Peugeot 307

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot

"-- skrytý --" 02.12.06  22:35

« Re: Re: tlačit na servis

vravim ti, na fore to par ludom robilo, odpoved tam najdes hned. konkretne ta zadna naprava to robila aj mne, ziarovky mi nepraskali, kamosovi zase ano, vsetko vyriesene k spokojnosti. pokial ti mozem poradit, chod do ineho servisu - cim mensie mesto, tym lepsie - a mas po problemoch.

02.12.06  17:00

« Re: tlačit na servis

Nejhustší na tom je, že jsem jim tam dal to auto kvůli bouchání a když mi ho chtěli vrátit, tak zase byla prasklá ta žárovka. Řikám jim, že to fakt už neni normální a oni pořád, že je to naprosto normální. Já nevim, co s nima. Čumí na mne jako na idiota a tvrdí, že jsem tam přišel jenom proto, abych dělal problémy. To si myslej, že já pojedu kvůli debilní žárovce za 200 do servisu a budu jim tvrdit, že je to vada, když by to praskalo jednou do roka???? Pak jsem odmontoval úplně tu mříž a bouchá to vzdau pořád. Jsou to rány, jako když bouchá něco ze spodu do karoserie, ale blbě se to pozná, takhle za jízdy. Koukal jsem na to zvenku (jsem ale úplný laik) a na tlumičích je jakási gumová krytka, která by asi měla být upevněna v horní části tlumiče, ale lítá tam jak hadr na koštěti a bouchá do karoserie. Typoval bych, že je to ono, ale kdo ví... V pondělí to budu řešit s šéfem pobočky ve Stodůlkách, tak pevně doufám, že ten se k tomu postaví inteligentně. Díky za typy ohledně žárovek na ten předřazenej odpor, ale mám obavu, že když to zatloukali do teď, budou to zatloukat i dál. Prostě každýmu radim: RUCE PRYČ OD DOMANSKÝ STODŮLKY!!!!!

"-- skrytý --" 02.12.06  14:25

« Re: žárovky

www.peugeot-club.com/forum
    tam najdes odpoved na vsetky svoje otazky, tie ziarovky sa riesili X-krat, staci tam dat odpor a je to, co sa tyka napravy tak to je vada od vyroby, rozhodne tlacit na nich a nenechat sa ukecat na mrezu, ona to nerobi. ale ako som povedal, navstiv nas na fore a tam najdes vsetko ;-)

02.12.06  08:08

« žárovky

No to bych i chápal, kdyby to nebyly originální žárovky.

"-- skrytý --" 01.12.06  22:38

« Re: závady na Peugeot 307 Break

K těm žárovkám najdeš info na fóru Peugeotu. "Problém" je , že si tam lidi dávají žárovky s blbýma parametrama, kerý se pak přehřívají a rychle odchází. Pokud tam hodíš správný, je to absulutně bez problémů. Nechci jim křivdit, ale myslím, že o Domanským sem už taky ňáký zkazky slyšel.

01.12.06  21:43

« závady na Peugeot 307 Break

Dobrý den, mám dotaz na diskutující. Vlastním Peugeot 307 Break necelé 2 roky starý a najeto cca 30.000 km. Velmi často (cca jednou měsíčně) mi praskají žárovky v předních světlech. V servisu mi na tuto stížnost řekli, že je to plastovými kryty na světlech, které neodvádějí teplo a že si mám trhnout nohou, protože žárovky jsou spotřební materiál a nikdo to dál řešit nebude. Dále mám problém s boucháním na zadní nápravě. Mám však auto předělané na N1 s přepážkou a v servisu mi stále tvrdí, že to dělá ta mříž (i když poprvé mi chtěli namluvit, že to bouchalo balení žvýkaček v kastlíku...???) Rozhodli se to tedy opravit tak, že mi tam zavrtali nějaké další šrouby, které trčí do prostoru kufru. Odmítl jsem jim to převzít, protože očekávám od servisu řešení hodné roku 2006 a ne 1982 (ještě vlastně přilepili nohy od mříže izolepou.... ????) a to už vůbec nemluvím o tom, že to tou mříží rozhodně není. Celé toto se odehrává v Peugeotu Domanský ve Stodůlkách. Prosím Vás proto o radu. Máte někdo obdobné zkušenosti s tímto servisem a myslíte si, že má smysl dál na ně tlačit ať s tím něco dělaj, nebo je lepší se na to všechno vykašlat a smířit se s tim, že Peugeot je auto tak akorát na půl roku ježdění a pak vyhodit a protože to v servisech vědí, tak se ani nesnaží nic opravovat...

