Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
« Re: benzin
Mam taky zkusenosti s benzinem. Tankoval jsem ted nekolikrat OMV na dalnici D5 a auto bylo jakesi linejsi, spotreba tak o 0.5l/100km vyssi. Pak jsem si zase po case natankoval u Shellu normalni (!) 95 a spotreba pod 8 a zadne diry pri zrychlovani. Ted se chystam natankovat ten V-Power, co to udela. Uz jste tam nekdo dali V-Power Racing? Rika se, ze doba, po ktere se prestavi zapalovani je cca 30 km a pak by to melo byt znat. -
Lubos.1 13.06.02 10:12
« Re: Frantici pracuji
Vcera som nechal auto v servise. Dali mi Feldu, dokonca kombi. Je to nieco priserne, vnutri nie je spina, ale hnoj.
Kaslem na to. Problem je, ze som kupoval auto v Ziline, takze mi oni museli dodat nahradne auto. Kedze svoje nemaju, prenajali mi toto z pozicovne. Proste sluzby 'na urovni'.
Dal som si v servise zdokumentovat, kedy som tam s tym problemom uz bol. Pockam este mesiac a ak to nebude opravene, mam narok na vymenu auta, tak si ho urcite aj uplatnim.
Inak moj problem sa najskor riesil v Manchesteri (je tam nejake stredisko Peugeotu) a kedze si tam nevedeli rady, dali to na centralu do Pariza. -
"-- skrytý --" 12.06.02 14:01
« benzin
dlho som zabudal napisat, ale teraz som si spomenul. zacal som len tak tankovat V-Power (95). zmizla diera pri prvom rozbehnuti na jednotke medzi 2700-3000 otackami, motor stichol a krajsie bezi do otacok nad 4000. pred tym som bral vacsinou na JET-ke Natural 95, alebo OMV 95. -
"-- skrytý --" 12.06.02 12:15
« vymena ziarovky
vcera som menil ziarovku v predu. jedna sa cisto nahodou vypalila, ked som kupil nove (belase), tak aspom dobra zhoda okolnosti.
ale co som chcel povedat. je to o hubu. ziaden pristup, mechanizmus na . sranda je, ze mi niekam padla strunka, co zatlaca ziarovku. tak ze reku idem do servisu, nech to spravia. problem nastal, ked mi povedali, ze tie strunky nemaju, ze su sucastou reflektora a daju iba s nim v kope zohnat. :))
nakoniec nastastie nasli v smetiaku reflektor po buracke, kde ta strunka bola :-)
inac, biele svetlo je krajsie, ako zlte. fakt. -
« Re: 307...vibrovanie volantu
Vetsina(temer vsechny) automobilek nabizi nahradni vuz behem nepojizdneho vozu a vzdy se jedna o vuz teze znacky! To pokud Ti automobilka nabidne vuz jine znacky nez sama vyrabi, mi prijde podivne! To totiz vypada, jako by neverila ve kvalitu svych vozu! Fakt mne to prekvapilo! -
« Re: 307...vibrovanie volantu
Lubos1-Jak Ti prodejce Peugeotu muze nabidnout jako nahradni vuz Feldu? To tedy nechapu, to bych si nasel lepsi servis, kde mi nabidnou auto teze znacky! Do dneska jsem mel Renaulta v servisu a jako nahradni vuz jsem dostal taky Renaulta!
« Re: macacie hlavy
moj megan ma 70 000km ale ani na macacich hlavach ani nikde nic nevrzga, nehrka ani nevydava nijake divne pazvuky - okrem jedneho a to ma serie, na kazdej nerovnosti co da nejaky raz do napravy je pocut velmi hlboky dunivy zvuk. To iste sa ozve ako rezonancia s motorom pri asi 4000 otackach ... :-( ... mozno som tiez na to prilis citlivy, lebo nikto iny si to v mojom aute neuvedomuje, ale je tiez mozne ze som uz na to citlivy ... v kadom pripade mam hlukomer a da sa to objektivne namerat ... mam pocit ze je to rezonancia vzduchu v tom relativne dlhom priestore kombika, ale podla mna s tym nieco mohli vymysliet nie? ... ??? -
Lubos.1 11.06.02 10:06
« Re: 307...vibrovanie volantu
Volali mi od importera a dohodli sme sa, ze mi zoberu auto do servisu a budu ho robit dovtedy, kym ho neopravia. :-)
Ponukli mi docasne nahradne auto. Sice iba Feldu, ale nejako to uz vydrzim. Dufam, ze to nebude trvat nejako dlho. 20. jula idem na dovolenku do Chorvatska a na Felicii by to asi nebolo nic prijemne. :) -
matuS 11.06.02 02:08
« macacie hlavy
len som chcel, ze c5 a novy passat sa na macacich hlavach tiez riadne rozvrzgaju, hoci pri normalnej jazde sa na nic nedojde...
