Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
"-- skrytý --" 20.09.05 16:03
« Musíš byť dôrazný
Miro,
choď do servisu a dôrazne ich požiadaj (pod hrozbou neustáleho sťažovania si priamo importérovi na ich neschopnosť):
1. kompletné preprogramovanie riadiacej jednotky (odstránenie nezmyselného chovania pri štarte)
2. poriadne uchytenie výfuku (ostránenie pískania)
3. výmenu prevodovky (aj je to tak, ako píšeš - máš na ňu nárok - môjmu otcovi menili prevodovku na Renaulte po cca. 3/4 roku)
Alebo choď do Košíc a skús šťastie tam. Každý autorizovaný predajca je povinný riešiť tvoju reklamáciu v záruke. Neboj, oni na tom neprerábajú, lebo potom všetko faktúrujú importérovi. -
« Re: Re: Oblieva ma hrôza
a este ohladom toho ci som cakal alebo nie, stale cakam kym si pocitac vsetko skontroluje az potom startujem.
Je pravda ze v poslednom case lne blikne ta STOP-ka, nepipa...
Uz to mali aj na pocitaci v servise a nic.
Ak by som iseil do ineho sevisu v inom meste, su povinny sa mi na auto pozriet bezplatne ak je auto v zaruke ?? -
« Re: Oblieva ma hrôza
No teda fakt, neviem.
Ked nastartujem auto a rychlost je 0, tak hned mi blikne 3x STOP.
Auto niekedy piskne trikrat zaroven so stopkou niekedy nie, neviemodsledovat kedy a ako to robi, pretoze niekedy to pipne len raz a 3x blikne STOP-ka...
Servis sa vyjadril ze to je ok, nejake hlasenie z pocitaca, ale ake to uz nevedel...
V ziadnom pripade mi neblikne ani nepiskne STOP-ka pocas jazdy.
Piskanie mi uz raz opravili, ako som spominal, menili kruzky vo vyfuku ale po tyzdni sa to objavilo znovu. Problem je ze v mojom servise - PGT, s.r.o Presov to velmi nenasimujem, kedze tam pridem stale s teplym motorom a vtedy sa to neprejavuje. Minule som im ho nechal na 2 dni aby rano zistili ze to fakt piska! Pritom tam dali kruzky z novych 307-ciek.
A ta prevodovka ma tiez fakt stve, normalne sa tazko radi 3 a 5st. ako keby tam nieco drhalo... neviem!
vraj je to normalne.. -
"-- skrytý --" 20.09.05 11:08
« Oblieva ma hrôza
Robo, držím palce, aby sa ti podarilo všetko vyriešiť.
Zase ma raz začala oblievať hrôza z faktu, že vlastním podobné auto (1,6 ale hatchback).
Kurnik, veď sa zdalo, že tú elektroniku už mali zvládnutú. Mne za rok a pol nič neblblo. Ty máš o rok mladšie auto a blbne?
To je strašné. >:-[]
Čo sa týka tej stopky pri štarte, napíš, či to naozaj bolo tým, že si nečakal, kým ti zhasnú kontrolky na displeji. -
"-- skrytý --" 19.09.05 15:14
« To Robo:
Auto Ti po nastartování nemá co pískat a stopka by Ti neměla třikrát zablikat. Blbne Ti tam SW - mně zase někdy píská, když to smažím více než 130 km/h. Servis Tě oblbuje, protože sám neví, co by s tím měl dělat. Peugeot vždy nasadí nějakou elektronickou novinku, předtím nevyzkoušenou, a pak hledá závady. Není výjimkou, pokud technické centrum Peugeotu v Manchesteru samo neví, jak závadu odstranit... . Co se týče výfuku, tak to netuším. Mám P 307, 2,0 Hdi z roku 2001 a zezadu se mi ozýval drnčivý zvuk, protože mi uhnil stínící plech výfuku a bouchal do výfuku... -
Lubos.1 19.09.05 14:03
« Re: Problemy s 307sw
1. bezna vec, nema nic spolocne so spojkpu, ale s pohybom vyfuku. Mne to menili 3x. vzdy cca po pol roku. Uz vtedy slubovali, ze sa tato cast bude vyrabat z nejakeho ineho materialu :)
Ako vidim, sluby ostali iba slubmi
2. Skus pred nastartovanim nechat kluc v polohe II (neviem presne polohu, posledna pred startovanim :)) a pockaj, kym ti zhasnu kontrolky. Trva to asi 2 sekundy. -
« Problemy s 307sw
Zdravim,
307sw 1.6 benzin som kupil 5/2005
1. Piskanie spojky. - Po preradeni rychlosti a pusteni spojky v zadu v aute piskne. Bol som v servise vymenili akesi kruzky na vyfuku. Nerobilo to asi tyzden, teraz to robi znovu. Nestretol sa s tym niekto?
2. Pri nastartovani auta je jedno aka je teplota motora /aj studeny/ na displayi sa zobrai 3x stop a niekedy to pipne. Napr. Rano nastartujem a 3x pipne, druhy den nastartujem a nepipne. Ako to? Podla coho vydava ten zvukovy signal? Prirucka k auto o tom nic nepise.
Vyjadrenie servisu - nomalne chovanie, ale nevedeli mi vysvetlit na zaklade coho to pipne...
3. Prevodovka
Pri zaradovani 3 a 5 st. cistit pod rukou ako keby tam nieco skrabalo. Ostatne st. idu normalne. V servise mi povedali ze to je normalne.
Mate s tymito problemami niekto skusenosti? :'-(

Este jedna vec je ktoru som nespominal. Mozno blbost, ale:
Dispej na ktorom sa zobrazuje cas, stanica, spotreba atd... pri vyssom osvetleni nechava smuhy akoby tiene od cislic a pismen(take ciary zretelne viditelne), je to normalne ?
Porovnaval som to s displejom na automat. klime a tam to nie je.