Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
« Re: Pneu
Taky jsem měl problémy s pneu. O samého začátku se mi sjížděly do "pilky" prý to mělo být tlumičema, test ale neprokázal chybu tlumičů. Pak mi řekly v Peugeotu že udělají geometriii náprav, ta taky prošla bez problému.
Výsledek závada nezjištěna. V Peugeotu řekly mi: hmmm, kupte si nové pneumatiky... :-(
Koupil jsem tedy nové pneu, ale žádná změna opět se po pár tisících sjely do "pilky". Jsou doskákané až běda....V autě to pěkně hučí když jedu víc jak 50Km/h
Takže to řešim tím, že si pustím rádio víc nahlas >:D
Mám letní 205/55/R16 značky Bridgestone POTENZA RE720
Předtím jsem měl GOODYEAR EAGLE NCT5
Dnes se z mnou zastavil kamarád a tak trochu jsem ho vyzpovídal, má totiž taky 307 HDi a říkal že mu teď v Peugeotu měnili přepínače blinkrů již posedmé..... nemluvě o nápravách, třesoucím se volantu při 120 - 130Kilometrové rychlosti a dalších prkotinách provázejících tento vůz od samého narození ..... -
"-- skrytý --" 15.10.04 10:21
« Pneu
45.000 na orig pneu - to jsi šťastný člověk! Když mi při 35.000 měnili gumy a řekli, že to je stylem jízdy, tak jsem se nehádal a cvaknul 25.000,- . Ale kolegyně s tím samým SW je měnila v 36.000 taky. Myslím, že je moc náhod najednou. Zadek sjetej k jedný straně a předek jak se špatnejma tlumičema. Mám teď 70 a myslím, že se mi to čeká zas.. Je fakt, že jezdím většinou po Praze. -
"-- skrytý --" 15.10.04 10:08
« Bez nadpisu
když to tady tak čtu :-( . jsem docela spokojený uživatel Xsary s motorem 1,6/16 (stejný motor v rámci PSA používá Peugeot). V roce 2002 jsem se taky rozhodoval (ale P307 byla naštěstí moc nová a drahá :-) ( ten motor nežere moc, jede docela dobře ale....... už mi jednou měnili těsnění pod hlavou, potom - ještě pořád v roční záruce i hlavu (to jsem si ale musel napsat důrazný dopis >:-[] ) protože pořád různě vytékala chladicí kapalina. Nějakou dobu byl klid ale už zase to začalo nějak slintat i když zatím jenom trochu (60 000km). Tak mě zajímá - jsem jediný anebo jste to vzhledem k ostatním závadám nechali být. Jinak jsem velice spokojený , dá se říct fanda i když starší C. byly zajímavější.
P.S. Nová C4 má prý být postavena na základu 307 - tak to se asi máme na co těšit :( -
« Re: Re: datum vyroby
MM: mohol by si secifikovat niektore z tych neobvyklejsich zavad? Aby som vedel na co sa pripadne zamerat ???
S tymi pneu to je sila. To by clovek prinajmensom necakal taku odpoved.
SirAnton: viem, ale musel som sa spytat. Za rok sa da z autom najazdit dost km a nejaky obrazok do puzzle by to dalo. Ale zatial to vyzera ze ste ma odradili, iked so ho asi pojdem aspon pozriet. -
« Re: datum vyroby
Pre Haldo:
Ja mám P307 2,0 HDi r. v. 4/2002, najazdené 150 000 km. Mal som viacero problémov. Napr. zadná náprava mala veľkú zbiehavosť a tak mi za 45 000 km zodralo zadné pneumatiky v servise mi povedaj, že kúpte si pneu Pirelli, tie sa Vám drať nebudú - >:D Toto mi povedal "odborník v servise Peugeot..." Po premeraní geometrie a odovzdaní výsledkov dovozcovi som dosiahol výmenu zadnej nápravy. Boli aj iné malé závady, ale to sú drobnosti, na ktoré by stačili možno dve strany.
Prechodil som asi 4 sevisy a zdá sa mi, že všetko je o ľuďoch a ich schopnostiach. S autom som spokojný. Zdravím peugeoťákov... -
"-- skrytý --" 14.10.04 18:35
« Changer
Už půl roku se mi sekal CD changer co dává Peugeot(Blaupunkt) pod to autoradio (cena 11.0000,-) -kašlal jsem na to-vždycky se nějak rozběhl. Volali mi teď ze servisu. Je to zasekla mechanika a ta se vyměňuje celá - cena 7.000,-. Záruka 12 měsíců prošla před čtyřmi měsíci. Myslím, že mě provoz tohoto vozidla zrujnuje!
Tomu člověku co přemýšlí o koupi Peugetu: Nechceš jednoho? Dva roky starý, kompletně repasovaný! Changer dám zdrama! :P -
modus ponens 14.10.04 18:03
« Re: datum vyroby
to Haldo:
ak chces smerodajne udaje o spolahlivosti, nemozes sa pytat ludi, ktori maju auto kratko, prip. s nim nestihli vela odjazdit. R.v. 2003 uz nieco naznaci, ale co citam aktualne prispevky (v tejto rubrike) o servisnych sluzbach Peugeotu, je to hruza a des. Aby som sa ja ako zakaznik delil s importerom (a aj to v tom pre mna stastnejsom pripade) na 1/2 na cene opravy niecoho, co je evidentne vadne od vyroby, to je sila pripominajuca socikovske motto "drz hubu a krok a prezijes" :x
Cakat na nahradny diel co i len 2 tyzdne (poniektori mesiace !!) a este k tomu nie raz? Zvaz si, ci to naozaj chces. To by si musel chytit kus, ktory by bol uplne bez poruchy, aby si sa tymto "sluzbam" vyhol. O pravdepodobnosti takehoto javu sa radsej dalej zmienovat nebudem. -
« Re:
Ono je to všechno jen o lidech, ale jinak To jsou dobrý zprávy a je videt, ze i sám Peugeot přiznal, ze ten setrvák neodchází jen tak a asi to nebude jen spatnym stylem jizdy..... , jen aby v tom nebyla zase nejaka podminka....
