Peugeot 307

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot

• « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 17.07.03  11:19

« Re: Automaticke zav. oken

No dovod nepoznam :-)

Ale mozno to funfuje tak, ze ked napr. das do pamati spodnu cast, tak sa ti pri zamknuti a podrzani tlacitka na kluci okna otvoria. Ale to si len myslim, neskusal som.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.03  09:28

Diky za radu, ale proc to tak musim udelat? Ma to nejaky logicky duvod? K cemu mi je nejaka pamet oken?
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 17.07.03  09:10

Sadni si do auta a podrz tlacitko na zatvaranie okien v hornej polohe niekolko sekund. Potom to bude fungovat :)
  • 00 Reagovat !

foto

16.07.03  22:21

« Automaticke zav. oken

Uz to tu bylo vzpominane, ale zrovna dneska jsem zkousel zavrit okna na dalku a neslo to. Kdyz jsem auto koupil fungovalo to v pohode. Podrzel jsem klicek a okna se zavrely. Lubos mluvil o nejake pameti oken. Tomu moc nerozumim. Proste si za jizdy otevru okna a pak je chci pri zamykani zavrit. Proc to nefunguje?
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 16.07.03  16:29

« Re: Dalsie poznatky

na Vajnorskej
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.03  15:36

Kde Ti to spravili? V Petrzke?
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 16.07.03  12:31

Je to pravda. Ja som si napr. dal v servise prakticky zrusit funkciu automatickeho zapinania svetiel a zmenit tak, aby sa svetla zapli vzdy po nastarovani. Tym sa mi vyriesil aj problem, ze ak su cez den zapnute svetla, nie je poriadne viditelny PP + display klimy. Pri automatickom zapnuti svetiel sa mi totiz zapnu iba svetla, ale nepodsvieti sa pristrojovka.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.03  11:12

Jestli ti měnili autorádio tak museti vlézt do SW v BSI.Možná tam dali nějaké defaul nastavení a proto třeba ty volby vůbez nevidíš. Tam se dá spousta věcí nastavit a to buď uživatelsky - viz zavírání oken, nebo přes servisní počítač - aktivace komfortních funkcí(hlasitost radia podle rychlosti,aktivace signalizace rychlosti atd.)pak by se ty položky měly objevit v menu PP. Liší se to jenom podle typu auta a podle stáří BSI ale v rámci PSA (peugeot-citroen) je to hodně podobné.(používají hodně společných dílů). Když jsem poprvé viděl na Proxii u Citroenů servisní menu třeba pro C3 tak jsem čuměl co všechno jde nastavovat a kontrolovat (anebo *):-))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.03  10:07

...hej, bude to bluebox...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 16.07.03  08:44

V BA su iba 2 servisy a to rovnakej znacky, takze nemas moc na vyber. Asi v septembri by mali otvorit nejaky novy komplex pri letisku.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.03  12:31

Kupoval som v prievidzi.. Tu v ba mi neboli ochotny dat zlavu ani 500sk v prievidzi mi dali 3%..
    Servisovat chcem v BA, ale neviem kde je najlepsie..
    Kde mam ist ? A Ktoremu servisu sa vyhnut ?
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 15.07.03  10:47

Automaticke zavretie okna pri zamknuti auta: je potrebne podrzat asi 2 sekundy tlacitko na kluci.

...o nastaveni nejakej rychlosti na pal. pocitaci a ked sa prekroci tak to pipne... to vidim prvy krat a pochybujem, ze tam takato vlastnost je. Videl som to na Stile, ale na P307 nie.

Packa - klasika, daj si vymenit...mne ju uz menili 2 krat a blbne zas. Ale mozno budes mat stastie...

Do akeho servisu chodis, resp. kde si auto kupoval?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.03  10:17

« Re: cd changer

ked ti odpovedia, daj vediet, tiez ma to zaujima, rad by som na to pripojil MD changer (SONY)...
  • 00 Reagovat !

foto

14.07.03  23:46

« Dalsie poznatky

Prve co som si vsimol ze niekto spominal automaticke zavretie okna pri zamknuti auta. Tak toto mi vobec nerobi.. Treba nejaku specialnu vybavu alebo je to zmena v softe ?
    Dalej v navode pisali nieco o nastaveni nejakej rychlosti na pal. pocitaci a ked sa prekroci tak to pipne.. tak toto mi tiez takto nefuguje.. (resp. vobec nefunguje)
    Dalej mam problem s blinkrom, ktory preskakuje do druhej polohy namiesto aby sa vypol.. pride mi to trafene, ze to robi hned na novom aute.. Ako ste kto riesil takuto reklamaciu ? robia stym problem? robia to na pockanie ?
    Zvysok su len pozitivne dojmy.. Aj celkovy dojem je fajn.
  • 00 Reagovat !

