Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
"-- skrytý --" 18.04.05 21:49
« Všeobecný problém
Pískajúce brzdné doštičky sú VŠEOBECNÝ problém pri všetkých značkách.
Ja som raz mal Felíciu. Všetko OK. Potom prišiel čas na výmenu doštičiek. Tak som zašiel do ZNAČKOVÉHO servisu a vymenili mi ich za ZNAČKOVÉ Škoda doštičky. Ja *...
Následne mi 10 tisíc kilometrov pískali ako divé aj keď som nebrzdil. Keď sa to už počas jazdy nedalo počúvať, jemne som vždy krátko šliapol ľavou nohou na brzdu počas jazdy a trochu to pomohlo. Pomohlo aj jemné pohnutie volantom do strany, pripadne urobenie takej veľkej vlnovky na ceste zo strany na stranu. Zopár vodičov si vtedy za mnou určite myslelo, že som opitý (zabliknutie brzdového svetla v rýchlosti 130 km na dialnici bez toho, aby auto spomalilo, a potom jazda cik-cak od krajnice k prerušovanej čiare...)
Pýtal som sa ľudí od fachu a povedali mi, že je to tak. Niektoré doštičky proste pískajú a NEDÁ sa to odstrániť, len ich výmenou.
Ako zázrakom mi po 10 tisíc kilometroch prestali pískať. Ešte pár tisíc km vydržali a zodrali sa načisto. Kvalitné značkové šmejdy. Potom so, investoval do nejakej inej značky a nikdy nič nepískalo. Vydržali tuším 2x dlhšie.
Takže ak niekomu pískajú brzy, treba vymeniť doštičky, najlepšie za inú značku. Až keď pískajú nepretržite tretiu sadu, tak môže byť problém niekde inde. -
Lubos.1 18.04.05 20:43
« Re: nejde len o trasenie...
to jja:
tie brzdy pamatam. piskali vzdy pri pomalej jazde bez stlaceneho brzdoveho pedalu (resp. ich vtedy bolo pocut). Po ich vycisteni to zacali robit po 2 tyzdnoch.
to Petr Zahora:
dynamicke vyvazovanie (ano, tak sa to nazyva) priamo na aute mi robili a vobec to nepomohlo - ako pisal Matus.
Skusal som 3 servisy Peugeot - nepomohli ani v jednom.
Ale celkom verim tomu, ze sa podarilo problemy vychytat, inak by si Peugeot uplne pokazil meno.
V kiazdom pripade som sa poucil z krizoveho vyvoja >:D a ani teraz, ani v buducnosti nekupim auto, ktore je na trhu menej ako 2 roky. Idealne je kupit auto po facelifte. 307 som totiz kupil asi 9 mesiacov po zaciatku vyroby... -
matuS 18.04.05 20:26
« Re: nejde len o trasenie...
jja, mne tiez piskali brzdy, zadne.
v servise povedali, ze je to konstrukcna chyba strmenov (podla mna je to dovod na bezplatnu vymenu aj po zaruke, podla nich nie) takze tam kadesi zateka voda, potom to zhrdzavie a piska.
ale odstranili, sice dost drasticky, ale odstranili. zbrusili mi celu cast zadneho kotuca v mieste, kde sa moze dotykat toho strmena. takze zbrusili asi 5% kotuca. vyzera to dooost blbo, ale brzdi dobre a nepiska, tak cert to ber.
a nastastie mam take disky, kde nieje vidno na kotuc... -
« nejde len o trasenie...
nejde len o trasenie pri 120-130 km/h
...celkovo je riadenie citlive na vplyvy z vozovky...prechody cez nerovnosti, kolaje, kamene, atd....volant "vyskakuje" z ruky....
Podla mna je tam nejaka velka vôla v riadeni....ma niekto podobne skusenosti?
...trochu trpkeho humoru na zaver ( realne otazky a realne odpovede pracovnikov servisu Peugeot ) :
1...preco sa zvlnili kotuce po 10 000 km?
-odpoved: "...sportova jazda..."!! >:D
2...preco ide motor na 3 valce ?