Samozrejme, ze jsem si celou opravu zaplatil sam, tj. komplet spojka + setrvák.
Jo v Peugeotu mi řekly: Víte, nejezdil jste k nám na ůdržbu(olej + filtr), ale k nějakýmu "Frantovi do garáže" a my Vám za to ten setrvák v záruce nevyměníme i kdybyste měl najeto jen 500km....
Mají samozřejmě pravdu, ale já bych k tomu "Frantovi do garáže" nikdy nejel, kdyby se ke mě chovali sušně jako k zákazníkovi.
Když jsem auto kupoval měl jsem v kupní smlově jasně napsáno že mi dávají finanční bonus na jakoukoli práci, tzn. že když přijedu s autem do servisu a bude na autě prováděna nejaká ůdržba, bude si servis ůčtovat jen díly, tzn. olej + filtr a práce bude odečtena od finančního bonusu - nebylo tomu tak......
Dále pokud se můj vůz v průběhu záruky stane nepojízdným a náhradní díl nebude na skladě mám nárok na náhradní vůz. Hmmm, opět tomu nebylo tak.... :-(
To nekonečné telefonování a domáhání se svých práv mě donutilo najít si jiný servis.
Jednou byl muj Peugeot odstaven pro poruchu přepínačů blinkrů (ještě v záruce) 5týdnů z důvodu nedostatku těchto náhradních dílů. Byla to tenkrát po půlroce ta samá zavada. Ze servisu jsem tenkrát odkráčel po svých a ne v náhradním vozidle....
Dneska, kdyz píšeš o vadných lanovodech a čekáš na ně, opět vidím že se situace v Peugeotu nezlepšila.
Jo a na originální čelní sklo jsem jednou čekal asi 3měsíce a pak jsem se nas.... a šel ho vyměnit jinam a ne do servisu Peugeot!!! Bylo mi vyměněno do druhého dne >:D
Koupil jsem si raději ještě jedno auto pro případ že by se mi můj Peugeot opět pos...
Peugeot už nechci a všem kdo zvažují jeho koupi doporučuji zvážit to dvojnásob.... -
"-- skrytý --" 12.10.04 15:33
« Bez nadpisu
Tak mám teď čerstvý zprávy. Peugeot dá půlku na spojku a setrvák - tedy 21.000,-. Je to fakt slušná firma. Auto už je v servisu 10 dní setrvák i spojka opraveny. Čekám na lanovody od řadící páky k převodovce -Francie nepotvrdila dodávku-netuší se kdy dorazí. :'-( Zvykám si na Fabii, asi by je měli k Peugeotu dodávat jako základní výbavu...Poštou jsem dnes zase dostal nabídku na nové modely Peugeot s vyjmečnou slevou! -
-
"-- skrytý --" 12.10.04 14:05
« Peugeot 307 2.0 HDi 110k
Nejkomičtější je, když se mi v dešti deaktivuji airbagy- to se stalo 3x. A vypnou stěrače a nejdou nahodit -1×. Jak vyšlo slunce-zase se probral. Měl jsi to na záruku? Nejlepší bylo když mi v Autospolu řekli, že jsem si setrvák oddělal špatným stylem jízdy. Prý jich zatím vyměňovali pět. >:D -
« Re: Re: Re: Re: Re: Peugeot 307 2.0 HDi 110k
To je docela síla! Já mám 60000 a stalo se mi to zatím poprvé. Jinak spojku jsem nechal pro jistotu taky vymenit.
Asi po měsíci ježdění s novým setrvákem se začalo při zahřátém motoru ozývat pískání, takže přišla na řadu i spojka.
Je zajímavé, že jsi ještě neměnil přepínače blinkrů, ty snad měnil každý...
Já osobně hned dvakrát! Poprvé to bylo hned na druhý den co jsem auto převzal nové z autosalonu a podruhé asi za půl roku.
Pak přišla na řadu jednotka BSI. A o dalších drobných závadách jako je vrzání, pískání brzd, klepání, vadné zámky dveří se asi není třeba zmiňovat..... -
« Re: Re: Peugeot 307 2.0 HDi 110k
To basil: Dnes jsem četl v AutoTipu test P307 HDi 79kW a tam ten setrvačník taky odešel v 78tis. km. Můj táta má s P307 1,6 problémy již v necelých 30tis.km a to takové, že mu někdy motor za studena hrká jako o život a někdy i chcípne. 307 je moc pěkná, ale je škoda že se Peugeot poslední dobou zabývá jen designem a spolehlivost je mu ukradená.

Inak, to fakt nechapem, ako sa im mohlo "podarit" taketo auto. Nic v zlom, ale splachnut tie prachy do zachoda by bolo mozno lepsie nez si kupit P307. Minimalne kvoli usetrenym nervom a dalsim vydavkom v servise. O nenaplnenych ocakavaniach pri kupe auta radsej ani nehovorim.