zasa nebudte priliz uzkostlivi...v blave mame pokial viem 2 cesty s macacimi hlavami a to tu na kolibe nepouzivate a tu pri hrade idu prerobit na asfaltku. -
"-- skrytý --" 10.06.02 12:57
« Re: 307...vibrovanie volantu
repraky su original uchytene !!na tom plastovom obklade!!, na nicom inom. su papierove a vazia asi 20g. preto to cele hrka, rezonuje a hra, ako hra.
ja som tam daval hertz, do zadu koaxial 13cm, do predu komponentnu sadu, stredobasy 16cm a vyskace hore. inac dalsi problem pri ozvucovani je ten, ze kedze zadne repro hraju do noh, je jedno, ci ich tam mas, alebo nie. pokial chces zvuk aj vzadu (ale pomoze to aj tomu v predu), musis dat repro bud do plata, alebo do dveri vyssie, co by ale bol dost brut zasah, takze radsej to plato. -
« Re: 307...vibrovanie volantu
Panove, taky bych se s vami rad sesel. Ale vzhledem k tomu,ze jsem v Praze a nebo v Plzni, je to asi nerealne.
Kdyz jsem se ptal chlapiku od Peugeota v Plzni, tak o podobne zavade nevedeli. Takze to asi nebude uplne bezne.
Co se tyka pazvuku, neni to tak zle. Svadim vetsinu na ukotveni zadnich repraku. Mkral, tys je menil, ze? Jak je to tak udelane? Ze to lezi civkou primo na plechu? Cos tam daval misto originalu? -
"-- skrytý --" 10.06.02 10:46
« Re: 307...vibrovanie volantu
to ladislavko: u mna toho uz moc nenapocuvas, pretoze ta mam instalovane audio, pocas coho boli dvere odlmovane a podobne, zamky boli doladovane, pripadne vymenene, takze co sa tohoto tyka je vsetko poriesene. az teda na jeden este, to je zapadka operadla lavej zadnej sedacky. -
Lubos.1 10.06.02 10:14
mkral>
Neskusal som prakticky ziadnu inu, ale to vibrovanie je take vyrazne, ze si to musi vsimnut kazdy, kto ide aspon minutu po dialnici. Okrem toho je to vec, ktora by kazdemu vadila a asi by to nenechal iba tak, bez kontroly v servise. Mozno sa mylim, ale pochybujem, ze by nas bolo s tym vibrovanim az tak vela. Pytal som sa na to aj v servise, a tam mi povedali, ze sa na to nestazoval okrem mna a jedneho cloveka nikto. Ten druhy si mozno bol ty. :) -
Lubos.1 10.06.02 09:53
« Re: 307...vibrovanie volantu
Asi mas pravdu. Ked ma niekto stale pustene radio a jazdi do 110 km/h, tak nepocuje a neciti nic nezvycajne. Ale staci ist po macacich hlavach (skusali ste niekto ?) a zacne vsetko hrkat a vrzgat.
Ale na druhej strane je pravda, ze to vibrovanie volantu nema kazdy. -
"-- skrytý --" 10.06.02 09:42
« Re: 307...vibrovanie volantu
co ja poznam este dvoch majitelov, maju novsie kusy. oni sice hovoria, ze tie problemy ako ja nemaju, ale ked som si do toho sadol, bolo to presne to iste. ja to proste citim a pocujem. takze by som neveril tomu, ked ti niekto povie, ze nic s tym nema. -
Lubos.1 10.06.02 09:27
« Re: 307...vibrovanie volantu
Ak budes(te) stornovat objednavku, tak zaloha prepadne dealerovi. Na druhej strane, uz by to mal byt zas novsi kus, kde by mohli byt odstranene chyby. Mozno je nas vazne malo, kto s tym ma problemy. Ked som bol v servise, boli tam ludia, ktori boli zavolani do servisu kvoli vymene spinacej skrinky. Prakticky nemaju ziadne problemy (mali auta z minuleho roka). Takze mozno sme iba moc vsimavi (co sa tyka pazvukov z interieru), alebo mame niektori jednoducho smolu. Corolla Verzo? Pomerne drahe a designovo nezaujimave, aj ked urcite vynimocne kvalitne. -
« Re: 307...vibrovanie volantu
Po prečítaní Vašich neveselých príspevkov pomýšľam na návštevu v AUTO ALBE - stornovať
moju objednávku na 307-čku, ktorú by som mal v auguste. Na druhej strane si vravím, že nie je možné aby každé vozidlo bolo postihnuté takými
problémami a Francúzi by to pri takom počte predaných kusov neriešili, prípadne v tomto momente už nevyriešili.