"-- skrytý --" 13.11.06  23:16

Tak na Mm-ovom HDi som sa previezol a musim len potvrdit to, co hovori. Aj ked som zaryty benzinak, tak ten ropak ma nieco do seba ;-)

12.11.06  07:58

« What car

Tak podle posledního nezávisleho hodnocení spolehlivost značek do 5 let, který provedli britové vyšel dobře celkově citroen a peugeot.
    6.citroen
    8.peugeot
    10.ford
    11.mercedes
    17.volkswagen
    18.škoda
    22.audi
    26.landrover
    asi už i němci šetří kde se dá

09.11.06  20:11

S 1,6 HDi 80 kW som zatiaľ veľmi spokojný. Auto ťahá plynule od 1500 do 4000 ot/min. Spotreba je v reále od 3,8 do 5,7. Tých 3,8 to som len skúšal, ale mal som malý priemer. Pri kľudnej jazde som mal priemer 4,4 a rýchlostný priemer 82 km/h. Tých 5,7 som spravil na Ukrajinu - 5 ľudí a naložené auto po strechu = využili sme maximálne zaťaženie vozidla. Chodievam po diaľnici do Čiech a tam mi to zoberie okolo 5,2 l/100km. Trochu ten 1,6 HDi nemá rád zimu. Spotreba oloja je asi 0,5 l/20 000 km. Ten 2,0 HDi 100 kW dosť žerie. Ak máš možnosť ísť niekam vyskúšať ten 1,6 HDi tak choď, budeš milo prekvapený.

"-- skrytý --" 09.11.06  09:08

« Re: 1.6 HDI

Četli ste to? Podle What a car! prý výrazně stoupla spolehlivost Peugeotů (konkrétně ve stáří 5 let). Jak je na tom konkrétně 307 sem nezišťoval, ale v poslední době na ni ani nejsou ňák slyšet stížnosti. ;-)

09.11.06  08:48

« 1.6 HDI

zo Mm: Jak jsi spokojený s motorem 1.6 HDI, předpokládám 80 kW.
    Jakou má v realu spotřebu, zvukový projev, spotřebu oleje, .....
    Připadá mi jako pro mě zajimavá varianta do budoucnosti. Teď jsem z 2.0HDI spokojený, ale 66kW není nic moc a chtěl bych změnu.
    Zvažuji P307 1.6HDI 80kW nebo 2.0HDI 100kW.
    Možnou alternativou je taky P407 s 2.0 HDI nebo 2.2HDI, ale tady bude zřejmě problém cena.
    No uvidíme. :?:

08.11.06  18:32

Rozvody som menil po 160 000 km. Teraz ma to isté čaká na Partnerovi 2,0 HDi.

06.11.06  16:07

to Mm: Pri kolika km jsi menil rozvodovy remen u 2.0 HDI ?

05.11.06  17:33

Tiež som presedlal zo škodovky na peugeot 307. Mám dosť najazdené v octavii. Pohodlie v 307 a Octavii sa nedá porovnať. Za 3 roky a 2 mesiace som najazdil s 307 2,0 HDi 175 000 km. Zo začiatlu som síce chodil dosť do servisu, ale po odstránení "detských" závad sa už len vymieňal olej a filtre a nalievala sa "ropa". Teraz mám 307 SW 1,6 HDi zatiaľ v pohode...

01.11.06  08:50

to Davido07: A co s tím autem vlastně máš ?

