Peugeot 307

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.07.02  12:56

« Bez nadpisu

tak som dal auto rano do servisu. a clovek ma potlapkal po pleci a skludom povedal: ,,to je ok, nebojte sa, dovazime vam kolesa'' ... ;)))
  • 00 Reagovat !

foto

23.07.02  09:14

« džák na kola k 307?

zdravim,
    mozna to tu jiz probehlo,
    vcera jsem si zakoupil pricniky a k tomu na kola dva drzaky. k nim mi dali balicek za 900kc v nemz byli tri sroubky a a par podlozek. pry redukce.
    za ziveho boha to nemuzeme dat dohromady.
    teoreticky by to slo, ale jediny problem je v tom ze velikost prichytky ve tvaru U, je mala a musel bych je prorvat skrz samotne pricniky ...
    nevite nekdo co s tim? :(
    diky (307@samba.cz)
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 19.07.02  11:59

« Re: P307 a vibracie volantu

Takze ziadne nahradne auto nebude, nie je to proste mozne. Milujem sluzby na Slovensku. Musim ist na dovolenku vibratorom. Ked sa vratim, bolo mi slubene, ze ma bude cakat nejake ine. :-)

Vyrobca vyzaduje, aby bolo auto premerane na nejakej dynamickej vyvazovacke. Importer na Slovensku to nikde nemoze zohnat. Mam info, ze by to v CR niekde mohlo byt? Neviete niekto nahodou, ci to nema nejaky Peugeot servis, najlepsie na Morave?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.07.02  09:56

To IT (795): všechny pohyblivé části kotoučových brzd by se měly mazat min. před a po zimní sezoně. To aby zůstaly "pohyblivé" (nejde samozřejmě o třecí plochu mezi destičkou a kotoučem). Ovšem ne grafitovou, ale "měděnou" vazelínou (vydrží 1100 stupňů C!). Ale kdo v servisech vůbec ví, že by se něco takového mělo dělat a ža taková vazelína existuje...?
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 19.07.02  09:46

« Re:

Tak tak, nepomohlo to, musim zohnat nejaku nahradu a toto im tam necham.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.02  09:38

« Re: Do ceho jit priste?

to luf:
    Ja mam na hodnotenie kvality spracovania jednoduchy test. Chytis tapacirung na dverach, skusis nim pohnut, ked praska, je to odflaknute, to iste jednotlive diely palubovky ... Ked to vrzga uz na novom aute je velky predpoklad ze sa to zlepsovat nebude... A podla mna je neoddiskutovatelne ze v kvalite spracovania je na tom napriklad clio horsie ako fabia (ono to zasa vyvazi inymi vyhodami).
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 18.07.02  18:47

mkral-xedos9 nevyzerala lacno
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.07.02  17:11

« Bez nadpisu

volal som s lubosom, takze ta vymenu gum nezabrala.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.07.02  14:33

« Re: P 307

S tou klimatizací také nevím co...Je fakt,že autu rozebrali ventilační systém a je klid.A našli ten lísteček.Je prkotina,příště neuvedu.S ABS souhlas,já nikomu vinu nedávám.Ale naštve to.Jedna věc je,kdo součásky vyrábí/BOSCH/ a KDO a hl.JAK je namontuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.07.02  14:24

Jo,tak nějak to bylo.Jákýsi "pazvuk-vrzání" při horní poloze.Nějak moc nekopíroval povrch čelního skla.Za deště,to je jasné.Oni těch aut prodali firmě několik, tak si jich jako klienta váží a vyměňují.Je třeba to nevzdávat.Nebo jezdit,jen když neprší.Ne,to byl vip,bojovat,bojovat a reklamovat.Oni si hoši z EU někdy myslí,že tu žijí polovzdělanci a právě jsme slezli ze stromů,tak to zkoušejí.Totéž platí pro prodejce.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  14:21

Pitomost! Jak muze klimatizovana schranka vcucnout listek, kdyz to fouka VEN? To je, jako bys tvrdil, ze ti kompresor u pumpy vcucnul pneumatiku. Ty sterace - nevim. Pokud vim, nikdo z nas na to nenadaval. ABS - to se stava i lepsim autum. Je to zkratka elektronika. Vzhledem k tomu, ze je stejna, jako u jinych aut (BOSCH), tak bych to nedaval za vinu 307.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.07.02  14:16

co sa tyka mazdy 6, tiez som to bol vcera poziet (nie jazdit zatial), pravda je, ze sa mi dost pacila, hlavne ten priestor a posed... palubka sa mi paci tiez, aj ked je strihana cela trochu ,,lacno na pohlad''. ale to bola vzdy kazda mazda.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.07.02  14:15

