Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
« Re: P 307 1.6 XS
Ja som toho istého nazoru ako jj, investícia do Almery je podla mna rozumnejsia, ako do P307. Je viditelne z oboch diskusii, s ktorym autom su vacsie problemy. Som majitelom Almery N16, v ktorej sa sice objavuju nejake tie pazvuky a mal som este nejake mensie problemy, ale nic viac oproti P307. A dufam, ze ziadne vacsie problemy mat nebudem. Taktiez vybava Almery je porovnatelna s Peugeotom. Jedine co mi v nej chyba je palubny pocitac, ale v modelovom rade 2003 je uz k dispozi i ked tento rad je oproti minulemu o cca 40000,- Sk drahsi.
To paulus> kde si pocul tu spravu, ze Peugeot kupil Nissan? Ja som sa naposledy docital, ze sa tieto dve spolocnosti nespoja a nespoja sa ani vtedy ked sa Carlos Ghosn v aprili 2005 stane riaditelom oboch firiem. On vyhlasil, ze ked bude hrat v aliancii veducu ulohu, tak nedojde k fuzii. Tieto automobilky su len ciastocne prepojene. A co sa tyka dizajnu, kazdemu sa paci nieco ine.
« Re: P 307 1.6 XS
Lubos, Paulus> Nazdárek vespolek. Musím se tedy docela jako Nissanista ohradit. Nechci tady vyvolávat nějaký flamewar ohledně značek, ale sorry, srovnáváte jablka a hrušky. Pravda, že na několika málo Almerách se vibrace projevily, ale to je fakt jen sporadický výskyt (a možná ani nebyly tak silné (ale to je subjektivní)) a někdy mi nějaký ten plast v Almeře zavrže, ale jen někdy a to je dané teplotní roztažností hmoty a dělá to zejména v tuhé zimě. Jinak je to auto naprosto spolehlivé ve všech ohledech, žádné jiné závady ani v nejmenším a v porovnání s tím co zde uvádí majitelé P307 je to 100 a 1: - rachocení zámku kufru, - rachocení zámků zadních sedaček, - rachocení víka kufru, - uložení tlumičů, - rezonance při nízkých otáčkách, - špatné čidlo oleje, - chroupání v motoru, - klepání zahřátého motoru, - teče voda kolem termostatu, - prasklé těsnění hlavy válců, - tupé rány do předních podběhů... Tak toto všechno u Almery a u Nissanu všeobecně skutečně není! Do Nissanu liju jen benzín a umývám ho. To je vše. Co se týče výbavy u Almery (nedělal jsem si komparační tabulku v Excelu ;-), ale dostanete za své peníze rozhodně víc (krátce jsem kouknul do ceníků) než u P307. Nabídka motorů není špatná, každý si myslím vybere z 1.5-16V, 1.8-16V NVCS, 2.2-16V DTI, možná menší než u Peugeotu, ale podle mě je důležitější spolehlivost než si vybírat motor po 1dcl objemu. Spojení s Renaultem rozhodně neznamená že se Almera vyrábí ve Francii. Ta se stále pro Evropu vyrábí v UK v Sunderlandu. Btw. již poněkolikáté dostal Nissan v konkurenci ostatních automobilek ocenění za kvalitu a produktivitu. Takže na kvalitu z rukou francouzkécho dělníka u Nissanu zapomeňte. Spíš si při jízdě Velsatisem ve kterém buble 3.0L motor od Nissanu vzpomeňte na Japonce... :-)) -
« Re: P 307 1.6 XS
Do Donald> Bud vklidu, myslim ze tyto problemy u auta, ktere neni starsi jak 3 roky, nejsou vyjmecne. Od r. 2003 je nova modelova rada, jak mi tvrdil prodejce a verim tomu, ze to bude OK. Ja si ho hodlam objednat na konci tohoto mesice. Jinak jezdil jsem ve VW Golf 1.4 bezin a byla to fakt hruza. Stacolo se kolenem oprit o calouneni a ty zvuky, to snad nedela sni brachova S120.