Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
Lubos.1 18.04.05 20:43
« Re: nejde len o trasenie...
to jja:
tie brzdy pamatam. piskali vzdy pri pomalej jazde bez stlaceneho brzdoveho pedalu (resp. ich vtedy bolo pocut). Po ich vycisteni to zacali robit po 2 tyzdnoch.
to Petr Zahora:
dynamicke vyvazovanie (ano, tak sa to nazyva) priamo na aute mi robili a vobec to nepomohlo - ako pisal Matus.
Skusal som 3 servisy Peugeot - nepomohli ani v jednom.
Ale celkom verim tomu, ze sa podarilo problemy vychytat, inak by si Peugeot uplne pokazil meno.
V kiazdom pripade som sa poucil z krizoveho vyvoja >:D a ani teraz, ani v buducnosti nekupim auto, ktore je na trhu menej ako 2 roky. Idealne je kupit auto po facelifte. 307 som totiz kupil asi 9 mesiacov po zaciatku vyroby... -
matuS 18.04.05 20:26
« Re: nejde len o trasenie...
jja, mne tiez piskali brzdy, zadne.
v servise povedali, ze je to konstrukcna chyba strmenov (podla mna je to dovod na bezplatnu vymenu aj po zaruke, podla nich nie) takze tam kadesi zateka voda, potom to zhrdzavie a piska.
ale odstranili, sice dost drasticky, ale odstranili. zbrusili mi celu cast zadneho kotuca v mieste, kde sa moze dotykat toho strmena. takze zbrusili asi 5% kotuca. vyzera to dooost blbo, ale brzdi dobre a nepiska, tak cert to ber.
a nastastie mam take disky, kde nieje vidno na kotuc... -
« nejde len o trasenie...
nejde len o trasenie pri 120-130 km/h
...celkovo je riadenie citlive na vplyvy z vozovky...prechody cez nerovnosti, kolaje, kamene, atd....volant "vyskakuje" z ruky....
Podla mna je tam nejaka velka vôla v riadeni....ma niekto podobne skusenosti?
...trochu trpkeho humoru na zaver ( realne otazky a realne odpovede pracovnikov servisu Peugeot ) :
1...preco sa zvlnili kotuce po 10 000 km?
-odpoved: "...sportova jazda..."!! >:D
2...preco ide motor na 3 valce ?
- odpoved: "...lebo s nim jazdite pomaly..." >:D >:D
3...preco trasie naprava na P307 pri 120 km/h?
- odpoved : "...trasie aj na P607..a to je ovela drahsie auto" >:D :D
4... preco piskaju brzdy ?
- odpoved : "...poculi sme, ze piskaju aj na mercedese S-klasse, tak
co!?" :-O :o -
matuS 18.04.05 20:11
« Re: Re: Re: Sorry
to sme troska odbehli od vibrovania prednej napravy u 307, nie?
neber to tak osobne. sam mam francuzske auto, mam s nim tiez problemy, pracujem s francuzami a tiez mam s nimi problemy, takze chapem preco to tak je.
a oktavia je sracka, to sem radsej ani nemotaj :) -
"-- skrytý --" 18.04.05 20:08
« Re: Pneumatiky
Ahoj yoyo, ja mam auto od feb. 2003 a vydrzali doteraz, mam 56.000 km, z toho na zimnych moznoze tak 8000 urobene, zvysok na Dunlop Sport 195/65 R15. Ja som s vydrzou spokojny, este by mozno toto leto vydrzali, mam tak 4mm, ale pekne vsade rovnomerne zozrate, ale uz neriskujem >:D takze dokopavam zimne, ktore uz tiez pojdu kadelahsie a v najblizsom case kupujem nove pneu. -
« Re: Re: Tak kde sú tí nespokojenci?
to Lubos 1:
chapu tvoje pohnutky k nespokojenosti. Muzu se jenom zeptat, kolik servisu se zabyvalo tvymi problemi? Jak byly tyto servisi velike (jde mi o masovost)?
Proc se ptam ? Protoze, jsem pri prvnim naznaku nekompetentnosti servisu, ho okamzite zmenil.
Uz jsem jednou psal, ze plati pravidlo : Cim vetsi servis, tim vetsi nechut hledat, ale pouze jen vymenovat.
Dnes napriklad jsem zjistil, ze odesel jeden silent-blok na predni naprave. Opravar chtel menit cele rameno napravy(cca 4000 Kc), coz je samozrejme nesmysl. Nechal jsem si zavolat vedouciho, ktery mou vytku uznal a byl skutecne vymenen pouze vadny silent-blok (cca 800Kc).
Pokud nekdo opravdu chce na mem aute neco delat, jdu se opravdu presvedcit (musim to videt), zda-li je to nutne. -
Lubos.1 18.04.05 12:07
« Re: Tak kde sú tí nespokojenci?
to Robiro123:
chlape, o co ti ide? Ved Ta nikto nepresviedca o svojej pravde. Kazdy len vymenoval problemy, ktore s autom mal.
Cital som vela testov o 307, nikde nebol spomenuty problem s vibraciami prednej napravy. Ked som mal uz davnejsie auto v servise prave kvoli tomuto problemu, pouzival som nahradne tzv. novinarske auto, ktore preslo viacerymi testami. Fialova 307 66kW diesel.
Predna naprava vibrovala ako blazniva. Ked som sa spytal v servise, ci si to ziadny novinar nevsimol, tak povedali, ze ano, ale pripisovali to iba nevyvazenosti kolies, takze to nebolo nikde v testoch uvedene. Samozrejme boli kolesa na tej 307 prevazene x-krat a nic nepomohlo. Tento problem je spominany aj na spanieskych strankach [odkaz] , co je nejaka organizacia zaoberajuca sa ochranou spotrebitelov (opravte ma ak sa mylim), ktora pozadovala vymenu niekolko stoviek 307 aj kvoli tomuto problemu. Takze to auto nie je alebo nebolo v poriadku.
Nevsimol som si, ze by sa v testoch niekedy niekto zmienoval o problemoch novych vozidiel. Este sa totiz nestihnu prejavit.
Ja som nikdy netvrdil, ze to auto bolo zle, iba to, ze sa sralo a bolo nespolahlive. Ostatne veci boli OK, priestor, jazdne vlastnosti, odhlucnenie..., ale kvalita absolutne mimo.
Len taka pikoska: mozno blnost, ale tak trocha nebezpecna. Asi po dvoch rokoch mi odisiel spinac brzdovych svetiel. Sasmozrejme som na to prisiel az vtedy, ked ma viackrat na dialnici skoro niekto nabural a potom trubil, blikal a divoko gestikuloval :)
Dlho som nechapal, o co ide, az ked som cuval oproti stene, tak som si vsimol, ze brzdove svetla niekedy svietia, niekedy nie. Oprava stala sice iba par stoviek, ale na druhej strane ma mohla stat koliziu. -
"-- skrytý --" 18.04.05 11:18
« Tak kde sú tí nespokojenci?
Dnes na Autorevue.cz zverejnili veľký test Peugeot 307 1.6 HDI. Ten autor nevedel jedno zlé slovo o aute povedať, s výnimkou ceny motora.
[odkaz]
(Veľmi pekná recenzia. Nedá sa len s ňou súhlasiť.)
Každý rok sa v CZ a SK predá cca. 3000 týchto áut.
Tak kde sú tí nespokojenci? Veď podľa tohto fóra je vraj 75% tristosedmičiek vadných!!!
Za 4 roky predaja by to malo byť cca. 9000 totálnych zúrivcov.