Peugeot 307

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot

Lubos.1 01.04.04  09:32

« Re: Re: Re: Chip?

Mozno je to tymi gumamai...Ja mam len 195 a 190 podla tachometru som isiel urcite (kolko to bolo realne, neviem)

01.04.04  08:48

« Re: Re: Chip?

To práve neviem, s turbom nie je problém nahnať koní koľko chceš, ale s naším atmosferákom nie som si istý, všade, čo čipujú, či v Eliášovciach či v Ružomberku dávajú tak 8-10 koní, skôr vidia zmysel v točáku, ktorý zvýšia...
    Ten inzerát som videl, neviem, či je to reál... Ináč tých predpísaných tachometrových 192 km/h sa mi ešte na rovine nepodarilo, žeby gumy 205? :*)

Lubos.1 31.03.04  21:51

« Re: Chip?

Niekde v Avize som videl podobne precipovanu 307 1.6 s 125 HP. Pridat 16 koni nemoze byt ziadny problem a neublizi to ani motoru ani spotrebe.

matuS 31.03.04  21:40

« Re: Chip?

:) IMHO zbozne prianie

31.03.04  19:12

« Chip?

Má niekto na Slovensku skúsenosť s chipovaním 1,6 motora? Je reálnych 125 HP? :roll:

foto Kolik80

Kolík80 29.03.04  15:16

Kamos ma druheho partnera s HDi motorem, na obou menil remenice, na tom prvnim i celou ridici jednotku, ted mu dvatrat odeslo cidlo polohy valce ci co, taky mu odesel palivomer. Ten se servisem to resil asi pul roku a behem ty doby mu pri jedny garancce. Dolili naftu s tim, ze tam prijel s praznou nadrzi >:D . Puvodne chtel az dopati leasing jit taky do 307, ale zacian hodne vahat...

"-- skrytý --" 25.03.04  15:56

« Re: 307

No opravdu zadne nove zavady, ze bych si to jeste rozmyslel a nakonec to vzal :)

Lubos.1 22.03.04  10:07

« Re: 307

Tak to vyzera, ze je problemov cim dalej tym menej, aspon to tak vyzera na tomto fore :)

"-- skrytý --" 20.03.04  19:53

« 307

tak jsem si precet forum a teda je to sila :shock: . ja se jdu zitra podivat na starsi 307ku. auto je to opravdu pekne, ale ted jsem v rozpacich. mate nekdo dvoulitr HDI? co jsem slysel, jsou to dost dobre motory, meli jste nekdo s nim problem. tady pokud jsem neco neprehlidl, tak si stezovali jen na benzivone motory.

Lubos.1 17.03.04  11:47

« Re: Vibrace na volantu

Mne sa vibracie prejavovali hned od zaciatku. Malo by to byt vazne v nevyvazench kolesach a prilis citlivej prednej naprave 307. Teraz je to uz v pohode, vraj "to vedia vyvazit".
    Ked to budes kupovat, prevez sa na tom medzi 120 - 150 km/h min 5 minut a uvidis sam. Ak to tam bude, tak sa to prejavi.

17.03.04  08:43

« Vibrace na volantu

Dobrý den, mám obědnanou francouzku 307 (5D) a chci se zeptat jestli byli už vychytané ty nejzávažnější problémy (vibrace na volantu, tekoucí chladiče apod.). Ta moje půjde do výroby poslední týden v březnu. Bude to 1.4 16V XR. Jaké jsou zkušenosti s tímhle motorem ? Projevovali se vibrace hned od začátku ? Uvažuji že se dohodnu s prodejcem a pojedu to nejdřív vyzkošet na dálnici než to zaplatím. Je nějaká šance že problém rozpoznám hned ze začátku ?

14.03.04  20:07

« Automaticka hlasitost

Automaticka hlasitost na radiu clarion u C3 funguje na zaklade polohy plynoveho padalu a otacok motora, nie od rychlosti. Aspon tak je to napisane, mozno aj v u 307 je to tak. Takze cim viac huci motor tym hlasnejsie hraje radio. Neberie to do uvahu hluk z odvalovania kolies a pod.

"-- skrytý --" 13.03.04  11:34

nejaka ta zmena sa mi zdala, to musim priznat - avsak len od tej doby, co ma na to upozornili, tak som mal pocit, ze si namyslam.
    inak skrkanie volantu a zle ovladanie packy stieracov som odhalil - asi zle nasadili volant, resp. velmi dotiahli plasty. uz sa tesim, ako zasa idem do servisu... 8-s
    a to autoradio...tiez sa snezim zistit z casu na cas, ci sa tato funkcia nejako prejavuje. bud je to take dobre, ze si to nevsimnem alebo nefunguje...

