Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
"-- skrytý --" 02.08.05 14:35
« Leto s 307
Zatiaľ všetko v lete v pohode (klop, klop na drevo).
Palubný počítač hlási priemernú spotrebu 6,9 l/100 km od posledného čerpania (za 36,40 Sk/l), takže nie je čo riešiť... >:D
V poslednej dobe na dialnici pribúdajú nové a moderné autá, vlečúce sa rýchlosťou 100-110 km/h. Evidentne kvôli spotrebe.
Tak som to vyskúšal, keď som dva dni za sebou musel ísť do Malaciek po dialnici z BA.
Prvý deň som išiel 140 km/h tam aj späť. Spotreba? 8,4 l / 100 km.
Druhý deň som išiel poctivo 110 km/h tam aj späť (aj keď mi zuby škrípali, keď ma takmer všetci predbiehali). Spotreba? 6,5 l / 100 km.
To je k***a rozdiel!!!
Takže predpovedám, že ako sa ceny benzínu a nafty budú (nezadržateľne) zvyšovať, tak bude klesať rýchlostný priemer na našich dialniciach. -
"-- skrytý --" 02.08.05 00:16
« Tak ako uzivate leto s 307?
ja zistujem, ze auto starne. poondil sa mi (z nicoho-nic, dokonca i bez upozornenia :-) tlmic/piest na 5. dverach. zeby z tych horucav?
a ako to obvykle uz byva...tyzden po skonceni garancky...
ale inak som s autickom spokojny. -
"-- skrytý --" 25.06.05 08:37
« To je jedno
David,
to máš jedno, ako tie autá vyzerajú... >:D
V roku 2015 dôjde kvôli Číne k vyčerpaniu zásob ropy a všetky nafťáky pôjdu natrvalo do garáže. Polovica benzíňakov tiež, druhá polovica skončí "na plyne".
>:D >:D >:D
Ale áno. 3008 vyzerá celkom k svetu. Ak tie veľké čierne diery v prednej maske trochu zmenšia, tak sa na to bude dať aj pozerať.
Som veľmi zvedavý, ako sa budú predávať nové 307 po facelifte. -
« 608 a 3008
Ahoj lidi,
včera jsem si po dlouhé době koupil AutoTip a je tam článek o budoucnosti peugeota a jaké nové modeli se chystají a docela jsem byl mile překvapen.
je tam nástupce 607 a můžu říct že vypadá moc hezky a další je tam 3008 což je segment MPV.
Oba modely vypadí moc pěkně!
Viděl to někdo??? jak se líbí vám????
chtěl jsem založit nové téma, ale jsou tu tací, kteří by určo remcali -
"-- skrytý --" 17.06.05 07:42
« Lepšie stierače?
Prednedávnom som si v Peugeote všimol, že sa nové autá dodávajú s inými, lepšími (?) aerodynamickými stieračmi (tie samonosné).
Včera som tam zašiel a potvrdili mi, že za cca. 5000 Sk je možné urobiť výmenu starých za nové stierače, spolu s výmenou ramien, ktoré ich držia.
Otázka znie: Sú tie nové stierače lepšie ako staré? Vyčistia sklo lepšie?
Oplatilo by sa upgradovať? -
« Bez nadpisu
No sci-fi teóriám o niakej účasti leasingových spoločností na krádežiach by som neveril.Aspoň nie v prípade renomovaných spoločností.U firiem Jožko Púčik and corp.by som bol opatrnejší...
Čo sa týka predajcov ,tak podivné praktiky vládnu v Porsche Interauto a u Malchárka ,oboje v Bratislave.Na nich pozor. -
« Bez nadpisu
Tá štatistika najlopovanejších áut mi príde dost out...
Určite každý vie ako sú na tom značky BMW,Audi,Mercedes,Volkswagen a Skoda(hlavne Octavia).Kúpiť si takéto auto v Bratislave a stáť na ulici to je 50% šanca že ráno budete behať po parkovisku...
Ako sa tam dostal Renault netuším...
Čo sa týka Peugeota tak podla informácií ktoré mám(manželka pracuje v lísingovke)sú v kurze hlavne 307 SW... -
"-- skrytý --" 13.06.05 20:55
« Re: Stabilizátor
to Robiro:
bol som na chvilku mimo Internetu, oddychoval som... ale vidim, ze matuS uz odpovedal i za mna, vdaka. :-)
este dodam, ze sa to najviac (u mna) prejavovalo pri pomalsom prejazde nerovnosti, respektive mensie nerovnosti, ziadne jamy, rolety (vtedy bucha auto cele, tak to nepocut :)
ale teraz to asi budu tlmice, lebo to pocut najma na vacsich nerovnostiach, roletach... a citit i vo volante. :(
kolko je priemerna zivotnost tlmicov? najazdene mam 72k km
a zvlast by som rad vedel, ako je to u kolegov s dieslovymi motormi. lebo prave kvoli tomu som nebral diesel - vacsie naklady na pneu, tlmice, vacsia hlucnost motora... naklady na palivo mam z vacsej casti refundovane... -
"-- skrytý --" 10.06.05 17:45
« Re: Lacné
dneska som objavil pricinu jemneho hrkotania zo zadu...cudny zvuk vychadzal od 5tych dveri, tak si predstavte, v jednom vnutornom madle zatvarania kufra sa vytriasol srob uchytenia toho plastu o plech...sa bojim o dolezitejsie sroby, ci su zatiahnute dostatocne >:-[] -
"-- skrytý --" 10.06.05 12:36
« Garáž!
takze asi to v sobotu cele rozoberiem ak bude pocasie
Ako ti závidím, že máš garáž!
Do nejakých dvoch rokoch by som mal aj ja mať domček niekde poblízku BA, takže potom môže môj Pažout kľúdne zostarnúť a začať sa kaziť...
:lol: >:D >:D
Keď človek býva v paneláku, jeho možnosti opraviť si auto svojpomocne sú nulové...
:x :x :x -
matuS 10.06.05 11:39
« Re: podvozok
ad vrzganie - musis pozriet co sa kde trie. ja mam kozene sedacky a tie ked sa trasu, tak sa koza trie o plast - vrzga to. tak to striekam sprejom silikal (silikonovy olej) snad sa mi za rok nerozpadne calunenie :)
dalej mi este buchalo sedadlo v mieste hacika, takze hacik som obalil lepiackou paskou.
teraz mam v aute uz uplne ticho, len vzadu mi nieco uplne tichunko rezonuje, ale ja som z toho na nervy, lebo 90% jazdim s vypnutym radiom, takze asi to v sobotu cele rozoberiem ak bude pocasie.
proste silikononovy olej, lepiaca paska, tlmiaca pena a silikonove lepidlo su v tomti pripade najlepsi kamarati.... a cas a nervy -
« Bez nadpisu
Mala by to byť spojovacia tyč predného stabilizátora. Je to uchytené v gumových silientblokoch. Skús ich postriekať s vodou a potom uvidíš. Mne to už vrzgať prestalo. Začalo to vrzgať v keď malo auto asi 1,5 roka a potom to samé prestalo. Teraz to už nevrzga, lebo som auto predal. Kúpil som 307 SW 1,6 HDi.
tiez som si vsimol, ze ked idem 130, tak vacsinu predbieham. ale vobec mi to nevadi.
este som si aj vsimol, ze po mestach chodia ludia pomaly. po racianskej, roznavskej, einsteinovej, dolnozemskej chodi vacsina aut 65-70km/h
normalne som tomu rad. sem tam sa sice najde kluckujuci *, ale ved nic nieje dokonale.