foto

14.07.03  23:42

« Radio

Ja stym cd radiom nemam nejaky zly prijem fm radia.. stym som vcelku spokojny.. mne vadi kvalita zvuku (hra to moc potichu.. realne to mavam na 25 z 30, co sa mi zda dost na hrane)
    Hlavny problem co mam vsak je ze pri spusteni traffic information sa mi hlasitost znizi na 10 cize nic nepocut. V navode pisu ze si to mam zdvihnut a ze si to zapameta.. ale hovby pri najblizsom traficu je to spet zase..
    Druhy problem je funkcia auto volume, ktoru ci zapnem alebo nie nefunguje..
    Tieto problemy sa bojim ci nesposobil predajca lebo default tam bolo kazetove radio a ja som chcel cd, tak to oni menili.. Bojim ci zabudli nieco preprogramovat, alebo co.
    A repraky su kapitola sama o sebe.. Vobec nebasuju, skorej zacnu rezonovat nez basovat.. Mate niekto zmerane ake su to ? Co tam dat namiesto toho ? pripadne ako sa dava dole kryt dveri a kam ako to uchytit aby to nebolo v plaste ?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.03  23:37

Heh nasiel som firmu ktora vyraba interface medzi sony changermi (aj mp3) a peugeot.. stranka www.connects2.co.uk problem je ze zastupenie nemaju ani na sk ani v cz, maximalne v rakusku, kde som uz pisal nech povedia cenu a ci to maju... ale pre ludi ktori maju mp3 cd a nebavi ich diskoteka je to myslim prijemne prekvapenie..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.07.03  07:51

jde připojit, údajně ho najde jako HW ale nejde audio.Je tam zase nějaký fórek s identifikací takže bohužel prej pouze originál Peugeot-Citroen.Tohle ale nemám osobně ověřené.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.07.03  07:42

« Re: Novy majitel

To radio je fakt na FM úplně na .Původně jsem si myslel že mám vadný kus protože to vypadalo jako přeslechy mezi jednotlivými stanicemi.Myslel jsem že je škoda že nemám ten typ s CD protože je to Clarion který by měl být kvalitnější a to co mám s kazetou je nějaký francouzský Philips. Dokonce jsem nechal vyměnit anténu.Mám domluvenou zkoušku s přehozením jiného radia ale není to tak jednoduché protože je to kodované na VIN a když to není nastavené tak to při zapnutí otravuje pískáním.Mezitím jsem ale udělal pokus a šoupnul jsem tam naprudko svůj "starý" Pioneer co mám ještě ve skříni. No a zdálo se mi to taky akorát méně.Je zajímavé že ten Pioneer to v žádném jiném autě nedělá a hraje úplně super.Tak mě napadlo že to bude možná zase nějaký nedotažený problém s rušením co se na to frantíci vyprdli.Možná je tam nějaká interference s multiplexem auta . Do toho radia taky vede ta kroucená dvoulinka.Je zajímavé že skoro všechny evropské problémy stejně popisují třeba na stránkách australského peugeot klubu včetně toho rádia.Doporučuji k prostudování. Pokud vadí english tak to docela jde i když kostrbatě přes Eurotranexplorer protože je tam všechno jako text.
  • 00 Reagovat !

foto

14.07.03  00:00

« cd changer

pozeral sa z vas niekto na to ci sa da pripojit normalny cd changer na originalne autoradio ? chcel by som tam hodit mp3 cd changer, ale netusim ci to pojde
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.03  22:19

« Re: Restart palubní desky

Asi to tak bude. V servisu jsem jim opakovaně tvrdil, že jsem se dočetl na netu, že stačí přehrát SW. O tom jako by nikdy neslyšeli a prý je toto osvědčený postup. Co může člověk dělat? Jinak rozhodně nechci, aby se mi někdo zbytečně hrabal v autě.
  • 00 Reagovat !

foto

12.07.03  13:57

« Novy majitel

Cavte.. tak dlhsi cas som sledoval tuto diskusiu a napriek popisovanym problemom som sa stal cerstvym majitelom 307 sw..
    prve dojmy.. radio je dost ale dost slabe (mam na cd) hra to jemne povedane nahovno.. neviem ci staci vymenit repro, alebo co, ale v mojom vw polo co som mal predtym to bolo o niecom inom..
    Okrem tohto mam vecsinou pozitivne dojmy, az na blinker, ktory ako ste tu niekto niekde popisovali preskakuje pri vypinani do protilahlej polohy.. (ako ste to nakoniec vyriesili ?)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.03  11:48

No mi to přijde naopak logické.To že je chyba s SW je notoricky známé a to přehrátí se provádí určitě taky.Ale proč nezískat plusové bodíky a nějaké penízky,že? Tak se vymyslí nějaký "přidružený" problém v dílu který s daným problémem souvisí no a vymění se.Fabrika to v záruce stejně platí tak co.Myslím si že dokonce novější verze problémového SW se přehrávají automaticky při prohlídkách. Aspoň u mě to byl palivoměr.

