Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
« džák na kola k 307?
zdravim,
mozna to tu jiz probehlo,
vcera jsem si zakoupil pricniky a k tomu na kola dva drzaky. k nim mi dali balicek za 900kc v nemz byli tri sroubky a a par podlozek. pry redukce.
za ziveho boha to nemuzeme dat dohromady.
teoreticky by to slo, ale jediny problem je v tom ze velikost prichytky ve tvaru U, je mala a musel bych je prorvat skrz samotne pricniky ...
nevite nekdo co s tim? :(
diky (307@samba.cz) -
Lubos.1 19.07.02 11:59
« Re: P307 a vibracie volantu
Takze ziadne nahradne auto nebude, nie je to proste mozne. Milujem sluzby na Slovensku. Musim ist na dovolenku vibratorom. Ked sa vratim, bolo mi slubene, ze ma bude cakat nejake ine. :-)
Vyrobca vyzaduje, aby bolo auto premerane na nejakej dynamickej vyvazovacke. Importer na Slovensku to nikde nemoze zohnat. Mam info, ze by to v CR niekde mohlo byt? Neviete niekto nahodou, ci to nema nejaky Peugeot servis, najlepsie na Morave? -
"-- skrytý --" 19.07.02 09:56
To IT (795): všechny pohyblivé části kotoučových brzd by se měly mazat min. před a po zimní sezoně. To aby zůstaly "pohyblivé" (nejde samozřejmě o třecí plochu mezi destičkou a kotoučem). Ovšem ne grafitovou, ale "měděnou" vazelínou (vydrží 1100 stupňů C!). Ale kdo v servisech vůbec ví, že by se něco takového mělo dělat a ža taková vazelína existuje...? -
« Re: Do ceho jit priste?
to luf:
Ja mam na hodnotenie kvality spracovania jednoduchy test. Chytis tapacirung na dverach, skusis nim pohnut, ked praska, je to odflaknute, to iste jednotlive diely palubovky ... Ked to vrzga uz na novom aute je velky predpoklad ze sa to zlepsovat nebude... A podla mna je neoddiskutovatelne ze v kvalite spracovania je na tom napriklad clio horsie ako fabia (ono to zasa vyvazi inymi vyhodami). -
"-- skrytý --" 18.07.02 14:33
« Re: P 307
S tou klimatizací také nevím co...Je fakt,že autu rozebrali ventilační systém a je klid.A našli ten lísteček.Je prkotina,příště neuvedu.S ABS souhlas,já nikomu vinu nedávám.Ale naštve to.Jedna věc je,kdo součásky vyrábí/BOSCH/ a KDO a hl.JAK je namontuje. -
"-- skrytý --" 18.07.02 14:24
Jo,tak nějak to bylo.Jákýsi "pazvuk-vrzání" při horní poloze.Nějak moc nekopíroval povrch čelního skla.Za deště,to je jasné.Oni těch aut prodali firmě několik, tak si jich jako klienta váží a vyměňují.Je třeba to nevzdávat.Nebo jezdit,jen když neprší.Ne,to byl vip,bojovat,bojovat a reklamovat.Oni si hoši z EU někdy myslí,že tu žijí polovzdělanci a právě jsme slezli ze stromů,tak to zkoušejí.Totéž platí pro prodejce. -
Pitomost! Jak muze klimatizovana schranka vcucnout listek, kdyz to fouka VEN? To je, jako bys tvrdil, ze ti kompresor u pumpy vcucnul pneumatiku. Ty sterace - nevim. Pokud vim, nikdo z nas na to nenadaval. ABS - to se stava i lepsim autum. Je to zkratka elektronika. Vzhledem k tomu, ze je stejna, jako u jinych aut (BOSCH), tak bych to nedaval za vinu 307. -
"-- skrytý --" 18.07.02 14:16
co sa tyka mazdy 6, tiez som to bol vcera poziet (nie jazdit zatial), pravda je, ze sa mi dost pacila, hlavne ten priestor a posed... palubka sa mi paci tiez, aj ked je strihana cela trochu ,,lacno na pohlad''. ale to bola vzdy kazda mazda. -
"-- skrytý --" 18.07.02 14:05
« P 307
Kámoška má služební 307 HDI za 660 tis.Klimatizovaná schránka-nasálo to parkovací lístek a mlátilo,co to dá.Asi ho tam neměla dávat.