Davido07 31.10.06  17:44

Servis DOMANSKÝ bych rozhodně nedoporučoval, tedy urcite ne ten v Kyjich... S ost. servisy Domansky nemam zkusenosti, ale jednoho dne tam prijedu, zapalim to tam a Domanskymu osobne zvalcuju koule, za to, jak se jeho firma chova a za to, jake prodava sracky!!!

31.10.06  16:26

No potěš pánbůh ! :roll:
    To znamená, že zřejmě mám štěstí !?

"-- skrytý --" 31.10.06  15:36

« Re: Re: Re:

Petr Zahora: Samozřejmě, že jsou i měkčené plasty, u nichž je odpařování změkčovadel omezeno na minimum, jenže na rozdíl od těch "taky měkčených" stojí ranec.
    Francouzské vozy všeobecně se vyznačují poměrně velkou škálou dílů pocházejících i v rámci nějakého krátkého období od velmi širokého okruhu subdodavatelů, a jsou tedy rozličné kvality, resp. provedení. A tak např. Renault 5 měl v r. 1985 (já vím, je to už dávno, ale nic moc se od té doby nezměnilo) shodou okolností 5 různých typů hlavního brzdového válce, z nichž (tuším) 3 byly vzájemně nekompatibilní! Prostě to, co bylo momenálně k dispozici, to tam fabrika montovala...

31.10.06  15:04

to mand: To je skutečně problém. Všeobecně platí přímá úměrnost mezi velikostí a kvalitou servisu. Čím je servis větší, tím kvalita práce jde dolů.
    Sám jsem zpočátku jezdil do Pardubic, ale parkrát mě omylem namontovali jiné díly než by měli, tak jsem rezignoval a začal jezdit do miniservisu v Choustníkově Hradišti a mohu vřele doporučit. Obávám se, že je to pro Vás daleko ?! V Praze, předpokládám servise "Auto Domanský" ?

31.10.06  14:59

to Mitsi: Garáž nemám, auto provozuji již přes 4 roky, ale tento efekt "špinění" mě nějak minul. Tím to ovšem nechci bagatelizovat.
    P307 je pověstná tím, že měkčených plastů má hodně. Konec - konců to se přeci od dnešního auto-interiéru chce, nebo ne ?

31.10.06  14:54

to Petr Zahora: Jsem z Prahy a nejsem si jistý, že by se tu o zákazníka zrovna přetrhli. :-(

"-- skrytý --" 31.10.06  14:45

Petr Zahora: Různé šarže výchozího materiálu samozřejmě nelze vyloučit, ale primárně to závisí zj. na tom, kde a za jakých podmínek auto převážně parkuje, resp. jezdí - v chladné temné garáži k tomu dochází méně, na ulici za slunečného počasí nesrovnatelně rychleji. Pozor: ta změkčovadla jsou zdraví škodlivá a uvolňují se z plastů (samozřejmě hlavně z těch "měkčených") po celou dobu jejich života!

31.10.06  14:42

Ne, o servu v mém autě vůbec nevím. Před dvěma roky jsem "sestřelil" srnu na silnici a auto měl 14 dní v servise. Po tuto dobu mě zapůjčili P307 s 1.6 motorem. Auto mělo najeto cca 40 000km a rozhodně v něm nic nepískalo. Odkud jste, možná bych vám mohl doporučit nějaký servis ?

31.10.06  13:52

« Pískání čerpadla posilovače řízení

Mám 1,6 benzin, 80 kW. Jízdní vlastnosti jsou zatím poměrně dobré, ale ten pískající zvuk čerpadla už asi dlouho nevydržím - rozhodně si na něj dle doporučení servismana nezvyknu. Vám servo nepíská vůbec, nebo jen málo, že jste schopen to tolerovat? A ten servis změním.

31.10.06  13:22

To je těžké říct. Kolega před 3 lety přesedlal s Peugeota na Škodu a má taky oči pro pláč. Škoda, že také není přispívatelem na Auto fóru, protože by asi mnohým lidem stávaly hrůzou vlasy na hlavě.
    Problémy jsou od toho, aby se řešily. To co popisujete by pro šikovného mechanika neměl být problém. Skutečně zkuste změnit servis .
    Já mám P307 už 4 roky, najeto 120 000 km, což už je slušná porce kilometrů a zatím maximální spokojenost.
    Jaký máte motor ?