No ale jak už tu jsem.
    1,6káři komu a jak propouští těsnění pod hlavou u 16 ventilu.Mně to začlo po výměně těsnění zase. Vždycky ujedu tak 8kkm.Už si začínám myslet že to těsnění je od nějakého roku vedeno jako spotřebák a podle toho se i mění. Zatím čekám co bude. Naštěstí to teče jenom ven a stalo se to ještě v záruce.
  • 00 Reagovat !

foto

11.07.03  10:18

« Posuvna strecha na SW

Tak doviezli to z FR, vymenili a skutocne to uz je OK , je to absolutne tiche... ...happy...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 11.07.03  00:00

Mne sa to stalo 2x a po prehrati noveho SW je to v pohode. V servise bol tento problem znamy a bol jednoznacne odstraneny. Takze ziadna vymena displaya :)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.03  14:36

To NEMESIS: Diky za odpoved. Taky se mi to zda jako blbost. Kam nahrali ten SW? Odkud jsi resp. kde ti to delali? Rad bych se tam zeptal.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.03  14:00

Stalo se mi to taky ale u me prehrali jenom novejsi verzi softwaru a uz se mi to nikdy neobjevilo. Ale mam 307 XR-Presance, nicmene menit ten displej mi prijde jako hloupost radeji bych jeste zkusil jinej servis.
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.03  11:37

« Restart palubní desky

Tak si včera jedu, svítím, stěrače stírají, hraje rádio a najednou blik a všechny přístroje se vypnou. Zhasnou displeje, přestane hrát rádio. Restart. Trvá to pár sekund a zase se všechno nahodí. Stalo se mi to úplně poprvé po ujetí 10000 km. Mám 307 1.6 XT.
    Jdu ráno do servisu a říkám co se mi stalo. Dlouhá diskuse a výsledkem je prý nutná výměna sdruženého displeje. Máte někdo podobnou zkušenost? Mockrát děkuji za odpověď
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.03  18:12

« Re: Oprava plechu

ak mas auto havarijne poistene a nechces prist o zaruku, tak jednoznacne znackovy servis, robota to moze byt na cca 10.000 SKK, zaplatis patricnu spoluucast a vozis sa vysmiaty dalej

ci je kvalitnejsi znackovy servis alebo servis nejakeho znameho je vzdy len vecou kvality, aj znackovy servis dokaze jeden a ten isty plech nastriekat kvalitnejsie a menej kvalitnejsie ak to tak zjednodusene mozem nazvat, zavisi od kvality roboty a taktiez od kvality vybavenia (vybavenie by malo byt v znackovom servise rozhodne lepsie).

ak mas velmi dobreho znameho ktory ma kvalitnu robotu a spravi ti to za polovicu ceny nechaj to urobit u neho a poistku si nechaj vyplatit rozpoctom a zostane ti este nieco na kavu. ak take moznosti nemas nemas nad cim rozmyslat a zvol znackovy servis.

namiesat spravnu farbu uz v dnesnej dobe problem nie je, zada sa do pocitaca kod a ten skoro vsetko spravi za lakirnika
  • 00 Reagovat !

foto

01.07.03  22:45

« Oprava plechu

Ahoj, mam 307 break ... najeto 3500, stari 2,5 mesice...
    moji bajecne "rodince" se podarilo trochu nacechrat levy zadni blatnik o kamenny sloupek u vrat, bohuzel to neni jen lak ale je trosku pomackanej ....
    chystam se to resit a nevim jestli se vyplati rvat prachy do official servisu, nebo to mam nechat udelat vyhlasenyho soukromyho "plechare". v kupni smlouve pisou neco o tom ze mi pada zaruka pokud to neopravuju vyhradne v offic. servise. navic by mne zajimalo jestli bude nejaky rozdil v kvalite ( a kdo pripadne bude lepsi )
    nejaky nazory, zkusenosti a rady zelenacovi ??
    diky
    owlet
    P.S. pokud by vas to zajimalo - vibrace na volantu necitim, vrzani v kabine - trochu se neco zacina ozyvat na nerovnostech z levych zadnich dveri
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 01.07.03  22:01

« Re: zámek

Ako to uz Mkral spominal, elektricke zatvaranie okien ma pamat. Je potrebne okno zatvorit a potom podrzat tlacidlo asi dve sekundy v hornej polohe. Potom to bude fungovat normalne.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.07.03  16:31

Automat zavírání oken na mojem P307 funguje spolehlivě (ale mimo okna řidiče - to vůbec nereaguje. Moje DO má dosah zhruba 30 až 40 m na volném prostranství. V zákrytu jiných aut je to také tak okolo 10 m - prakticky na nic.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.07.03  15:47

Mám taky PRES a už prodejce mě upozorňoval, že DO je pouze na jednom. Jen tak mimochodem, jak vám funguje automatické zavírání oken s DO? Mě střídavě - absolutně nespolehlivě.DO má navíc funkci vyhledávání vozidla, na co tam je, když to reaguje při 5 metrech?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.07.03  14:24

