Ford Fiesta Club
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Vibrace pri rychlosti kolem 100
Cau, protoze vymena silentbloku by prisla na docela velky penize, navic si ten servisman nebyl zcela jistej, ze jde o silentbloky (nebyly uvolneny nebo nejak zniceny, jen trochu houbovity a tim by to bejt nemelo), tak jsem se rozhod', ze Fiestu strcim do znackovyho servisu at na to prijdou. Protoze mam zkusenost s Autosluzbou v Plzni, ale ted pracuju v Praze (v Dejvicich), tak to ve ctvrtek du odvezt do AC Hale, na Delnicky. Nemate nekdo zkusenosti s timhle servisem (at uz dobry nebo spatny)? -
« Re: New fiesta
Fiest 1.25 16V. Spotřeby 10 l jsem u ni nikdy nedosáhl a to mám i klimu. V létě jezdím za 8l a v zimě za 7l / 100 km. Na firmě jich máme asi 20 a nikomu se tak vysokou spotřebu edaří dosáhnout. Při různých způsobech jízdy. Volit 1.25 ZETEC a 1.3 (44 kw) bych neváhal a vzal si ZETEC. Některé u nás mají již 190000 km a nemeěli jediný motorový problém. Zde bych slabší součást bych považoval pouze brzdy. Ale musíme si uvědomit, že Fiesta je auto do města a při brždění na dálnici z 190 km/hod (Ano, jede tolik, při stoupání na D1 kolem Naháče mám ještě u ESSO 145 km/hod) na 90 má problém. -
"-- skrytý --" 16.02.01 07:55
« Bez nadpisu
Sorry, ze neposielam foto mojho auta, ale ako som pisal, je to len na videu a PC mam primarne s Gf2 MX a Matrox s r.runnerom sa mi nechce nahadzovat. Zvycejne to konci reinstalaciou systemu. Skusim najst niekoho v mojom okoli, a spravim to na jeho pc. -
"-- skrytý --" 15.02.01 07:19
« Re: New fiesta
Moja byvala XR2i 1,6 zrala 12-14l so seriovym pocitacom a 16 so zavodnym.
Napriek tomu sa mi ito zada vela. Novy voz ma na zac. nadspotrebu, ale spytaj sa na to na garancke. Dochadza k tomu aj pri nizkych teplotach, napr. ja mam na svojom spraveny privod vzduchu a ked primrzlo, zacalo mi to strasne zrat na kratkych vzdialenostach /5-15km/. Motor sa nerohrial a sal ladovy vzduch. Pekne to bolo vidno na otackomeri, ked voda uz bola ok, ale otacky sa stale drzali nad 1200. -
« Re: Vibrace pri rychlosti kolem 100
Diky, a kolik by tak odhadem mohla stat oprava, a jak dlouho se to odhadem zpravuje? Jo a jeste neco, jak dlouho s tou zavadou muzu jeste jezdit? V soucasny dobe auto dost potrebuju, takze se mi zrovna nehodi ho davat do servisu, ale kdyby mi mel zitra upadnout motor, tak se nerozhoduju ...
-
« Vibrace pri rychlosti kolem 100
Ahoj ve spolek,
mam Fiestu z roku 93, 1.8D, ma najeto neco kolem 135000 (doufam). Vsechno funguje docela v pohode, ale v posledni dobe jsem si vsiml, ze pri jizde rychlosti kolem 100 km/h dochazi k docela velkym vybracim radici paky (paka se kyve sem a tam a je to citit i na zbytku auta). K temhle vybracim dochazi ale jenom pokud je motor v zaberu (a je jedno jestli je tam 4 nebo 5ka). Obecne se da rict, ze kdyz jedu do kopce, tak jsou vibrace vyraznejsi nez kdyz jedu z kopce (kdyz tam strcim volnobeh, tak to uplne zmizi).
Zajimavy je, ze pri rychlosti od 120 vejs ty vibrace zmizej a pri rychlostech nizsich nez 90 si taky niceho nevsimnu.
Nevite nekdo co by to mohlo byt? Podle me je to neco mezi prevodovkou a primo predni napravou (v motoru a v prevodovce bych nerek' ze to bude, jelikoz to dela stejne pri stejny rychlosti na 5ku i na 4ku).
Diky moc za vsechny rady,
Snehulak