31.10.06  13:14

to Petr Zahora: Auto mám teprve 6 měsíců, tj. ještě rok a půl je v garanci. Servis mám v úmyslu změnit, ale předtím se chci vyzbrojit zkušenostmi jiných uživatelů této značky, abych věděl, co je a co není normální. Předtím jsem měl 9 let oktávku a byl jsem s ní spokojen. Protože škodovky za tu dobu dost zdražily, zkusil jsem přesedlat na 307, neboť jsem se bláhově domníval, že Pugeot nebude horší než Škoda. :-(

31.10.06  12:47

to Mitsi: To zní logicky, ale jak je možné, že u jednoho auta se čelní sklo "špiní" více a u jiného méně. Že by se použivaly jiné materiály u stejného typu auta ?
    to mand: To co popisujete rozhodně není normální stav a zaslouží si větší pozornost a vstřícnost servisu. Pokud ze strany servisu není chuť problém řešit rozhodně doporučuji změnit servis.
    Je to auto ještě v garanci ?

31.10.06  12:19

« Pískání čerpadla posilovače řízení

Mám novou 307 BREAK a kromě závad, o kterých v servisu prohlásili, že to je normální (chybná indikace vadného ABS, rachtavý zvuk motoru při volnoběhu - a to nemám nafťák! - , poruchové odemykání dveří zavazadlového prostoru atd. atd.), mám závadu, která mi fakt drásá nervy: je to nepřestávající HVÍZDÁNÍ ČERPADLA POSILOVAČE ŘÍZENÍ. (Toto začnou dělat některá auta zhruba po 10 letech provozu.) Dle vyjádření servismana je to u peugeotů běžná záležitost, jiným to prý nevadí a na funkci to nemá negativní vliv. Mám si na to zvyknout. Hotovo. Protože nemám možnost si nikde 307 poslechnout, může mi někdo z vás sdělit vlastní zážitek s tímto pískáním? Zatím se mi podařilo zjistit, že 206 to nedělá.

"-- skrytý --" 31.10.06  09:13

« Re: Re: Re:

Problém "mastného/nevyčistitelného" čelního skla zevnitř je způsoben usazováním změkčovatel pocházejících z plastů, hlavně pak z plastů samotné palubní desky. Řešení to žádné nemá a sklo je třeba pravidelně čistit speciálními přípravky s vysokým obsahem čpavku.

31.10.06  08:49

U 2.0HDI mi prijde taky kulisa razeni o hodne presnejsi nez u 1.6 benzinu.
    Jinak sterace "nevrzou" a okno je zevnitr ciste.
    Chce to za 1x sezonu vymenit u steracu gumicky a okno zevnitr 1x za rok vycistit.
    Spis mam problem mastneho okna u Fabky.

"-- skrytý --" 27.10.06  21:11

maky, ja som isiel v kamosovej 1.6 HDi a fakt je, ze to radenie bolo o dost presnejsie a pohodovejsie ako v mojej 1.6 benzin

Davido07 24.10.06  10:44

Taky máte na vasich 307 tak strasne hlucne sterace a priserne mastne/nevycistitelne predni sklo (zevnitr vozu)??????????????

foto maky29

maky29 24.10.06  10:38

Ja mám na 307 okolo 17 000 km za necelého trištvrte roka a aj keď nie som nadšený kvalitou, zatiaľ sa to dá. To búchanie na zadnej náprave mám tiež a zdá sa mi že je to s príchodom zimy.... viac ma štve že pri naštartovaní sa z priestoru motora ozve nejaká vibrácia, a tiež pri pridávaní a uberaní, už mi to aj pozerali, zastriekali nejakým silikónom niekde pri uchytení motora, ale robí to zas.. začalo zase po nejakých 5000 km. Najväčšia bomba je ale to, že pri cúvaní a poémalom brzdení počas parkingu sa občas ozve taký zvuk od zadných bŕzd akoby som mal sedliacky voz.... :shock:
    Ešte malý dotaz, je radenie rýchlostí v HDi verziach 1.6 iné ako v benzínovej 1.4? Ide mi o to gumené radenie, či majú HDi verzie presnejšiu kulisu a tak...