11.03.04  16:10

« Sterac

No ja mam hatchback 5dv. zadní sterac by mel byt zavisly na rychlosti
    tak mi to tvrdili pri koupi, tak mi to funguje cim rychleji jedu tim ma kratsi interval stirani. Sice neni nijak razatni ale je. spis me trapi automatická hlasitost radia v zavislosti na rychlosti absolutne nefunkcni alespon u mne.
    Slisel jsem tento system fungovat v jiném aute (BMW).

Lubos.1 11.03.04  11:26

yoyo
    ja mam hatchback a co sa tyka zadneho stieraca, som 100% presvedceny, ze interval je rovnaky za kazdych okolnosti. Neverim tomu, ze na SW je to inak.

"-- skrytý --" 11.03.04  10:53

« gumenne oblozenie dveri

u vodica sa mi obodralo, u spolujazdca menej. po reklamacii mi vymenili len tu na vodicovej strane s dovetkom, ze som si to sposobil sam - otieranim pri nastupovani. v ziadnom aute sa mi to nestalo...
    ako vyzeraju vase "gumy"?
    na zaciatku to vyzera ako stara, "zhranala" guma a drobi sa.

"-- skrytý --" 11.03.04  10:44

« stastie?

tak je mam na sw 1,6 21.000 km a doteraz v pohode. radost jazdit v tomto aute. bohuzial existuje mnozstvo malych much, ktore ma otravuju a ktorymi som uz prestal otravovat servis ja.
    packu smerovky mi menili druhykrat. zatial ide bez problemov, ale odkedy ju mam, tak mi vadi spravanie sa packy stieracov a stane sa, ze mi zaskrka volant pri otacani. radsej nechcem chodit do servisu, lebo jednu vec odstrania, dalsie dve sa vyskytnu.
    chcem sa spytat na vas nazor - v servise som sa pytal chlapika, ci sa da nastavit interval zadneho stieraca - zda sa mi, ze je kratky. odpovedal mi, ze sa to nastavuje samo, podla toho ci je na skle vod alebo nie. ak je sklo suche, potom sa zohreje nejaky kondenzator a dalsie utretie nastane az ked sa ochladi...
    odvtedy to sledujem a neviem...zda sa mi to rovnake.

05.03.04  09:02

« zkušenosti po 30 000 km s XR Présence 1,6

Tak po dlouhé době zas něco přidávám do fóra. V celkové záruční lhůtě jsme museli navštívit servis cca 22x :-(. Třeba jen nedávno někým zmíněné zmatené automatické stěrače jsme řešili při 6 návštěvách servisu a po bludných výmluvách pomůže jen výměna řídící jednotky pro palubní počítač - pokud to nemáte v záruce = drahý špás. Chladič či převodovka nám dosud a snad to i vydrží dosud netekla, ale netěsnila nám hlava válců. Až na potřetí nám ji museli zbrousit a pak to přestalo týct - předtím dvakrát praskaly i těsnění na vačkovce. Od tý doby je klid. Co je nevyřešitelný je nějaký taky tady už zmiňovaný povrzávání od čelního skla a servis si stím opakovaně neví rady. Je to jen když je auto ztuhlý, ale než dojedu do servisu tak je po problému - je to těžko prokazatelný, ale za studena to vrže v jednom kuse:-(. Tak pokud byste věděli co s tím tak napište. Jo, poslední závada - špatnej "silenblok" mezi motorem a výfukem. Při ubrání plynu se zhopne motor a pak to vždy zapíská. Už to měnili jednou, ale zas se to vrátilo a teď po půl roce prý vyvinuli novější model toho čehosi a tak po výměně jsme zvědaví jak dlouho to vydrží.

25.02.04  22:48

« OT ... 206 akce ???

Omlovam se za OT, ale muze mi nekdo objasnit akci Peugeotu na jejich WEBu [odkaz]
    jakou ma tento konkretni model vybavu? Je stejna cena za 3 a 5ti dverovou verzi?
    Nejak se v jejich akcich neorientuji.
    Potrebuji neco kolem 260tis. s max vybavou. Co byste doporucili?
    Srovnavam s Renaultem Clio 1.2 43kW/60k 5dv. s 2x airbag, servo, el.okna, central s dalkou, stavitelny volant i sedadlo ridic(ky :o) cca 260tis.
    Diky za jakoukoliv radu...
    R.

