Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
« Re: Zimna spotreba
3.-4.1. Na trase Koprivnice-Londyn 1681 km z domu do domu, kdy jsem to v Cechach a v Nemecku docela hnal,a v Belgii, Francii, a Anglii uz jel pomaleji (vedel jsem, ze mam cas a stihnu dojet v pohode) jsem nakonec dojel s prumerem rovnych 8l./100km...
Mate nekdo zkusenosti s delsimi trasami kolem 1000km a nad ?? Jakou jste meli spotrebu vy ?? -
« Re: Re: Dotaz na priemernu spotrebu 307SW 1.6 benzin
robo: ano, 1.6 benzin a je to len za jazdu v meste a teraz v zime. V lete som do 7l, ale nemozeme sa porovnavat, nemame rovnaku trasu. Ja sa na prvych 2km po resete tiez nedostanem pod 13-15l. Spotreba mi klesa az potom a malo jazdim centrom v kolonach. Cestu nemam uplne hladku bez zastavenia a svetiel ale ..... .
no a teraz mam 27tkm, ale tu spotrebu mam taku skoro od zaciatku, teda po cca 5tkm -
« Re: Re: Manual k 307
to robiro123 and jarinoRS: diky chlapi, al;e se mnou je to trosku slozitejsi. Ten manual shanim po netu a na netu, protoze jsem s tim autickem jel rovnou do GB, kde jsem dlouhodobe pracovne. Uz jsem i psal dva maily dvema prodejcum s prosbou (i o pripadne zaslani na dobirku) bohuzel zatim nereagovali :'-( Uz jsem se dival i tady v anglii na netu - jsou na prodej za par drobnych. Pro mne by to nebyl problem, ale kdyz mam auto z Cech, s ceskou znackou, a rizenim vlevo, tak ten manual chci taky cesky... Asi to vidim tak, ze jim zkusim zavolat a domluvit se s nimi... -
"-- skrytý --" 09.01.06 00:28
« Re: Manual k 307
rompos, ja som SK manual zohnal normalne u predajcu, slusne som ho poprosil a vysvetlil mu, ze s francuzskym daleko nezajdem >:D urobil som tam mensi nakup (koberceky, povinna vybava) a v pohode, normalne mi ju daroval, tak ja som mu daroval butylku vinka a boli sme spokojni obaja >:D inac kupit sa to neda a nenasiel som ani na webe SK/CZ verziu -
"-- skrytý --" 08.01.06 18:15
« KONIEC SRANDY - Prva vaznejsia vec na Peugeote 307
Moja 307-čka vykazuje prvú vážnejšiu závadu, ktorá sa vyžaduje návštevu servisu (záruka mi končí v máji tohto roku, času je teda ešte dosť).
Poprosím vás, zamyslite sa nad nižšie uvedeným textom a napíšte mi, čo by to mohlo byť. Ja mám svoj názor na túto poruchu, ale nechcem ho uvádzať, aby som vás neovplyvnil.
Takže popis poruchy:
-------------------------
1) Zaradím určitý prevodový stupeň (robí to pri všetkých rýchlostiach), napríklad trojku, a idem v kľude hoci aj minútu cca. 50 km/h, ľavá noha je položená úplne mimo pedála spojky, ktorého sa nedotýka.
2) Výrazne stlačím plynový pedál (napríklad pri predbiehaní), ktorý následne držím stlačený v tej istej polohe až dovtedy, kým auto nedosiahne požadovanú rýchlosť, teda pri trojke je to cca. 100 km/h.
3) Namiesto plynulého zrýchlenia a zvyšovania otáčok motora sa však deje čosi podivné. Najskôr otáčky motora neprirodzene vystrelia do vysokých hodnôt (cca. 4600-4800), motor ako keby trochu "zvrieskne", a cítiť také trochu neprirodzené zrýchlenie a správanie sa auta.
4) Po cca. 2 sekundách (plyn je stále stlačený v rovnakej polohe a auto zvyšuje rýchlosť z 50 na 100 km) sa udeje čosi zvláštne, keď otáčky motora klesnú o cca. 200-400 (napriek tomu, že auto fyzicky zrýchľuje!), respektíve stoja na niekoľko sekúnd na mieste.
5) Následne sa všetko vráti do normálu a otáčky ďalej rastú v súlade s fyzickou rýchlosťou auta.
---------------------------------------<… /> Tak a teraz poraďte. Čo to je?
Len pripomínam, že otáčkomer je určite v poriadku, a otáčky ktoré ukazuje zodpovedajú otáčkam motora.
Taktiež pripomínam, že počas celého tohto zrýchlenia sa ľavá noha vôbec nedotýka spojkového pedála.
Dúfam, že mi to uznajú. Motor musí byť totiž zohriaty a nie je celkom jednoduché nasimulovať túto situáciu. Pri nedávnej ceste z východu Slovenska do Bratislavy sa mi to však stalo cca. 20 krát.
Dúfam tiež, že motor pri tom veľmi netrpí a že som niečo "neodpálil". -
« Manual k 307
ahoj vsem,
hlasim se vam do klubu stastnych majitelu 307icky >:D
Koupil jsem ojetou z autobazaru a bohuzel u ni nebyl manual. Tak jsem vas chtel poprosit jestli nekdo nevite, kde by se dal sehnat ?? (popr. i za mensi poplatek..)
Predem moc diky za kazde info.

ja som uz par slovenskych/ceskych manualov precital a 90% to preklada nejaky technicky antitalent, takze su tam niekedy dost bludy.
tu ide sice tiez o preklad, ale snad su anglani vacsi profici