"-- skrytý --" 23.10.06  17:32

« Re: Re: Re: Re: Ja nie

yoyo si toho na 307SW odkrutil dost, neboj

Davido07 23.10.06  16:17

« Re: Re: Re: Ja nie

NECH SI FORDA A BUD RAD, ZE MAS S P O L E H L I V O U ZNACKU!!!

"-- skrytý --" 22.10.06  17:50

« Re: Re: Ja nie

Robo, za kolko? aka vybava??? :-)

19.10.06  08:23

Chyby su, kazde auto okrem niektorych japoncov ma, ja akurat idem do Peugeotu tesne pred vyprsanim zaruky a mam nasledovne:
    - Pri brzdeni medzi 120 - 100 a potom medzi 60 - 30 velke vibracie volantu - zvlnenie brzd kotucov
    - zaseknuty pas na strane vodica
    - obcas zvonivy zvuk z vonkajsej strany pri urcitej rychlosti - ako nejaky uvolneny kovovy predmet
    - pri prechadzani vytlku klepavy zvuk od zadnej napravy
    - Posilovac - zopne sa po nastartovani az po niekolkych desiatkach sekund, a obcas vypadava pocas jazdy - asi malo kvapaliny

"-- skrytý --" 18.10.06  21:54

« 307

coze 307ckari, nic sa nekazi, ziadne problemy? :shock:
    asi dokonale auto... :D

10.08.06  17:40

« Re: Ja nie

Ja spokojny nie som, mam 1,5 rocne auto(kupovane nove) a predvam ho.
    Uz som objednal Hondu accord 2,2CDTi exetuvie.
    Francuzke auto uz nexem ani vidiet!!
    Ak by mal niekto zaujem o kupu tak:307SW zelena idaho je k dispozicii... :)
    naj km:16.000

"-- skrytý --" 10.08.06  16:29

« Ja tiež

Ja som tiež spokojný s mojou 307-čkou.
    Aj keď len tento víkend prekročím magickú hranicu 30 tisíc najazdených kilometrov... >:D >:D >:D

01.08.06  09:04

Vždyť říkám, že se mi to nezdá. >:D

31.07.06  20:48

To nieje pravda, ja som tiež po 307 2,0 HDi, najazdených 175 000 km, kúpil 307 SW 1,6 HDi. Za 1 rok som spravil 44 000 km a s priemernou spotrebou do 5l/100km ...

31.07.06  16:20

to Hunter:
    Tak to jsem opravdu rad, ze v tom nejsem sam.
    Ale ze by P307 vsichni prodali a koupili si Focuse nebo Ochcavku, to se me opravdu nezda. >:D

28.07.06  10:05

jj, ja takisto - okrem forcefeedbacku od volantu je to parada...tuk tuk na drevo... Ale v Peugeote slubili ze mi kotuce zbrusia, tak uvidime co to spravi...

27.07.06  11:07

Zatim si nemuzu na auto stezovat.
    Mam uz hodne pres 120 000 km a zatim jsem do oprav nemusel vrazit ani kacku. :-!
    Nepocitam vymenu oleje,desticek,.....
    Ze bych skutecne mel auto vyrobene ve stredu ? :shock:

"-- skrytý --" 26.07.06  09:01

tak , tak príspevky nie sú, 307 sa stala etalónom spoľahlivosti.

26.07.06  08:42

ahaaa, toto bol problem...neboli prispevky...:-)

26.07.06  08:40

Kde sa stratila cast peugeot? nejako ju nemozem na hlavnej strane najst... ale mozno iba zle vidim... :)

20.06.06  14:05

« Brzdy

Zdravim,
    Posledny tyzden som spozoroval ze po stlaceni brzdoveho pedalu, ked ho chcem uplne stlacit tak ako keby tam bol nejaky "spinac" pod nohou.
    Mozno tam je nieco uvolnene... opticky som nan pozeral ale nic nevidno
    Nestretol ste sa s tym niekto?
    307SW 1.6 benzin 5/2005 12500km

"-- skrytý --" 17.06.06  09:17

« Vzadu

Palivový filter je vzadu pod autom pri nádrži.
    Ale radšej sa do toho nepúšťaj. Treba odtlakovať palivový systém, odpájať hadičky vedúce od nádrže k motoru cez filter. Hrozí únik paliva a možný požiar.
    Ja by som s tým asi išiel do servisu.