« Re: na startě je to strašně líný

to mrkal: diky, jeste jsem se chtel zeptat zda se jiz nekomu podarilo vyresit problém vybrujiciho volantu: osobní zkusenost s vyvazováním kol je taká ze se vybrace zmensily 0 50% ale nevymizely.
    Mimochodem kamarád má C5 resil stejný problém s vybracema nakonec po nekolika desitkách vyvazování (dokonce i na dynamické vyvazovace) pouze stacilo vymenit plecháce za lité kola a bylo po problému a závada prý jsou ty plecháce lehcené a mají tendenci se "roztahovat a stahovat". Jenze se mi nechce vrázet peníze do litaku abych zjistil ze je to to samy.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 01.07.03  11:18

Ja mam nejaky PIN-Lock. Je to nejaka varianta Defend-Locku, ale zamok sa nevybera, ale iba povytiahne tak, ze trci asi 2 cm. Je to rovnako drahe ako Construct, ale vraj sa da Construct zospodu odstranit. Neviem, ci je to pravda, ale v kazdom pripade mi ten PIN Lock nevadi a nie su s nim ziadne problemy.

Co sa tyka klucov, osobne som dostal 2 kluce, ale obidva mali DO. Mozno sa to lisi kvoli verzii, ja mam XT Pack.
  • 00 Reagovat !

foto

01.07.03  07:12

« zámek

Zjistil jsem, že kromě zámků zpátečky Construkt a nebo Defend montují v Peugeotu i zámek "TITAN" (?). Nevíte zda existuje nějaký důvod, proč bych měl upřednostnit ten či onen systém ? Předpokládám, že všechny tři systémy fungují stejně a jsou snad i stejně bezpečné, ale přece jen co když ..... (např. trčící zámek, mech. spolehlivost, ...). A ještě jeden dotaz - k 307 XR PRES jsem dostal dva klíče, z toho je jeden s DO - je to tak OK ? Díky za informace.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.06.03  11:53

« Re: motory

Resim ted dilema, mam jit na garancku a budou mi pri te prilezitosti menit i olej. Drive jsem byl pevne rozhodnutej ze tam dam syntetiku ale kdyz jsem byl naposledy v servisu tak mi technik rikal ze pro motor 1,6 v benzinu je to zbytecne a budu muset casto dolevat a at tam necham tu polosyntetiku co mam ted. I motor je pry o chlup tizsi s polosyntetikou. Tak ted fakt nevim co tam dat.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 28.06.03  10:48

U mna to moc tiche nie je. Ako saom menil olej za Castrol TXT 0W-30, tak to huci viac. Redsi olej - hlucnejsi motor. Nabuduce tam dam znova 5W-40 :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.03  17:00

ten motor nie je tak zly. ale auto ma o 100kg viac, oproti konkurentom, motor ma plochu krivku, cize nikde necitis taky ten poriadny "zatah" a este k tomu je to moc tiche. a tak kazdy hovori, ze to vobec nechodi ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.03  14:30

Díky. Na první pohled je na těch prvních stránkách dost zajímavejch informací. Zkusím se tím vším probrat. Graf jsem tam našel skoro hned - pokud to sedí, tak je ten motor celkem fajn (1,6). Dle mojich prvních dojmů to také není tak špatný.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.03  11:33

Zkus se podívat na [odkaz] tam je celkem dost informaci a možná i na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.03  20:10

« Re: Ventilator chlazeni

ja som mal podobny problem, pri meneni ziarovky mi uletela ta strunka, co drzi ziarovku na stretavackach. predavat samo sa to nepredava, tiez mi chceli nanutit novy reflektor cely :)

nakoniec ich napadlo, ze predsa maju kopu reflektorov po burackach, tak sahli do smeti a vytiahli. podla mna to musi byt riesenie aj v tvojom pripade.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.03  20:06

« Re: na startě je to strašně líný

to hrazda: caka sa, co povedia francuzi. preflesovanie FW u mna nepomohlo, hovoria, ze nie som jediny z ich servisu, komu to nepomohlo. dam vediet, keby nieco.
  • 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 22.06.03  21:50

« Lozisko alebo brzdy?

Dnes som po dlhsej jazde nahodou vyskusal teplotu kolies (mam elektrony). Neviem, co ma to napadlo, ale v kazdom pripade bol pravy predny disk v strede horucejsi ako ostatne. Neviem, ci je v * lozisko, alebo to moze byt sposobene brzdami? Je pravda, ze pri pomalej jazde mi odpredu nieco pisti (bez brzdenia), akoby boli spinave brzdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.03  22:06

« Re: to Motorkar

To Viados: Hele, moje auto mi nehaňte! Díky němu, tedy spíše díky až neskutečným problémům s ním (ano, přiznávám...), jsem získal tolik nových kontaktů, známých a dokonce (dovolím si tvrdit) přátel, o nichž se většině "spokojených" majitelů aut (tedy těch bezproblémových) ani nesnilo. Holt, všechno zlé je k něčemu dobré. Ostatně, člověk je tvor společenský. A ke mně se (na rozdíl např. od "kutila" s Fordem Mondeo) alespoň vždy chovali u dealera, v servisu, u dovozce, u evropského zastoupení, u MMC v Japonsku atd. slušně - byť to hlediska technické asistence mému vozu nebylo povětšinou mnoho platné... PS: Záruka skončila, ale kontakty zůstaly a jsou možná ještě vřelejší. Inu, teď už přece jdou ty opravy/úpravy na můj účet!
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.03  21:00

