Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
"-- skrytý --" 07.04.06 07:42
« Je to len v doštičkách
Áno, riešilo sa to tu.
Je to len a len v brzdných doštičkách. Niektoré proste pískajú a nespravíš s tým nič.
Keď som mal ešte Felíciu, tak tiež som raz vymenil doštičky a tie nové len pískali a pískali. Trvalo tuším rok, kým sa vypískali a začali byť ticho. -
"-- skrytý --" 06.04.06 14:02
« Palubka
Odpojíš baterku.
Pod obidvomi veľkými budíkmi (otáčkomer a rýchlomer) sú pod sklom také malé dierky. Tam naraz vložíš 2 tenké kolíčky a uvoľníš pomocou nich svorky držiace budíky.
Panel s budíkmi vyklopíš, odpojíš káble. Plexisklo potom drží pomocou ďalších svoriek na spodnej hrane.
Ale či ti to pomôže neviem, lebo v múdrej knižke píšu, že na budíky nie sú k dostaniu žiadne osobitné náhradné diely, s výnimkou toho plexiskla.
Tiež tam píšu, že môže v budíkoch nastať nejaká chyba a budeš musieť ísť aj tak do servisu na diagnostiku. -
"-- skrytý --" 05.04.06 18:04
« RAPEX
po, 20.03.2006
Řecko - Automobil Peugeot 307. Typ/model: 1,6 L automatic (vozy vyrobené v červenci 2005). Země původu: Francie. Riziko - Nebezpečí úrazu. Chybné umístění zarážky na podlaze pod plynovým pedálem. Způsobuje riziko dočasné nemožnosti zrychlit po jízdě naprogramovanou rychlostí při aktivovaném omezovači rychlosti nebo dočasné nemožnosti přeřadit na nižší rychlost u vozů s automatickou převodovkou. Nebezpečí nehody při přebírání ovládání.
Opatření přijatá ohlašující zemí - Dovozce učinil nápravné kroky.
[odkaz] -
"-- skrytý --" 05.04.06 11:39
« Re: Klepkanie
dakujem za vycerpavajucu odpoved ;-) ja som momentalne po vymene stabilizacnych tyciek prednej napravy, capov spodnych ramien a silentblokov. odpredu je ticho, ozyva sa pre istotu zadna naprava a ten porazeny silentblok pri prevodovke...odstranil to uz niekto definitivne? ja som to uz dal menit a po pol roku to vrzga znova... -
"-- skrytý --" 05.04.06 08:30
« Klepkanie
Jarino, no proste prechádzaš nerovnosť na ceste a vo vnútri auta počuješ vľavo alebo vpravo, vpredu alebo vzadu, taký buchot - klepkanie - od niektorých z dverí. Ide pritom o veľmi ťažko lokalizovateľný zvuk.
Ako ti to mám viac popísať?
Keď otvoríš dvere, tak vidíš na karosérii pripevnený strmeň zámku, o ktorý drží samotný zámok v dverách, keď sú dvere zavreté. Je to taký kus tvarovaného plechu s výstupkom v podobe valca. Ten valec je uchytený z dvoch strán, je čiernej farby a keď ho chytíš, tak sa otáča.
A ten keď som omotal čiernou izolačnou páskou, tak buchotanie prestalo.
Ale teraz mám tú izolačku preč, lebo v servise valček posunuli do správnej polohy a nič už neklepká. -
"-- skrytý --" 04.04.06 15:16
« Re: Klepkajúce zámky - definitívne riešenie
poprosim niekoho, aby mi PRESNE vysvetlil, co su to klepkajuce zamky a co PRESNE treba omotat, lebo bud mam nenormalne stastie a lebo som total hluchy >:D
ad. automaticke svietenie..mna to sakramentsky stvalo, tak som si to dal vypnut, holt zvyk je zvyk, po sadnuti do auta vzdy zapinam svetla a toto mi vadilo, hlavne to, ze sa nesignalizovali svetla na pristrojovke, ze su zapnute a nesvietili ani budiky, az ked som "zapol" svetla. -
"-- skrytý --" 04.04.06 13:57
« Klepkajúce zámky - definitívne riešenie
Ľudia tak vám niečo poviem!!!
V servise Peugeot, kde som auto kúpil, som v januári tohto roku reklamoval v rámci záruky klepkajúce zámky dverí. Oni mi tam povedali, že by trebalo rozbrať všetky dvere a vymeniť/namazať zámky. Tak som to vzdal a namiesto toho omotal strmene zámkov (ktoré sú pripevnené na karosérii auta) čiernou izolačnou páskou a bolo to.
Ale mi to nedalo a zašiel som k druhému predajcovi Peugeot a povedal som tam šéfovi príjmu opráv o probléme. Tak sme zašli k autu, on si to pozrel a povedal, že zámky klepkajú preto, lebo počas roka a pol po kúpe mierne sadli (spľasli) tesniace gumy okolo dverí, takže teraz, keď sa dvere zavrú, tak sú trošku bližšie ku karosérii a v zámku je vôľa = klepkanie na cestných nerovnostiach.
Tak sme sa dohodli a prišiel som minulý týždeň na opravu a za cca. 20 minút mi to mechanik opravil tak, že trochu posunul 4 strmene zámkov uchytené v karosérii auta, vďaka čomu v zámkoch už nie je vôľa a v aute je opäť raz božské ticho.
Tak rozmýšľam. Si zoberte koľko jedu a nenávisti voči autám Peugeot kvôli klepkajúcim zámkom je publikované hoci len na tomto fóre, pričom ide o somarinu, ktorá sa dá vyriešiť aj svojpomocne doma v garáži za 20 minút.
Čo mi však vŕta najviac hlavou je, že ako je možné, že jeden servis vie vyriešiť veci a druhý nie???
Opäť raz platí - viac hláv, viac rozumu.
Spravili mi aj denné svietenie, čo je super vec. Už sa nemusím starať, či mám rozsvietené... >:D -
« Bez nadpisu
Zdravim,
me takto vibruje vzduchovy filtr (pri startu, nebo pri zarazene zpatecce a pomalem pousteni spojky) reakce servisu - "to delaji vsechny 307 s timto motorem" (2.0 HDI) Uz se nad tim ani nerozciluju, po splaceni leasingu jde
ta 307 okamzite do *.
Frana -
maky29 30.03.06 13:44
« Bez nadpisu
:!: ani to nie je tak dávno čo som si kupil P307 a už sa mi tam niečo kazí... :-( Pri naštartovaní sa ozve niekde v motore alebo v prevodovke akási vibrácia, take...sorry za popis "trrrrrr" na sekundu a potom je kľud, ale je to počuť aj pri preraďovaní rýchlostných stupňov, to isté. Neviem, či to nemôže byť aj tyč radenia... niečo podobné som mal aj na predošlom aute inej značky, ale odstránili to. Kto s tým mate skúsenosť, dajte tip. Dík...
TIEŽ STREŠNÝ NOSIČ ORIGINÁL PEUGEOT NA 5D HB ČIERNA FARBA + NOSIČ NA LYŽE - 3000,- SKK.
MAIL - pierce@pobox.sk
ZN. ZMENA ZNAČKY :-)