Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
« Re: Elektrika
OK , no mam to teda v plnej vybave (Pack), mam 4 deti , takze pre mna je 7 sedadiel nutnost , pravda je taka ze som dokupil aj velky stresny nosic , lebo ked to mam v aute plne ludi , tak priestoru na batozinu tam nie je vela. Ten dvojliter si svoje zozerie v meste , ale na dialnici som spokojny a zatial az na ten jeden vypadok elektriky (dufam ze sa to vyriesi loadnutim noveho softu) , tak zatial ziadne problemy , dokonca ani s klepanim , vrzganim a pod. Ta presklenna strecha je fakt fasa, a ked som vybral vsetky sedadla , tak som tam odviezol dokonca aj velku chladnicku :))
Casom sa zrejme zamyslim ako na to napojit MD changer , tvrdili mi v PF Auto ze je to Clarion , takze sa chystam tam zbehnut a popytat sa co a ako... ...predne repro ako tu uz niekto pisal si tiez zasluzi vymenit...
Snad by som dodal ze nebyt toho ze niekto odriekol objednavku a ja somn to auto mal za 2 dni , tak ho asi nekupim , pretoze sa na to caka cca pol roka a to by som nebol ochotny za ziadnych okolnosti... ...takze jedina nevyhoda farba ina ako som chcel, ale bez cakania .
« Re: Opäť niečo k spotrebe
A nebude to tym, ze ste si kupili slabucky motorcek do velkeho a tazkeho auta a teraz od neho chcete, aby jazdil ako dopsely a silny :-) To sa na spotrebe musi prejavit.
to peta - nie ze by som ti neveril, ale moj znamy ma vo VW Polo 1.4TDI spotrebu cca. 4.5-5l pri normalnom jazdeni do 110 po okreskach. Takze si neviem dost dobre predstavit, ako 2x tak vykonny motor v tazsom aute pri opisovanej jazde moze mat spotrebu iba o 1l vyssiu. Mozno to suvisi s tym, ako kazde TDI zere malo iba vtedy, ked v nom nesedim a nevidim na udaje na PP :-))) -
"-- skrytý --" 07.03.03 11:36
« Re: Opäť niečo k spotrebe
Spotřeba u HDI 1,4 mě docela překvapila- chtěl jsem si koupit ještě něco menšího na popojízdění - -u tohoto obsahu bych očekával spotřebu kolem 5l.
Osobně mám VW Bora 85 kW (s chipem 108 kW), nejezdím nijak pomalu - silnice 110-120, kde to jde 130-150, dálnice 150 a více, využívám výkonového potencioálu při předjíždění apod.). Průměrná dlouhodábá spotřeba 5,7. Nemohu říci, že by se spotřeba nového auta v průběhu najetých km nějak měnila, -
« Re: Opäť niečo k spotrebe
Ja mám na 1,4HDi a pri najazdení 13.000 km priemernú spotrebu 6,3l/100km. Keď som to išiel kúpiť, tak importer tvrdil, že spotreba bude dobrá až po 20.000km. Pri 130km/hod to žerie asi 7l/100km ale dosť záleži od vetra. Veľke zlepšenie nečakám. -
« Opäť niečo k spotrebe
Jazdím na 307 HDi 110 k, režim 60% mesto, 40% dialnica - rýchlosťou 130 - 160 km/h. Na nádrž (doplním 55 l) prejazdím 700 - 750 km.Priemerná spotreba je teda : 7,3 - 7,8 l.Vozidlo má najazdených 10500 km. Pri podobnom režime na 102k Octavii mi vychádzala 5,4 - 6,2 l.
Môže niekto prispieť k tejto téme?
Zaujímali by ma aj spotreby 307 - benzín 1.6, 2.0, nafta 90 k.
Moje namerané hodnoty momentálnej spotreby podľa počítača:
190 km/h - 13,3 l
170 km/h - 10,5 l
150 km/h - 8,5 -9 l
130 km/h - 7,5 l
110 km/h - 6,1 -6,4 l
90 km/h - 4,5 -5,5 l
Lubos.1 06.03.03 09:54
« Buchanie od motora pri studenom starte
Stalo sa mi to uz asi 3 krat. Nevenoval som tomu moc pozornost, ale ked sa mi to stale zas dnes rano, tak ma to uz nasralo.
Rano bolo -2°C, sadol som do auta, nastartoval a pomaly som sa rozbiehal. Auto samozrejme dusi par desiatok metrov, co vsak nie je problem, lebo je to studene...ale ked som preradil na dvojku a pridaval som, zacalo mi nieco dost silno buchat od motora, pricom sa este viac pridusil. Potom to prestalo a vsetko bolo OK.
Volal som do servisu a spomenul som im to, samozrejme o tom este nekdy nepoculi :-(
Vraj to daju na diagnostiku. Ta samozrejme neukaze nic. Nemali ste niekto takyto problem? Dik. -
« Elektrika
hmmm mam 307SW 2.0 16V a vcera sa mi pocas jazdy zrejme resetla riadiaca jednotka , pretoze zhruba na 2 sekundy mi vypadla cela elektrika, kym znova naskocila... Bolo to v noci a v zivote som sa tak nezlakol. Myslite ze ked pojdem na 10000KM , tak sa to vyriesi load-nutim noveho software?
« Re: Drnčení za CD měničem
Pesti jsem se trisknout jeste neodvazil. Tobe to drncelo pri poklepu? Me to drnceni vznika pri vytocenem motoru (1000-2000 ot). V peugeotu mi tvrdi, ze je potreba vymenit silentblok vyfuku (rada z Francie). Pry je vyfukove potrubi hodne blizko palubce a budi to tu rezonanci. Podle me je to blbost, ale jen nejaka kravina nekde v dutine palubky. Jenze nemohu prijit odkud to je. Pristi tyden auto odvezu do servisu a odmitnu ho prevzit zpet dokud to neopravi.

no je to ale skutocne tak. s tou hmotnostou Bora vs. Polo si to prehnal, Polo TDi tak lahke zas nie je a Bora zas nie je tak tazka, ale k veci. Mam 1.4 TDi v Pole, najazdenych 43.000 km, dlhodoba spotreba, ktoru mam vypocitanu je 5.5 l/100 km z toho 60% mesto, zvysok mimo mesto. najnizsie co som sa dostal, bolo nieco okolo 4.0 l/100 km a to uz ma ale nebavilo, pretoze som isiel max. 100-110 km/h.
co sa tyka spotreby v tej Bore, tak verim tomu, ze moze mat tych 5.7 l/100 km, pretoze som jazdil aj Octaviu 1.9 TDi 66 kW a tam to bolo tiez v priemere za 5.0 - 5.5 l/100 km, najazdenych cca 105.000 km. Ono je to skutocne tak, ze tie mensie motory s mensim objemom to musia asi dohanat vacsim vypatim oproti 1.9 TDi a tak ta spotreba je +/- rovnaka.