« To Viados

Já jsem už asi nějak poznamenaný, mě rozhodí každá malá závada, a ta moje emotivní poznámka k bezzávadovosti Nissana byla právě takto motivována. Já bych z toho byl asi fakt na budku, kdybych měl tolik závad, co tady někteří uvádějí, a asi bych to auto radši prodal. Takhle jsem mimochodem prodal Oktávii TDI, pořád se nějak dostával olej do chlazení, nebyli to schopni v servisu odstranit, tak jsem to prodal a koupil tu almeru... K původním destičkám: u mně je to taky rekord, už od 90 tisíc km se mi tomu nechce věřit, ale ve 137 tisíc mají destičky fakt pořád 4-5 mm tloušťku. Ale to není tím, že bych jezdil pomalu, jezdím hodně a někdy taky docela rychle, ale asi nebrzdím... Jezdím hlavně sám a s prázdným autem.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.03  17:43

« Re: A co raději Astru?

Mohu jen potvrdit. Nějaké destičky + pár kotoučů, výfuk (dva díly ze čtyř) z druhovýroby (perfektní původní nerez jsem několikrát proškubl - ale moje blbost), jediná žárovka zadního osvětlení za 7 let (auto má víc než deset), ale stála orig něco přes 100 Kč - to je fakt,...., prostě prkotiny. A jinak jen filtry, olej, svíčky, řemen a ... a benzín + občas umejt. Údržba téměř nic, když otevřu haubnu, abych se jako podíval jestli něco není třeba, tak se pokochám změtí trubek, hadiček, kabelů a nakonec jen doleju vodu ostřikovače. Každopádně jsou náhr. díly opravdu drahé, ale já je moc nepotřebuju. A taky je fakt, že "můj" mechanik po výměně různých filtrů nadává, že zas má odřený ruky. Takže nějaká negativa ty JAP auta opravdu mají ..... . To, že nyní měním značku, má úplně jiné pozadí. Kdyby byla stejná možnost u Toyoty jako mám nyní u Peugeota, tak neváhám ani chvilku. Ale o peníze jde bohužel až v první řadě.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.03  17:19

Myslíš, že by jsi mohl uvedená data zaslat na můj email ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.03  13:52

« to Motorkar

Já vím, že ten seznam 7 závad může majiteli japonského auta připadat divně a směšně (i když zeptej se tady na Motorcafé Mitsiho na jeho Mitsubishi ;o)), ale s Octávií by byl ten seznam podobný a P307 se podle líčení na tomto fóru ... už od prvních kilometrů. No, já vím, P307 je taky novější než Astra a asi to není jen můj pocit, že čím novější auto, tím poruchovější - o iluze přijdete, přečtete-li si zde na MC např. rubriky o nové Laguně nebo Mondeu.

Ale taky si vezmi, o jaké závady u mě šlo. Nebylo to nic zásadního. Mít verzi bez klimy a bočních airbagů, neměl jsem až na ty sjetý brzdy problém. Obecně myslím platí, že čím větší výbava, tím více možných poruch.

Mít ve 137 tisíc km původní destičky? Hmm, to já sice nejezdím jako puberťák ale taky ne jako čepičář. Jezdil jsem celý rok každý týden Praha-Frankfurt 140-180 kmh tacho.

A s tím Peugeotem 307 to nechápej špatně. Já z toho vůbec nemám škodolibou radost, Peugeotu fandím, protože P307 i další pažouti se mi designově líbí (na rozdíl třeba od brutalistních orig.VW nebo Audi), a je mi to proto spíš líto. (Málem jsem měl jako druhé auto do rodiny jetý P405 1.9D od ace2 a doteď trochu lituju, že jsem do něj nešel.) Každé automobilce se někdy něco nepovede - divné mi ale přijde, že zrovna takové auto dostane titul Auto roku a je to mezi lidem a novináři takový hit.

Obecně máš samozřejmě pravdu, je to smutný. Ideální by byly auta bez poruch. Managerský tlak na úspory a rychlost vývoje se ale asi někde musí projevit. Hrr, hrr a nedovyvinutá auta se testují na zákaznících zblblých reklamou. V oblasti PC to už léta dělá Microsoft a jak mu to vychází! ;o((( Jsem zvědav, jak Japonci udrží kvalitu aut, když budou vyrábět v Evropě. Zdali se Toyoty z Kolína udrží na prvních místech ve statistice spolehlivosti stejně jako Toyoty made in Japan ...