21.02.04  22:55

Přidám plyn, to bylo v létě. Vždy jsem poznal že jedu cca 130. Teď v zimě na Pirelli 190 Snowsport 205/55 na stejných discích bez problému. Na podzim jsem koupil v akci elektrony a na nich mám letní Dunlop Sp Sport 2000E 205/55, tak uvidím až přezuji na jaře. Obě sady disků jsou 16“ Peugeot.

"-- skrytý --" 21.02.04  21:12

« autoradio

chcem si dat ine radio, nejake pioneer s cd/mp3 a rad by som mal aj ovladanie pod volantom a zobrazovanie na displeji. naozaj to nejde? mate s tym niekto skusenosti? urcite to musi ist...

inak vymenit iba repraky a nechat tam to ubohe radio...neviem... badatelne sa ti asi zvuk nezmeni. i ked mozno ano. daj mi sem hned vediet, ako ich vymenis, ci to pomohlo.

ja uvazujem tiez o pioneer, dopredu TS-H1702, vzadu TS-H133. to su starsie modely. mozno ich uz ani nepredavaju. novsie budu podobne oznacene. odporucil mi ich jeden znamy.

s hudbou v tomto aute je to biedne.

21.02.04  14:29

« Re: Drncanie...

Ja si osobne myslim, ze to bude niekde v motore (nejaky plastovy kryt) a nie v palubovke... Auto mam este v zaruke, ale nemam cas ist do servisu... A pritom tam mam kamaratov... :o))
    Ozaj, viete niekto poradit nejake kvalitne reproduktory? Rad by som to cele vymenil a pridal subwoofer. Radio asi menit nebudem, aby som neprisiel o ovladanie na volante. Celkom sa mi pozdavaju Pioneer...

"-- skrytý --" 18.02.04  10:38

« Re: Drncanie...

ano, je to tak i u mna. s tym rozdielom, ze moje drncanie zacina az ked je teplota pod -3. rozoberat palubovku kvoli tomu nechcem dat. este nieco zabudnu dat spat...

17.02.04  20:41

« Drncanie...

Znovu sa pridavam s novym postrehom ohladom drncania pri 1600-1800 otackach. Je to velmi kuriozne, ale zistil som, ze ked je vonku do +6 stupnov drnci to a ked je +7 a viac nic nepocut... Pravdepodobne to bude nejaky plast, ktory pri nizsich teplotach stuhne a ten sposobuje tieto pazvuky... O)))
    Co vy na to?

Lubos.1 17.02.04  09:51

Lubos2> Tie vibracie mas uz vyriesene?

