vzduchovy filtr
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Tuning
-
« P(r)achový filtr do ventilace do Škodovek
Tak u Felicie bylo jasné, kam se ten uhlíkový filtr instaluje, u Fabie nevím a v Autopotřebách mi donesli filtr do sání a jiný neznali a kam se to dává do Octavie? Kde se to dá koupit? Ty smrady po městě se nedají dýchat a záklopka ventilace u Octavie je nějaká pomalá (elektrická), než se zaklopí, tak je v autě smrad... -
"-- skrytý --" 17.05.01 08:33
« Re: Páni filtr vzduchu do interiéru....
Golf - posledny model. Kamosovi ho menili a je tam tak sproste vymyslene, dava sa tam nieco od motor. priestoru a rado sa to lame. Vysledok bol, ze stal v kopci a prsalo, takze mu natieklo cez spominanu chybicku 5cm vody do interieru. Bezny filter cisti ciastocne prach a ine blbosti, na zapach potrebujes filter s uhlikom, ktory ma castejsi interval vymeny. -
« Páni filtr vzduchu do interiéru....
Jé lidi, to jste mi pěkně pomohli, mne nenapadlo, že to existuje (o: A přitom denně umírám z toho smradu škodovek (bez urážky), Avií a podobnejch (nevím teda co říkaj Ti za mnou). Kam se ten filtr dá narvat v Golfu III? A co nějakej protialergickej filtr? Já se totiž, hlavně po ránu, asi ukejchám. Nějakej odkaz, kde takový věci jsou vysvětlený? Nějaký nástrahy při výběru filtru? -
« Re: Vzduchovy filtr KN nebo JR ?
na mojí Vectře B 2.5 V6 jsem vyzkoušel oba tyto kůželovité filtry ....... subjektivně ve výkonu lepší tah od nižších otáček a parádní zvuk .... osobně bych nepoznal jestli je tam KN nebo JR .... jo a cena v Polsku .... JR 260 zlotych a KN kupodivu 254 zlote ..... tj. cca 2400 Kč .... -
« Re: Dotaz
To mi připomělo. Vždycky jsem si myslel, že čmelákem pod oko člověk v autě dostat nemůže. První Favorit mne převědčil, že to není pravda. Dokonce zapadat listím nebo být v zimě zasněžen nebyl problém. A tak jsem byl k používání nejprve sítěk a posléze filtrů donucen.
Mám takovéhle zkušenosti. Síťka chytí jenom velký bordel dá se použít i punčocha, dobře vypadal takový vatovaný filtr ale jen do doby než zapršelo nebo navlhnul s tím se mlžilo to okno. Vyzkošel jsem jich několik a vždy tento problém. Dobrý byl takový tlustý vypadal jak pěna byl docela drahý dal se prát, ale kdo to bude dělat vypadá a smrdí to nevábě. Nakonec používám slabší černé někdy je u toho i bílá tkanina to podle výrobce a vždy od 50 do 100 Kč. Jednoduše ho vyhodím. Vodu to nedrží smradíky a další věci to chytá taky, je v tom uhlík. Ta bílá tkanina chytá snad ještě něco navíc. -
« Re: Dotaz
Koupil jsem si filtr v Autopotrebach , filtr presne pasuje pod mrizku sani vzduchu do vetraku. Ja osobne jsem zadny rozdil nepocitil, ale po dvou dnech a potom po tydnu a mesici jsem se podival jak ten filtr vypada a je uplne cerny (tedy jeho bila cast( filtr je dvou dilny, bily a cerny)).Takze urcite neco zachyti a za ty penize to podle mne stoji. -
« Dotaz
Máte někdo zkušenosti s filtrem interiéru do Felicie? Ctěl bych koupit na adrese www.martinek-auto.cz, mají ho tam pro Favorita a je prý i pro Felicii ale zdá se mi moc levný 69,9 Kč originál stojí většinou kolem 300 Kč. Cenově je to dost rozdíl. Jsou ještě jiné varianty? Máte někdo zkušenosti z praxe s něčím podobným? Dík. -
« Re: filtr
Pracovať na rovnakom princípe neznamená pracovať identicky...
Nemôžem porovnávať, lebo jazdím iba s KN, ale nárast výkonu len výmenou filtra je tak malý, že Ti to môže byť z tohto hľadiska jedno, ktorý z nich si vyberieš. Ja som pocítil výmenou filtra najmä zníženie hluku motora, jeho väčšiu plynulosť a mierne zníženie spotreby. -
« Vzduchovy filtr KN nebo JR ?
Zajimalo by mne, zda ma nekdo zkusenosti se vzduchovymi filtry od firem KN a JR. Rad bych si koupil na normalni osobni renault 19(tedy bez tunningovych uprav) vzduchovy filtr, ktery by vydrzel dele a eventualne pridal nakyho kone. Nevim ale ktery z nich koupit, podle prodejce mezi nimi neni rozdil, pouze v cene. Diky Vasek
dojem, ze je asi jedno v kterym aute je. Ja mam
taky elektrickou (nenam skodku), a uz dlouho uvazuju jestli ten motor nevyrvu a nedam si tam rucni pohon.