,,Stěrače v krajní poloze hlučné-výměna''. mozes blizsie definovat hlucne? mne pravy stierac v hornej polohe vydava skripanie aj ked je okno mokre. ze by som im to rovno tiez povedal ;)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.07.02  14:05

« P 307

Kámoška má služební 307 HDI za 660 tis.Klimatizovaná schránka-nasálo to parkovací lístek a mlátilo,co to dá.Asi ho tam neměla dávat.
    Stěrače v krajní poloze hlučné-výměna celých ramínek.Lahůdka na závěr.ABS nefunguje.Diagnostikou nic nezjistili/on to může být špatný konektor,např.Ale hoši v servisech hned počítač a když ten NIC, tak oni též NIC.Tak chtějí měnit celou jednotku/to by byla sranda,pokud by i potom ZASE NIC/.Vyjmuli pojistku,kontr.nesvítí a ona jezdí dál,do STK daleko.Nekupte to.Důležité,6 týdnů v provozu a 3 tis.km.Nadávala na Astru, teď má lepší...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  13:53

Mazda 626 byla vzdy kvalitni a tiche auto, taky bych ted do ni asi sel... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.07.02  13:47

Jednoznačně Mazdu 6!Chce se to svést a není co řešit.Opravdu a vážně.Sedan je nejhezčí,ten je už nyní a 5-dveřové asi koncem srpna.Interiér moc hezký,tiché,na silnici to sedí skvěle.Vše tak jak má být!A hlavně,asi to bude kvalitní,celé vyrobeno v JAP.Vytknout snad jen,že chybí otěrové lišty,ale ono to "otřou" ti druzí,takže je to fuk.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.07.02  13:45

lubos tvrdi, ze oni uz klby menili. mne tiez bolo povedane, ze to su ony. ale ked tvrdia, ze menili a ze to nepomohlo... vadit sa s nimi?

to lubo, uz mas nejake avizo, co spravilo to prezutie michelinov?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  13:31

Tak teraz kukam ako tela na nove vrata - bud som nevidel spravne fotky alebo neviem, co mam vidiet na tych co poznam, ale kvalitu spracovania podla fotiek noveho Meganu teda posudit nedokazem. BTW nedokazem to ani na skutocnom aute, pokial s nim nenalietam 50tis km...

Moze mi uz niekto konecne vysvetlit, co je to kvalita spracovania? Ked sadnem do Meganu, Clia, Fabie alebo Daewa, nevidim ziade rozdiely kvality spracovania, zidne lacne a hodnotne plasty atp. Som * ja alebo je to iba taka barlicka, ako odpisat auto v teste, ked je vo vsetkom lepsie ako VW? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.07.02  13:30

Hele,mám Fabii,volant vibroval jak divý.A auto stáčelo doleva/už před volbama,asi tušilo...cha/.
    A zase vážně, vyvažovali kola, prohazovali a stále vibroval.Nakonec vyměnili levý homokinetický kloub / po 6,5 tis./ a je klid.Jede rovně.Sice namazali kovovou-nosnou plochu brzdového obložení tukem na bázi grafitu/ ví Bůh proč/, takže po 3 dnech bylo na obložení tolik nečistot,že zvuk který brzdy vyluzovaly připomínal železniční vagon.Očistili, jede to, ale...co dodat.Nic.Raději.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.07.02  13:22

« Re: vytahujuce sa koberce

to velmi lahko zistim podla kvality koberca ;) problem maju aj so sadnymi sedackami, celkovo ten koberec je velmi tesne strihany. v novsich 307 je koberec strihany uz inac.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 18.07.02  11:42

« Re: vytahujuce sa koberce

Podla mna ti len vyberu umelu listu na prahu dveri, koberec natiahnu a prilepsia (pribiju klincami :-) a listu ti daju naspaet.

