Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
« Re: pazvuky v pežote
To ALL:
viem ze vrzgat zacne, len na zaciatku je vsetko pekne a az potom sa to zacne kazit (a to nie len v pripade auta >:-[] )
To YOYO:
v predosle firme (vyraba dverove oblozenie na Touarega a Cayenna) vystuzovali dvere akustickou penou, ktora bola v kusoch presne narezana na tvar dveri - dvere na Touarega su vacsie ako na Pegyho, takze treba najst niekoho kto by mohol tu penu zohnat a narezat a zatesnit.
Inak penu dodavala ceska firma HP Pelzer (Zatec) - a ked to utesnilo Bose Sound System musi aj ostatne :idea:
A dakujem za privitanie v klube :shock: -
"-- skrytý --" 08.06.05 13:59
« pazvuky v pežote
to DIABLO:
hneď po kúpe (307sw) som mal tiež v aute tichúčko, žiadne pazvuky, rezonancie. kým mi nenamontovali mrežu (N1). dole bola položená na úchytoch sedadiel 3. radu kov na kov (hŕkala, búchala, no hrôza) - vyriešil som to gumenou dušou. potom prišla zima a rezonancia od rádia pri 2000 ot/min. po 60.000 km predná náprava - stabilizátor a teraz 70.000 km búcha predná náprava - asi tlmiče. a samozrejme mi vibrovali dvere, najmä zadné ľavé pri "hlasnejšom" počúvaní hudby. riešenie - papierové kúsky na správnych miestach. rád by som tam dal nejaký pružný materiál, ako silikón, len nie lepiaci. čo by ste mi odporučili?
a tiež sa chcem spýtať, či niekto z vás vie, kde by som mohol zohnať nejaké vytlmovacie samolepiace oné, ktoré zmiernia rezonanciu a lepia sa zvnútra na čalúnenie dverí. v nemeckom conrad.de také majú, u nás som cez web nenašiel. len nejaký materiál, ktorý sa strieka.
btw. existuje nejaký zosilňovač, celkom jednoduchý, ktorý by som pripojil podobne ako autorádio, cez DIN konektory (aspoň myslím, že sa tak nazývajú). čítal som (langzeittest.de/307sw) o takom od sony, no na slovensku ani zmienka... -
Lubos.1 08.06.05 12:58
« Re: Re: Suzuki
VW tuareg? to je to auto o ktorom sa hovori, ze ma 50% chybovost?
btw u nas sa este auta nevyrabaju, zatial sa len skladaju. vyrabat sa zacnu v trnave a neskor v ziline.
Touareg je z viac ako 50% slovensky vyrobok, takze sa neda povedat, ze sa na slovensku iba sklada. Komponenty su samozrejme od dodavatelov.
Inak vsetko super - nic nevrzga, vsetko funguje ako ma a interier + design oproti firemnej fóbii je jedna basen.
Ziadny strach, vrzgat zacne. 206-ky su celkom spolahlive, ale taketo drobnosti su im vlastne. -
"-- skrytý --" 08.06.05 10:03
« Viem si Ťa predstaviť
Diabolko,
viem si ťa živo predstaviť, akú radosť máš z autíčka. Ja som to isté prežíval pred cca. rokom, keď som z Felície prešiel na P307.
Inak vsetko super - nic nevrzga, vsetko funguje ako ma a interier + design oproti firemnej fóbii je jedna basen.
Tak vitaj v klube absolútne spokojných majiteľov automobilov Peugeot...
>:D >:D >:D >:D >:D -
« Re: Otázka
Hello Robiro.
Pugyho som kupil pred dvoma tyzdnami - mam najazdene zatial len 2000 km.
Ale prve dojmy su zatial same superlativy (urcite aj preto ze 206ku som chcel uz od kedy som ju videl v Stope ako prototyp).
Tej 1,1 som sa trochu obaval, ale mozem byt spokojny - urcita dynamika tam je, na dialnici ma zatial ziadna 120 ani ziggyna nepredbehla :P
Max krut. mom. mas pri 2700 ot. - teda motor je dynamickejsi ako napr pri citronoch - kde je mkm pri 3200 ot.
Auto zabehavam hlavne na stredne dlhej trase BA - RK a spotreba vychadza okolo 6,5 co pojde urcite trochu dole.
Diablovat s tym este nediablujem - na dialnici som tomu dal max 140 ale pytalo si viac (no odolal som), ale je pravda ze keby som chcel "dělat machra" tak si nekupim 1,1 ale min 2,0 16V.
Inak vsetko super - nic nevrzga, vsetko funguje ako ma a interier + design oproti firemnej fóbii je jedna basen. -
"-- skrytý --" 08.06.05 07:51
« Otázka
Hej Diabol,
moji známi sa práve rozhodujú nad nejakým autíčkom. P206 je jednou z možností. Ty máš motor 1,1 l a tak by ma zaujímalo, či sa s tým dá na cestách aj troška podiablovať, alebo je to len mestské približovadlo.