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.03  12:44

Japonské značky jsem taky nikdy nepomlouval. Do stejné kategorie jako P307, Š Oct a Astra patří asi Nissan Primera a Toyota Avensis. Myslím, že tehdy stály v kombi a dieselu přes 700 tisíc, (stejně jako třeba P406), což je jednoduše vyřazovalo z mého výběru. Limit jsem měl 620 tisíc. Další rok šli Japonci hodně dolů a když přišla ta nová (podle mě příšerná) sci-fi Primera, tak tu původní (podle mě pěknou) šlo koupit i pod 600 tisíc. Kdyby měly cenu srovnatelnou s Astrou (v té době!!!), šel bych spíše než do Astry do Primery nebo Avensisu. A to už jen kvůli té 3leté záruce.
    A Almera je menší, ta byla mimo kvůli velikosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.03  21:12

Ja sem zabrousil nahodou. A kouknul jsem se i do fóra "Opel Astra 1.6 16V a jiné", co tam Viados píše. Musel jsem si to srovnat a přečíst 3x, abych pochopil, jak myslí ten rozdíl mezi "šmejdem" atd. Nestačím se divit - to vyjádření znamená v podstatě spokojenost s Oplem!!! Když jsem si přečetl ten seznam závat, tak jenom žasnu, kam jsme klesli a co jsme ochotni považovat za akceptovatelné. Proto se tady připojuji se svou trochou do mlýna pro všechny pežotisty a oplisty: Nissan Almera r.v. 2001, 137 tisíc km, a závady: NIC, NIC, NIC, vůbec nic! Dvě žárovky v předních světlech, to je všechno!!! Mám původní kotouče a destičky! Fakt se tomu musím jenom pousmát, když čtu příspěvky, kde se pomlouvají japonské značky!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.03  16:52

« A co raději Astru?

I já jsem si před 2 roky poctivě přečetl vše, co se psalo tady na auto.cz i jinde o Oplu Astra a motoru 2,0 DTI. Že prý Opel je nekvalitní a motor chlastá olej. No, taky jsem si řekl, že to snad tak hrozné nebude. Teď mám najeto přes 100.000 kilomtrů a zkušenost? Už vím, jaký je rozdíl mezi "šmejdem" a "autem roku" ... více viz fórum "Opel Astra 1.6 16V a jiné"
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.03  16:04

Taky mě to zajímalo, průběhy momentů a výkonu mě ukázal v servisu vedoucí technického oddělení v jejich originální dokumentaci, převodový poměry ale neměl, o ty jsem si potom mailem zažádal na hlavní centálu peugeot.cz, odkud mi je pak jeden technik poslal.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.03  14:57

« Re: jen tak

Tak ať máš více štěstí než já, taktéž jsem si poctivě přečetl všechny příspěvky -> udělal závěr, že to tak hrozné nebude...Po nabytých zkušenostech jen čekám, kdy mi taky ulítne vrtule.
  • 00 Reagovat !

foto

19.06.03  09:06

« motory

Jeden konkrétní dotaz již dnes : Existuje někde stránka, nebo nemá někdo k dispozici grafy průběhů MK a výkonů motorů v závislosti na otáčkách ? V ideálním případě i vztažené k rychlostem na jednotlivé převodové stupně ?
  • 00 Reagovat !

foto

19.06.03  08:58

« jen tak

V sobotu bych se měl stát dalším majitelem P 307.
    Snad i šťastným. Poctivě jsem přečetl prakticky všechny příspěvky a tak doufám, že budu spokojen .... . Nyní ještě u domu stojí Toyota Carina a do té opravdu jen leju benzín, jezdím měnit olej a tak. No uvidíme ... Každopádně jsem chtěl dát o sobě vědět. Nejspíš se i ozvu s nějakým dotazem - předpokládám, že to auto bude nějakou chvilku chytřejší než já.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.03  12:53

Jo sorry omlouvam se mit ty prachy tak bych do Peugeota uz asi nesel za 4 mil to uz by bylo i na nejaky Porsche. No dneska jsem byl v no-name servisu kterej se ale specializuje na Peugeoty ale bohutel taky na nic neprisli takze me ceka opravdu nakup toho paketu. Je zajimave ze na 306 nebo na 206 se tahle svorka sama prodava a stoji cca 20 kc. Ale neda se pouzit na 307. Ty prachy vem cert ale vice me stve to ze jsem auto potreboval na vikend ale skvely zasobovaci system Peugeotu to je schopen dodat az v pondeli nebo v utery.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.03  12:55

Nemesis: 4000 tis. kc ... To je docela palka, ne?
    4 000 000 Kc, to by se jiz vyplatilo nove auto :-)) Just a joke :-P
  • 00 Reagovat !

foto

16.06.03  21:01

« Ventilator chlazeni

Stala se mi dosti pozoruhodna ale bohuzel velmi neprijemna zavada. Ustrelila mi vrtule od ventilatoru. Behem minuty se auto prehrivalo a tak jsem musel okamzite vypnout motor. Kdyz jsem na to koukal tak jsme zjistil ze vrtule i motorek je asi ok ale ta svorka ktera drzi vrtulku na ventilatoru je pryc. Kdyz jsem volal na P. Asistance tak mi rekli ze to nemaj a ze nejdrive to tady bude za tyden. Bohuzel svorka se samotna nedodava tak me asi ceka nakup celeho paketu za cca 4000 tis. kc. Chtel jsem se zeptat jestli nekdo nemel podobnou zavadu a neresil to nejak jinak.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.03  09:05

