Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
« Vybava
Ma to spoustu uzitecnych veci i prijemnych kravinek. Z tech prvnich je to 6 airbagu, ABS+EBD, servo, aut. klima (priplatek 48 tis.), bezp. operky hlavy, aut. sterace (misto cyklovace), aut. rozsvec. svetel. Z kravinek je to CD changer (pripl.), prizpusobeni hlasitosti radia rychlosti auta, pocitac (pripl.), metalizu, takovou sadu odklad. prostor (pripl.). Ja proste nedokazal odolat. A spotreba? Zatim o tom nemuzu moc mluvit, auto je syrove, ujel jsem sotva 300km, z toho 40 km po meste a 200 na dalnici. Ale i tak uz jsem na 8,9l/100. Myslim, ze se v prumeru da jezdit kolem 7,5 - 8. -
« Tak a mam ji!
Tak jsem si vcera po mesici cekani konecne zasel pro novou 307. Koupil jsem 1,6 ve vybave XR Presence s "nekolika" prvky zvlastni vybavy. Vcera jsem najel asi 60 km mimo obec, pak asi 40 km po meste a dneska rano 80 km po dalnici. Moje postrehy:
1. KLID A TICHO. To auto je fakt neuveritelne tiche. I v rychlosi 160 km/h je aerodynamicky hluk velmi nizky a motor, prestoze toci asi 4500, skoro neslysite. Jedine, co je slyset je trochu sumu od pneumatik.
2. Zivy motor. Je to sice jeste syrove, ale stejne je ten motor velmi zivy a do rychlosti 150 km/h ma skvele reakce.
3. Podvozek. Je to zvlastni, ale clovek si na nej musi zvyknout. Sedite totiz vys a tak mate pocit, jako u MPV. Ale pritom je to auto velmi stabilni.
4. PROSTOR. O tom asi nema cenu psat. Vpredu se uvelebi i dlouhani a tlustosi (jsem oboji :-)) a vzdu je mista i tak dost. Vzadu necekejte limuzinu, ale 4 dospeli se usadi velmi pohodlne.
Celkovy dojem - zatim super. Ale jsou to jen prvni dojmy, tak uvidime dal.