- odpoved: "...lebo s nim jazdite pomaly..." >:D >:D
3...preco trasie naprava na P307 pri 120 km/h?
- odpoved : "...trasie aj na P607..a to je ovela drahsie auto" >:D :D
4... preco piskaju brzdy ?
- odpoved : "...poculi sme, ze piskaju aj na mercedese S-klasse, tak
co!?" :-O :o -
matuS 18.04.05 20:11
« Re: Re: Re: Sorry
to sme troska odbehli od vibrovania prednej napravy u 307, nie?
neber to tak osobne. sam mam francuzske auto, mam s nim tiez problemy, pracujem s francuzami a tiez mam s nimi problemy, takze chapem preco to tak je.
a oktavia je sracka, to sem radsej ani nemotaj :) -
"-- skrytý --" 18.04.05 20:08
« Re: Pneumatiky
Ahoj yoyo, ja mam auto od feb. 2003 a vydrzali doteraz, mam 56.000 km, z toho na zimnych moznoze tak 8000 urobene, zvysok na Dunlop Sport 195/65 R15. Ja som s vydrzou spokojny, este by mozno toto leto vydrzali, mam tak 4mm, ale pekne vsade rovnomerne zozrate, ale uz neriskujem >:D takze dokopavam zimne, ktore uz tiez pojdu kadelahsie a v najblizsom case kupujem nove pneu. -
« Re: Re: Tak kde sú tí nespokojenci?
to Lubos 1:
chapu tvoje pohnutky k nespokojenosti. Muzu se jenom zeptat, kolik servisu se zabyvalo tvymi problemi? Jak byly tyto servisi velike (jde mi o masovost)?
Proc se ptam ? Protoze, jsem pri prvnim naznaku nekompetentnosti servisu, ho okamzite zmenil.
Uz jsem jednou psal, ze plati pravidlo : Cim vetsi servis, tim vetsi nechut hledat, ale pouze jen vymenovat.
Dnes napriklad jsem zjistil, ze odesel jeden silent-blok na predni naprave. Opravar chtel menit cele rameno napravy(cca 4000 Kc), coz je samozrejme nesmysl. Nechal jsem si zavolat vedouciho, ktery mou vytku uznal a byl skutecne vymenen pouze vadny silent-blok (cca 800Kc).
Pokud nekdo opravdu chce na mem aute neco delat, jdu se opravdu presvedcit (musim to videt), zda-li je to nutne. -
Lubos.1 18.04.05 12:07
« Re: Tak kde sú tí nespokojenci?
to Robiro123:
chlape, o co ti ide? Ved Ta nikto nepresviedca o svojej pravde. Kazdy len vymenoval problemy, ktore s autom mal.
Cital som vela testov o 307, nikde nebol spomenuty problem s vibraciami prednej napravy. Ked som mal uz davnejsie auto v servise prave kvoli tomuto problemu, pouzival som nahradne tzv. novinarske auto, ktore preslo viacerymi testami. Fialova 307 66kW diesel.
Predna naprava vibrovala ako blazniva. Ked som sa spytal v servise, ci si to ziadny novinar nevsimol, tak povedali, ze ano, ale pripisovali to iba nevyvazenosti kolies, takze to nebolo nikde v testoch uvedene. Samozrejme boli kolesa na tej 307 prevazene x-krat a nic nepomohlo. Tento problem je spominany aj na spanieskych strankach [odkaz] , co je nejaka organizacia zaoberajuca sa ochranou spotrebitelov (opravte ma ak sa mylim), ktora pozadovala vymenu niekolko stoviek 307 aj kvoli tomuto problemu. Takze to auto nie je alebo nebolo v poriadku.
Nevsimol som si, ze by sa v testoch niekedy niekto zmienoval o problemoch novych vozidiel. Este sa totiz nestihnu prejavit.
Ja som nikdy netvrdil, ze to auto bolo zle, iba to, ze sa sralo a bolo nespolahlive. Ostatne veci boli OK, priestor, jazdne vlastnosti, odhlucnenie..., ale kvalita absolutne mimo.