Mal som už takmer kúpenú Corollu Verso D-4D, ale Peugeot mi pri skúš. jazde padol viac do ruky.Dizajn ma tiež viac oslovil. Kto vie či som neprehlúpil? -
« Re: 307...vibrovanie volantu
Vážení pánové, když to tak všechno čtu, tak jsem
rád, že jsem si raději koupil FIAT STILO. Bylo
sice v různých soutěžích na druhém místě, ale
zato jezdí bez problémů a ani v rubrice Fiat se
o takových problémech nedočtete.
Přeji hodně zdaru, fanda Fiatů. -
« Re: 307...vibrovanie volantu
Závada se i u mé 307 po několikerém převážení projevuje. Mám před sebou druhý pokus - výměnu kol. Mimochodem přes zimu jsem nic netušil, a tak jsem tam včera zkusil vrátit zimáky na plechových originálech. Vibrace nebyla patrná, měkká směs pneu to zřejmě vstřebává. Už by byla na čase svolávačka, se stejnou závadou je nás ne náhodou asi víc. Auto roku jsem si představoval jinak. -
"-- skrytý --" 07.06.02 12:03
« Re: 307...vibrovanie volantu
od zaciatku. od prvej cesty do rakuska, co bolo na druhy den, ako som auto prevzal. aj som to tu tusim pisal. potom to trosku ,,sadlo'', ale zistujem, ze pribudla vola a akasi rozharanost na riadeni, hlavne pri prejazde nerovnosti. pretrvava to do dnes. imho tam naozaj nebude nieco v poriadku. co, bohuzial netusim, nevyznam sa v tychto veciach absolutne. :( -
Lubos.1 05.06.02 11:30
« Re: 307...vibrovanie volantu
Je to v *, asi bude nieco s napravou. Tiez nemam cas ani chut chodit stale do servisu. Zhanam si informacie o vymene auta. Zacinam o tom vazne uvazovat. Posuva sa mi to totiz aj do nizsich rychlosti, zacinam to citi aj po 110 km/h. Neviem, ci bude mozna ta vymena, ale asi napochodujem k importerovi. -
"-- skrytý --" 05.06.02 11:19
« Re: 307...vibrovanie volantu
ja mam stale ten isty problem lubo. stale to robi. byvala kolegyna dostala sluzobnu 307. MA PRESNE TO ISTE. trace od 130, resp. 120 +- nieco. a som rad, ze ani tie zamky ta neobisli, je jasne, ze vsetci mame tie iste problemy. -
Lubos.1 03.06.02 12:27
« Re: 307...vibrovanie volantu
Nieco podobne ocakavam v druhej sprave, ktora bude zaslana z Francuzska. Tazko mozem tlacit na vymenu nejakeho dielu. Ja ich zcasti chapem. Ak im navrhne vyrobca vymenu napravy, tak mi ju vymenia a budu mat istotu, ze im pracu a material vyrobca cez importera zaplati.
Na druhej strane pojdem do servisu s tymto problemom 4. krat, co sa mi vobec nepaci. Lebo ak sa to nevyriesi ani nabuduce (o com pochybujem), tak to zacnem riesit nejako inak. Ale som si isty, ze ak by som sa snazil o kompletnu vymenu auta, tak narazim na poriadne pevnu stenu :) -
Lubos.1 03.06.02 12:02
« Re: 307...vibrovanie volantu
pavelpu> Elektrony nemam. Mam klasicke 15" plechove kolesa. Problem bude niekde uplne inde a myslim, ze to bude nieco zavaznejsie. Prave preto zacinam rozmyslat o tom, ci by bolo mozne auto kompletne vymenit. Este pockam, aka dalsia odpoved pride z Francuzska, ak to bude zas o nicom, zacnem sa informovat na tuto moznost. Nebude to urcite jednoduche a okrem toho nemienim cakat na dalsie auto 4 mesiace.
