Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
"-- skrytý --" 02.12.02 13:33
« Re: Chladici kapalina
Normálně podle PP.Jezdím skoro zásadně k jedné pumpě,pokud to jde k jednomu stojanu.Vždycky do 1 vypnutí.Porovnávám to podle ujeté vzdálenosti. Žádné "přesné" výpočty nedělám. Je možné a dokonce jisté že PP trochu fixluje.Už jenom to že okamžitá spotřeba neukazuje pod 20km/h - tak nevím jestli se s ní vůbec počítá - to se určitě projeví.Ale to určitě znáš taky, BSI Peugeot - Citroen by mělo být dost podobné.Tak jako asi bude řízení motoru.(model 2002 - takže "By wire" Bosch) Jinak nevím jezdím spíš na okamžitou spotřebu. V létě asi 1200 v jednom směru s klimou (klasické Chorvatsko) - 6,8 (to jsem měl najeto asi 3000km).Teď je tam asi 12000 - trochu to stouplo protože je víc zima.
Hmotnost je asi podobná? Já mám Break. Jestli mě na autě něco vadí a něco by se určitě našlo tak spotřeba (a zátah) to není.
Lubos.1 28.11.02 17:44
« Re: to trvalo!!!!!!!!!!!
kdo >
Ja presne neviem, kde to vlastne utiahli, ale je tam nejaka skrutka (vidno ju zospodu), ktorou by sa to malo regulovat. Problem je, ze ta skrutka je z umelej hmoty a neda sa s nou tocit :-)
Takze ju museli najskor zlomit, rozobrat to (neviem presne aky mechanizmus) a potom ju otocit mam taky dojem ze o 20 stupnov. Nieco mi tam este v suvislosti s tym menili, ale tiez neviem presne co. -
« Re: to trvalo!!!!!!!!!!!
Lubos1: mohl bys to trochu upřesnit - utáhli vůli v řízení. Jako kde? To auto přeci nemá žádné svislé čepy, které se dají stáhnout, jen nahoře ložisko a dole kulák a utáhnout převodku řízení (pokud to na hřebenu vůbec jde) snad není řešením eliminace vibrací.
Lubos.1 25.11.02 10:49
« Re: Novy Software
Novy SW mam. Problemy stareho sa prejavovali tak, ze niekedy zhasli kontrolky aj svetla na 2-3 sekundy a potom sa znova nahodili. Inak ziadna zmena.
Len tak mimochodom, konecne sa na mojej 307 vyriesili vibracie volantu .
Utiahli mi volu riadenia. Ide to o nieco tuhsie, ale je to celkom prijemne a citit omnoho menej nerovnosti cesty ako predtym. Na mieste sa sila posilovaca nezmenila, ale pri jazde je potrebna vacsia sila pre otacanie volantu, zhruba ako na nemeckych autach.
Mozno sa sice utlmili vibracie ako dosledok nejakeho problemu a nevyriesil sa prave ten problem, ale v kazdom pripade som dnes rano na dialnici necitil prakticky nic. Takze po 7 mesiacoch je to konecne OK. -
« Novy Software
Chtel bych se zeptat jestli nekomu kdo si koupil P307 vyrobeny v roce 2001 uz byl prehravan software. Pri posledni navsteve v servisu me technik upozornoval at si prijedu nechat prehrat software ikdyz zadne problemy zatim nemam a jedine co me stve je ten priblblej servisni interval. -
« olej a okno
Chci se zeptat na jednu věc.I když mám dost oleje,občas(asi ve 20% startů mi bliká signalizace oleje-jeden čtvereček).Byl jsem v servisu,hodili to na diagnostiku,samozřejmě se to zrovna neprojevilo,takže našli prd.Ještě jedna věc.Neustále jsem měl nějaké pazvuky u předního okna.Nakonec jsem zjistil,že na spodní hraně čelního okna je lišta,ve které drží i těsnění.Lišta byla vypadlá a volně se pohybovalapod oknem.Tak jsem to nasadil zpátky,zatlačil jsem do toho těsnící gumu,akorát nevím,jestli to nemá být celé ještě nějak zajištěné.Auto je sice v záruce,ale nechtělo se mi dávat auto do servisu. -
"-- skrytý --" 13.11.02 09:27
« Re: Chladici kapalina
Díky, já už jsem taky O.K. Zkoumali kolem termostatu - teklo furt. tak to nakonec rozebrali celé, proměřili rovinnost hlavy a bloku a vyměnili těsnění pod hlavou.
Je to několik kovových vrstev s nějakým plastem - prý asi poškozené při montáži. Zatím asi 1kkm je to dobrý. Jinak motor v pohodě (12kkm) - teď v chladnu asi 7,5/město+někdy klima. -
« Chroupání u motoru - 307
mam 307 1.6 XT a odněkud ze předu to vydává takový
chroupání (těžko popsatelný zvuk) občas i s bouchnutím dle mého pocitu se to projevuje hlavně když se auto zhoupne předek (tkz. houpavá silnice) nebo taky v zatáčce když se nahne v servisu si s tím nevědi rady - nesetkal se tím někdo

Btw, po tej 'oprave' predminuly piatok mi volant stale nevibruje, takze je to mozno trvale :)