Len taka pikoska: mozno blnost, ale tak trocha nebezpecna. Asi po dvoch rokoch mi odisiel spinac brzdovych svetiel. Sasmozrejme som na to prisiel az vtedy, ked ma viackrat na dialnici skoro niekto nabural a potom trubil, blikal a divoko gestikuloval :)
Dlho som nechapal, o co ide, az ked som cuval oproti stene, tak som si vsimol, ze brzdove svetla niekedy svietia, niekedy nie. Oprava stala sice iba par stoviek, ale na druhej strane ma mohla stat koliziu. -
"-- skrytý --" 18.04.05 11:18
« Tak kde sú tí nespokojenci?
Dnes na Autorevue.cz zverejnili veľký test Peugeot 307 1.6 HDI. Ten autor nevedel jedno zlé slovo o aute povedať, s výnimkou ceny motora.
[odkaz]
(Veľmi pekná recenzia. Nedá sa len s ňou súhlasiť.)
Každý rok sa v CZ a SK predá cca. 3000 týchto áut.
Tak kde sú tí nespokojenci? Veď podľa tohto fóra je vraj 75% tristosedmičiek vadných!!!
Za 4 roky predaja by to malo byť cca. 9000 totálnych zúrivcov. -
Lubos.1 18.04.05 10:34
« Re: Re: Re: Zmena diskov
No aby som pochvalil importera Peugeotu, mne kvoli tymto kmitaniam zaplatili 1/2 zimnych pneu Mechelin Alpin A2 a nakoniec mi aj vymenili letne Dunlopy za Michelin (nejake zakladne). Nakoniec som predal original Peugeot elektrony a dali mi obycajne plechace. Kombinaciu plechace a nove letne Michelin pneu sa mi podarilo vyvazit, ale nie v Peugeot servise (vraj nova vyvazovacka na Ivanskej v BA - v Blueboxe) , ale na nejkej Corgi obycajnej vyvazovacke v Ziline. Asi bola lepsie nakalibrovana.
S tymto problemom som bol dokonca aj v Polsku na specialnej vyvazovacke s pritlacnym kotucom [odkaz] ,
ktory to podla importera Peugeotu mal vyriesit. Nejake zlepsenie nastalo, ale vibracie urcite nezmizli. -
matuS 18.04.05 10:10
« Re: Re: Zmena diskov
Myslis, ze by si bol spokojnejsi, keby Ti kmitali drahe pneu? S cenou to nema nic a ak je chyba naozaj v pneumatike (a nie vo vyvazeni), moze sa to stat pri ktorejkolvek znacke a nezavisle od predajnej ceny.
raz tu pisal chlapik, zacal mu z nicoho nic vibrovat volant, tusim na mazde 323. dal vyvazit kolesa, ziadna zmena.
zacal postupne menit suciastky na naprave, loziska a neviem co este vsetko, stalo ho to asi 30.000kc.
nic sa nezmenilo.
potom mu niekto povedal, aby skusil ine gumy. vymenil gumy a auto islo krasne, bez vibracii.
tak isiel do pneuservisu, serval ich, oni napisali vyrobcovi, vyrobca tie gumy zobral, otestoval, poslal nazad ospravedlnenie aj s urcitou ciastkou penazi, za vratene pneumatiky.
ta guma bola Matador Aquila, a jedine pozitivum je, ako sa k tomu matador postavil.
ale 30kkc bolo v * a to ti postoj matadoru moc naladu nezlepsi -
modus ponens 18.04.05 08:53
« Re: Zmena diskov
A vykašli sa na to, že predtým bola pneumatika napr. vpravo vzadu. Ak boli na jej vyváženie potrebné menšie gramáže, kľudne ju daj hoci vľavo dopredu
Toto by sa vraj nemalo robit (zmena rotacie pocas zivotnosti pneumatiky). Aj ked ja mam priamo v navode doporucene prave taketo striedanie kolies. :roll:
Mne napríklad náprava mierne kmitá pri zimných pneu. Dal som sa zlákať na nízku cenu Matadoriek a to je výsledok.
