Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
Lubos.1 28.09.04 15:50
« Re: Re: Re: Re: Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a rovných
Ked som kupil elektrony, tak sa nezmenilo nic v suvislosti s vibraciami prednej napravy. Na povodne plechace som kupil na polovicku s importerom Peugeotu zimne pneu Michelin Alpin A2 kde to bolo potom v poriadku.
Po 2 rokoch mi importer vymenil povodne letne Dunlop za Michelin. Nepomohlo to. Jedina vec, ktora pomohla, bolo to, ze mi este kupili nove plechace, a potom nastalo urcite zlepsienie.
Elektrony som predal.
Kedze to potom zacalo triast znova, skocil som uplnou nahodou do jedneho maleho pneuservisu v Zilöine, kde mi to vyvazili na nejakej starej vyvazovacke (bola predtym kalibrovana). Vibracie zmizli absolutne.
S tym startovanim to bolo tak, ak si dobre pamatam. Ak som pustil klucik skor, ako motor naskocil (prvykrat), tak som potom musel drzat starter velmi dlho, aby sa motor chytil. Ale to som nepovazoval uza chybu. -
« Re: Re: Re: Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a rovných 1000
Mne sa stalo po 60000, ze prave v najvacsom fofre (predvcerom) som nemohol nastartovat. Po asi 4 pokusoch som zacal volat servis, potom som to skusil este raz ...a naskocil. Naskoci aj nabuduce?... tuto znacku nechcem (pozri moj prispevok vyssie) -
« Bez nadpisu
Mam 307 SW HDI 90 koni, najazdene 60 000 km a dodnes som zaregistroval cca 25 zavad. Okrem ineho chvenie pri 130 km/h, chvenie na 2 stupni pri cca 1500 ot/min. Odstranuju to uz od zaciatku (1,5 roka) a vysledok mizerny. Hovoris ze po vymene pneu to preslo. Kto Ti zaplatil tie pneu - Peugeot, alebo si zodral tie povodne? Ake mas teraz (znacka, rozmer)Mne to robi na elektronoch menej, na plechacoch viac. Vraj je el. posilnovac na to citlivy a chce to poriadne vyvazit na specialnej masine, ktora na Slovensku zatial nie je. Spotreba je o 1 l vyssia ako na 1,9 TDI od VW (vlastna skusenost). Ten system sedadiel v 3. rade akoby vymyslal niekto s psychickymi problemami. Taketo auto by som uz nekupil. caute -
Lubos.1 28.09.04 14:16
« Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a rovných 100000km.....
Ja osobne som najazdil s P307 84 000 km a aj napriek mnohym problemom sa nikdy nestalo, aby ma musel niekto odtiahnut.
Vibracie prednej napravy prestali po vymene diskov a pneu a napodiv pol roka predtym, ako som auto predal, neboli s nim ziadne problemy. -
« TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a rovných 100000km.....
Všem, kteří chtejí investovat nemalou částku do tohoto vozu doporučuju nejdříve přečíst objektivní test tohoto vozu v posledním čísle časopisu AutoTip.
Dvakrát po dobu testu muselo být vozidlo odtaženo do servisu!
Výměna setrvačníku, turba, vadné elektroniky, spojovací tyče řízení......
Je tam kompletní výčet závad, které se opakují snad u všech vyrobených vozů - ani moje nebylo vyjímkou !!!! -
« Bez nadpisu
Brazdic - no vidis, a na Koracell mi uz mnoho ludi prisahalo, ze su to najlepsie baterky, co sa daju kupit. Dobre ze si ma varoval, vyhnem sa im velkym oblukom. BTW v mojich Nokiach boli vzdy pri kupe baterky Made in Czech Rep. Kto ich vyrabal a daju sa niekde kupit? (povodne baterky vzdy fungovali najlepsie) A diky za potesujucu spravu k tej 5110, zachranil si ju pred cestou do kosa ;-) -
« Re:
To luf: Ta zelená Nokie s kolečkem byla Nokia 7110. Byl to jeden z né zrovna moc odolných telefonů, ale kolečko (roller) odcházelo jen velmi zřídka. V každém případě nechápu, jak mu kvůli tomu mohli vyměnit celý telefon, když výměna trvá cca 5 minut a roller stojí cca 450Kč i s prací. Tuto opravu jsme běžně prováděli na počkání.
Ještě bych dodal jednu zajímavost. Vůbec nechápu jak to Eurotel dělá a možná se to nikdy nedovím, ale NOKIE se záručákem od Eurotelu mají obrovskou poruchovost, narozdíl od Nokií od ostatních distributorů a operátorů v ČR. Jeden čas na tom byl skoro stejně i T-Mobile, ale to najednou ustalo. Již cca 3 roky se tomu snažím přijít na kobylku. Je to jako kdyby EUROTEL kupoval nějakou druhou jakost. Rozdíl poruchovosti je totiž nepřehlédnutelný. -
« Re:
To luf: To co píšeš obvykle způsobuje stará baterie. Pořiď si novou a bude to OK. Jen si dej pozor na to co kupuješ, protože v ČR se prodává cca 70% neoriginálních baterek, které neprojdou testem ani jako nové a způsobují stejné problémy již od zakoupení. Lidé si pak často myslí, že když jim to dělá i nová baterie, že je problém v mobilu a zbaví se ho. Pro lehčí orientaci vyjmenuju pár baterií, které patří k těm nejhorším: A-MAX, FOREVER, SMART-BATERIES, KORACELL, MOBIL-POHOTOVOST a td. U vyjmenovaných baterií je zázrakem najít dobrý kus. I tak ale třeba baterie A-MAX prodává třeba síť TESCO :D -
« Bez nadpisu
BTW ked sa vyznas do Nokii: Mam staru 5110 a ma problem, ze aj ked je nova a plne nabita baterka, tak sa pocas hovoru sama vypne, akoby bola baterka vybita. Samozrejme predtym aj prislusne zapipa, aby na to upozornila. Ktosi mi tvrdil, ze tam je nejaky odpor na ktorom sa meria ubytok napatia a ked napatie klesne, telefon sa vypne. A vraj toto meranie sa casom pokazi a ziadna baterka ho uz nikdy nezachrani. Podobne sa zacina spravat aj jedna starsia 3310. Co s tym je?
Diky