Ale auto bude v poriadku. Na to si dam pozor. -
« Re: 307...vibrovanie volantu
Lubosl> Byl jsem v sobotu na svatbe myho kamose s nekolika lidma od Peugeotu. Probirali jsme tam i tu tvoji zavadu a v podstate jsme hlavama neprisli na to, v cem muze byt zakopany pes. Mimochodem - ty mas elektronova kola? Tam je jeste moznost, ze ti davaji zavazi na blby misto. Existuje spec. vyvazovacka, ktera ti ukaze i vzdalenost od podelne osy, kde ma byt zavazi. -
« Re: 307...vibrovanie volantu
to by si musel uhrat na "nemoznost riadneho pouzivania" ak sa auto pri 130 trasie (nebezpecie nehody, rychla amortizacia) a ma na papieri max. rychlost nad tych 130, tak sa neda riadne pouzivat. V pripade ze s tym 3x nevedeli nic urobot tak ide o "neodstranitelnu zavadu". A to "money back" neznemoznuje dodhodu zainteresovanych stran, takze to je len na tebe ako to s nimi ukecas - ale to je presne co si nchcel pocut ze? ... teda ak casom nedospejes k zaveru ze 307 nie je ta spravna volba a fakt sa nerozhodnes to s nimi skoncit napriek pataliam s lizingovkou - tam by si to tiez musel ukecat - oni by si to mali vybavit s dodavatelom sami, ale vyseru sa ti na to a zacnu niecim ako ze maju pravo na "uspokojenie svojich nakladov" (ono ich to stoji prachy ukoncit predcasne zmluvu) a tak ... - ako ked ti slohnu auto - tam by si to tiez musel ukecat - alebo lepsie zobrat ine auto aby nebrblali. Proste dokopy nemas sancu aj ked mas na to jasne pravo ... tomu sa vravi tusim pravny stat. :-) ... smolu mas, ze sa na auto caka 3 mesiace ci kolko, keby ich mali za predajnou na parkovisku 300, tak by s nimi bola ina rec ... -
Lubos.1 03.06.02 09:47
« Re: 307...vibrovanie volantu
...tak to je pravda...mam tam otvorenu zakazku. Money back je trochu problem, mam auto na leasing. Skor kus za kus, ale to je myslim prakticky skoro nemozne. Tato chyba totiz neznemoznuje autu jazdit, takze by som ziadny obciansky zakonnik asi neuplatnil. -
« Re: 307...vibrovanie volantu
>Mam na mysli, za akych okolnosti je mozna vymena auta?< pokial ja viem, tak u nas plati 3x a dost - to znamena 3 pokusy o opravu a potom money back. Ale neverim ze by ti niekto tu tvoju reklamaciu v servise potvrdil na papieri - ze nie ? :-))) -
Lubos.1 03.06.02 09:08
« 307...vibrovanie volantu
Zdravim. V piatok som bol v servise, kde mi skusali robit nieco v suvislosti s tymi vibraciami podla spravy z Francuzska. Francuzi vazne na nic neprisli, lebo mi za cely den spravili 2 veci: Este raz prevazili vsetky kolesa (mimochodom 4 krat - neviem naco) a isli to vyskusat na dialnicu. Nic.
Potom prehodili nove gumy inej znacky z uplne ineho auta...to iste.
Takze sprava sa znova poslala do Francuzska s tym, ze toto nepomohlo a nech navrhnu nieco ine.
Takze sa stalo to, coho som sa obaval. Nikto nevie, v com je problem a ja dufam, ze to bude v dohladnej dobe odstranene. Nemam chut stale behat do servisu kvoli tomu istemu problemu. Inak budu mi menit packy, zamok na zadnych lavych dverach, doladovali zamky zadnych sedadiel, slnecnu clonu spolujazdca. Super...
Inak ked som bol v tom servise, tak som pocul, ze v BA zhorela jedna 307 kvoli tej spinacej skrinke. Majitel dostal novu. (je to neoverene).
Zacina ma to vazne *. Co sa stane, ked sa nejaky cas nevyriesi problem s tymi vibraciami? Mam na mysli, za akych okolnosti je mozna vymena auta? -
"-- skrytý --" 30.05.02 17:42
« Re: startovanie
musi to byt vacsi naklon, ako len ked stojis prednymi kolesami na obrubniku. ale vidis, dobra uvaha, co si tu napisal. skusim to ako pises. pri plnej nadrzi a najst kopec. za pokus to stoji. aj ked, ked som v tom kopci, dojazd ukazuje dobre palubak a rucicka palivometra tiez ukazuje dobre. jedine, ze by tam na cerpadlo bolo zvlast cidlo? to snad nie. ale skusim to.