Stěrače v krajní poloze hlučné-výměna celých ramínek.Lahůdka na závěr.ABS nefunguje.Diagnostikou nic nezjistili/on to může být špatný konektor,např.Ale hoši v servisech hned počítač a když ten NIC, tak oni též NIC.Tak chtějí měnit celou jednotku/to by byla sranda,pokud by i potom ZASE NIC/.Vyjmuli pojistku,kontr.nesvítí a ona jezdí dál,do STK daleko.Nekupte to.Důležité,6 týdnů v provozu a 3 tis.km.Nadávala na Astru, teď má lepší... -
"-- skrytý --" 18.07.02 13:47
Jednoznačně Mazdu 6!Chce se to svést a není co řešit.Opravdu a vážně.Sedan je nejhezčí,ten je už nyní a 5-dveřové asi koncem srpna.Interiér moc hezký,tiché,na silnici to sedí skvěle.Vše tak jak má být!A hlavně,asi to bude kvalitní,celé vyrobeno v JAP.Vytknout snad jen,že chybí otěrové lišty,ale ono to "otřou" ti druzí,takže je to fuk. -
Tak teraz kukam ako tela na nove vrata - bud som nevidel spravne fotky alebo neviem, co mam vidiet na tych co poznam, ale kvalitu spracovania podla fotiek noveho Meganu teda posudit nedokazem. BTW nedokazem to ani na skutocnom aute, pokial s nim nenalietam 50tis km...
Moze mi uz niekto konecne vysvetlit, co je to kvalita spracovania? Ked sadnem do Meganu, Clia, Fabie alebo Daewa, nevidim ziade rozdiely kvality spracovania, zidne lacne a hodnotne plasty atp. Som * ja alebo je to iba taka barlicka, ako odpisat auto v teste, ked je vo vsetkom lepsie ako VW? :-) -
"-- skrytý --" 18.07.02 13:30
Hele,mám Fabii,volant vibroval jak divý.A auto stáčelo doleva/už před volbama,asi tušilo...cha/.
A zase vážně, vyvažovali kola, prohazovali a stále vibroval.Nakonec vyměnili levý homokinetický kloub / po 6,5 tis./ a je klid.Jede rovně.Sice namazali kovovou-nosnou plochu brzdového obložení tukem na bázi grafitu/ ví Bůh proč/, takže po 3 dnech bylo na obložení tolik nečistot,že zvuk který brzdy vyluzovaly připomínal železniční vagon.Očistili, jede to, ale...co dodat.Nic.Raději. -
"-- skrytý --" 18.07.02 11:35
« vytahujuce sa koberce
tak sa mi koberce vytahuju uz aj spod prahu pravych prednych dveri. dnes som to bol nahlasit este, nech su aj na toto na dalsiu stredu pripraveni, slubili mi, ze to vyjednaju s importerom tak, aby mi dali rovno nove... fasa. pol auta budu musiet rozobrat. -
Lubos.1 18.07.02 09:55
Mozno by bolo zaujimave pockat si na novy Megane. Ten zadok je divny, ale je to vacsie ako 307 (aspon razvor) a vyzera to na slusny voz aj slusnu vybavu.
Na druhej strane je to zas novinka = problemy.
Okrem toho neviem, kedy pride na trh.
Na tvojom mieste by som kupil Hondu Civic 5D. Do konca jula je este dobra akcia. 5-rocna zaruka, elektrony, 20 000 na benzin a oterove listy. Cena je celkom fajn.
Je to urcite kvalitne a hlacne sa to nekradne ;) -
-
« Do ceho jit priste?
Ted mam zase dilema, co koupit. Rad bych zase neco 5 petidverovyho. Pritelkyne milovala 307 a chtela by ji znova. Ja s ni mel minimum problemu, takze bych nebyl proti. Ale zase me trochu odrazuji vase starosti s vibracemi.
Ted se rozmyslim mezi Corollou, Focusem, Civicem apod. Jenze ani jedno se mi nelibi tolik, jako P307.
Jeste se mi MOC libi nova Mazda 6, ale hatchback bude az pristi rok, takze asi smula. Tak dlouho cekat nemuzu. -
« Re: A mam po starostech :-((
To ace2: Bydlim na Pankraci, ale trochu mimo klasicky sidliste. Celkem klidna lokalita, ale jak videt, nic platno. Myslim, ze spis asi odjelo po ose. Stal jsem totiz bokem k chodniku, prede mnou auto, za mnou auto. I kdyz, rano uz bylo misto za mnou prazdny, takze ho vlastne mohli i nalozit.
No, bylo mi doporuceno, abych si nechal dal Lo-jack. stoji to snad 6 tis. rocne, ale zase mas o to levnejsi pojistku, takze je to jedno. Pres satelit hned vedi, jestli s tim nekdo neporavnene jezdi a jsou schopni ho najit. Takze pristi auto to asi bude mit.