17.02.04  02:09

Několik poznatků s provozu Peugeot 307 1.6 XT , výroba 11/2001, najeto 35 000km :
    Při výběru vozu ve srovnatelné kategorii a opakovaným zkušebním jízdám s auty užšího výběru tj. CITROËN Xsara, Opel Astra, Honda Civic a Peugeot 307 vítězily dva posledně jmenovaní. Civic odradil kosmickými cenami volitelného příslušenství, např. spoiler zadních dveří 15990,- loketní opěrka 5832,-, středová konzole s ministolkem 7351,-, střešní box 18757, - 23379,- atd. a vnitřní absencí středového panelu a tím neútulností předního prostoru. Mluvím o podzimu 2001, na jaře 2002 již Honda nastartovala akci s příslušenstvím tj. litá kola, ochranné lišty atd.
    Vyhrál tedy Peugeot 307 XT 1.6 s několika doplňky např. el. zrcátka a el. okna vzadu, litá kola 16 / 205, aut. klima, CD měnič, metalíza, zadní spojler, construkt atd. Uvádím jen kvůli celkové ceně v roce 2001 vůči konkurenci, která byla velmi srovnatelná vzhledem k uvedení nového modelu i např. proti Škoda Octavia s přibližně stejnou výbavou – Peugeot 307 : 6 Airbeg, aut.klima, dešťový senzor, aut. světla atd. Poznámka : v druhé půli prosince 2001 proběhla akce Peugeot leasing s nulovým navýšením a havarijní pojistkou zdarma – stačilo měsíc počkat, ale to se mi prodejce nesvěřil, a myslím že, to v listopadu netušil ani dovozce.
    V době koupě jsem oceňoval především nový desing, vnitřní uspořádání interiéru, rozvor a tím i místo na zadních sedadlech a jízdní vlastnosti, obsah zavazadelníku který se ale zmenšil z deklarovaných 420 l na dnes uváděných 370 l v různých testech.
    Tedy ke zkušenostem z provozu po skoro 35000 km :
    Vibrace volantu při cca 130 km nastaly po opětovném přezutí na letní pneu po zimní sezóně, letní Dunlop Spsport 2000E 205/55, zimní Pirelli 190 Snowsport 205/55 na stejných discích. V zimě 2001 jsem toto skutečně nemohl postřehnout – sníh od prosince do března.
    Tekoucí chladič vyměněn v záruční době samozřejmě po třech návštěvách v servisu, kdy se mě technik snažil přesvědčit, že jde o kapalinu vysráženou z aut. klimatizace, podruhé vyměnily údajně zjevně volnou objímku hadice a na potřetí objednali nový chladič, napočtvrté ho vyměnily – od té doby O.K.
    Prolínání oleje z převodovky bylo opět bagatelizováno šmírem odněkud?, na třetí pokus provedena demontáž převodovky a její rozebrání, přetěsnění a výměna symerinků včetně převodového oleje – pozn. : technik slušně ale přece jen vznesl dotaz, zda jsem ochoten symerinky a olej zaplatit!? Po záporné odpovědi účet zmačkal, totéž se mi stalo i při garanční prohlídce při 10 000km po doplnění oleje a nádobky ostřikovačů ( jsou to prý náklady servisu!?). Stejnou zkušenost má i kolega vyznavač značky Peugeot 307. Převodovka vyřešena v záruční době – od té doby O.K.
    Tato závada postihla i mého známého měsíc před koncem garance – stihl to, auto má o dva měsíce starší tj. rok výroby také 2001.
    Dešťový senzor – v některých fázích jízdy nepoužitelný, jako by splašené stěrače se chystají opustit čelní sklo a činnost i na sucho. Bohužel jsem tuto závadu nedotáhl do konce vlastní nedůsledností a proto trvá stále. V servisu mi kropily sklo z hadice a stěrače stíraly – vždyť je to v pořádku! Viz test Peugeot 607 v sobotu 14.2.04 na Primě – stejná závada a komentář s otazníkem, zda si výrobce dovolí hazardovat s image značky, což jistě můžeme podepsat.
    Když jsem se rozhodoval o typu vozu, naprosto jsem vylučoval zásadní závady typu prolínání oleje z převodovky a tekoucího chladiče, ale po přečtení tohoto fóra jsem dospěl k závěru, že skutečně šlo asi o problémy plynoucí z rozjezdu výroby nového modelu. Je paradoxní, že 10 let starý služební Š Favorit neukápl za tuto dobu ani kapku oleje či jiné kapaliny, nesrovnávejme další vlastnosti.
    Tyčka stabilizátoru (táhlo předního příčného stabilizátoru) – měněno při 28 000km po záruce. Zajímavý zvuk od řidiče - jakoby se v kufru převalovala brambora v krabici od bot, na správnou lokalizaci mě musela upozornit manželka z místa spolujezdce.
    Další postřehy jsou již kladné – tiché, slušně živé auto (můžu srovnat se Š Octavia TDI 81kW tzn. Peugeot 307 1.6 je dle mého subjektivního názoru min. stejný rychlík spíše rychlejší a především fajnovějšího svezení – výraz známého s dlouhodobou zkušeností s oběma vozy nemluvě o vnitřním prostoru, nebavme se o ekonomice PHM nafta - benzin ) s vynikajícím desingem zvenku i zevnitř. Spotřeba přiměřená – já mám průměr za více než dva roky 7.4 včetně popojíždění, Chorvatsko plně naloženi ve čtyřech tam za 6.9 a zpět 7.2 (žádní slimáci), nejméně jsem se dostal na 5.9 při zkoušce ekonomické jízdy – musím přiznat se zatajeným dechem. Všechny údaje dle počítače a zkoušky dle údajů při čerpání.
    Na závěr – vždy se těším když do Francouzky (je to přece sedmička) usedám, jak se svezu a to přeji i Vám.
    PS – známý chce provést tuning sw motoru 1.6 z 80kW na 95kW, pokud se to povede tak Vás budu samozřejmě informovat.

"-- skrytý --" 15.02.04  19:29

« Re: brzdy

1,6/16 a HDI má e-gas - dvojitý potenciometr v plynovém pedálu (BOSCH)! a elektronické řízení klapky v sání.