Pozeral som sa pod tu listu, ten koberec nie je nijako pripevneny, len zatoceny.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.07.02  11:35

« vytahujuce sa koberce

tak sa mi koberce vytahuju uz aj spod prahu pravych prednych dveri. dnes som to bol nahlasit este, nech su aj na toto na dalsiu stredu pripraveni, slubili mi, ze to vyjednaju s importerom tak, aby mi dali rovno nove... fasa. pol auta budu musiet rozobrat.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  11:26

Akurat podla tych fotiek to spracovanie interieru vyzeralo dost biedne pri tom novom Megane. Ale uvidime ako to bude nazivo...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  10:16

Lubos1-jestli ten zadek bude vypadat jako Avantime, tak to bude parada... Ten zadek u Avantimu je neprehlednutelny a krasne propracovany...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 18.07.02  09:55

Mozno by bolo zaujimave pockat si na novy Megane. Ten zadok je divny, ale je to vacsie ako 307 (aspon razvor) a vyzera to na slusny voz aj slusnu vybavu.

Na druhej strane je to zas novinka = problemy.

Okrem toho neviem, kedy pride na trh.

Na tvojom mieste by som kupil Hondu Civic 5D. Do konca jula je este dobra akcia. 5-rocna zaruka, elektrony, 20 000 na benzin a oterove listy. Cena je celkom fajn.

Je to urcite kvalitne a hlacne sa to nekradne ;)
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 18.07.02  09:39

307 je stale podla mojho nazoru naj, len keby nebola poruchova a trosku odflaknuta, co sa tyka dielenskeho spracovania (vrzganie plastov, divne zvuky,...). Ale co sa tyka priestoru, designu, je to fajn.

Ale asi by som ju uz nekupil. :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.02  11:29

ale ta corola je zase mala :-( resp. nie az tak velka.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.02  11:20

tak potom nad cim uvazujes, ked sa ti nepaci. mne sa celkom paci civic 3d... alebo sa plasni po vrecku a kup corolu, najlepsie type-R. 147kW pri 8000otackach ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.02  10:22

Focus asi neni spatna volba po technicky strance, ale me se a) moc nelibi a b) ve vybave, jakou jsem mel v P307 bude stat skoro 700 tisic! A na diesely nejsem tak jako tak.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.02  09:39

« Re: Hladina oleje

u mna podobne. palubak ukazuje dve gulicky z piatich. ale vytiahnut odmerku som lenivy, resp. vzdy si spomeniem, az ked nastartujem :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.02  09:38

ja by som bral focus combi. s tym novym TDCi od fordu.
  • 00 Reagovat !

foto

16.07.02  17:20

« Hladina oleje

Panove, jak jste na tom s olejem? Ja mel po 25 tis. skoro sucho. Pocitac uz mi hlasil, abych to doplnil. Prekontrolute si to.
  • 00 Reagovat !

foto

16.07.02  17:18

« Do ceho jit priste?

Ted mam zase dilema, co koupit. Rad bych zase neco 5 petidverovyho. Pritelkyne milovala 307 a chtela by ji znova. Ja s ni mel minimum problemu, takze bych nebyl proti. Ale zase me trochu odrazuji vase starosti s vibracemi.

Ted se rozmyslim mezi Corollou, Focusem, Civicem apod. Jenze ani jedno se mi nelibi tolik, jako P307.

Jeste se mi MOC libi nova Mazda 6, ale hatchback bude az pristi rok, takze asi smula. Tak dlouho cekat nemuzu.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.02  17:14

« Re: A mam po starostech :-((

To ace2: Bydlim na Pankraci, ale trochu mimo klasicky sidliste. Celkem klidna lokalita, ale jak videt, nic platno. Myslim, ze spis asi odjelo po ose. Stal jsem totiz bokem k chodniku, prede mnou auto, za mnou auto. I kdyz, rano uz bylo misto za mnou prazdny, takze ho vlastne mohli i nalozit.

No, bylo mi doporuceno, abych si nechal dal Lo-jack. stoji to snad 6 tis. rocne, ale zase mas o to levnejsi pojistku, takze je to jedno. Pres satelit hned vedi, jestli s tim nekdo neporavnene jezdi a jsou schopni ho najit. Takze pristi auto to asi bude mit.

