Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
« Re: SW 1,6
Tiez mam SW 1,6 a ten problem s ukazovatelom stavu oleja mam aj ja a objavil sa mi tento vikend. Fakto som ostal dost vydeseny, ked mi ukazovatel zacal pipat a vraj mam pomaly sucho v motore.....tiez som to skontroloval rucne a vsetko bolo ok. Ked som zas nasadol do auta a otocil kluc do elektriky vsetko bolo v normale. No a odvetdy mam pocit, ze mi ukazuje ako sa mu chce. Niekedy plny, niekedy polovicu, niekedy nic....asi budem musiet zbehnut do servisu..... -
"-- skrytý --" 31.07.03 21:32
« SW 1,6
vdaka za odpoved ohladom pazvuku od motora. no skor som bol v servise, nez tu na stranke, tam mi povedali to iste. takze v pohode.
co ma trosku trapi, je zly ukazovatel stavu oleja. viem, ze to tu bolo uz vypisovane, ale minule ma to soklo. zastavim pred obchodom, nastartujem, a blika mi to a ukazuje, ze nemam olej. sok! rucnou kontrolou som vyvratil tvrdenia exaktnej elektroniky... olej uz chyta farbu. ked som kontroloval pri preberani vozidla, bol celkom ciry az som si myslel, ze tam ziaden nie je. ked som to kontroloval predajca na mna pozeral, ci som spadol z visne. znamy si vsak kupil asi pred dvoma mesiacmi mondeo vo full vybave, odfrcal na nom a po par km-och zadrel motor. ked sa stazoval u predajcu a chcel nahradu skody, odbili ho, ze si to ma skontrolovat sam pred jazdou on. ved to ucia aj v autoskole. -
"-- skrytý --" 31.07.03 06:56
« Re: mix odpovedi :)
Začalo to znovu téct po výměně (asi po 8kkm).
Ještě že je ta kapalina modrá.Jak uschne tak nechává pěkné stopy.Po několika dnech to vždycky vypadá jako krápník v jeskyni. Hladinu nedokážu porovnat je to jiné auto.
Snažím se ji doplňovat destilkou jenom na spodní hranici - aby tam byl co nejmenší tlak. Bude nová hlava.(zajímavá cena:-)))) - naštěstí záruka).
Ještě jedna věc, jaký používáte olej a jak se to jeví. Já jsem chtěl při prohlídce syntetiku a je tam teď Mobil 5W-50. Zatím se to zdá dobrý.
Repro co se montuje z výroby je absolutní šrot(ASK?).A to OEM radio skoro taky.
Ale tohle je asi praxe všech výrobců.
-
"-- skrytý --" 30.07.03 11:47
« mix odpovedi :)
ad zatekanie pod hlavou: odkedy mi to vymenili, viditelne to nemokva. pozeral som ale teraz kolko je chladiacej kvapaliny a zvonku som nic nevidel. tak som to otvoril a moc jej tam teda nebolo. v strede tej nadobky je taky kolik tyciaci sa smerom hore a trci teda dost poriadne, odhadom je hladina dost nizko, nechem tipovat ci pod alebo nad MIN. kolko mate vy?
ad preskakovanie packy smeroviek: preskakovat mi nikdy nepreskakovala, skor mi nezostavala zapadnuta, ale po vymene je to ok. mam teraz 50.000km. kazdopadne to v servise vymenia, je to znamy problem.
ad repraky: ja ked som si daval robit ozvucenie na zakazku, vypytal som si pred tym v servise dokumentaciu. maju na to pdfka pekne, vytlacili mi ich. v predu je 16ka a vzadu 13ka dvojpasmo. tie repraciky su papierove a nehraju nic, okrem toho su uchytene v plaste vyplne dveri. mne tam urobili nove uchytenia, resp. cele lozka z nejakeho dreva, z coho sa to robi. -
"-- skrytý --" 30.07.03 11:15
« Re: Oprava plechu
s tym natukanim kodu do pocitaca a samo namiesania spravneho odtiena to nie je tak jednoduche. moju medenu gou triafali na 4 krat (4 krat rozoberali a skladali auto, aby vzdy zistili, ze to je ine). az na stvrty den prisiel iny clovek a stlacil na masinke este jeden gombik, ktory vraj pre tuto farbu musi byt. a bolo. ;-) -
« Re: spotreba
V Autotipu jednou testovali 307 1,6 a rychloměr byl podle jejich měření hodně přesnej - při tachometrových 130 byla skutečná 127 km/h. Třeba Fabie měla při stejný rychlosti chybu přes 10 km/h. Maximálka hrozně závisí na větru a taky na nepatrným stoupání nabo klesání, takže kdyby si jel třeba v opačným směru, ukazovalo by ti to 195 nebo 200 naproti 185.
Ještě k výkonu motoru - naměřili 85 kW. -
« este spotreba
isiel som po dialnici,rychlost som sa snazil drzat medzi 130-150, priemerna /nie okamzita/ 7,6-7,7L.nebol to kratky usek,ale skoro 750km a spat 750km a ten udaj z pocitaca sa zhodoval aj podla dotankovania. mne to asi 190 velmi neda,ale zaujima ma,ake mate kolesa 15" alebo 16". -
"-- skrytý --" 23.07.03 20:43
« 307 SW 1,6
zdravim vas vsetkych. a zaroven vam dakujem za vsetky vase prispevky, hoci ich tu prevlada skor negativnych, i tak som asi tyzden (zatial) stastny majitel SWcka. prejavili sa uz nejake problemy (preskakujuce packa blinkra, pri zatvarani piskajuca strecha). no co ma vystasilo je zvuk motora. taky trosku klepajuci, akoby nejaky plast drnzal nasledkom volnobeznych otacok. zaujimave je, ze to pocujem len ked stojim pri dverach, teda nie pri svetlometoch, ale pri celnom skle. je to normalne??? dakujem za odpoved a zelam vela stastnych km.