Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
Ja s 307 nemam takove problemy a na servis si nemuzu stezovat. Packu mi vymenili hned na pockani. Nic jineho jsem zatim nepotreboval, ale verim, ze by to dopadlo dobre. Chovani servisu na Slovensku je desne. My meli podobny pripad v Plzni s Audi a VW a pak jim centrala sebrala licenci, takze ted muzou opravovat jenom Seaty na omezenou dobu. Servis "lepsich" znacek koncernu prebralo Porsche Plzen a Audisti jsou spokojeni. Nestalo by za to o tvoji zkusenosti informovat vyrobce? -
"-- skrytý --" 06.02.02 15:57
teraz som dotelefonoval s importerom...
dozvedel som sa, ze ti chuji tie packy este ani neobjednali! a pri tom mi oni tvrdili, ze to uz objednali ...
volal do francuzka a cislo auta, ktore mal nadiktovat a maju ho v servise, tvdili, ze nevedia o ake auto ide a ze preto mu cislo nemozu dat!
silne uvazujem o tom, ze idem tam, dam si zavolat veduceho prevazky, nastupit prijimacich technikov a ukazat prstom, ktory ma ojebal, ze to uz objednali. toto je drzost...
dodatok:
volal mi znovu a hovori, ze peugeot zmenil celu konstrukciu packovych ovladacov. takze mam pocit, ze mi z toho urobia postupne modelovy rok 2002.
tie koberce co sa vytahuju, ze rozoberu vsetky plasty vnutri a skusia, aby to sadlo lepsie. ak nesadne, cele spodne calunenie vymenit.
tak to som dopadol.
"-- skrytý --" 05.02.02 13:39
a to vsetci vykrikuju, ako je problem s japoncami a korejcami hlavne s cenami a s nahradnymi dielmi. zase sa presvedcujem o tom, ze to vobec nie je pravda. nech si kazdy hovori, ake su daewoo *, ale za tu dobu co som ho mal som menil iba olej a aj v servisoch si ma zhyckali. kto preberie p307 lizovany? kupim si toyotu corolu. -
Saab 05.02.02 12:04
« Re: P307 vs. Civic
to matuS: jasně, chápu. Dokonce jeden z majitelů Omegy tam psal, že měl na střešním okně Omegy napsáno SAAB :-) Příště se na tyto věci ozveme. Ten Haldex jim dělal na zakázku Steyer (asi), jak přesně to mají udělané jsem zatím nikde nenašel, jediná informace o tom je tato: "ESP-controlled Haldex AWD system". -
matuS 05.02.02 09:44
« Re: P307 vs. Civic
saab> na c5 je samozrejme tiez kolecko.
neviem presne ako to je v saabe, nikdy som v nom nesedel. ked to niekto napisa, zobral som to ako fakt. proste vo mne vzkypela zlc, chapes? neznasam ople. ma to nastvalo, ze uz takto dojebavaju saab, uz tam trepu haldex...ked tam budu plasty z opla, tak sa asi pogrciam.
to ze ci to ten clovek pisal je znalec saabov, alebo nie, to ja neviem, ja vas tam vsetkych nepoznam. kazdopadne ak niekto napise blbost, tak to treba vytrubit a nie byt ticho, lebo potom to vyzera, akoby ste vsetci ticho suhlasili... ale dik ze si sa ozval -
Saab 05.02.02 07:35
« Re: P307 vs. Civic
to matuS: k těm údajům o 9-5ce. Zřejmě reaguješ na příspěvek 4260 ze SAAB fóra na který nikdo z "pravověrných" saaabistů nereagoval. Pro tvou informci, s Corsou má údajně společný ovladač pro vyhřívání sedaček. Pro upřesnění: jde o vroubkované kolečko, kterým se nastavuje stupeň vyhřívání. Tohle kolečko je v SAABu od 70. let kdy SAAB začal v SAABu 99 používat vyhřívané sedačky (1971) a spolupráce s GM začala v roce 1990 a společným dílem byl až SAAB 900 z roku 1993. Tedy ten společný ovladač byl v SAABu téměř 20 let před tím než začali spolupracovat. Jakým ovladačem se nastavuje vyhřívání v C5 ? Myslím že SAAB nebude jediný kdo to kolečko má. -
"-- skrytý --" 04.02.02 15:00
« Re: P307 vs. Civic
skus odmerat aj tie sedaky, celkom by ma to zaujimalo pravdu povediac. inac osobne zastavam nazor, ze auto ma musi uputat. budem sa v nom minimalne tri roky prevadzat a preto sa v nom chcem citit dobre. takto ma zaujal p307. preto ho mam. centimetre pre mna nehraju rolu tak isto ako par desat tisic v cene. ked teba za srdce chyti civic 5d, kup ten. cele je to o tom. -
