Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
« P307 a servisni interval
Mam dotaz na vsechny kteri maji Peugeota 307 uz nejakou dobu. Zajimalo by me jake maji zkusenosti s tim servisnim intervalem. Celkem me to stve. Odecita si to kilometry mnohem rychleji nez ve skutecnosti najedu. Nevim cim to je, to auto nijak nehonim, maximalne do 3,5 tis. otacek, jezdim s tim tak 110-120. Rozjizdim se taky normalne, zadne plne seslapnuti pedalu a kour od pneumatik nehrozi. Dokonce kdyz jsem byl na dovolene a to auto stalo v garazi, tyden tak si to suverene odecetlo 300km. Tak nevim takhle pujdu na kontrolu uz po nejakych 12-13 tis. Mate s tim prosim nekdo taky zkusenosti, jestli ano tak prosim o radu. P.S. Treba i tech 3,5 tis. otacek je na ten motor hodne ale to se mi nezda mam 1,6 benzin. -
« Re: vibracie
Lubo, vcera jsem dostal interni info, ze na podzim (asi v rijnu - listopadu) bude na lita kola akce 3+1 zdarma. Nevyplati se ti pockat?
Byl jsem vcera na prohlidce po 30 tis. (hnalo me to tam o 5 tis. drive podle palubky). Auto v pohode. Jenom jsem byl prekvapeny, ze mi chybelo dost ojele a taky jsem uz musel dolivat cca litr chladici kapaliny. -
Lubos.1 09.07.02 08:49
« Re: vibracie
Objednal som si liate disky Cotya. Idem to prezut v piatok, ak sa nic vazne nestane. Budu len 15", kedze nemam chut kupovat nove pneu.
Odvtedy, ako mi robili tie vibracie, som najazdil okolo 300 km. Tie vibracie stale citit, ale su podstatne slabsie a citit ich iba niekedy a to tesne pod 130 km/h. Napriek tomu je mi divne, ze to pomohlo iba ciastocne. Takze problem bol v tych kotucoch a je este niekde inde. Clovek od importera, s ktorym som to auto po oprave testoval, mi povedal, ze jemne vibracie mozu sposobovat aj pneumatiky. Kolesa boli znovu samozrejme prevazene, takze neviem.
uvidim, ake to bude s tymi elektronami, mozno to pomoze, ale skor pochybujem. -
« Re: xenony v 307
Jo, oproti starym H4, nove H7 jsou jiz nekde jinde! Navic ja pouzivam H7 od Philipse se zvysenou svitivosti o 60% a jsou plne srovnatelne s xenony! I bez nich to svitilo dobre, takova Fabie bez xenonu sviti stejne nebo mozna i lepe nez Octavie s xenony! -
Lubos.1 08.07.02 08:37
« vibracie
v kazdom pripade je to lepsie. Citim niekedy uz len jemne chvenie volantu. Mozno to nie je uplne ono, ale v porovnani s predoslym stavom je to rozdiel. Takze problem bol vazne asi v kotucoch. Menili mi predne kotuce a brzdobe oblozenie + doladovali prenu napravu + geometriu. -
« Re: ...nahradne auto...
Ono je problem ze ta nevyvazena hmotnost na kotuci by musela byt vacsia ako na obvode kolesa (pripad toho kamena co spominas) vzhladom na mensi polomer otacania a tym padom mensiu odstredivu silu. Niesom si celkom isty, ako mohol taky kotuc prejst kontrolou kvality... Rozhodne je to znacne pochybne... -
to element: ten kotuc nemusi byt krivy, staci aby bol nevyvazeny napr. chybou materialu, to by sa imho pri brzdeni neprejavilo zatialco pri jazde 140kmh prave ano... pri reklamacii mojich pneu ohladne vibracii prave okolo 130kmh mi bolo povedane, ze pri takych rychlostiach spravi problem aj vacsi suter zakliesneny v dezene -
Lubos.1 04.07.02 12:24
no neviem, pochopil by som, ze auto vibruje pri brzdeni, ked su krive kotuce, ale preco pri normalnej jazde?
2 mkral>
Zavolat ti mozem ale ja tam idem az o piatej a ten technik, ktory mi to robil, tam nie je. Mam sa stretnut iba s clovekom od importera. -
Lubos.1 02.07.02 11:06
To by potom znamenalo, ze to nie je chyba vsetkych 307.
Vcera som bol v servise, stale to nie je opravene, nedokoncili to este. Dnes budu pokracovat a pojdu to aj vyskusat. Budem tam podvecer volat. Btw, maju cas do buduceho piatku, potom konci 30-dnova doba :-)
Ako som spominal, teraz mam 307 HDI 90k, nie je to zle, az na to, ze to nema klimu. :( -
Lubos.1 27.06.02 09:31
No vcera som bol v servise a bol som milo prekvapeny ochotou pracovnikov. 306 nebola, ale ponukli mi na vyber 2 307-cky. Jedna bola benzin 1.4 s klimou a druha 2.0 HDI (66 kW) bez klimy. Tak som sa ulakomil na diesel, aby som to aspon vyskusal a musim uznat, ze to celko staci a je to fajn.Je to pomerne zive a na diesel dost tiche.