"-- skrytý --" 14.02.04  16:49

« brzdy

brzdy su v poriadku. inymi slovami si mam zvyknut na to neprijemne drhnutie a piskanie (ktore vraj vznika kvoli nejake primesy v brzd. oblozeni pre zvacsanie zivotnosti ????). sa citim ako vo felicii jedneho znameho. ale ta ma vzadu bubny.

ad plynove lanko: nie je nahodou v 307 elektronicky nahradene? niekde som to cital...

13.02.04  08:21

« Re: brzdy

No, co sa tyka cirlivosti na stlacenie,to je v pohode. Skor mam ten problem so zaseknutim pri stlaceni pedalu na podlahu.

11.02.04  17:37

« Re: brzdy

Ak pedal stlacis a obratky sa nezvysuju mas natiahnute alebo uvolnene lanko. Neviem ci mas plyn na lanko. Ak ano da sa vyspanovat pomocou buzirky, neviem ako to tam mas, ale na C3 mi to urobilo 4 mesiace po kupe, naspanoval som a je to ok.

10.02.04  15:57

« Re: brzdy

Sorry nie brzdovy, ale plynovy pedal. Aj to uvolnenie sa samozrejme tyka plynoveho pedalu.

10.02.04  15:55

« Re: brzdy

Ja teda neviem, ale ked som sa ja bavil v servise o brzdovom kotuci, povedali mi, ze napr. pri jeho zvlneni to neuznavaju ako garancnu opravu.....V kazdom pripade vela stastia.
    Nestretli ste sa niekto s tym, ze sa vam zasekne asi na 3 sec. brzdovy pedal a potom vyskoci?? Inak mam pocit akoby som nieco citil uvolnene cez brzdovy pedal.

Lubos.1 10.02.04  09:36

« 5.dvere

Nedavno som tu spominal problem s otvorenim zadnych dveri. Musel som dost dlho cvakat s tym spinacom, aby sa otvoril kufor. Doslo to tak daleko, ze som kufor neotvoril vobec.
    Vcera som bol v servise a vymnili mi ten spinac. Nebolo nastastie nutne menit cely zamok.

"-- skrytý --" 06.02.04  12:39

« brzdy

prave som si cital na www.langzeittest.de/307cc mesacny report majitela tohto auta. brzdy mu piskali a drhli - bolo ich dost pocut. v servise mu vymenili kotuce za nove. asi urobim to iste - je to uz na nevydrzanie. predne mi piskaju aj ked sa hybem. len dufam, ze ak mi ich vymenia, tak sa to nebude opakovat.

"-- skrytý --" 31.01.04  14:16

« Re: Plastový kryt motoru u 307SW 1,6 benzín

fiiiha. no tak to by som aj radsej chcel nove auto.

zelam vela uspechov a aby si bol v prave.

29.01.04  17:04

« Re: Plastový kryt motoru u 307SW 1,6 benzín

Došlo k poruše měřiče hladiny oleje. A k němu se lze dostat pouze při sundání nápravnice. Proto si myslím, že mi tam ten kryt po této operaci nedali. Bohužel mám s tím autem zatím pořád jen problémy. V září po 14000 se mi po jednom chladném ránu rozsvítila kontrolka mazání. Po kontrole měrkou byl motor suchý resp. ve vaně nic nebylo. Po doporučení mého servisu jsem tam nalil 1l SHELL 5W/40, Když jsem pak ujel cca 100 km, tak jsem zjistil, že ten motor je přelitý cca 3,5 cm nad horní rysku. Ráno asi ten olej pouze nestekl dolů. Dvakrát mi to upouštěli. A jak teď byly mrazy, tak mi se mi na displeji objevilo hlášení o chybějícím tlaku oleje. To zmizlo po zahřítí motoru. Při kontrole v servisu zjistili, že odešlo olejový čerpadlo. Při výměně vyndali z vany cca 0,5 l nějakýho sajrajtu, který se při nízkých teplotách mění v "lepidlo". Prý to právě vzniklo po nalití shellu. Tak jsem ten vzorek vzal a domluvil jsem se s SHELLem, že udělají rozbor. Podle jejich mínění se pravděpodobně bude jednat o průsak chladící kapaliny nebo benzínu do motoru. Vně nic není vidět. Tak uvidíme. Už mi to docela s...e :-(((. Nejradši bych jim tam to auto nechal a chtěl jiný.

"-- skrytý --" 28.01.04  20:30

« Re: Plastový kryt motoru u 307SW 1,6 benzín

a preco ti vlastne davali dolu? snad neposluchalo auticko?

28.01.04  20:08

« Re: Plastový kryt motoru u 307SW 1,6 benzín

Díky. Přesně takový jsem tam, dle mého názoru, měl. Bohužel po druhé opravě tam není. Budu to muset z nich vyrazit.