« Re: P307 vs. Civic
Tych 25 cm (32 cm Civic) je merane od zadnej steny predneho operadla po prednu hranu sedaku zadneho sedadla. OK, nemeral som samotny zadny sedak. Meral som este hlbku kufra - 307 80 cm, Civic 82 cm (v spodnej casti), pri sklopenych zadnych sedackach hlbka kufra po zadnu stenu predneho operadla v 307 165 cm, v Civic 170 cm. -
« Re: P307 vs. Civic
Diky vsetkym za Vase nazory. Mam za sebou navstevu v autosalonoch Hondy i Peugeota, pretoze nemam momentalne moc penazi, chcem ist do najnizsej verzie jedneho z tychto aut. A tu je moj nazor v prospech Hondy, lebo jej 1.4 motor je urcite lepsi ako P307, kvantita vybavy je v oboch (p307 1.4 XR Civic 1.4 L 5D) porovnatelna, a co som si myslel, ze P307 je utulnejsi - tak vo verzii XR to urcite nie je pravda, tie textilne potahy a lacna palubka nie je nic moc - isto je to ine vo vybave XT, ale ako hovorim, na to nemam. (Tu je zaujimave, ze Honda na toto serie, vsetky verzie maju rovnaky vnutrajsok, jediny typ potahov, jedina farba atd. V moje situacii mi to vsak nevadi). No a meral som si puntickarsky rozmery vzadu. Pri mojom posede je v P307 za mnou 25 cm na nohy, v Civicu 32 cm! Kufor vyjde zhruba na stejno, P307 ma vsak vysoko podbehy, Civic to ma vymyslene lepsie. Civic nema stredovy tunel, vzadu sa da sediet rozvaleny ako ta len napadne ! Zaverecna poznamka - myslite si, ze europska anketa AUTO ROKA je naozaj objektivna ? -
matuS 03.02.02 05:35
« Re: P307 vs. Civic
co sa tyka c5, ja neviem, teraz s nou nejazdim,ale coskoro budem ircovat s otcom a popytam sa ho.
co sa tyka tych chyb, aj c5 aj 307, problem s oboma je v tom, ze su to obe uplne nove auta, a navyse mkral bral 307 ktoru robili hned po celozavodnej dovolenke, imho aj na tom nieco bude.
ale suhlasim s mkralom, ja som tiez len taky detailista, proste ma to serie, ze tolko penazi za auto a take drobne chyby...lebo o to ide, vsimnite si, su to vsetko len drobne chyby. preto ma napr serie huf, ktory pinda na francuzov, ale komu sa na francuzovi zadrel motor ako smartymu na skodofke? komu sa odjebalo turbo ako kopec ludom na pochybnych vw produktoch? a servo, a netesniace hlavy...toto vsetko su problemy, ktore sa nedaju porovnat asi so zasratym talianom alfou 166, kde bol najvacsi problem to servo.
ja myslim ze frantici su v pohode.
som chcel ukecavat otca, ze nech je dalsie auto saab, ale cital som saab klub a tam pisu, ze sa v 95 pouzivaju ovladace z corsy, tak na to sa mozem *.
ved PSA je uz tusim jediny nezavisly koncern, a spolu s toyotov budu mat uplne super benzinaky, naftaky maju super uz teraz...vo frantikoch vidim buducnost, navyse aj dizajn je uplne najsamfasa hned vedla talianov (no, bohuzial o poslednom facelifte xsary a c5 sa da pochybovat)
detaily o c5 budu o nejaky cas, teraz len mozem povedat, ze si dal ocino dorobit parkovaci senzor aj dopredu (original je len vzadu) a nezavisle kurenie, takze pocas tych mrazov na prelome roku len tak chrochtal :) -
"-- skrytý --" 01.02.02 10:48
« Re: P307 vs. Civic
to jmm9999: neplas sa zase, ja som dost detailista a mantinelujem to + privadzam do absurdity. ale ked ich poprehanat mozem, preco nie. nehovoriac o tom, ze chyby, ktore som popisoval su v principe o *. s tym blinkrom to bolo ako pavelpu pisal, v asi 5% pripadov, kedy nezostal zapadnuty, stierace spravili, repraky su na od vyroby, ale to je cenovou kategoriou audio riesenia, nie chybou spracovania. a ostatne veci detto, uz ma nic nenapada. pruser je akurat to, ze som ,,trafil'' zleho technika, alebo sa chudak zle vyspal. pokusal sa opravit nieco, co nemusel. bohuzial mu to nevislo, co si uz neskontroloval. v civiku som sa neviezol, takze nemozem zrovnat, stale si stojim za svojim, ze zase by som kupil p307 keby som sa mal znovu rozhodovat, mozno by som isiel pozriet corolu novu. dost sa mi lubi.