Ale aby som tolko nechvalil, dnes som isiel na dialnicu a hadajte co som citil na volante? VIBRACIE!!! Rovnake, ak nie silnejsie ako na mojom aute. Je to rocnik 2001, takze to asi nebude chyba jednej serie. Mam obavy, ze to maju vsetky 307, resp. aspon vaecsina.
btw, len tento tyzden sa traja ludia stazovali na tento problem. Takze sa to zacina kopit.
V pondelok sa maju zacat opravy mojho auta, maju nejake riesenie, takze som zvedavy.
Nechce sa mi verit, ze zo vsetkych, co maju 307 a prispievaju do tohto fore, mame tieto problemy iba ja a mkral. Priznajte sa! :) -
Lubos.1 21.06.02 12:20
...takze ako som predpokladal, tak to nevyslo. Nakonic sme sa dohodli tak, ze este chvilu vydrzim a ak to neopravia do buducej stredy, tak mi daju docasne P306 (1.6 s klimou), ktore bude v stredu konecne dostupne v servise.
Takze este par dni s Feldou... -
Lubos.1 20.06.02 17:56
« ...nahradne auto...
Ak zajtra vsetko vyjde, mal by som zajtra dostat ine nahradne auto. V tejto dobe je problem zohnat auto z pozicovne, ale nakoniec importer zohnal Octaviu. Ma to vraj slusnu vybavu a co som hlavne vyzadoval - ma to klimu. Takze ak sa nic nepredvidaneho nestane, tak sa zajtra zbavim toho srotu Feldy.
Co sa mojho auta tyka, je stale v servise. Francuzi poslali nejake instrukcie, aby sa skontrolovalo kompletne cele riadenie. Predpokladam, ze s tym nespravia nic a potom mi vznikne narok na vymenu auta alebo odstupenie od zmluvy. Kedze to mam na leasing, odstupenie od zmluvy je dost nevyhodne, takze budem cakat na nove auto (dufam, ze nie zas 4 mesiace ako na sucasne) a medzitym budem pouzivat nejake nahradne, takze budem rad, ak sa to zajtra podari. :) -
« Re: Frantici pracuji
neviem o tom, ze by zakon nejako specificky definoval a upravoval status nahradneho vozidla a tym stanovoval pridelenie vozidla zodpovedajucej triedy, ale vsetci co ti tak hovoria asi vychadzaju z rozmych zmluvnych podmienok poistovni, leasingovych spolocnosti atd. v ktorych sa taketo formulacie vyskytuju dost casto. napriklad ak ti vznikne poistna udalost, poistovna sa zavazuje preplatit naklady na pozicanie automobilu rovnakej triedy (nie rovnakej znacky) a tak podobne, no to riesia konrektne zmluvy a nie nejaky zakon. Takze si myslim, ze je to na serioznosti predajcu aky automobil ti poskytne na nahradne pouzivanie, kedze nepredpokladam, ze by medzi Tebou a servisom existovala nejaka zmluva, v ktorej by boli nejake podobne okolnosti okolo nahradneho automobilu ukotvene. -
Lubos.1 14.06.02 10:04
Mam jednu otazku. Neviete nahodou niekto, na ake vozidlo mam narok, kym je moje auto v servise?
Zatial mi to extra nevadi, ale ak by nahodou doslo k tomu, ze auto nebude opravene do 30 dni od tejto stredy, zacnem vybavovat, aby mi auto vymenili a neviem, akodlho budem musiet cakat na nove. Medzitym by som pouzival nejake nahradne, ale dufam, ze to nebude ta Felda, co mam teraz.
Okrem toho idem v juli na dovolenku a s tymto autom je to viac menej nemozne.
Potreboval by som vediet, cim mam argumentovat, ked budem pytat nejake ine nahradne auto. Existuje nejaka pravna norma, na ktoru to mozem napasovat?
Pokial viem, mam narok na to iste auti, resp. na auto rovnakej triedy s podobnou vybavou. To mi hovori kazdy. Je to logicke, ale na zaklade coho to tak je?
Diky. -
Lubos.1 13.06.02 17:35
To je trochu problem. Ja tam mam otvorenu zakazku. Inak plati, ze ak sa vyskytne chyba a 3x nie je v servise odstranena, tak by mala byt hodnotena ako neopravitelna.
Toto by vsak nemuselo byt jednoduche to presadit.
Tak som dal auto do servisu a od vcera sa rata 30 - dnova doba, v ktorej to musia opravit. Inak je takisto vyda hodnotena ako neopravitelna. Ak to nebude ani potom, tak ziadam o vymenu.
Mozno by sa s tym dalo nieco robit aj teraz, ale teraz by mi to nikto neuznal a nemienit sa natahovat s nimi alebo sudmi. Ak to tam ale bude viac ako 30 dni, vznikne mi nespochybnitelny narok na novy voz.