« Re: silenblok vyfuku 307

Kdyz si stezujete na to, ze se to dusi, jake mate motory? To cvakani o kterem jsem psal kdesi dole neni v predu vubec slyset. Je to v zadu. Neresim to ale, tento tyden to dam do servisu a uvidime. U pacek blinkru neschledavam zadne problemy. Chtel jsem se ale zeptat, jak vam funguje vypinac na vypinani airbagu spolujezdce. Ted o vikendu jsem to vypinal poprve a po otoceni klicku do polohy OFF zustal vypinac v teto poloze. Kdyz jsem to chtel zase zapnout, nejak se zamku nechtelo, tak jsem trochu pritlacil. Cosi cvaklo a ted kdyz otocim klickem na OFF, klicek necham zastrceny v zamku a pustim klic, tak se to samo vrati do ON. Proste se zasunutym klicem nedrzi v poloze OFF. Kdyz chcu vypnout, musim zatlacit do OFF a vytahnout klic. Jde vam to taky tak, nebo jsem ten zamek dojebal?
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 13.06.03  19:32

hrazda >

Dusi to aj mne, musim davat viac plynu. V servise neprisli na nic, ako inak.Al takto sa to chova iba po dlhsom stani. Vzdy rano.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  18:00

-> mrkal
    projevuje se mi to přesně jako tobě na startě je to strašně líný jako by se to dusilo taktéž mi nechtěj přiznat že by bylo něco v nepořádku podle mě je to divný a dělat by to nemělo.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 13.06.03  11:35

mkral >
    hej, prestane blikat, akoby tam bol vadny kontakt, ale stalo sa mi to iba 2-3 krat, takze serem na to, ked sa to zacne prejavovat castejsie, skocim do servisu.

Menili ti uz vzduchovy filter alebo sviecky?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.03  10:04

ad spotreba: mne skor klesla... resp. po prvych 10.000 a odvtedy je rovnaka, teda ak pominiem to, ze oproti minulemu roku sa mi pomer dialnica/mesto prehodil z 70/30 na 30/70. spotrebu mam teraz, ked mam viac mesta 8.7. ale ja to nesetrim.

raz som po precitani konfery fabia a podobne skusal lahku nohu a funguje to, da sa aj za 7.6, menej sa mi tusim nepodarilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.03  09:58

tak som rad, ze ja som po druhej vymene uz chytil dobre packy. s tymito som spokojny ;)

ako ti prestane blikat? akoby neboli pustene blinkre? (tj. akoby boli vypnute?)

so spotrebou ti nepomozem, ale ja som si vsimol, ze cim je teplejsie, tym je ten motor znacne lenivejsi. a mozno iba pri mne je tam vadne to cidlo (nasavaneho vzduchu, lebo cim je teplejsie a vlhkejsie, po starte sa to nechce ani rozbehnut) a stale to nechcu priznat ;)
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 13.06.03  09:50

Mne to napodiv licuje :-)

Mne menili prepinace blinkrov uz 2x, ale stale to nie je ono. Zapnem dolava otocim volantom, volant pustim, vrati sa mi do povodnej polohy, packa sa nevypne, ale prepne do opacnej strany :)
    Okrem toho som si vsimol, ze lavy blinker niekedy prestane blikat, aj ked je packa zapnuta.

Ten cvakavy zvuk ide niekde od predu zprava, je to ventil na odsavanie par z nadrze (ako pise mkral). Cvaka iba na volnobehu. Ak ho aj vymenia, i chvilu zacne znova :-)

Vsimol som si jednu vec: Oproti minulemu roku sa mi asi o liter zvysila spotreba. Jazdim rovnako, klimu mam pustenu rovnako, rovnaka trat. Asi 20% mesto, 60% bezna cesta, 20% dialnica. Teraz jazdim za 8.5 l, minuly rok za 7.5.

Okrem toho sa mi zda, ze to aj akosi slabsie taha.
    Mozno uz budu v * sviecky, alebo je spinavy vzduchovy filter. Mam 41 000 km a este som ich nemenil. Mali by sa menit az po 60 000 km, co sa mi zda privela. Menil ich niekto uz skor?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.03  12:50

licovanie. nelicuju nikde (ak myslis predny blatnik a predne dvere). dvere su hlbsie. prepinace blinkrov sa *, ale vymienaju ich v pohode.

co sa tyka toho praskania a cvakania, nie je to iba zapinanie/vypinanie kompresora? okrem toho este z pravej prednej strany este moze vychadzat taky zvuk, periodicky, cca 2x za sekundu. vraj to je nejaky pretlakovy ventil neviem coho (alebo nieco podobne) a je to uplne normalne.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  17:22