Pojisteny samozrejme bylo, pac bylo na leasing. Uvidime, kolik si srazi z amortizace a kolik strhne leasingovka. Kdyby pockali jeste rok, tak uz se to skoro i vyplati ;-).
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.02  17:08

« Re: Chladici kapalina

Ja mel auto 10 mesicu, najeto 25700 a taky jsem musel dolivat. Po cca 20 tis. jsem zjistil, ze nadrzka je prazdna. Nalil jsem tam skoro 1l destilky. V servisu rekli, ze je to OK. No, ted uz to hlidat nemusim (viz nize).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.02  14:09

urcite...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 16.07.02  13:02

To je tiez pravda. Nechapem, ze to uz nebolo vyriesene. Seru sa s tym 2 mesiace. Na co vo vyrobe cakaju? Ze nas bude viac?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.02  12:45

Taky mam 1,6. Takze asi na tom neco bude. Soused ma Feldu a kapalinu nedolival uz pres rok a jezdi denne. Takze to vypada ze to nekde netesni. Taky jim to radeji v servisu reknu. Zatim diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.02  12:31

to zase by som sa nesral tym, ze je to pre nich skoda. neni. kebyze nezaberie, oni ich strelia a urcite este aj zarobia ;)
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 16.07.02  11:08

mkral>

Ja viem, je to malo pravdepodobne, ale mozno to ti ...... zle skladuju. Tazko povedat. Ale urcite mi ich nekupili len tak. To je uz trochu velka skoda. :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.02  10:53

aky mas motor? ja mam 1.6, od kupy bola machula vytekajuca spod hlavy valcov. vcera som to ukazoval v servise, garancnemu technikovi sa to nezdalo, ze sa na to pozru (aj ked v inom servise mi povedali, ze to moze byt novotou a zatial kaslat na to). mam 22t, 7 mesiacov, voda je na spodnej ciare. napisem po tej prehliadke, co na to povedia, idem buducu stredu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.02  10:51

ale rozumies lubos, ze by bola vadna seria aj dunlopov aj good&year? ... hm.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.02  08:47

Nemesisi, zapomnel jsi dodat, ze po vecerech ucucavas a zahanis tak zizen. Ze si pletes cestu do lednicky s cestou pod kapotu vozu je sice smutne, ale nemuzes to pak svadet na to, ze to nekde unika!:-))))
  • 00 Reagovat !

foto

16.07.02  08:44

« Chladici kapalina

Mam dotaz na vsechny kdo maji P307. Mam to auto 8 mesicu, a vcera jsem koukal ze obsah chladici kapaliny je cca. v polovine nadrzky. Najeto mam neco kolem 6tis. prijde mi ze ten ubytek je nejaky velky obavam se aby to nekde neunikalo. Mate nekdo podobne zkusenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 16.07.02  08:37

to mkral>

Neviem, ale mozno su vadne serie pneumatik. Vyrobca doporucil kupit Micheliny, na ktorych sa k nam 307 nedovaza. Davam tomu tak 5%, ze by to mohlo pomoct, viac nie.

Ale nieco na tom mozno bude, lebo pneu tiez nie su zadarmo a vcera boli specialne kupene :)
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 16.07.02  08:33

Tak to je v *. Ale asi si mal iba stastie, ze si s nou nemal problemy. Takze kup nieco ine, nic take, co sa vyraba menej ako 1 rok. :)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 16.07.02  08:12

ja viem, u nas je to tiez tak :(
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  23:57

Nemůžeš, neadekvátní obrana. Tedy alespoň v ČR. :-((((
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 15.07.02  23:10

zlodeji su * :-( treba to vsetko strielat
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  18:02

Co to ? Na Jížním Městě bydlím já. Hmm jinak je příjemný vědět, že je construct na nic... Chjo :-( No asi je nejlepší mít zamykání řadičky a k tomu ještě GSM detektor. Nicméně když nad tím tak přemýšlím, tak ten kdo dokáže šlohnout takhle zabezpečený auto tak si asi nosí i rušičku... Mimochodem myslíš, že odjelo po vlastní ose, nebo ho někdo naložil na odtahovku ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.07.02  17:01

Tak to je mi te lito. Mels to aspon pojisteny, doufam. Bydlis na Jiznaku? Nebo na jinym sidlisti?
  • 00 Reagovat !

foto

15.07.02  16:24

« A mam po starostech :-((

Panove, mam "po starostech". Dnewska v noci mi totiz auto v Praze ukradli. Mel jsem tam Construct, ale nic platno. Je pryc. Ted se rozmyslim, jaky koupim novy auto. Rad bych znova 307, vyhovovala mi a nemel jsem s ni vase problemy, ale asi to bude neco jineho. Jeste nevim. Takze vam preju vetsi stesti.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.07.02  15:43

... ako ostatne, co sem chodia. ani v nich to nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.07.02  15:42

zeby? ja mam uplne inu znacku...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 15.07.02  15:02

