Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
Lubos.1 15.08.05 19:51
« Re: Spotřeba 2.0 HDI
Celkem jsem ujel 1976 km z toho 95 % po dálnicích.
Motor najeto 105 000 km.
Průměrná rychlost 150 km/h.
Průměrná spotřeba 6.9(podle počítače).
Aky mas motor v tej 307? Spotreba je vynikajuca (teda ak PP neklame).
Mne pri takejto rychlosti zerie auto 7,5-8 litrov. -
« Bez nadpisu
Miro - pisal som silne auto, co Megan nie je >:D Urobil som to s Maximou 3l 200PS a bolo to tak na hrane. So slabsim autom by sa to urcite nepodarilo, cez den je premavka (aspon na ceskej D1) hooodne husta. A mnohi ludia maju spatne zrkadla asi na cesanie sa a popravovanie si make-upu... >:-[] -
« 2.0 HDI - Odhlucneni
Absolvoval jsem stejny pocet kilometru s OT 1 s 1.9 TDI plus/minus stejna rychlost, ale ta hlucnost !!!!
Zlate HDI !!!!
Vim, ze existuje fura priznivcu TDI motoru a budou neco argumentovat o sile a spotrebe , ale co se tyka odhlucneni, se maji soudruzi v NDR hodne co ucit !!! -
« Bez nadpisu
BTW vcera vecer Brno-Praha na tempomate nastavenych 120 a skutocna priemerna rychlost (podla casu a kilometrovnikov) 115. Dosiahnut 150 na dialniciach v noci nie je az taky problem a netreba ist 200, zato raz som to skusil cez den - permanentne rozbiehanie na 200-220 a potom brzdenie. Treba na to silne auto a este silnejsie nervy 8) -
« Re: Re: Spotřeba 2.0 HDI
myslim ze to bolo tak, ze po dialnici siel priemerne 150km/h. Inak by ta spotreba bola trosku ina ina alebo to naozaj tak mao zozerie?. No a plus dosiahnut tento priemer na 1976km, kde niesu stale dialnice, je pre toto auto urcite nemozne :-) tych 5% je dost. A aj na tej dialnici treba spomalit -
« Re: Re: Spotřeba 2.0 HDI
200 km/h tento motor je schopny dosahnout pouze z kopce.
Pravdou je, ze jsem po vetsinu casu mel vice nez 150.
Jel jsem v noci, takze nebyla potreba vubec brzdit.
Na normalnich okresnich silnicich tento prumer nemas sanci na vice kilometrech dosahnout. Krome toho se zaznamenava prumerna rychlost i predchozi (je potreba pred testem pocitac vynulovat). -
« Spotřeba 2.0 HDI
Před nedávnem jsem se vrátil ze služební cesty.
V průběhu cesty jsem měřil spotřebu.
Celkem jsem ujel 1976 km z toho 95 % po dálnicích.
Motor najeto 105 000 km.
Průměrná rychlost 150 km/h.
Průměrná spotřeba 6.9(podle počítače).
I po 100 000 km jsem neměl až na pár prkotim (promazání zámků dveří, ....) žádný závažný problém. -
« Re:
skusenosti s rakuskom
- taky trulo ma nechcel pustit pred seba, mimo mesta si siel cca 85km/h a ked som ho zacal predbiehat, tak pridaval. Zopakoval to 2x, nebola to nahoda. 3x uz som mu presiel cez rozum a trosku ....
- cestou zo semmeringu( inde idu rychlejsie ako ja :-) ) ak je nasnezene, tak su chopny ist v oboch pruhoch subezne a nezaujima ich, ze je niekto rychlejsi.
- jazdia tam neuveritelne vraky, ale len s oznacenim A, lebo ostatnym by hned brali technicaky
- je uplne bezne, ze nemaju zimne pneumatiky v zimnom obdobi a nesvietia svetlom aj ked snezi. Vecer ich nastasie zapnu. Toto sa na moje prekvapenie tyka aj lepsich aut
ale vo vseobecnosti si myslim, ze v rakusku je ta kultura na inej urovni, otom nied pochyb -
matuS 12.08.05 13:17
« Bez nadpisu
myslim ze ziadna situacia na ceste sa neda pausalizovat.raz je situacia taka, raz je taka.
ludia sa rozplyvaju nad tym, ako rakusaci dobre jazdia, ale moje skusenosti su take, ze jedine co rakusaci vedia je dodrzovat rychlost v obciach. inak su to bezohladne prasata. -
impaler 11.08.05 12:00
« Re: Rakousko a pousteni na blinkr
Lubos1: tady v Belgii to samé - husto jak v nudlové polívce, naráz blinkr a už je z boku přede mnou. Došlo mi, že to tak je správně, a dělám to taky. Mrknu, jestli není vyloženě vedle mě nebo víc rozjetý, a když ne, bliknu, mrknu rychleji než v ČR a jedu. Nikdo na mě netroubí, a to je tady jinak mnohem častější způsob, jak si předávat různé informace. :)
V USA mě učili totéž - kdo bliká, má skoro jakoby přednost (pravidla neznám přesně). Absolutně nepřípustné bylo zůstat stát s blinkrem třeba na dálnici v připojovacím pruhu. Argument? Je to mnohem nebezpečnější, než když kvůli vám někdo bude muset trochu přibrzdit nebo uhnout.
Něco na tom je. Když si vzpomenu na cesty po neznámých městech, jak člověk hnedle splete pruh, a teď stojí a bliká a kolem ty šňůry aut...fuj. -
Lubos.1 11.08.05 11:26
« Re: Re: re:zip
Miro, dalo sa s tvojim spravanim suhlasit, keby si nepisal o Bratislave a specialne Pristavnom moste. Ano, podla pravidiel by sa mali auta radit az tesne pred zbiehanim pruhov do jedneho. Ale je tam jeden problem, ludia nepoznaju pravidlo zipsu a jazdia absolutne chaoticky. Ja sa radsej zaradim do praveho pruhu skor, pretoze viem, ze budem mat neskor problem sa do laveho zaradit a nejaky zakomplexovany vodic ma proste nepusti. Uz sa mi to stalo viackrat. Nemam chut sa tam tlacit a riskovat, ze sa s niekym tuknem.
Okrem toho, ak som v pravom pruhu, tak pri mieste, kde sa zbiehaju pruhy, vzdy pustim jedno auto, zlava. Ale samozrejme, uz sa tam pcha dalsie. Potom vazne nemam chut niekoho pred seba pustit, lebo ludia su niekedy ako je...ti.
Casto jazdim po Rakusku, viac menej viac ako na Slovesnku a naucil som sa, ze vzdy pred seba niekoho pustim, ak vyhodi smerovku. Je jedno kde, proste tak to tu funguje. Rakusan povacsine podakuje zdvihnutim ruky. Ak niekoho pustim pred seba (dovolim mu odbocit) na Slovensku, nielenze nepozdravi, ale casto mu na ksichte vidim, ze si mysli, ze ma oje..l a je velmi spokojny.
(Zase pomala jazda na dialnici v Rakusku v pracom pruhu je bezna, ale vacsinou sa uhnu. Inak pozor neblikat dialkovymi, je to zakazane).
Ked som minule chcel pustit chodcov na prechode na Einsteinovej ulici, tak za mnou piskoty brzd a chlapik, ktory do mna skoro vrazil, mi nadaval a ukazoval vselico mozne. Ale inak je jazdit po BA celkom sranda, treba si iba zvyknut.

105 000 km najeto.
Podminky, kdy jsem tuto spotrebu dosahl, jsou uvedeny o par prispevku niz.