Pojisteny samozrejme bylo, pac bylo na leasing. Uvidime, kolik si srazi z amortizace a kolik strhne leasingovka. Kdyby pockali jeste rok, tak uz se to skoro i vyplati ;-). -
"-- skrytý --" 16.07.02 10:53
« Re: Chladici kapalina
aky mas motor? ja mam 1.6, od kupy bola machula vytekajuca spod hlavy valcov. vcera som to ukazoval v servise, garancnemu technikovi sa to nezdalo, ze sa na to pozru (aj ked v inom servise mi povedali, ze to moze byt novotou a zatial kaslat na to). mam 22t, 7 mesiacov, voda je na spodnej ciare. napisem po tej prehliadke, co na to povedia, idem buducu stredu. -
« Chladici kapalina
Mam dotaz na vsechny kdo maji P307. Mam to auto 8 mesicu, a vcera jsem koukal ze obsah chladici kapaliny je cca. v polovine nadrzky. Najeto mam neco kolem 6tis. prijde mi ze ten ubytek je nejaky velky obavam se aby to nekde neunikalo. Mate nekdo podobne zkusenosti? -
Lubos.1 16.07.02 08:37
to mkral>
Neviem, ale mozno su vadne serie pneumatik. Vyrobca doporucil kupit Micheliny, na ktorych sa k nam 307 nedovaza. Davam tomu tak 5%, ze by to mohlo pomoct, viac nie.
Ale nieco na tom mozno bude, lebo pneu tiez nie su zadarmo a vcera boli specialne kupene :) -
« Re: A mam po starostech :-((
Co to ? Na Jížním Městě bydlím já. Hmm jinak je příjemný vědět, že je construct na nic... Chjo :-( No asi je nejlepší mít zamykání řadičky a k tomu ještě GSM detektor. Nicméně když nad tím tak přemýšlím, tak ten kdo dokáže šlohnout takhle zabezpečený auto tak si asi nosí i rušičku... Mimochodem myslíš, že odjelo po vlastní ose, nebo ho někdo naložil na odtahovku ? -
« A mam po starostech :-((
Panove, mam "po starostech". Dnewska v noci mi totiz auto v Praze ukradli. Mel jsem tam Construct, ale nic platno. Je pryc. Ted se rozmyslim, jaky koupim novy auto. Rad bych znova 307, vyhovovala mi a nemel jsem s ni vase problemy, ale asi to bude neco jineho. Jeste nevim. Takze vam preju vetsi stesti. -
"-- skrytý --" 15.07.02 14:18
tak som sa bol objednat. budaj mi hovoril, ze maju tam dalsich cca 7 aut, na to iste. su zufali. povedal som im, nech rovno vymenia homokineticke klby, bohuzial, to by vraj radi, ale ze na seba to nezoberu a fabrika s radami ide smerom testovania od najlacnejsich rieseni po najdrahsie. ale ze tiez maju podozrenie, ze to budu tie klby.
btw: kolko stoja? ze by som si to cvakol, nech mam pokoj a potom si to od nich necham preplatit, ked sa pride na to, ze to boli tie. -
Lubos.1 15.07.02 09:06
to mkral:
Takisto s mojim starym autom neboli prakticky ziadne problemy a to malo na konci cez 120 tisic km. Uz som presvedceny o tom, ze keby som sa mal rozhodovat znova, tak 307 nekupim, napriek vsetkym pozitivam, ktore to auto ma. Mal som zobrat ten Civic, aj ked sa mi nepaci az tak ako 307.
Po vymene diskov za elektrony sa riadenie sprava rovnako (ak nie este horsie) ako pred 'opravou'. Takze znova to iste ako predtym: auto necham tento tyzden v servise a pozadujem nahradny voz. Dufam, ze s tym nebudu podobne problemy ako predtym.
-
"-- skrytý --" 12.07.02 10:36
« Re: P307 a servisni interval
to lubos: to znamena, ze ten problem je este niekde inde, ked ti to stale trasie. moj stary lanos, na ktorom mamicka teraz jazdi ma 80t a tam je volant v pokoji akoby bol iba na okrasu. som z toho peugeotu dost znechuteny. pripomina mi to casy skody 120. -
"-- skrytý --" 12.07.02 10:32
ad servisny interval. ja jazdim obcas ako prasa, vela mesto, studene starty. teraz mi ukazuje, ze je interval, najazdene 22t km. co vobec nie je az tak zle.