Dam im este sancu, aby to dovtedy spravili, lebo sa mi nechce zase platit za domontovanie defend-locku a vybavovat SPZ atd. -
« Re: benzin
Mam taky zkusenosti s benzinem. Tankoval jsem ted nekolikrat OMV na dalnici D5 a auto bylo jakesi linejsi, spotreba tak o 0.5l/100km vyssi. Pak jsem si zase po case natankoval u Shellu normalni (!) 95 a spotreba pod 8 a zadne diry pri zrychlovani. Ted se chystam natankovat ten V-Power, co to udela. Uz jste tam nekdo dali V-Power Racing? Rika se, ze doba, po ktere se prestavi zapalovani je cca 30 km a pak by to melo byt znat. -
Lubos.1 13.06.02 10:12
Vcera som nechal auto v servise. Dali mi Feldu, dokonca kombi. Je to nieco priserne, vnutri nie je spina, ale hnoj.
Kaslem na to. Problem je, ze som kupoval auto v Ziline, takze mi oni museli dodat nahradne auto. Kedze svoje nemaju, prenajali mi toto z pozicovne. Proste sluzby 'na urovni'.
Dal som si v servise zdokumentovat, kedy som tam s tym problemom uz bol. Pockam este mesiac a ak to nebude opravene, mam narok na vymenu auta, tak si ho urcite aj uplatnim.
Inak moj problem sa najskor riesil v Manchesteri (je tam nejake stredisko Peugeotu) a kedze si tam nevedeli rady, dali to na centralu do Pariza. -
"-- skrytý --" 12.06.02 14:01
« benzin
dlho som zabudal napisat, ale teraz som si spomenul. zacal som len tak tankovat V-Power (95). zmizla diera pri prvom rozbehnuti na jednotke medzi 2700-3000 otackami, motor stichol a krajsie bezi do otacok nad 4000. pred tym som bral vacsinou na JET-ke Natural 95, alebo OMV 95. -
"-- skrytý --" 12.06.02 12:15
« vymena ziarovky
vcera som menil ziarovku v predu. jedna sa cisto nahodou vypalila, ked som kupil nove (belase), tak aspom dobra zhoda okolnosti.
ale co som chcel povedat. je to o hubu. ziaden pristup, mechanizmus na . sranda je, ze mi niekam padla strunka, co zatlaca ziarovku. tak ze reku idem do servisu, nech to spravia. problem nastal, ked mi povedali, ze tie strunky nemaju, ze su sucastou reflektora a daju iba s nim v kope zohnat. :))
nakoniec nastastie nasli v smetiaku reflektor po buracke, kde ta strunka bola :-)
inac, biele svetlo je krajsie, ako zlte. fakt. -
« Re: 307...vibrovanie volantu
Vetsina(temer vsechny) automobilek nabizi nahradni vuz behem nepojizdneho vozu a vzdy se jedna o vuz teze znacky! To pokud Ti automobilka nabidne vuz jine znacky nez sama vyrabi, mi prijde podivne! To totiz vypada, jako by neverila ve kvalitu svych vozu! Fakt mne to prekvapilo! -
Lubos1-Jak Ti prodejce Peugeotu muze nabidnout jako nahradni vuz Feldu? To tedy nechapu, to bych si nasel lepsi servis, kde mi nabidnou auto teze znacky! Do dneska jsem mel Renaulta v servisu a jako nahradni vuz jsem dostal taky Renaulta!
-
« Re: macacie hlavy
moj megan ma 70 000km ale ani na macacich hlavach ani nikde nic nevrzga, nehrka ani nevydava nijake divne pazvuky - okrem jedneho a to ma serie, na kazdej nerovnosti co da nejaky raz do napravy je pocut velmi hlboky dunivy zvuk. To iste sa ozve ako rezonancia s motorom pri asi 4000 otackach ... :-( ... mozno som tiez na to prilis citlivy, lebo nikto iny si to v mojom aute neuvedomuje, ale je tiez mozne ze som uz na to citlivy ... v kadom pripade mam hlukomer a da sa to objektivne namerat ... mam pocit ze je to rezonancia vzduchu v tom relativne dlhom priestore kombika, ale podla mna s tym nieco mohli vymysliet nie? ... ??? -
Lubos.1 11.06.02 10:06
Volali mi od importera a dohodli sme sa, ze mi zoberu auto do servisu a budu ho robit dovtedy, kym ho neopravia. :-)
Ponukli mi docasne nahradne auto. Sice iba Feldu, ale nejako to uz vydrzim. Dufam, ze to nebude trvat nejako dlho. 20. jula idem na dovolenku do Chorvatska a na Felicii by to asi nebolo nic prijemne. :) -
matuS 11.06.02 02:08
« macacie hlavy
len som chcel, ze c5 a novy passat sa na macacich hlavach tiez riadne rozvrzgaju, hoci pri normalnej jazde sa na nic nedojde...
zasa nebudte priliz uzkostlivi...v blave mame pokial viem 2 cesty s macacimi hlavami a to tu na kolibe nepouzivate a tu pri hrade idu prerobit na asfaltku.