"-- skrytý --" 15.06.06  08:57

« Palivový filter

307 1,4 75 k benzín menili ste si niekto palivový filter ? chcel som ho vymeniť a nejak neviem kde sa nachádza. Ď

"-- skrytý --" 30.05.06  08:41

« STREŠNÝ NOSIČ NA 307

ZÁHRADKA NA P307 HB 5D SPOLU S NOSIČOM NA LYŽE PRE 3 PÁRY LYŽÍ ZA 3000,- SKK.
    ZÁUJEMCOVIA: pierce@pobox.sk
    P.S.: Vsetky maily, ktore som dostal, a na ktore som odpovedal, boli odmietnute ako spamy... Takze uz reagujem iba na sukromne spravy...

"-- skrytý --" 29.05.06  13:39

« Re: Peugeot 307 SW

www.peugeot-club.com, sekcia forum, model 307
    je to CZ-SK, je nas tam diskutujucich habadej... 8)

28.05.06  23:40

« Peugeot 307 SW

Chtěl jsem Vás požádat, zvažuji v současné době koupi Peugeotu 307 SW 1,6 HDI 80 KW, tak rok starého ceny se pohybují okolo 450 tis. Nemáte někdo zkušenosti s tímto vozem? Doporučíte? Auto bude jezdit minimálně jednou za deset dní Praha-Záhřeb-Praha, takže tak nějak 5000 měsíčně. Díky

"-- skrytý --" 25.05.06  18:03

« Re: Silentblock

silentblok je este asi neriesitelny, kazdy ma nejaku zarucenu radu, co treba urobit,ale nefunguje to :'-(
    307 ma pachovy filter? pelovy by som vymenil, ale pri 12.000 km by mal byt OK...inac ak pelovy=pachovy, tak si kup ten s aktivnym uhlim.

"-- skrytý --" 25.05.06  12:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrzgajuca brzda+klima

len chcem poznamenat, ze mi v novom forde smrdela klima. ale smradelo to akoby NOVOTOU. ako plasty a tak. pri 20.000 servise mi vymenili i pachovy filter a fantazia - vzduch cistucky, bez zapachu. ako ma byt. casto pozabudnem vypnut vnutorny okruh - jazdou mestom vedla kamionov (hore brnenskou v BA) ju zapnem, pri malackach sa cudujem, preco je ten vzduch taky teply (vypnuta klima). ziaden zapach, nic.
    odporucam radsej vymenit ten filter, nez dezinfikovat klimu.

25.05.06  10:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Vrzgajuca brzda+klima

do konca mesiaca ma peugeot akciu na klimy - kontrola, doplnenie, atd - v CR - stoji to nieco viac ako 1000 Kc - spytaj sa v nejakom peugeot servise...

"-- skrytý --" 23.05.06  20:18

« Re: Re: klima

ako okena ;-)

23.05.06  17:56

« Re: klima

a aky zapach ma ten dezinfekcny sprej?

"-- skrytý --" 23.05.06  16:53

« Výduch

Výduchy máš v kabíne. To sú tie otvory, z ktorých fúka vzduch...
    >:D >:D >:D >:D >:D >:D

23.05.06  15:04

« Re: klima

Kde je vyduch?

23.05.06  14:34

« klima

Kup si od firmy WURTH dezinfekcny sprej na klimu a 2x do roka ho stiekni do vyduchov. Jam to pouzivam uz 4 roky a super. V servise asi to tiez tak asi robia ale je to samozrejme drahsie.