apropo, chcel sa objednat v servise a tam mi povedali, ze aj tak sa chodi az po 30t a toto variabilne ratanie servisu sa bude riesit nahravanim noveho softwaru. ale potom to uz imho nema zmysel, lebo nasobky 30t si vie hadam zratat kazdy aj sam :)) -
Samozrejme som myslel to ze sa greggiemu zatrase volant na fabii, ked prejde cez nerovnost na ceste. To vibrovanie volantu na 307 pri jazde po rovnej ceste v poriadku samozrejme nie je, je to evidentna vada niektoreho/niektorych dielov. BTW: Aj na ten prenos neronosti od cesty by som bol kritickejsi pri 307 ako pri fabii, vzhladom na to ze ide o auto o triedu vyzsie... To greggie: Prestan si vsugerovavat ze s tym autom nieco je a ze ostatne to nerobia... Bud rad ze to chodi... -
to lubos1 > presne ten isty "problem" mam aj ja s fabkou - je citit aj tu najmensiu nerovnost na ceste, nie ze by volant nejak extra vibroval, ale je to jednoducho citit. tiez mam dojem ze ine fabie to nerobia, ale samozrejme v servise povedali, ze je to v norme, co aj mozno je, len my sme nejako moc citlivi :) -
Zadne vibrace necitim. Samozrejme, ze pri jizde citim ve volantu nerovnosti a vubec chovani predni napravy, ale je to uplne v mezich normalniho chovani. Jezdim obcas jeste s Audi A6 a Oplem Astra a je to o dost lepsi, nez v Astre a o trochu horsi, nez v A6. Hlavne necitim zadne stale chveni. Skoda, ze nemam sanci se s vasimi auty svezt a vy s mym. Ale snad nemam misto rukou hrabe. -
Lubos.1 10.07.02 13:02
pavelpu>
Kedze to vyzera tak, ze ty mas auto asi v najlepsom poriadku (z nas), rad by som opytal, ako sa tebe sprava volant. Co citis pri jazde? Ja citim kazdu malu nerovnost. Ak je zrnita cesta, tak ju citim v rukach.
Vobec ti volant netrasie? Mne to po tej vymene kotucov trasie menej a iba niekedy, ale ked to trasie, tak to je aj viditelne, ked pustim volant. -
Ja jezdim, jak chci. Vetsinou jedu dalnice Plzen-Praha + obe mesta. Na dalnici jezdim 150-160km/h, takze kolem 4500rpm. Interval mi to odecitalo rychleji v zime, coz je logicke. Nakonec me to poslalo na prohlidku ve 25800 km, tedy o 4200 km drive. Neprijde mi to az tak zvlastni. Jo, jde to rychlejsi, ale myslim, ze kdybych jezdil normalni silnice, bude to lepsi. -
« Re: vibracie
Kamarád má Xsaru HB, pořídil si rovněž litá kola a vibrace se mu také začaly projevovat při 130 km/h., ale nic s tím nedělal. Já jsem chtěl původně koupit 307, ale místní příspěvky a jeho zkušenosti mně natolik znepokojily (vše koncern PSA), že jsem nakonec objednal Corollu (viz rubrika). Kámoše pak napadlo, že si přetře třmeny, sundal kola, řádně vyčistil styčné plochy, kola namontoval na původní místa a bylo po vibracích. Uznávám, že tady byl asi problém v montáži (nečistota). S plechovými koly problém předtím neměl. -
Diky ale v tom je taky ten problem, po meste s tim prakticky nejezdim, a kdyz uz jedu tak to jsou vesmes delsi streky nad 40Km, takze motor je vzdy v pohode zahraty. Asi to bude opravdu neco jineho. Kdyz jsem volal do Peugeota, tak ten chlapik co mi ho prodaval rikal ze tam meli vystavenou jednu 307 asi dva mesice, nikdo s ni nejezdil a kdyz se prodala a ten clovek dal klicek do zapalovani tak tam mel 27000km. Proste za dva mesice parkovani si to vzalo 3000 km. Chapu ze se muze vybijet baterka kdyz to auto stoji ale je mi divny proc to odecita servisni interval. -
ace2 - maximalny servisny interval by si IMHO mal dosiahnut za beznej jazdy, teda ak budes jazdit napr. 25km denne so studenym startom. Ak budes jazdit dlhe streky po dialnici, musi byt zivotnost oleja ovela vyssia. Priklanam sa k tomu, ze je to problem v ECU. -
Hmm, s tím nic nenaděláš. Maximální servisní interval by jsi dosáhnul, jen kdybys nastartoval a pak jezdil pořád non-stop po dálnici na tempomat. Počítá počet startů, pravděpodobně i počet studených startů atd... ujeté km se studeným motorem atd.... IMHO je to naprosto normální...