vzduchovy filtr
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Tuning
« Re: KN a křemičitý prach
KN kit je teda bez rizika? Když tomu rozumíte, jak se projeví implantace KN kitu do 1.8T, hluk (a v jakých ot.), výkon (+kolik PS a měřitelných na brzdě?) apod? Alespoň některá rizika napište (mimo nutností praní po 1OTKM).
Jde někde vidět, jak toto vypadá v Oktávce? Našel jsem jen Fabii www.geocities.com/smarty_cz/auto/kn/ - uvítal bych foto Oktávky. Pokud to umíte (dělá se do tohoto auta), napište prosím cenu a celkový čas. Odkud prosím bere ta hadice vzduch, teplý za chladičem nebo před?
Ještě mě napadá,má tato Oktávka proměnné sání nebo stabilní průřez? -
« Re: KN a křemičitý prach
1. Však si to tam někde dohledej, že KN do boxu mají schválení jako orig. ND. Tak stejně u každého filtru je to psáno. Z toho plyne, že těžko by toto splňoval filtr, který by nesplňoval základní funkci filtru, a to filtrovatelnost. Předpokládějme, že ty výrobky musí projít nějakou zkouškou či homologací.
2. Já mám filtr do boxu. Kitový se na moje auto nedělá a ani bych jej u auta s velkým km průběhem nechtěl kvůli kratším intervalům čištění. -
« Re: KN a křemičitý prach
Mají schválení od VW? Takže do boxu ano, a ATXi ty nemáš filtr-kit pro vyšší výkon (který doporu
uješ zákazníkom)? Na knfilters.com bude napsáno, že jsou nejlepší, ano, na propustnost vzduchu bavlnné filtry jsou, ale o prachopropustnosti nic a kYemík už vobec ne. -
« Re: KN a křemičitý prach
Co je to za blbost s křemičitým prachem? Všechny KN do orig. filtračního boxu mají schválení pro provoz v nových autech jako orig. ND. (podívej se na www.knfilters.com). Jinak já najel na svých autech s KN cca 350tkm. Několikrát jsem kontroloval sací trakt a jeden motor dokonce celý, a žádné stopy po propuštění prachu či opotřebení motoru jsem nenašel. -
« Re: KN a křemičitý prach
To jsem položil (i) já tento dotaz, ale nikdo neodpovdl, navíc se vyskytují histerické odezvy na mé prý šeouravé a tedy nepohodlné dotazy. Dealer (který by mohl provést mYení) Vám to neYekne (škodí to obchodu) a uživatel nemá možnosti to promYovat. V originálním ŠKODA originální filtry letáku je varování (ale spíše o netsnostech dosedacích ploch, hlu
nosti apod).
1,6MPI motor se používá ve Felicii, i v Octavii? Pak pro
podle tohoto letáku v Octávii není pYedepsána výmna paliv. filtru a ve Felicii ano? -
"-- skrytý --" 14.05.02 09:10
« KN a křemičitý prach
V některém z témat (nepamatuji si přesně, ve kterém, a zpětně se mi to nechce hledat) někdo položil dotaz na specifickou účinnost vzduchového filtru KN, resp. na jeho údajně omezenou schopnost zachycovat jemný křemičitý prach. Vzhledem k následnému vývoji diskuse však tento dotaz nějak "zapadl" a nikdo na něj nereagoval. Navštívil jsem sice internetovou stránku výrobce, ale kromě celkového hodnocení účinnosti KN filtrů jsem se ohledně křemičitého prachu nic nedozvěděl. Jde mi o to, že při pohledu skrz filtr proti světlu jsou v bavlněné vrstvě doslova díry (samozřejmě, že velmi jemné), u nichž si nejsem jist, zda nepropouští právě onen křemičitý prach. Filtr mám téměř nový, proto nevylučuji, že používáním se tyto díry "zanesou" a nebezpečí průchodu extrémně malých pevných částic tak pomine. Víte o tom někdo něco bližšího? -
« Pylový filtr - uhlíkový proti smogu.