Napíš prosím ťa trochu ako to funguje - dynamika, spotreba atď.
Díky. -
"-- skrytý --" 07.06.05 22:30
« Pravda
To je inak pravda. Spolužiačka z VŠ robí v bratislavskom VW a minule rozprávala ako sa majitelia Touaregov dosť sťažujú na tie autá.
Je to však dané aj tým, že títo ľudia sú mimoriadne nároční. Na druhej strane, prečo nie, keď taký 3,2 litrový Touareg v koži stojí vyše dvoch melónov. Vysoliť také prachy a potom počúvať, ako niečo rezonuje v zadných dverách? To je na odstrel...
:lol: -
matuS 07.06.05 21:31
« Re: Suzuki
Zaujímavé nie? Slovenský VW môže vyrábať autá špičkovej kvality a vyvážať ich hoci aj do USA (Porsche Cayenne, VW Touareg), ale o pár kilometrov ďalej sa už kvalitné autá určite vyrábať nemôžu.
btw u nas sa este auta nevyrabaju, zatial sa len skladaju. vyrabat sa zacnu v trnave a neskor v ziline. -
"-- skrytý --" 07.06.05 20:34
« Suzuki
On asi myslel ten nástup značky Suzuki. Tie autá sa vyrábajú v Maďarsku a sú tam veľmi populárne.
Zaujímavé nie? Slovenský VW môže vyrábať autá špičkovej kvality a vyvážať ich hoci aj do USA (Porsche Cayenne, VW Touareg), ale o pár kilometrov ďalej sa už kvalitné autá určite vyrábať nemôžu.
A to nie som žiadny zástanca Maďarov. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Diesel
Ad cestari - podobne riesenie som zazil v CR. Bola tma, prsalo a na ceste boli vyfrezovane jamy na mietach, ked bol asfalt nerovnomerny, aby ich asi v pondelok (pretoze uz bol piatok vecer) zaplatali. Ziadne znacky, nic. Sem tam v diere kuzel, ale dost ich uz bolo mimo cesty, ako ich niekto nabral alebo boli rozmliazdene na ceste od kamionov, ktore tam husto jazdia. Tych par km bolo vyslovene stresujucich. Ked som sa na to pytal prvych policajtov, co som stretol, tak oni s tym vraj nemaju nic.
BTW problem cesty ZH-ZV je, ze sa tam nejazdi predpisovych 90, ale nepredpisovych 130. Pir 90 tam nie je miesto, kde by ta mohlo neico na ceste prekvapit. Samozrejme tymto neospravedlnujem cestarov, iba vyjadrujem nazor, ze policajti mali v tomto pripade pravdu.
BTW pre porovnanie - v Belgicku som v piatok o 4:00 rano videl ako cestari kladu na dialnici novy asfalt. V nedelu vecer tam bolo asi 6km noveho koberca aj s namalovanymi ciarami v oboch smeroch. Dva tyzdne predtym tam este ani nebola zmienka o tom, ze by sa tam malo nieco robit (povodny stav bol asi taky, aky u nas povazujeme za kvalitnu cestu) -
« Re: Strašný paradox
a viete preco ? Lebo kazdy nespokojny stiahne chvost a nik nevie o problemoch tychto aut. Na net chodi dost ludi, ale kolky to tu citame ? Je nas par. Takze auto sice naprd, ale pekne, dobra reklama a tak sa predava :-) . Ludia nevedia aky servis ich caka.Tym padom aj to, ze je auto naprd vseobecne nemusi byt pravda, lebo sa to bavime len o par kusoch. To same Renault. -
"-- skrytý --" 06.06.05 16:47
« Strašný paradox
Nie je to strašný paradox? Najnovšie údaje hovoria, že Peugeot je na Slovensku už na druhom mieste v predaji áut do 3,5 tony.
Skvelá správa. Až na ten facelift 207 a 307, ktorý evidentne túto automobilku posadí naspäť na 4-6 miesto.
Inak Škodovka už poklesla pod psychologicku hranicu 30%!
8) :-! 8)
Zahrám sa na proroka. Suzuki so svojimi dvomi modelmi (Swift a Ignis) zachvíľu predbehne aj VW čo sa týka počtu predaných kusov...
8) :-! 8)
Bratislava 5. júna (TASR) - V máji 2005 sa na Slovensku zaregistrovalo v oficiálnom dovoze 6 636 a za prvých 5 mesiacov tohto roka celkovo 27 093 nových osobných a malých nákladných automobilov hmotnostnej kategórie do 3,5 tony. To je len o 0,49 % viac ako za prvých 5 mesiacov roka 2004.