Dela mi to same z oblasti motoru pri zapnute klimatizaci, po vypnuti praskani a cvakani ustane - klimatizaci mi promerili, pry je to normalni. Na tom aute je takovych normalnich nenormalnich veci az mi to leze na nervy - napr. licuje nekomu blatnik a dvere a jak vam funguje prepinac blinkru?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  07:48

Reknu ti asi nekdy pristi tyden. Myslim, ze mam podobny problem. Projevuje se to tak, ze pri volnobeznych otackach, kdyz vystoupim z auta slysim takove nejake divne praskani, cvakani, nebo co. Byl jsem s tim v servisu, auto je jeste v zaruce a domluvil jsem se s nema na pristi tyden. Tak jsu zvedavej.
  • 00 Reagovat !

foto

11.06.03  07:23

« silenblok vyfuku 307

Ahojte!
    Zacal mi rezonovat silenblock vyfuku, prejavuje sa to rezonanciou pri otackach 2500. Uz bol raz vymeneny v zaruke ale robi to opatovne. Neviete niekto kde hladat problem? Diky
  • 00 Reagovat !

foto

04.06.03  09:02

« teplomer

Dnes som rano nastartoval , v garazi v podzemi, na teplomeri 9 stupnov. V pohode. Bohuzial po 30 min. jazde cez mesto som tam mal stale 9 stupnov, podotykam ze bolo cez 20 urcite. Ked som zaparkoval , tak som vysiel na obrubnik a zrazu to skocilo na 21 a uz sa aj rozbehla klima atd... Mam dojem ze to je nejaky kontakt... Stretol sa s tym uz niekto?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.03  17:39

« novinky?

kto ma co nove okrem poruch? :))
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 20.05.03  10:00

« Re: peripetie s 307

viki307>

Prejavovalo sa mi to presne rovnako ako to popisujes ty...

Ja som to bol este prevazit na vyvazovacke Hunter GSP 9700 (ma to nejaku kontrolu vibracii). Teraz to je omnoho lepsie, aj ked netvrdim, ze dokonale :-(
  • 00 Reagovat !

foto

20.05.03  09:09

« SW

Chcel by som sa spytat ci uz bol niekto v servise s SW-ckom kvoly vrzganiu posuvnej strechy ked je zlozena (otvorena)...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.03  12:31

Diky za existenci tohoto fora. Mam dost spatnou zkusenost se servisem, protoze se na me vzdycky divaji jak na vola kdyz neco reklamuji a jakoby pochybuji, ze to urcite u noveho auta neni mozny. Takhle se muze clovek alespon necemu dopidit a navest servisaky co maji delat. Jsou vubec servisy v CR nejak propojene, aby se vzajemne informovali co se kde objevilo a jak se to resilo?
    ---------------------------
    Ted bych tam zase pro zmenu zasel s klepanim volantu. Uz to tu nekde bylo a myslel jsem si, ze se me to netyka (nejezdil jsem vice nez 120). TO Lubos: Jak se ti to projevovalo? Ted kdyz jsem to hnal po dalnici, tak volant vibroval o nejakych +-2 cm vertikalne. Bylo to dost neprijemne. Kola mam prevazene po vymene gum. Co mi na to reknou v servisu? Budou ochotni se mnou jet 50 km k nejblizsi dalnici? Diky za odpoved
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.03  09:17

Pokud mám na mysli co ty (projevuje se to např. při zhoupnutí auta, nerovnosti atd. ze začátku to bylo takový chroupání a nyní bouchání od předku)ve čtvrtek s tím jedu do servisu donutil jsem je aby se mrkli na uložení předních pružin.
    Prý by to mohlo být ono, dokonce my to technik sám přiznal že už maj taky nějaký echo.A sami neřeknou nic i když vo tom vědi.Takže dám vědět.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.03  08:53

Dik za odpoved.Ze by nam nekde neco jen vrzalo zatim neresime.CD menic nemame-jen kazetak:-) To co jsem v palubce popisoval neni jen nejake povrzavani,jsou to nekdy i slusne rany jako by se tam uvolnila roura co vede do zarizeni ke klimatizaci auta-stred palubky.Ale nekdy to tluce hezky po cely sirce-mozna zas tahla od steracu.Fakt nevime a nevi to ani v servisu-ti se to pokusili zpravit tim ze omotali jeden ubohy kablik izolackou.Kdyztak dik za radu.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.03  08:48

nechtel jsem tady sirit nejake bludy.Vse co jsem zde napsal jsme bohuzel museli absolvovat a doufam,ze jiz nic dalsiho nebudem muset resit,ale to v pripade 307 bude jen zbozne prani.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.03  08:45

najeli jsme jen 12 000 km a nijak moc to nehonime. A ten tyden je bohuzel pravda.:(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.05.03  10:49

To matuS: Dobrý fór! Asi na tom něco je.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 06.05.03  03:33

nema peugeot nejaku zmluvu s volkswagenom, alebo im prebrali nejakeho manazera?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…