"-- skrytý --" 28.01.04  13:12

« Re: Plastový kryt motoru u 307SW 1,6 benzín

mam plastovy kryt, ale nie pod celym motorom. len spredu takych 30 cm.

Lubos.1 27.01.04  13:29

« Re: zadne brzdy

brzdy pocut. vraj je to normalne.

"-- skrytý --" 27.01.04  12:20

« zadne brzdy

asi mesiac dozadu mi zacali jemne piskat zadne brzdy. kasla som na to. teraz uz nepiskaju, lebo drhnu. rovnomerne drhnutie... je to neprijemne.
    stretli ste sa s tym niekto?

"-- skrytý --" 27.01.04  11:59

pozriem sa a dam vediet. tiez mam sw 1.6

27.01.04  09:09

« Plastový kryt motoru u 307SW 1,6 benzín

Prosím Vás, mohli byste mi ti z vás, kdo má 307SW 1.6 benzín (možná i break a krátká verze) zjistit, zda máte pod motorem plastový kryt motoru. Já jsem na 95% přesvědčenej o tom, že tam u SW 1.6 je a že mi ho při opravě motoru nevrátili zpátky a zašantročili ho někam. Prosím o odpověď :(. Nerad bych se hádal neoprávněně. Zatím byli velmi solidní. Díky.

"-- skrytý --" 26.01.04  20:07

« Re: tlak v pneunatikach

aha. dakujem. budem lepsie spavat... :-)

26.01.04  19:48

« Re: tlak v pneunatikach

Yoyo, ja som mal ten istý prblém, dal som si 16' kolá a nálepka z výroby reflektuje tie kolesá. Tak som kukol známemu, čo má 15' a ten má 2,5...

26.01.04  19:45

« Caute pežoťáci...

Má niekto skúsenosť s klaksónom? Mne niekedy trúbi, niekedy nie, ako sa mu chce... Štve ma, že netrúbi, keď to najviac potrebujem...
    Mimochodom aj cd menič blbne, keď prehadzuje cd, zasekne sa, začne blikať a je nefunkčné, musí sa vypnúť motor a po čase sa to spraví...
    Luboš1, dík za typ o vŕzganí sedačiek...

"-- skrytý --" 26.01.04  12:00

« tlak v..

...ani pneumatiky neviem napisat. som z toho volaky zmäteny.

"-- skrytý --" 26.01.04  11:52

« tlak v pneunatikach

zine=zimne

:-)

"-- skrytý --" 26.01.04  11:51

« tlak v pneunatikach

aky vas nazor? mam 205/55 r16 letne a zine 195/65 r15. ale v servise mi tlak odprucaju mat rovnaky. u oboch typoch pneumatik. 2,5 vpredu, 2,5 vzadu (pri zatazeni 3,2 vzadu).

neverim tomu.

14.01.04  15:32

« Re: drnčanie

Hej to je presne ono. No vidim ze uz som v klube s drncajucimi, vrzgajucimi a piskajucimi vecami. Som dufal ze budem vynimka a na mojom P307SW to uz nebude blbnut. Minule mi aj volant triasol pri 130 (bol som plne nalozeny) tak som si hned spomenul na toto diskusne forum :).
    Inak pre info. Davnejsie som tu spominal, ze mi hra autoradio strasne slabo (mal som bo bezne na 18tke) problem vyriesili nahranim spravneho software k radiu. Hned zacali hrat aj zadne, su o dost silnejsie basy a teraz radio pocuvam bezne na 8icke.
    PS: 5te dvere mi nastastie este nezacali blbnut.

Lubos.1 14.01.04  09:25

« 5.dvere

Nestalo sa nahodou niekomu, ze ma problem otvorit dvere kufra? Mne sa to niekedy stava, hlavne ked je vonku pod nulou.Ten debilny mikrospinac len cvaka a nic sa nedeje. Samozrejme v servise to islo na prvy krat :)

Lubos.1 14.01.04  09:21

« Re: drnčanie

To nie je umela ziadna hmota, ale nieco, co sluzi na odsavanie par z nadrze (nepamatam si presne nazov). Ak to aj vymenia, po chvili to zacne klepat zas. Nema to vraj vpyv na funkcnost.

"-- skrytý --" 14.01.04  00:00

« Re: drnčanie

máš na mysli take jemne klepotanie umelej hmoty spod kapoty motora? toto iste mam aj ja. ale vraj je to normalne. pocujem to iba na volnobezne otacky a, samozrejme, ked stojim. aj zvnutra. alebo to je nieco ine?