Myslis, ze by si bol spokojnejsi, keby Ti kmitali drahe pneu? ;-) S cenou to nema nic a ak je chyba naozaj v pneumatike (a nie vo vyvazeni), moze sa to stat pri ktorejkolvek znacke a nezavisle od predajnej ceny.
Ak kmitanie zmizne a časom sa objaví znova (2-3 mesiace), chyba môže byť v špine a nánosoch na zadnej strane disku. Daj tie pneu dole a vyčisti ten disk zvnútra.
No neviem. Davat dole pneumatiku z disku 3-krat do roka - to ju znicis skor, nez zoderies dezen. :? -
"-- skrytý --" 18.04.05 08:51
« Re: Zmena diskov
"A vykašli sa na to, že predtým bola pneumatika napr. vpravo vzadu. Ak boli na jej vyváženie potrebné menšie gramáže, kľudne ju daj hoci vľavo dopredu."
- Pokud právě tohle uděláš, tak to v lepším případě potáhne ke straně (pokud změníš směr otáčení radiální pneumatiky, která si už na určitý směr "zvykla" - teď nehovořím o směrovém dezénu běhounu, tak výrazně změníš její valivý odpor), v horším případě hrozí destrukce kostry pneu se všemi následky s tím spojenými!!! -
"-- skrytý --" 18.04.05 08:21
« Zmena diskov
To trasenie môže byť spôsobené aj zlými diskami.
Daj si vyvážiť všetky 4 pneumatiky a dopredu daj len tie gumy, na vyváženie ktorých boli potrebné najnižšie gramáže, resp. tie, u ktorých boli rozdiely v gramážach na obidvoch stranách disku najnižšie.
A vykašli sa na to, že predtým bola pneumatika napr. vpravo vzadu. Ak boli na jej vyváženie potrebné menšie gramáže, kľudne ju daj hoci vľavo dopredu.
No a vyskúšaj auto.
Mne napríklad náprava mierne kmitá pri zimných pneu. Dal som sa zlákať na nízku cenu Matadoriek a to je výsledok. U letných Bridgestone nekmitá vôbec nič.
Ak vôbec nič z uvedeného nepomôže, skús skadiaľsi zohnať (požičať si) dva určite dobré disky a vyskúšaj tie.
A ak máš šťastie, že v pneuservise nebude veľa ľudí, skús sa ich spýtať, či by neprepli vyvažovaciu mašinu na vyššiu presnosť ako +- 5.
Ak kmitanie zmizne a časom sa objaví znova (2-3 mesiace), chyba môže byť v špine a nánosoch na zadnej strane disku. Daj tie pneu dole a vyčisti ten disk zvnútra. (Mal by si sa tiež uistiť, že keď ideš do pneuservisu na vyvažovanie, tak máš disky čisté z vnútornej strany.) -
"-- skrytý --" 17.04.05 22:19
« Pneumatiky
zaujimalo by ma, kolko vam vydrzali gumy kupene s autom. pripadne kolko by mali vydrzat.
na mojom SW 1,6 benzin vydrzali jeden a pol sezony. (auto kupene v auguste 03, na zimu prezuvane - teraz mam najazdene 65.000 km) ide o Dunlop 2000E 205/55R16 91V. ma rychlostny index nejaky vplyv na ich zivotnost? -
"-- skrytý --" 17.04.05 21:15
« Bez nadpisu
prcitaj si diskusiu, cca od 1000 prispevkov dozadu >:D neodstranis to trvale, jedine, co ti pomoze je poriadne si nechat vyvazit kolesa, niekedy aj 3x za sezonu, to jedine skutocne pomaha >:-[] proste ta naprava je moc citliva a staci trosku zle vyvazene koleso a trasie to... ja uz to nevnimam a kolesa davam vyvazovat iba ked menim letne za zimne resp. naopak. -
"-- skrytý --" 16.04.05 09:29
« Ako mi to bolo vysvetlene
Mne to bolo takto vysvetlené.