Najvyšší počet registrácií, a to 7 494 vozidiel v kategórii do 3,5 tony, počas prvých piatich mesiacov 2005, dosiahla značka Škoda, ktorá si tak udržiava v tohtoročnej štatistike vedúcu pozíciu s trhovým podielom 27,66 %. Za ňou nasledujú Peugeot 7,43 %, Renault 6,81 %, Citroen 6,63 %, Opel 5,59 %, Volkswagen 5,43 %, Ford 4,21 %, Suzuki 4,19 %, Fiat 3,81 %. Skupinu desiatich značiek uzatvára Seat s podielom 3,44 %. -
"-- skrytý --" 04.06.05 08:43
« Facelift - oficiálne fotky
Nuž, s Peugeotom to fakt ide dole kopcom.
Ktokoľvek vymyslel tú novú masku obsahujúci veľkú čiernu dieru, je totálny idiot:
[odkaz]
Keď sa onedlho začnú predávať nové 207 a 307 s týmto debilným dizajnom, poklesne predaj Pažoutov minimálne o 30%.
Kto chce kam, pomôžme mu tam...
:x :x :x :x :x -
Lubos.1 03.06.05 14:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Diesel
Someniem, co mi spominal kolega - madar, ako to funguje v Budapesti. Nie je to sranda, ale vraj to je naozaj pravda.
Pri dost velkej jame stoji cely den policajt - resp. sa prechadza po blizkom okoli a ked tam vbehne auto a poskodi si napravu alebo nieco ine, pride policajt k nemu a navedie ho, kde sa ma presne ist stazovat a ziadat nahradu skody. Vraj tam takto stal 2 dni >:D >:D :D
tak na to nemaj ani nasi cestari! -
"-- skrytý --" 03.06.05 14:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Diesel
nechcem rypat, ale vietor nebol vobec ;-) to bol presne ten tyzden, co sa lamali teplotne rekordy :idea:
inac mam uzasny postreh na slovenskych cestarov... viete ako sa riesia jamy na ceste? Take jednoduche... predsa kuzelom v strede cesty ;-) Fakt, doplatila na to moja mama, totizto v stredu ked som sa vracal z CZ, tak pri Hronskej Dubrave na tej dvojpruhovke medzi ZH a ZV boli v strede cesty 2 kuzele, uplne odveci, vysiel som z jednej tiahlej zakrutky, trosku som sa nahanal s jednym focusom a odrazu v strede 2 kuzele..ziadna znacka, proste nic. Aj focusik sa kusok zlakol, ale inac poohoda. O hodinku to jedna babenka na fabke az tak v poho nezvladla, chrapla tam na brzdu a 7 aut bolo odrazu v sebe. Jedina zranena moja mama...(archiv TV JOJ 26.5.05) Ked som priletel po nu do nemocnice do ZV a nasledne isiel na miesto nehody po veci, tak na moj dotaz policajtovi, ze co tam robili tie kuzele, ze som sa tiez predtym zlakol mi s kludom anglicana odpovedal, ze co sa mam co lakat... vraj to mam proste predvidat. Miesto toho, aby nejaky cestar lopatou dal kusok asfaltu, tak tam v poho da kuzel a je vymalovane >:-[] -
« Re: Re: Re: Re: Diesel
na spotrebu ma velky vliv aj vietor . Mne sa tiez stalo , ze cesta tam 6l a nazad 5l. Takze to nemusi byt ani z kopca ci naopak a spotreba sa bude lisit.
