Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
"-- skrytý --" 25.04.07 22:07
« cvakanie
Zdravim vas som tu novi.Mam 307 2,0hdi 110ps.samovolne mi zacne zapynat vyhrievanie zadneho okna,relatko samo zacne cvakat a nato auto prestane ist na plny vykon.Strati vykon a z vyfuku ide niejaky cudny smradik.Kto my poradi pomozte prosim!!!! :-( -
"-- skrytý --" 25.04.07 22:06
« cvakanie
Zdravim vas som tu novi.mam 307 2,0hdi 110ps.samovolne mi zacne zapynat vyhrievanie zadneho okna,relatko samo zacne cvakat a nato auto prestane ist na plny vykon.strati vykon a z vyfuku ide niejaky cudny smradik.kto my poradi pomozte prosim!!!! :-( -
"-- skrytý --" 25.04.07 22:05
« cvakanie
zdravim vas som tu novi.mam 307 2,0hdi 110ps.samovolne mi zacne zapynat vyhrievanie zadneho okna,relatko samo zacne cvakat a nato auto prestane ist na plny vykon.strati vykon a z vyfuku ide niejaky cudny smradik.kto my poradi pomozte prosim!!!! :-( -
"-- skrytý --" 25.04.07 10:43
« Tempomat
Tak som si dal dorobiť tempomat... :-) :-) :-) Chvalabohu moja 307-čka je z roku 2004, kde to ešte možné je. Novšie kusy už to majú od výrobcu bloknuté. Je to paráda. A ani to až tak veľa nestálo, len 3 tisíc korún za páčku pod volantom a prácu. Joj ale sa teším... Pomaly už nemám čo na aute vylepšovať... >:D >:D >:D -
maky29 21.04.07 09:23
« Re: Stierače
Tak to mne tie stierače odišli po roku, dosť dobre neviem prečo, originál Bosch (auto má rok), najprv zotrú okno celkom dobre, ale potom vodu ktorú zotreli a nahromadili pri A-stĺpikoch akoby zobrali späť a roztrú ju po okne...v noci sa takmer nedá jezdiť.... :no: -
Lubos.1 04.04.07 10:56
« Re: 2x viac :)
Zacali mi ale trosku vrzgat predne sedadla, nemate s tym niekto skusenost?
Mne vrzgali stale, niekedy stacilo nastriekat WD40 pod sedadla na spoje kovoveho uchytenia, ale niekedy isli vrzgoty priamo zo sedadla. A s tym sa nedalo robit nic, ale raz mi aj menili sedak. Potom to zacalo znova :) -
"-- skrytý --" 03.04.07 21:46
« 2x viac :)
Tak som po serviske tesne pred 80 tisic km, vymena naplni, kontrola vsetkeho mozneho a pohoda. Akurat vymena brzdoveho spinaca na tempomat a nastavenie klaksonu - trubilo iba v niektorych castiach - vyriesene. Zacali mi ale trosku vrzgat predne sedadla, nemate s tym niekto skusenost? -
"-- skrytý --" 22.03.07 09:28
« Re: Tak som vypiekol s Peugeotom
Ahoj, mam 206ku a lavy stierac 630 mm, v beznom obchode nezohnatelny. Tiez som zavital do MaG. A tiez som s nimy vypiekol ako ty :-) . Kupil som iba gumicky. Lenze po par mesiacoch sa mi usmev stratil, gumicky rychlo zostarli a bolo to horsie ako povodne 3roky stare stierace :-( . Potom som na Mlinskych nivach nasiel celkom fain obchod, original VALEO stierace (ze vraj prvoviroba) iba za 440 sada. Teraz 99% spokojnost 8) -
"-- skrytý --" 20.03.07 12:10
« Tak som vypiekol s Peugeotom
No takže som to konečne vyriešil s tými stieračmi... :D
Včera večer som nabehol do M&G Autopríslušenstvo a nakoniec kúpil nemecké ALCA grafitové náhradné gumičky 710 mm čierne za 199 Sk.
Oni ma tam všetci do jedného odhovárali, že robím hlúposť a vyhadzujem peniaze do vetra. Ponúkali mi namiesto toho nejaké náhradné komplet stierače za 450 korún kus, teda spolu 900 Sk.
Ale ja som sa nedal, kúpil som len tie gumičky. Oni nato povedali, že o dva dni aj tak prídem po tie stierače. A ja na to, že OK a že 200 korún ma nezabije... :D
Tak som včera zobral stierač dole a večer namontoval tú gumičku. Všetko šlo ako po masle, akurát som trošku zodrel ochranný náter na stierači v mieste prichytenia gumičky, takže ak to nenatriem farbou hrozí, že to tam začne časom hrdzavieť.
Dnes ráno "katastrofa", na aute 10 cm snehu a ja musím vracať na miesto stierač... :D
Tá náhradná gumička však funguje perfektne. Dokonca by som povedal, že ešte lepšie ako originál. Takže už sa teším, ako zajtra nabehnem do M&G a kúpim ďalšiu sadu náhradných gumičiek, aby som mal zásobu na 5 rokov dopredu... >:D :D :D
Joj ale sa teším, že som vypiekol s Peugeotom... >:D :D >:D
Chceli po mne nekresťanských 1300 + 1100 = 2400 korún... Pritom výrobná cena stierača nemôže byť vyššia ako 200 korún, takže s maržou by nemali pýtať viac ako 500 korún za kus.