Motory TDI od VW sa vyrábajú ako:
- "obyčajné turbo" - ide napr. o motor 1.9 TDI 66 kW, kde uvedená vec nie je, a teda sa nemože ani pokaziť (teda ak si mal v O1 tento motor, tak máš pravdu - nebolo to tam)
- "silnejšie turbo" - ide napr. o motor 1.9 TDI 81 kW, kde už uvedená vec je a vraj je to "vysokotlaké čerpadlo"
(Pozeral som teraz www.skoda.sk a cenník O2 - žiaden z týchto motorov sa do O2 nedodáva - takže netuším, kde je momentálne teraz tá hranica medzi "obyčajným" a "silnejším" turbom.)
Ale, OK. Ja nie som odborník na dieselové motory. Kľuďne ma usvedčite z omylu.
Ide o to, že motory TDI s vyššími výkonmi majú v sebe komponent, ktorý narába s takými veľkými tlakmi, že je prakticky neopraviteľný - vymieňa sa.
A ten údaj o 100 tisíc korunách (slovenských) - to mám z hodnoverných zdrojov. Išlo o výmenu toho "vysokotlakého" čohosi, spolu s prácou v jednom zo značkových Škoda servisov v BA (asi sa tam spolu s tým pokazilo toho viac, asi menili aj olej, atď.). -
"-- skrytý --" 16.04.05 00:24
« dotaz
Robiro123: Co je to za součástku "turbo čerpadlo" ?Měl jsem O1 TDI a nějak tam, pokud vím, tohle nebylo vím to docela jistě. Existuje turbokompresor, spousta typů čerpadel, u těch TDI v O1 vysokotlaké Bosch s jedním pístkem ovládným čelní vačkou, také je tam(v tom komponentu) lamelové podávací čerpadlo(když je moc napnut ozub. řemen, tak se na čelní ploše vyhřeje, protože hnací hřídel je mírně nesouosá s osou ložiska...) atd,....nemělo to být turbodmýchadlo? Renovované stojí v ČR řádově do 20 tis. Kč. Třeba v Prušánkách, ať to není příliš obecná informace. -
"-- skrytý --" 15.04.05 09:33
« Paráda, ale
2,0 litra je síce paráda, ale:
- je to ťažké (trpí predná náprava, hrozia časom problémy s nerovnomerným opotrebovaním pneumatík, tlmiče odchádzajú skôr)
- je to drahé (nikdy sa to nezaplatí)
:x
Byť tebou, tak takticky čakám. Možno tých žabožroutov raz osvieti v hlave a znížia prechodne ceny dízlov o 50 tisíc v nejakej akcii. Tak buď pripravený a neváhaj, kupuj. Mne osobne by uplne stacil 1,6 l motor.
Inak ten kamarát, čo sa Ti nikdy nepriznal, koľko ho stála oprava kompresora jeho TDi motora. Tie kompresory sa neopravujú, ale VYMIEŇAJÚ. Takže ho to stálo 60-80 tisíc korún českých. (V Bratislave som počul z hodnoverných zdrojov, že keď chlapíkovi s TDi Octaviou raz zdochol na ceste motor a odtiahli ho do servisu, tak mu auto naspať spojazdnili až keď vysolil cash na drevo 100 tisíc slovenských korún za nové turbo čerpadlo. Toho človeka to finančne zruinovalo, ale keďže auto potreboval a v takom stave bolo aj tak nepredajné, nič iné nemohol robiť, len tú sumu zaplatiť. A to je brutálna položka!) -
"-- skrytý --" 15.04.05 08:08
« 1,6 HDi
Petr,
ten motor 1,6 l HDi je naozaj skvelá vec (keď som s tým išiel po diaľnici 130 km/h tak točil tuším 2500 otáčok za minútu a aktualna spotreba bola 5,0 - 5,5 l na 100 km) - paráda.
Ale ten cenový rozdiel!!! (U nás 90 tisíc Sk.)
Ak nenajazdíš aspoň 50 tisíc km ročne, tak sa ti to nikdy nevráti.
co sa tyka znacky oblozenia, tak ja mam opacnu skusenost, original oblozenie je sice drahsie, ale aj vydrzi a nenici kotuce.