už to tu bylo, ale nevím kde, jak narvat do OKTÁVKY uhlíkový filtr ventilace? Ve feld jsem ml uhlíkový asi za 200 K
, do Fabie už prý je, ale do Octávky nejde napasovat a chgtli za nj asi 1100 K
a technik ho tam rval jak mohl ale nenarval, byl vyšší o asi 3mm. To to fakt nikdo za 7 let Octavie na trhu neudlal? Jsou njaké nezna
kové? -
« prodam KN filtr
prodám sportovní filtr K&N v kitu! pro Š. Octavia, VW Golf IV.... - motor 1.8T - nevhodnej dárek - koupeno 23.4.2002 v Praze - nyní cena 3000Kč , kdo má zájem ať se prosím ozve na tel.č. 0732/848417 nebo na mejl 43.21@seznam.cz - určitě se dohodneme, třeba formou dobírky !! -
« P(r)achový filtr do ventilace do Škodovek
Tak u Felicie bylo jasné, kam se ten uhlíkový filtr instaluje, u Fabie nevím a v Autopotřebách mi donesli filtr do sání a jiný neznali a kam se to dává do Octavie? Kde se to dá koupit? Ty smrady po městě se nedají dýchat a záklopka ventilace u Octavie je nějaká pomalá (elektrická), než se zaklopí, tak je v autě smrad... -
"-- skrytý --" 17.05.01 08:33
« Re: Páni filtr vzduchu do interiéru....
Golf - posledny model. Kamosovi ho menili a je tam tak sproste vymyslene, dava sa tam nieco od motor. priestoru a rado sa to lame. Vysledok bol, ze stal v kopci a prsalo, takze mu natieklo cez spominanu chybicku 5cm vody do interieru. Bezny filter cisti ciastocne prach a ine blbosti, na zapach potrebujes filter s uhlikom, ktory ma castejsi interval vymeny. -
« Páni filtr vzduchu do interiéru....
Jé lidi, to jste mi pěkně pomohli, mne nenapadlo, že to existuje (o: A přitom denně umírám z toho smradu škodovek (bez urážky), Avií a podobnejch (nevím teda co říkaj Ti za mnou). Kam se ten filtr dá narvat v Golfu III? A co nějakej protialergickej filtr? Já se totiž, hlavně po ránu, asi ukejchám. Nějakej odkaz, kde takový věci jsou vysvětlený? Nějaký nástrahy při výběru filtru? -
« Re: Vzduchovy filtr KN nebo JR ?
na mojí Vectře B 2.5 V6 jsem vyzkoušel oba tyto kůželovité filtry ....... subjektivně ve výkonu lepší tah od nižších otáček a parádní zvuk .... osobně bych nepoznal jestli je tam KN nebo JR .... jo a cena v Polsku .... JR 260 zlotych a KN kupodivu 254 zlote ..... tj. cca 2400 Kč .... -
« Re: Dotaz
To mi připomělo. Vždycky jsem si myslel, že čmelákem pod oko člověk v autě dostat nemůže. První Favorit mne převědčil, že to není pravda. Dokonce zapadat listím nebo být v zimě zasněžen nebyl problém. A tak jsem byl k používání nejprve sítěk a posléze filtrů donucen.
Mám takovéhle zkušenosti. Síťka chytí jenom velký bordel dá se použít i punčocha, dobře vypadal takový vatovaný filtr ale jen do doby než zapršelo nebo navlhnul s tím se mlžilo to okno. Vyzkošel jsem jich několik a vždy tento problém. Dobrý byl takový tlustý vypadal jak pěna byl docela drahý dal se prát, ale kdo to bude dělat vypadá a smrdí to nevábě. Nakonec používám slabší černé někdy je u toho i bílá tkanina to podle výrobce a vždy od 50 do 100 Kč. Jednoduše ho vyhodím. Vodu to nedrží smradíky a další věci to chytá taky, je v tom uhlík. Ta bílá tkanina chytá snad ještě něco navíc.
U me fabky je original filtr v tom plastovym boxu na motoru, takze ten hribek byl danej hned nad skrtici klapku... jinak oktavka ma box kterej se odstrani a bude to vypadat nejak takhle [odkaz]
ovsem doporucoval bych najit nekoho kdo to v tom 1.8T uz ma a na zkusenosti , instalaci atd...
ja mam ted normalni filtr v tom plastovym boxu a neni to takovej val jako primy sani....