23.05.06  13:54

« Silentblock

a co Silentblock? vyriesil uz niekto to piskanie vyfuku?
    mne to po oprave spravidla zacne piskat po 1 tyzdni... a dost ma to stve :'-(

"-- skrytý --" 23.05.06  13:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrzgajuca brzda+klima

hmmm...tak chod s tym do servisu...mne smrdela ako tchor pri 30.000 km, dal som vycistit uz 2x. velakrat som klimu radsej ani nezapinal, pretoze som sa desil smradu ked ju vypnem >:D

23.05.06  11:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrzgajuca brzda+klima

:) ono problem je, ze to smrdi od nova... od zaciatku ked som to reklamoval mi v servise hovorili ze to treba nechat "vysmradit" ze to je nove auto...

"-- skrytý --" 23.05.06  11:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Vrzgajuca brzda+klima

ano, plati, je to tvoj problem, aj o klimu sa treba starat. ano, je to normalne, tie bakterie sa ti tam proste rozmnozili - aj to je dosledok tvojho zaobchadzania s klimou.

23.05.06  10:48

« Re: Re: Re: Re: Vrzgajuca brzda+klima

je normalne aby klima po 12000 km smrdela??
    Plati sa za vycistenie klimy ak je auto este v zaruke?

"-- skrytý --" 23.05.06  10:27

« Re: Re: Re: Vrzgajuca brzda+klima

ja som to strekol na klb pedalu a je OK, silical je silikonovy sprej. a tym indianom, co ti povedali, ze je to normalne uz nikdy auto nedones >:D klima sa normalne cisti, pretoze sa ti tam usadzuju kadejake bakterie a to je ten smrad. inac cisti to aj peugeot servis, mne napr. cistili posledne v blueboxe ZV. S klimou je vhodne jazdit tak, ze take 2-3 km pred vypnutim motora je vhodne vypnut klimu, aby sa ti ten bordel tam neusadzoval.

23.05.06  09:21

« Re: Re: Vrzgajuca brzda+klima

ano je to pedal, neupresnil som to.
    Kde konkretne to treba strieknut?
    Aky silical?
    Klima - servis sa vyjadril ze to cistit nebude ze to je normalne... :'-(

"-- skrytý --" 23.05.06  08:43

« Re: Vrzgajuca brzda+klima

ak myslis vrzgajuci pedal, tak tam strekni silical a bude po vrzgani. klimu si nechaj vycistit a tiez to bude OK.

23.05.06  06:29

« Vrzgajuca brzda+klima

Zdravim,
    Vyriesil niekto tento problem? Oplati sa s tym ist do servisu?
    Mam tiez problem s klimou ked ju vypnem ide z fukarov tazky-nedychatelny vzduch(asi tak 5 min.) a aj samotna klima nema cisty vzduch... vraj je to normalne, stretol sa s tym niekto?
    307SW 1.6 benzin
    Auto rocne v zaruke.

22.05.06  20:58

« Re: Tak a mám po záruke...

Aj ja som kedysi chodil do Trnavy do servisu a tiež som bol celkom spokojný.
    Tak Robiro, nech nalievaš len olej a benzín /naftu/ a nenalievaj kasu servisom ...

"-- skrytý --" 22.05.06  15:55

« Re: Tak a mám po záruke...

vela stastnych km po zaruke a nech sa ti to ako doteraz nesype 8)

"-- skrytý --" 22.05.06  13:09

« Tak a mám po záruke...