Mal som mensiu debatu s clovekom od importera. Homokineticke klby ani poloosi to nie su, bolo to preverovane na mojom aute. Idu mi este skusit kupit nove gumy, mozno to pojdem este dnes prehodit :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.07.02  14:44

ucit sa ucit sa ucit sa... a raz to vyriesia, to je bez debaty. otazka je ta, ci to nebude vtedy, kedy ja budem auto predavat. :))
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 15.07.02  14:32

Dobre, a co s tym akoze chcu robit? Keby niekomu museli vymenit komplet auto, potom by sa mozno rozhybali.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.07.02  14:24

aha, este jedno bemerkung, kamarat tvrdil, ze ak su homokineticke klby vymlatene uz pri 7tisic (pocet, pri ktorom ma to zacalo *), treba vymenit aj poloosi, lebo ze tam bude pes zakopany. to uz si asi cvakat nebudem. :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.07.02  14:18

tak som sa bol objednat. budaj mi hovoril, ze maju tam dalsich cca 7 aut, na to iste. su zufali. povedal som im, nech rovno vymenia homokineticke klby, bohuzial, to by vraj radi, ale ze na seba to nezoberu a fabrika s radami ide smerom testovania od najlacnejsich rieseni po najdrahsie. ale ze tiez maju podozrenie, ze to budu tie klby.

btw: kolko stoja? ze by som si to cvakol, nech mam pokoj a potom si to od nich necham preplatit, ked sa pride na to, ze to boli tie.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 15.07.02  09:06

to mkral:

Takisto s mojim starym autom neboli prakticky ziadne problemy a to malo na konci cez 120 tisic km. Uz som presvedceny o tom, ze keby som sa mal rozhodovat znova, tak 307 nekupim, napriek vsetkym pozitivam, ktore to auto ma. Mal som zobrat ten Civic, aj ked sa mi nepaci az tak ako 307.

Po vymene diskov za elektrony sa riadenie sprava rovnako (ak nie este horsie) ako pred 'opravou'. Takze znova to iste ako predtym: auto necham tento tyzden v servise a pozadujem nahradny voz. Dufam, ze s tym nebudu podobne problemy ako predtym.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.07.02  10:36

« Re: P307 a servisni interval

to lubos: to znamena, ze ten problem je este niekde inde, ked ti to stale trasie. moj stary lanos, na ktorom mamicka teraz jazdi ma 80t a tam je volant v pokoji akoby bol iba na okrasu. som z toho peugeotu dost znechuteny. pripomina mi to casy skody 120.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.07.02  10:32

ad servisny interval. ja jazdim obcas ako prasa, vela mesto, studene starty. teraz mi ukazuje, ze je interval, najazdene 22t km. co vobec nie je az tak zle.

apropo, chcel sa objednat v servise a tam mi povedali, ze aj tak sa chodi az po 30t a toto variabilne ratanie servisu sa bude riesit nahravanim noveho softwaru. ale potom to uz imho nema zmysel, lebo nasobky 30t si vie hadam zratat kazdy aj sam :))
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.02  16:28

Samozrejme som myslel to ze sa greggiemu zatrase volant na fabii, ked prejde cez nerovnost na ceste. To vibrovanie volantu na 307 pri jazde po rovnej ceste v poriadku samozrejme nie je, je to evidentna vada niektoreho/niektorych dielov. BTW: Aj na ten prenos neronosti od cesty by som bol kritickejsi pri 307 ako pri fabii, vzhladom na to ze ide o auto o triedu vyzsie... To greggie: Prestan si vsugerovavat ze s tym autom nieco je a ze ostatne to nerobia... Bud rad ze to chodi...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.02  15:43

podle toho co se zde píše, tak to moje bych snad vrátil...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 11.07.02  15:36

Nevibrovanie volantu je standardom aut za 1 mil. ?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.02  15:25

element: pisem, ze ostatne to nerobia, takze chcem to, za co zaplatili ostatni tak isto :)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.02  15:11

Mně to taky někdy přijde, že lidi za "poměrně" málo peněz chtějí něco, co je standardem u aut za 1 mil. Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.02  14:26

Ked zaplatis za trabant nemozes ocakavat mercedes... Co chces za tie peniaze?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.02  10:18

to lubos1 > presne ten isty "problem" mam aj ja s fabkou - je citit aj tu najmensiu nerovnost na ceste, nie ze by volant nejak extra vibroval, ale je to jednoducho citit. tiez mam dojem ze ine fabie to nerobia, ale samozrejme v servise povedali, ze je to v norme, co aj mozno je, len my sme nejako moc citlivi :)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.02  17:29

