Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
« peripetie s 307
nazdar lidi,
tak uz rok jezdime s 307 1,6 XR Presence. je to fajn auto, ale ta technika a servis !!! Uz sme z toho nestastny. Kdyz sme to kupovali tak sme si rikali ze servis vzdaleny 60 km od bydliste neni problem, ze auto roku poruchy moc mit nebude - blbost! Nejdriv sme tam jeli asi cca 5 s automatickyma steracema. Stirali jak sileny ikdyz padlo jen par kapek a ne a ne zastavit.Pomohlo az vymena ridici jednotky.Ted uz pohoda.
Pak se nam zacala oddelovat kastle od auta.Je to pridelany takovyma plastovejma nejtkama.Ty samovolne vypadavali a tak predni blatnik misto na 5 nejtech visel jen na dvou. (Jeden treba vypadl kdyz sem umyval auto)- staci nejtek vytahnout drivn nez upadne a pridat trochu silikonovyho tmelu-ted to fakt drzi
No a pres celou zimu nam zacalo auto na nerovnostech v zatacce pekne klepat cca u motoru ci hluboko v palubce u "klimy", je to neresitelny pro servis, kdyz tam dojedem tak auto je nahraty a uz neklepe,ale jinak je to sileny.Ted pres leto je to bez klepani-konecne.
Posledni velka zavada je ze se podelalo tesneni u hlavy motoru a tak si ho tam zanedlouho nechaj na tyden a vymeni tesneni.Problem je v tom, ze sme cekali na obednavku 14 dni.Pak sme tam auto nechali pul dne - jen aby se koukli ze opravdu tece a pak nas preobednali za dalsich 14 dni-ze nemaj nahradni dily.:( Nahradni auto se "nevede".
Jo jeste jedna blbost se obevila.Brzo nam odesla packa od blinkru a tu obednavali na dvakrat skoro 1/2 roku - silenost.
Pry jeste ze se obcas vyskytne klepani,ze se lehce uvolni palivova nadrz - to sme zatim jeste nemeli a snad ani mit nebudem.
Tak lidi,tak se vykaslete ze vam to vrze u radia a budte radi ze vam to tak hezky zatim jezdi,protoze jinak je to fajn auto. (az na cca 1/2 dovoleny v haji straveny v servisu)
Tak zatim hodne spokojenych kilometru.
NIKDO1
PS:jestli si vite rady s tim klepanim v palubce pod oknem, za studena, tak predem dik za radu.
« Re: Zhasínání přístrojové desky za jízdy
basil: Jen tak pro info, kdyz nikdo nepise. Me se
takhle u jineho auta take pristrojovka vypinala.
Byl vadny prepinac svetel, kde upadl jeden drat
a elektrika se uzavirala jinudy, cimz docasne
vypadla elektrika pro pristrojovku. A hledat
takovouhle blbost je fakt uzasna zabava... No, uvidis, co to je u tebe :-)) -
« Zhasínání přístrojové desky za jízdy
Mám 307 2.0Hdi 110k, při jízdě se mi už několikrát stalo že zhasla pristrojová deska, budíky na nule, nevedel jsem jakou rychlosti jedu, kolik mam otacek... vyplo se radio, automatická klima, palubní počítač, ale auto jelo dál, ale žádná kontrolka nesvítila ani podsvícení přístrojovky. Po chvíli, tj, asi po 5 - 10 vterinách bylo vše zase ok. Při jízdě v noci a ve 150kilometrové rychlosti na dálnici je to tak trochu šok......... Stalo se to někomu? -
« Odrene zadni tlumice
Vcera jsem byl na vymene pneumatik a vsimnul jsem si, ze jak byla svesena zadni kola, tak jsou odrene vnejsi plaste obou zadnich tlumicu. Jsou tam takove podelne ryhy a odrena barva. Pres tyto tlumice jsou takove umelohmotove chranice, ale nezda se mi, ze by to odrely. Nesetkal se s tim nekdo? Ze by dalsi duvod k reklamaci? Diky za odpoved. -
« Re: horror ?
No, vzhledem k tomu, kolik problemu melo nove Mondeo (od 2001?) - hlavne s novymi diesel motory, hvizdanim karoserie atd. - bych spis rekl, ze u novych aut je stale vice pravidlem, ze je doladuji az za behu. A tak zatimco drive se auto vyvijelo 6 let a vic a tyto detske nemoci byly malo caste, dnes se automobilky chlubi, ze zvladnou vyvoj za 2-3 roky a skoro kazde nove auto (v nizsi a stredni tride) ma problemu habadej. To je podle me horor. -
« Re: Buchanie od motora pri studenom starte
Mam 307 XS 1.6 uz rok a pol. Mne sa tento problem vyskytol tiez. V zime sa motor iba dusil, ale napodiv teraz, ked je uz teplejsie, zacalo buchat nieco pri rozbiehani od motora a zaroven to dusi. Uz sa to podarilo vyriesit? V com je problem a co bude potrebne vymenit? -
« Re: Problemy s vrzganim, rezonanciou, ....
zucchero> Vydrz, reknu ti za mesic. Jsem totiz stejneho nazoru jako ty. Kdyz si nekdo koupi novinku, nesmi se divit, ze jsou problemy. Navic vzhledem k poctu prodanych aut tu pisou skoro ti stejni lidi, takze jsem neodolal a objednal ho. Bude v pulce kvetna. Jsem zvedavej. -
« Problemy s vrzganim, rezonanciou, ....
