno aj ty. Nejde o znacku, ale mozno ich tam zle skladovali alebo tam dali nejake starsie odlezane, ja neviem. Ved uvidim v piatok.

"-- skrytý --" 27.05.02  14:34

« Re: trasenie volantu...odpoved z Francuzska

este detail, chlapik sa na to vraj vozil cely den ako to skusal. a jemu sa vraj nic divne nezdalo. hold, ked odchadzal domov, odisiel v skode 120. tak sa mu nedivim ;)

"-- skrytý --" 27.05.02  14:26

« Re: trasenie volantu...odpoved z Francuzska

* zlata rybka. kolesa boli prevazovane tri krat, naposledy teraz v servise ked mi menili spinaciu skrinku. merali geometriu, pozerali napravu. dofukli presne kazde koleso. a povedali, ze je to ok. efekt? je to stale o tom istom. a ta bublinka, co mas aj ty, mal som aj ja, teraz uz nemam. je to asi jedine, co sa im tu v servise podarilo ;)

Lubos.1 27.05.02  13:14

« Re: trasenie volantu...odpoved z Francuzska

Ked uz spominas, ze trasie cely voz, tak najlepsie to vidno na prazdnom sedadle spolujazdca :-)

Ale mozno by pomohlo, keby si dal kolesa znova pravzit. Mozno si niekde drbol do jamy a to niekedy staci...

Ja som mal ten dazd. senzor v poriadku a funguje to fajn. Na druhej strany sa mi nepaci, ze tam francuzi nieco nalepili, urcite si vsimli, ze je to nalepene na * a vysrali sa na to.

"-- skrytý --" 27.05.02  13:05

« dazdovy senzor

tak po tom, co som si ho nechal vymenit to chodi uplne normalne. hura. teraz ako trochu jemne poprcha, skor poprasuje, ide to uplne ok. raz zotru za celu vecnost. no konecne nebudem gumickami drhnut okno ;) bol proste na nalepeny ten senzor :(

"-- skrytý --" 27.05.02  13:04

« Re: trasenie volantu...odpoved z Francuzska

tak som zvedavy, ako dopadnes. co sa tyka toho vybrovania. ono, to hrozne, co bolo a co asi si mal aj ty, to sadlo. mozno to boli zle navazene kolesa a prestalo to ked som prezul. to si uz naozaj nepamatam. ale ak chcem byt detailista, tak odniekadial to chyta vibracie stale, od 130 su znatelne a su potom stale. teda znatelne ako znatelne, ked jemne polozim ruku na volant, trase sa mi koncek malicka aj a to nechcem. pravda je, ze tie vibracie si vsade v aute od tejto rychlosti viditelne. a to podla mna normalne nie je.

Lubos.1 27.05.02  12:07

« trasenie volantu...odpoved z Francuzska

...takze odpoved uz prisla. Je to trochu smiesne...Podla mna vo francuzsku neprisli dokopy na nic konkretne, lebo je tam vraj popisany postup, ako to odstranit. Zacnu tym, ze vymenia pneumatiky :-)

Dalej som sa uz ani radsej nepytal. proste budu skusat vsetko mozne. Vyhoda je mozno ta, ze ak to bude v pneumatikach, mal by som dostat nove :). Na to si dam pozor.
    Idem tam v piatok, takze mam radost.

Lubos.1 27.05.02  11:07

« Re: spojka

mkral:

Ty mas problemy s vibrovanim volantu? Ved si spominal, ze ti to sadlo este predtym, ako si ich menil za zimne...

"-- skrytý --" 27.05.02  10:52

« Re: spojka

no pockat. lenze taky problem mam aj ja a ja mam dokonca uplne ine gumy. ty mas dunlop a ja g&d.