Tak včera bolo druhé výročie kúpy auta. Mám teda po záruke. Čo hovorí p. Murphy? Že čo sa môže pokaziť sa pokazí 3 dni po záruke???
    :lol: >:D >:D >:D >:D >:D
    Ale vážne. Ja som maximálne spokojný. Dnes som s tým bol až v Trnave na pravidelnú kontrolu (po tom, čo sa hovorí o servisoch v BA, ako miznú autá po návšteve atď. som radšej išiel mimo hlavného mesta).
    Výsledky diagnostiky:
    Auto v absolútnom poriadku.
    Majú tam sklo, cez ktoré je vidieť do dielne. Tak som sedel na stoličke a pozeral, čo stvárajú s mojim Miláškom. Technik raz vyšiel von ku kávomatu a pýtal sa, či naozaj žijem priamo v BA, lebo auto je veľmi zachovalé a vyzerá ako garážované (čo teda nie je ani náhodou). Tak som mu potvrdil, že som priamo z BA a auto stojí na sídlisku. Predné brzdové doštičky mám kdesi v polke opotrebenia (auto má najazdené 27 tisíc km).
    Faktúra bola tiež slušná, oproti Honde jedna báseň:
    Takže fakt po dvoch rokoch prevádzky je, že si auto zatiaľ nevyžiadalo ani korunu na opravy. Všetky peniaze šli do spotrebky:
    - PHM
    - ostrekovač
    - olej + filter po 2 rokoch
    - peľový filter po 2 rokoch
    - brzdová kvapalina po 2 rokoch
    Počet vypálených žiaroviek = 0
    Veci riešené v záruke:
    - oprava klepajúcich zámkov (0 korún)
    - čudné chovanie spojky pri prudkom zrýchlení (zmizlo samo po cca 10
    dňoch)
    Dojem zo servisu veľmi dobrý. Na opačnom konci mesta je fabrika Peugeot, boli tam aj autá s francúzskymi ŠPZ, takže predpokladám, že ten servis je ako výkladná skriňa pre Peugeot.

"-- skrytý --" 22.05.06  12:07

« Re: Atermicke sklo

tibors, nie je to lacna zalezitost, bez dazdoveho senzora cca 20.000 Skk s lepenim. Da sa zohnat aj lacnejsie z Polska, ja som platil posledne 6.000, ale pocitaj plus robotu a lepidlo cca 1500. Mam uz stvrte sklo, stale sa rozbije v lete, nie v zime od kamienkov, ale v lete. Nakolko je rozhorucene od slnka a zvnutra mi fuka na opacnu stranu klima staci mikrokamienok od auta oproti - tak sa mi to stalo uz 3krat - a sklo je vtahu. Ak by si to chcel riesit cez poistku vedz, ze prave na tieto skla si davaju likvidatori pozor a na atermicke ho neukecas, ak si ho tam predtym nemal, ja som sa posledne s jednym zvadil, pretoze ma presviecal, ze ho tam nemam, on ten fialovy odtien "nevidel". Po poslednej vymene mi blbec co to lepil nalomil trosku torpedo, co som si samozrejme vsimol az doma 8-s
    Podciarknute, je to dobra vec, ale v pripade 307 aj dost draha, to sklo je totiz obrovske.

"-- skrytý --" 22.05.06  09:24

« Re: Atermicke sklo

Je to prostě pokovené sklo, které má velmi výraznou odrazivost v celé šíři spektra, tj. pod ním nedochází k takovému ohřevu. Výsledkem je např. to, že na volantu udržíš ruce - ve srovnání se stejným autem stojícím na stejném místě, ale bez atermického skla.

"-- skrytý --" 22.05.06  09:12

« Atermicke sklo

Ako to funguje? Odraza iba ziarenie, alebo viditelne svetlo, ako folie na bocnych oknach? Aku to ma ucinnost, o kolko asi tak znizi teplotu? Oplati sa mi to vymenit?

"-- skrytý --" 22.05.06  07:46

« Sviečky 307 1,4 55 kW

Chem sa spýtať, či ste si niekto menili sviečky, treba na to nejaký špec. kľúč, lebo keď som to včera skúšal, bol som z toho :roll:

"-- skrytý --" 20.05.06  13:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Peugeot 307 vs. PDA GPS

nastavene, nejde, satelit nenajde :-( Tomtoma nemam, nemam link :D

20.05.06  11:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Peugeot 307 vs. PDA GPS navi

To JarinoRS: Teď se na to nemůžu přesně mrknout, jelikož jsem ho půjčil známému na cestu ro Rakouska, ale je to velmi jednoduché. U TomTomu jsem nastavil jiná NMEA zařízení, pak GPS On Navigator a rychlost 9600. Zkoušel jsem tam i Pocket KIM a tam to bylo ještě jednodušší, ale navigace ubohá. S TomTomem to fachčí super, ale až na to atermické sklo u mého táty.