matuS: nieje argument, ale realita, proste na xx% to funguje tak. Je vela ludi co pozera aj na spotrebu a tak jazdia pomalsie a keby mali diizla, sli by rychlejsie a sami to aj povedia. Tak neviem co sa Ti na tom nezda. Nevravim, ze to musi byt aj Tvoj pripad. Kamarat mal TDI a pod 160 nejazdil, mal 1,6 a nad 140 malokedy. Odpoved bola, kto to bude platit ? A to nielen on takto vravi. -
"-- skrytý --" 03.06.05 13:39
« Re: Diesel
To Robiro:
Niezeby som nelubil diesely, proste sa mi diesel neoplati. Za 2 roky som na 307 urobil necelych 55 tkm, este nejaky rok pojazdim a ide prec. Denne chodim tak akurat do prace - cca 5km a z prace, sem tam niekam na vylet, obcas nejaka sluzobka a asi tak 3 krat do roka do tych Budejovic k rodine, raz rocne do Berlina tiez k rodine a raz rocne do Holandska k znamym. Tot moje jazdenie s 307. A povacsine chodim do prace fabkou alebo fiestou, ked je pekne, tak na skutri >:D
To all:
schvalne som si sledoval spotrebu. vyrazal som v sobotu okolo 10.00, cesty boli relativne prazdne, policajti spali ;-) takze som si to aj kusok pustil po okreskach, od NR az do Humpolca po dialnici od 130-140, proste pohoda, klimu som zapinal iba obcas (mam 4 mes. dieta, aby neprechladol) a podla PP som mal spotrebu 7.1, co je celkom slusne. Vracal som sa v stredu, cesty prepchate, sama brzda-plyn a PP ukazoval (pred cestou som ho vynuloval) priemer 7,3 a to som siel kde to dalo 150. Tak tomuto nerozumiem. Prepocital som to podla tankovania a nadrze a ono to sedelo :idea: -
modus ponens 03.06.05 13:02
« Re:
Lubos1: uvadzam vysledky manualnych merani, hoci sledujem aj PP. Dlhodoby rozdiel PP od realu mi vychadza na cca 0,2L/100km (PP je optimista). Ale ako som pisal, vsimol som si par "zahadnych" suvislosti, kedy je PP optimista a kedy pesimista. Optimista byva pri tankovaniach na SK a pesimista, ked tankujem napr. v Rakusku. Nie je to sice uplne vzdy tak, ale dost casto na povsimnutie si. :? -
modus ponens 03.06.05 12:53
« Re: SirAnton srandista
Nie som bratislavsky centrista, ale ked mam niekam ist, zvazim vyber cesty podla vlastnych skusenosti, ak take mam. A moje skusenosti s premavkou na SK dialniciach nie su take, ake by som po skusenostiach napr. v Rakusku cakal. A na pricinach nezalezi, pretoze tie samotnu premavku nezlepsia.
Takze ak idem napr. do Nitry, tak sa mi castokrat viac oplati ist po starej ceste ako po dialnici. -
Lubos.1 03.06.05 12:41
« Bez nadpisu
Jasne, ze je potrebne vypocitat, co sa viac oplati. Mne sa svojho casu viac oplatil benzin a nelutujem to. Pri dlhodobom priemere do 7.3 som spokojny, pretoze je tam aj mesto aj dialnica. Ked idem po okreske +10km/h nad limit, tak mam spotrebu od 5.6 do 6.5 podla poctu osob v aute, typu pneumatik (zimne/letne), zapnutej klimy a hustoty premavky. Su to udaje z relativne rovinateho terenu, aby si to niekto neaplikoval na horske stupaky, ci prechod Alpami. Tych 6.5 mavam vtedy, ak troska prevetram motor. Ak nemam naladu a idem "pianko" (napr. naposledy za tmy som skoro sundal zajaca a nalada na zvuk 16V japonca pod kapotou ma hned presla ), tak to ide pod 6 litrov. Kazi mi to najma mesto, ale tam je aj (2.0) diesel dost zravy, nie?
Jasne, v meste si cucne aj diesel. Este ma zaujima, ci tuto spotrebu merias aj 'manualne', alebo sa spoliehas iba na PP. Podla dealera Toyoty v Ziline je PP v Avensise dost nepresny. Ked som sa previezol na Avensise 2.0 benzin, mal na PP nieco cez 7 litrov ako priemer, jazdil iba po meste a PP nebol dlho nulovany...no neviem, neviem (bolo to predvadzacie vozidlo).
Mne PP premeriava tiez, dlhodobo tam mam 5,8 a tak nizko som sa realne este ani nedostal :( -
« Re: SirAnton srandista
Robiro123: ber to s nadhladom a pochopis, ze spekulovat o benzine a dieslakovi sa moc neoplaca. SirAnton ma prvdu. Moj pripad bol tiez taky, ze diesel vysiel o 75t viac, mensi obsah a slabsi vykon. Teraz si uvedom ze jednoznacne plati, ze ked benzinom pre spotrebu ides 130 na dialnici, tak s dieslom aspon 145 a v tom momente sa ta uspora dost straca. No a plus moderne benziny vedia ist tiez za par litrov na sto. Samozrejme, ak sa najde Clovek, co aj s TDI pojde len 100, tak naozaj pekne usetri, ale pekne znamena ze ma pri 100 ku spotrebu ? 4,5l ? benzin sa zmesi do 6l a teraz preratavaj. Plus napr ja tantujem benzin casto za cenu pod cenu diesla :-) . Tankujem na pumpe, nie pancovacka -
"-- skrytý --" 03.06.05 11:42
« SirAnton srandista
Moje skusenosti s nasimi dialnicami su take, ze ak su plne (a to dost casto su)
SirAnton je evidentne bratislavský centrista, ktorý nejde po diaľnici ďalej ako po odbočku na Senec... >:D
Ešte som v živote nevidel plnú dialnicu okolo Liptovského Mikuláša. A čuduj sa svete, to je tiež Slovensko... >:D