Peugeot 307

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot

• 00 Reagovat !

foto

02.01.07  21:54

« Bez nadpisu

Mm: chodieval s nim do France-Tech v Kosiciach, podla vlastnych skusenosti a skusenosti znamych naj servis na vych. slovensku pre auta s levom v znaku, ale aj tak mam par vyhrad... Dodali mu este tak laicky (moj nazor), ze teplota nad minimom a teplota do maxima (na rucicke teplomeru), teda rozmedzie dielikov mimo min. a max. je uplne v pohode a nic si z toho netreba robit. Bolo to trosku neodborne vysvetlenie podla mojho nazoru ale co uz... Toto je moj prvy benzin, nestalo sa mi na predchadzajucich diesloch aby teplota vystupila do druhej polovice mierky, ale to bude asi nizkym odpadovym teplom naftovych motorov, neviem. Preto som sa pytal, trosku ma zaskocila vysoka teplota po opatovnom nastartovani..
    Pekny vecer
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.01.07  17:31

« Re:

Čidlo teploměru i teplotní čidlo pro ŘJ motoru se zásadně montují do komory termostatu, event. do hlavního vodního kanálu v hlavě motoru u komory termostatu. Vystoupání teploty krátce po vypnutí motoru je vcelku běžný jev, jelikož se přeruší oběh chlad. kapaliny, která poté ještě pojme nějaké to teplo z hlavy motoru navíc. Po opětovném nastartování se vše vrátí do normálu.
    Pokud však v chlad. okruhu dojde po vypnutí motoru k varu, je někde chyba. Ta chyba ovšem může být i v počínání řidiče: i motor bez turba, pokud byl vystaven velkému tepelnému namáhání, by se měl tzv. "dochlazovat"!
  • 00 Reagovat !

foto

02.01.07  17:20

« Bez nadpisu

Teplotné čidlo je umiestnené v najteplejšom mieste motora, čiže v hlave. Preto, keď zastavíš a následne, tak ti teplota prebehne a potom sa vráti do pôvodného stavu. Na HDi je otváracia teplota 83°C a zatváracia teplota 79°C. Mne tiež na HDi drží teplotu málinko cez 80°C.
    RadikVT a v ktorom P servise bol tvoj otec, veď tieto teploty musia vedieť hádam všetci normálni mechanici...
  • 00 Reagovat !

foto

01.01.07  18:45

« 307-termostat

JarinoRS: tento problem riesil otec na 2,0HDi, rucicka mu ani v lete v horucavach nevystupila nad 80. Vymeneny termostat a nic sa nezmenilo, ani mechanici v peugeote nevedeli co s tym...
    Inac na mojom 1,6 16V sa mi stane, ze ta rucicka vyskoci aj nad 90. Najvyssie bola pocas horuceho dna tesne pod cervenym pasmom.. Teraz tak okolo 90,ale ked vypnem motor a nastartujem par sekund po tom,co som ho vypol,tak niekedy je i nad tou devatdesiatkou. Ventilator je ok a aj dochladzuje. Je to v pohode u tohto motoru? Robi to este niekomu na benzinovej 1,6?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.01.07  16:55

« Re: P 307

akurat dnes mi asi odisiel termostat, rucicka je stale tesne pod 80 :?
  • 00 Reagovat !

foto

30.12.06  17:58

« P 307

To su uz vsetky 307-cky bez poruch, alebo ste ich vsetci predali :-) ? Ziadne nove skusenosti, postrehy? Ja sa musim pochvalit >:D . Drncali mi 5-te dvere na 307SW, myslel som ze su to plasty, nechal som to tak az po nakupe mi nesli dobre zatvorit. Tak som sa na to pozrel a ocko pre zamok kufra v podlahe bolo uplne volne, obidva skrutky uvolnene... Som cumel ako puk :shock: , s tymto som sa este fakt nestretol.. Nastavil som to,dotiahol a znova je tam ticho a ziadne vrzganie..
    BTW: prajem Vam stastny a uspesny novy rok a vela prevela stastnych, bezporuchovych a beznehodovych kilometrov!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.12.06  20:06

« Bez nadpisu

Nerad na to vzpomínám ale i já sem byl majitelem nové 307.Po necelém roce jsem auto radši prodal.Zadní náprava to se u 307 opravdu nepovedlo :!: :!: Několik závad bylo řešeno naštěstí v záruce.Francouze už nikdy :!: :!: :!:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.12.06  12:52

« Re: Re: Re:

:-)
    to som si vsimol, ponasa sa to na moje nebohe sw... ale ja som mal na prednych bocnych sklach folie, ine disky (ok, daju sa vymenit), ale celne sklo bolo inak pacnute, aj cele auto (lavy A-stlpik, prah, vodicove dvere pokrcene... a chybalo spatne zrkadlo - narazom odletelo...)
    ved fotky na starej znamej adrese p307sw.host.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.06  15:47

« Re: Re:

yoyo a JarinoRS: skuste mrknut toto-
    [odkaz]
    Zahliadol som davnejsie yoyove foto buchnutej 307SW a tato sa na nu ponasa dost...
    Inac s tym motorom s tebou yoyo suhlasim, ale jeho chyba je,ze je dost nekultivovany pred zahriatim, ked to napriklad porovnam s bratovou Merivou 1,6, ktora ma najazdenych 180 tis. Mna presvedcila vtedajsia otcova 307 HDi a priatelkin nazor, ze to je jeden z najkrajsich kombikov na trhu. Hoci som mlady, potreboval som kombika, kvoli snowboardom, byciklom atd... Nevhol som sa ustipacnym poznamkam od kamosov, ze naco mi je taka krabica atd, ale ked do toho sadli a cumeli von cez presklennu strechu s otvorenymi ustami a vsimali si ako je vybavena, bolo to zrazu o niecom inom... Takze zatial spokojny, a uz ani plasty nevrzgaju >:D .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.06  13:57

« Re:

RadikVT: blahozelam k 307SW. pekne auticko, vsak? mal som ten isty rocnik, cakal som nan 4 mesiace. tiez 1,6 benzin. dlhe servisne intervaly, vydareny motor, plno odkladacich miest, veeeeeela priestoru (v zime nevyhoda-dlho sa zohrieval interier). ale inak spokojnost :-) preto tu bolo odo mna len zopar prispevkov. riesil som iba klasicke pukanie prednej napravy pri nerovnostiach a v mrazoch mi pri 2000 otackach rezonoval kabel v palubnej doske - zvuk isiel smerom od radia. ale neriesil som to - jedno opravia, druhe sa po.erie. a potom vadny zadny tlmic - tiekol, ale mozno nezvladol prevazanu vahu, i ked bola v ramci papierovej nosnosti auta. a tesne po zaruke mi prdol jedna zo zadnych vzpier kufra - ale este vymenili ako v zaruke. za dva roky a tri mesiace najazdenych 89.500 km.
    teraz jazdim na forde. podvozkovo je to OBROVSKA zmena oproti P307(SW), ale vo vnutri je omnoho menej miesta, plasty nie su take pekne, ani zadok auta, na kupu ma presvedcila testovacia jazda.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…