Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
"-- skrytý --" 03.06.05 13:39
« Re: Diesel
To Robiro:
Niezeby som nelubil diesely, proste sa mi diesel neoplati. Za 2 roky som na 307 urobil necelych 55 tkm, este nejaky rok pojazdim a ide prec. Denne chodim tak akurat do prace - cca 5km a z prace, sem tam niekam na vylet, obcas nejaka sluzobka a asi tak 3 krat do roka do tych Budejovic k rodine, raz rocne do Berlina tiez k rodine a raz rocne do Holandska k znamym. Tot moje jazdenie s 307. A povacsine chodim do prace fabkou alebo fiestou, ked je pekne, tak na skutri >:D
To all:
schvalne som si sledoval spotrebu. vyrazal som v sobotu okolo 10.00, cesty boli relativne prazdne, policajti spali ;-) takze som si to aj kusok pustil po okreskach, od NR az do Humpolca po dialnici od 130-140, proste pohoda, klimu som zapinal iba obcas (mam 4 mes. dieta, aby neprechladol) a podla PP som mal spotrebu 7.1, co je celkom slusne. Vracal som sa v stredu, cesty prepchate, sama brzda-plyn a PP ukazoval (pred cestou som ho vynuloval) priemer 7,3 a to som siel kde to dalo 150. Tak tomuto nerozumiem. Prepocital som to podla tankovania a nadrze a ono to sedelo :idea: -
modus ponens 03.06.05 13:02
Lubos1: uvadzam vysledky manualnych merani, hoci sledujem aj PP. Dlhodoby rozdiel PP od realu mi vychadza na cca 0,2L/100km (PP je optimista). Ale ako som pisal, vsimol som si par "zahadnych" suvislosti, kedy je PP optimista a kedy pesimista. Optimista byva pri tankovaniach na SK a pesimista, ked tankujem napr. v Rakusku. Nie je to sice uplne vzdy tak, ale dost casto na povsimnutie si. :? -
modus ponens 03.06.05 12:53
« Re: SirAnton srandista
Nie som bratislavsky centrista, ale ked mam niekam ist, zvazim vyber cesty podla vlastnych skusenosti, ak take mam. A moje skusenosti s premavkou na SK dialniciach nie su take, ake by som po skusenostiach napr. v Rakusku cakal. A na pricinach nezalezi, pretoze tie samotnu premavku nezlepsia.
Takze ak idem napr. do Nitry, tak sa mi castokrat viac oplati ist po starej ceste ako po dialnici. -
Lubos.1 03.06.05 12:41
Jasne, ze je potrebne vypocitat, co sa viac oplati. Mne sa svojho casu viac oplatil benzin a nelutujem to. Pri dlhodobom priemere do 7.3 som spokojny, pretoze je tam aj mesto aj dialnica. Ked idem po okreske +10km/h nad limit, tak mam spotrebu od 5.6 do 6.5 podla poctu osob v aute, typu pneumatik (zimne/letne), zapnutej klimy a hustoty premavky. Su to udaje z relativne rovinateho terenu, aby si to niekto neaplikoval na horske stupaky, ci prechod Alpami. Tych 6.5 mavam vtedy, ak troska prevetram motor. Ak nemam naladu a idem "pianko" (napr. naposledy za tmy som skoro sundal zajaca a nalada na zvuk 16V japonca pod kapotou ma hned presla ), tak to ide pod 6 litrov. Kazi mi to najma mesto, ale tam je aj (2.0) diesel dost zravy, nie?
Jasne, v meste si cucne aj diesel. Este ma zaujima, ci tuto spotrebu merias aj 'manualne', alebo sa spoliehas iba na PP. Podla dealera Toyoty v Ziline je PP v Avensise dost nepresny. Ked som sa previezol na Avensise 2.0 benzin, mal na PP nieco cez 7 litrov ako priemer, jazdil iba po meste a PP nebol dlho nulovany...no neviem, neviem (bolo to predvadzacie vozidlo).
Mne PP premeriava tiez, dlhodobo tam mam 5,8 a tak nizko som sa realne este ani nedostal :( -
« Re: SirAnton srandista
Robiro123: ber to s nadhladom a pochopis, ze spekulovat o benzine a dieslakovi sa moc neoplaca. SirAnton ma prvdu. Moj pripad bol tiez taky, ze diesel vysiel o 75t viac, mensi obsah a slabsi vykon. Teraz si uvedom ze jednoznacne plati, ze ked benzinom pre spotrebu ides 130 na dialnici, tak s dieslom aspon 145 a v tom momente sa ta uspora dost straca. No a plus moderne benziny vedia ist tiez za par litrov na sto. Samozrejme, ak sa najde Clovek, co aj s TDI pojde len 100, tak naozaj pekne usetri, ale pekne znamena ze ma pri 100 ku spotrebu ? 4,5l ? benzin sa zmesi do 6l a teraz preratavaj. Plus napr ja tantujem benzin casto za cenu pod cenu diesla :-) . Tankujem na pumpe, nie pancovacka -
"-- skrytý --" 03.06.05 11:42
« SirAnton srandista
Moje skusenosti s nasimi dialnicami su take, ze ak su plne (a to dost casto su)
SirAnton je evidentne bratislavský centrista, ktorý nejde po diaľnici ďalej ako po odbočku na Senec... >:D
Ešte som v živote nevidel plnú dialnicu okolo Liptovského Mikuláša. A čuduj sa svete, to je tiež Slovensko... >:D