Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
"-- skrytý --" 21.11.05 14:58
« ? premenlivý interval výmeny oleja benzín 1,4 75 k
Od kúpy nového ma poslal indikátor na výmenu oleja do servisu asi po 20.000 km a viac sa jazdilo po meste, teraz naopak jazdím viac mimo mesta a mám najazd. 30 000 km a do výmeny mi ukazuje 6500 km takže urobím max. tak 15.000 km čo nejak nechápem ako to počíta ? -
"-- skrytý --" 09.11.05 07:49
« Možno to je pravda
Ale Ľuboš nemôžeš poprieť, že existuje také niečo ako "výrobné várky".
Možno jedného času mali v Pežote problém s dodávateľom, ktorý nestíhal, a tak dočasne použili nejaké noname kotúče, aby im výroba nestála.
To je celkom pravdepodobné zdôvodnenie. -
« Brzdové kotúče
Na P307 som najazdil 175 000 km. Predné brzdové doštičky menené pri 120 000km. Po 175 000 km sú kotúče originál. Auto som predal a teraz mám 307SW 1,6 HDi. Zatiaľ spokojnosť. Hlavne v nižších výbavách boli použité najlacnejšie diely, napr. kotúče, tlmiče, brzdové doštičky a pod. ... -
« Re: Brzdové kotúče 307 break - 30000 km
ono mozne je vsetko, otazka je, ci je to normalne, aby si kotuce menil kazdych 30tkm :idea: Rozhodne ak te neklamu, vydrzali hodne malo. U mna sa zda, ze idu tiez dost rychlo drat. Uvidim koko vydrzia. Mozna Frantici pouzili nieco lacnejsie a tak to vypada. Inak je to divne, ved fabrika nemoze mat az take zle ceny a usetrit 4x20EUR, alebo 8x20EUR uz pri cene 15000 je smiesne, hlavne ak sa jedna o setreni na brzdach -
"-- skrytý --" 03.11.05 08:06
« Brzdové kotúče 307 break - 30000 km
Minulý týždeň som dostal defekt a v pneuservise mi povedali , že mám zjazdené predné brzdové kotúče, doštičky som ešte nemenil , ale ešte nie sú celkom zjazdené a to mám iba necelých 30000 km a jazdím úplne kliďánko. Je to možné, aby sa kotúče zjazdili skôr ako doštičky , mali ste niekto niečo podobné ???? -
Lubos.1 14.10.05 13:28
« Re: Nejaký problém?
Keď zistia, že kabeláž nie je potrebé skontrolovať, tak ich požiadaj, aby sa aspoň mrkli na diagnostiku nafťáku. Veď v Mazde máš prezlečený HDI motor z Pažouta, nie?
Omyl, v Mazde 6 je diesel iny, Mazda si ho vyvinula sama. A tak to bude dufam aj v buducnosti :) -
"-- skrytý --" 14.10.05 09:54
« Nejaký problém?
Nejaký problém, Ľuboš?
Šak zober svoju Mazdu 6 a nasáčkuj sa im tam...
:lol:
Keď zistia, že kabeláž nie je potrebé skontrolovať, tak ich požiadaj, aby sa aspoň mrkli na diagnostiku nafťáku. Veď v Mazde máš prezlečený HDI motor z Pažouta, nie?
>:D -
Lubos.1 14.10.05 09:32
« Re: Nejsme sami
Hm, ja osobne poznam par ludi, ktori 307 maju a ziadny z nich nie je spokojny. Tym ale samozrejme netvrdim, ze su nespokojni vsetci :)
Len tak mimochodom, sice uz vyse roka 307 nemam, ale prisiel mi list z Peugeotu, ze je potrebne zajst do servisu skontrolovat kabelaz, aby sa zamedzilo pripadnemu samovznieteniu auta :)
Tato skutocnost je znama uz asi 2 roky a az teraz sa Peugeot odhodlal vykonat nejaku kontrolu. Sice neskoro, ale predsa. Asi bolo tych pripadov samovznietenia viac :)
Ja mám 22 tisíc a stále tam mám 4 a niekedy už len 3 (po dlhšej ceste) guličky. Kedy treba ísť na výmenu oleja?