13.01.04  23:55

« Re: drnčanie mriežky

Nemyslim ze v mojom pripade to bude ta mriezka, pretoze toto moje klepanie je viac pocut vonku. Resp aj vnutri mam pocit ze to ide z vonku z pod praveho blatnika hore pri skle, alebo spod kufra napravo.

"-- skrytý --" 13.01.04  13:55

« Re: drnčanie mriežky

ja som mal ten isty problem. odstranil som to dusou z bicykla. vymedzil som tym priestor medzi mrezou a tou somarinou, na ktoru sa nasuva mreza. odvtedy bez problemov.

Lubos.1 12.01.04  09:51

« Re: dalsi pazvuk

Moze byt mriezka na pravy vyskovy reprak. Je s tym problem nieco spravit :(

12.01.04  01:27

« dalsi pazvuk

Na pravej strane pod kapotou pri skle mi zacalo nieco zvlastne klepotat. Je to pocut iba ked stojim a niekto tade nastupuje dnu. Kamos ma na to upozornil ze co mi to tu klepoce.
    Stretol sa s tym uz niekto ?

12.01.04  01:10

« Re: drnčanie

kam chodis do servisu ? nech im to nemusim vysvetlovat nanovo :)
    ja som so sedackami spokojny, akurat laktova opierka mi pride moc vysoko a zle sa mi potom radi, takze ju mam hore.
    no a najhorsie je ze mam prestavbu N1 a ta mriezka hrkoce jak blazniva. uz sa ju chystam dat doprdele.

11.01.04  23:45

« Re: drnčanie

spravne ma byt ovili nie obili

11.01.04  23:44

« Re: drnčanie

V servise mi vybrali cd menic aj radio a oblili to molitanom a odvtedy mam pokoj. Predtym v lete bolo dobre len v zime to bolo velmi neprijemne

"-- skrytý --" 11.01.04  21:10

« Re: drnčanie

suhlasim, sedadla su fajn. ale ta bedrova opierka chyba...

Lubos.1 10.01.04  15:42

« Re: drnčanie

Ja s prijmom radia ziadny problem nemam, ani ziadne vyhrady k ovladaniu. Repro je o nieco inom, ale da sa to vymenit. Ja som sa ale nakoniec na to vykaslal.

K sedackam asi tolko, ze po skoro 2 rokoch mam dost presedeny sedak (ale to bude asi vahou :-) . Mam problemy s chrbtom a napriek tomu povazujem sedacky za pomerne slusne, aj ked by som privital nastavitelnu bedrovu opierku.

10.01.04  12:57

« Re: drnčanie

Tak sa pripajam aj ja... Mam 307 Break 1.6 a drnci mi to rovnako pri 1600-1800 otackach. Ak budete vediet ako na to napiste...dik
    AD: Radio: Mam zabudovane CD Clarion, ale to je desne... Prijem FM otrasny a repro hamba sama o sebe... Ked to mam na 6-7 hlasitost, vsetka rezonancia citit vo dverach, kde mam polozeny laket...
    AD: Sedacky: Predtym som mal Fiat Punto a v nom sa sedelo urcite lepsie a navyse malo bedrovu opierku. V 307 ma boli chrbat aj ked prejdem 5 km...
    Mate podobne problemy? :o)

"-- skrytý --" 10.01.04  12:39

« Re: drnčanie

presne to je ono. budem musiet zajst do servisu.

uz davnejsie som tu pisal o gum. tesneni medzi dverami a karoseriou. priblizne vo vyske pasu je tato guma akoby zvetrala...stara. drobi sa. mate aj vy nieco take? nicim som to nenatieral, objavilo sa to pred zimou, takze ani v tom to nie je. mam to aj u spolujazdca. vzadu nie. mam SWcko od 7/03, tak tomu nechapem...

08.01.04  22:38

« Re: drnčanie

Tak to som rad ze niesom sam.. zacalo mi to minuly tyzden. neviem ci je to to iste co mate vy, mne to robi pri 1900 otackach ked je motor pod plynom. Taky rezonujuci zvuk ale ja to typujem niekde medzi vodicom a spolujazcom v palubovke. Auto ktore ma 8500kb a robi taketo chobotiny, to snad neni ani mozne. okrem tohto mi zacina vrzgat sedacka, nieco v lavych dverach niekde hore. Minule mi vypisalo airbag fault, ale potom ho to preslo. Pojdem im to asi otrieskat ohlavu.