Sledoval som diskusie na temu Peugeot 307. Napriek tomu, ze je tu vela stazovatelov, neodradilo ma to uplne. Vsetky novinky maju svoje muchy, ktore sa vsak postupne vychytaju. Myslim ze ta otazka tu uz padla, ale odpoved na nu som nenasiel. Takze sa chcem spytat este raz: Ak si kupil si niekto Peugeot 307 (zvlast ma zaujima SW, alebo Break) zaciatkom 2003 ma stale problemy, o ktorych sa tu pise???? -
"-- skrytý --" 08.04.03 13:43
« Re: horror ?
Nekdo ma holt smulu a padne na spatny kus, a to nezavisle na znacce. Ja mam forda (Focus 1.8i kombi) tri roky s najetymi 40 kkm a zadne problemy jsem dosud nemel. Jen mi obcas na nerovnostech slabe zarezonovalo vnejsi el. zrcatko; na konci rozsirene 3lete zaruky mi ho vymenili. Jinak ani sebemensi dalsi problem jsem nemel. Naprosta spokojenost. -
« horror ?
kdyz to tady ctu tak jsem rad , ze jsem koupil nove Mondeo :o) ..... nic proti pazoutum, sam jsem mel kdysi 605ku ale precetl jsem si zpetne asi 50 prispevku a stavi se mi vlasy ma hlave z tech skripani, klepani, vibrovani, resetovani jednotky .... sorry panove uprimnou soustrast. Jo a pro ty co se zacnou obouvat do fordu .... je to moje 16 auto ale ani ty predchozi sec o generace starsi nemely ty 307kove nemoci -
« Re: Elektrika
snapbar, diky za pokec o Tvojom SW, dlhsie som tu nebol, preto az teraz pisem. Zaujimave testy boli teraz uverejnene v AUTOMOTOSPORT a AUTOAKTUALi, kde porovnavali auta nizsej strednej triedy, tusim ze to 307 vyhrala a porazila aj novy Megane. Tak co tu stale vsetci frflete, ked sa vozite v najlepsom aute triedy v Europe ?! -
« Chroupání
Byl jsem s tím v servisu a asi hodinu jsem jim musel vysvětlovat že to dělá hlavně za chladna a mokra, protože při zkušební jízdě to nedělalo-bylo totiž teplo a sucho. Řekl jsem jim že to jde od předních pružin na nerovnostech, oni pořád kroutily hlavou, ale nakonec jsem je přesvědčil aby ty pružiny celý rozdělaly a prohlídly. Příští den vyšlo najevo, že bylo částečně opotřebovaný uložení pružin, takže mi to vyměnily - naštěstí ještě v záruce. -
« Re: Elektrika
To ze su noname, mozno nie je az taky problem, ale celé sú plastové. Vpredu sú 16.5 cm , vzadu 13 cm. Ja som tam dal dvojpasmove Kenwoody 120W 4 ohm., ale este to budem musiet raz rozobrat a poriadne ich utlmit.
Strecha mi nevrzga v ziadnej polohe, akurat mam po celej dlzke 2 velke skrabance, ktoré vznikli hned po porvom otvorení (asi nejaky zabudnutý srob v mechanizme...) -
« Re: Elektrika
Ake su tam repro? Mozes povedat parametre? Rovno by som kupil nove a hned to tam fukol nech s tym mam do buducnosti pokoj...
Este otazka (ty mas tiez SW), pohybliva strecha - ked ju mas v zasunutej polohe "UPLNE" , tak ti nevrzga? Ja ju mam o cca 1-2cm pred tou polohou a vtedy to nevydava ziadne zvuky...
Hi,
mám 307SW 1.6 vyrobený 07/2002 zatial uplne bez problemov, akurat mi postupne zacali preskakovat CD az po stav, ze mi nenacita ani obsah CD. Rozobral som to a nie je to Clarion, ale OEM VDO z nejakej francuzkej fabriky. Vycistenie nepomohlo, tak cakam na vymenu. Zatial tam mam starsie Sony a hrá to o triedu lepšie.
Repro som menil hned na zaciatku, kvoli drnčaniu...ked som ich uvedel, pochopil som. -

Tesnenie pod hlavou valvou mi menili tiez, zatial mam odvtedy 6000 km a zatial pohoda. Inak celkovo cca 38 000 km.
Vrzganie interieri si riesim sam a to silikonovym olejom, ktory nastriekam tam, kde sa dotykaju 2 plasty. Je to omnoho lepsie.
Co sa tyka toho drncania a klepania za studena od palubovky, ja som mal problem s plastovym uloznym priestorom, kde sa dava menic CD. Treba ho vytiahnut (silou) a vytlmit.