Zadne vibrace necitim. Samozrejme, ze pri jizde citim ve volantu nerovnosti a vubec chovani predni napravy, ale je to uplne v mezich normalniho chovani. Jezdim obcas jeste s Audi A6 a Oplem Astra a je to o dost lepsi, nez v Astre a o trochu horsi, nez v A6. Hlavne necitim zadne stale chveni. Skoda, ze nemam sanci se s vasimi auty svezt a vy s mym. Ale snad nemam misto rukou hrabe.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 10.07.02  13:02

pavelpu>

Kedze to vyzera tak, ze ty mas auto asi v najlepsom poriadku (z nas), rad by som opytal, ako sa tebe sprava volant. Co citis pri jazde? Ja citim kazdu malu nerovnost. Ak je zrnita cesta, tak ju citim v rukach.

Vobec ti volant netrasie? Mne to po tej vymene kotucov trasie menej a iba niekedy, ale ked to trasie, tak to je aj viditelne, ked pustim volant.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.02  12:50

Ja jezdim, jak chci. Vetsinou jedu dalnice Plzen-Praha + obe mesta. Na dalnici jezdim 150-160km/h, takze kolem 4500rpm. Interval mi to odecitalo rychleji v zime, coz je logicke. Nakonec me to poslalo na prohlidku ve 25800 km, tedy o 4200 km drive. Neprijde mi to az tak zvlastni. Jo, jde to rychlejsi, ale myslim, ze kdybych jezdil normalni silnice, bude to lepsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.02  10:38

Nemesis, co tu delas? :-) Bez radeji trenovat NHL, at zase nedostanes s Detroitem vyprask 0:3 od Calgary :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.02  09:28

Olej ma teoreticku zivotnost 1 rok alebo 30tis km, tak sa nediv ze to odpocita aj ked auto stoji. Ale aj tak ti to odpocitava nejako rychlo.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  23:26

« Re: vibracie

Kamarád má Xsaru HB, pořídil si rovněž litá kola a vibrace se mu také začaly projevovat při 130 km/h., ale nic s tím nedělal. Já jsem chtěl původně koupit 307, ale místní příspěvky a jeho zkušenosti mně natolik znepokojily (vše koncern PSA), že jsem nakonec objednal Corollu (viz rubrika). Kámoše pak napadlo, že si přetře třmeny, sundal kola, řádně vyčistil styčné plochy, kola namontoval na původní místa a bylo po vibracích. Uznávám, že tady byl asi problém v montáži (nečistota). S plechovými koly problém předtím neměl.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  19:41

Diky ale v tom je taky ten problem, po meste s tim prakticky nejezdim, a kdyz uz jedu tak to jsou vesmes delsi streky nad 40Km, takze motor je vzdy v pohode zahraty. Asi to bude opravdu neco jineho. Kdyz jsem volal do Peugeota, tak ten chlapik co mi ho prodaval rikal ze tam meli vystavenou jednu 307 asi dva mesice, nikdo s ni nejezdil a kdyz se prodala a ten clovek dal klicek do zapalovani tak tam mel 27000km. Proste za dva mesice parkovani si to vzalo 3000 km. Chapu ze se muze vybijet baterka kdyz to auto stoji ale je mi divny proc to odecita servisni interval.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  15:55

Zeptám si jinak. Už se někdo přiblížil k maximální hranici servisního intervalu ? Mám obavu, že hodnota servisu každých třeba já nevím 20 tis vypadá na papíře fajn, ale v praxi se stejně dosáhne 10 :)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  15:49

ace2 - maximalny servisny interval by si IMHO mal dosiahnut za beznej jazdy, teda ak budes jazdit napr. 25km denne so studenym startom. Ak budes jazdit dlhe streky po dialnici, musi byt zivotnost oleja ovela vyssia. Priklanam sa k tomu, ze je to problem v ECU.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  15:26

Hmm, s tím nic nenaděláš. Maximální servisní interval by jsi dosáhnul, jen kdybys nastartoval a pak jezdil pořád non-stop po dálnici na tempomat. Počítá počet startů, pravděpodobně i počet studených startů atd... ujeté km se studeným motorem atd.... IMHO je to naprosto normální...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 09.07.02  15:25

Mne to pocita prakticky zhodne s normalnym pocitadlom kilometrov. Rozdiel je asi iba 200 km. 7500 km ~ 22300 km.

Problem nemas urcite v sposobe jazdy, skor niekde v software.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…