"-- skrytý --" 08.01.04  14:03

« Re: drnčanie

zabudol som napisat, ze mam 1.6 benzin. manual.

07.01.04  20:08

tak to by mě taky zajimalo,protože mě to drnčí taky kolem 2000 otaček

"-- skrytý --" 07.01.04  08:07

« drnčanie

možno ste tu už o takomto probleme pisali:

pri cca 2000 ot/min mi na akomkolvek prev. stupni nieco v interieri rezonuje. je to take jemne drncanie, vibracie. a vychadza to niekde z miesta, kde ma spolujazdec nohy, no ani za boha nemozem zistit odkial to je a co to robi...

stretol sa niekto z vas s takymto niecim?

Lubos.1 05.01.04  10:17

« Re: Antipollution Fault

Stalo sa mi to uz a v servise mi povedali, ze ostalo nieco niekde visiet, a SW to detekoval ako problem s katalyzatorom. Co to bolo presne neviem, ale vraj nic vazne.

matuS 02.01.04  23:39

« Re: Antipollution Fault

toto nam raz spravilo na C5, bol zevraj vypadnuty nejaky kablik ku katalyzatoru... inac netusim co to mohlo byt, pretoze ku katu moze ist jedine lambda, ale to by sa snad prejavilo aj inac.

02.01.04  22:14

« Antipollution Fault

Mal to uz niekto na display-i ? Uz som s tym bol 2* v servise ,vzdy len premazali messages , restartli a vsetko bolo OK , s tym ze nech idem na update firmware... Zhruba po 20Km sa hlaska objavi znova... 19.Januara idem na ten update , ale dokaze mi niekto povedat preco mi to rok nerobilo?

matuS 26.12.03  20:17

« Re: startovanie v zime...

tak to ti gratulujem. na picasso stala co som pisal....som predpokladal ze to bude podobne.

Lubos.1 26.12.03  18:01

« Re: startovanie v zime...

Spinacia skrinka stoji 7500 Sk. Na ten pastorok sa popytam.

matuS 23.12.03  20:33

tak si radsej zelaj ten starter. spinacia skrinka stoji 15-20.000sk

inak ja by som povedal, ze pastorok sa nevracia, ked je moc studeny. mozno by stalo za to odniest to nejakemu tipkovi, ktory by to rozobral, vycistil a premazal.

Lubos.1 23.12.03  11:18

« startovanie v zime...

Stalo sa mi to uz viackrat. Rano som nastartoval, motor chytil v pohode, ale ozvalo sa sa asi sekundove zachrcanie. Nieco podobne, ako keby som stale drzal kluc v startovacej polohe. Stane sa to iba ked je teplota pod nulou. Ak to skusim znova, stane sa to znova. Ak je motor trochu zahriaty, vsetko je OK.

Dufam, ze nebude problem so starterom, nie je najlacnejsi. V servise mi povedali, ze to moze byt spinacia skrinka :-(

Ale samozrejme nic konkretne v servise nenasli, vsetko vyzera byt v poriadku.

Nemal s tym niekto skusenosti?

Lubos.1 18.12.03  09:59

« HDi 16V s 136k

Do Nemecka sa zacina dovazat 307 s tymto motorom. Som zvedavy kolko bude stat u nas :)

Zatial to montuju iba do verzii SW a kratkej XSi.

matuS 13.12.03  22:30

« Re: Hmlovky

mkral> to by potom pekne dosiroka svietilo aj pri dialkovych nie?
    ale mas pravdu, u aut ktore maju dvojitu optiku (a dobre svetla) si uz prisvecovat hlmovkami netreba.

10.12.03  13:40

« 307 CC na českém trhu.

Článek který by vás mohl zajímat

"-- skrytý --" 09.12.03  18:20

« páčka smeroviek

tak. mám novú. od štvrtka. a včera mi tak blbla... bol som zasa reklamovať. zároveň som upozornil na tesnenie vodičových dverí. guma tohto tesnenie je vo výške pásu "zvetralá", ako stará guma. tak som zvedavý. zo zimy to nie je.

"-- skrytý --" 08.12.03  15:16

« Re: Hmlovky

"ze pri stretavackach nieje rozdiel ked zapnes aj hmlovky, lebo dnesne stretavacky svietia aj do stran velmi dobre. ale ked zapnem dialkove, svetelny kuzel sa zúži a prave vtedy sa hlmovky celkom hodia."

nebude to tym, ze pri svetlach s delenou optikou ti pri dialkovych svietia aj stretavacky?