Ford Fiesta Club
Klaudius 21.06.10 22:10
« Re: Smrad v kabině z motorového prostoru.
Niečo podobné mal kamoš, akurát to bola staršia Simca myslím... Pri státí môžu plyny z výfuku vplyvom pohybu vzduchu cestovať aj popod auto smerom dopredu. Do kabíny sa dostanú hoci chýbajúcou záslepkou niekde v podlahe, alebo cez nedostatočne doliehajúce dvere kvôli starému alebo poškodenému tesneniu. Podobne by som asi pozrel hadice vedúce vzduch do kabíny, od klímy, resp. filtrov až po výduchy - kdekoľvek je dierka, prúd vzduchu so sebou strháva aj smrádek spod auta alebo motorového priestoru so sebou. -
superkutil 21.06.10 12:36
« Smrad v kabině z motorového prostoru.
Ahoj, tak se mi začíná dostávat smrad motoru do kabiny. Nepoznám zda je to smrad z benzínu, nebo z výfuku, ale nemůžu najít kudy se to tam dostává. Víc to smrdí, když auto stojí na semaforech, než když auto jede. Zalepil jsme všechny díry v přepážce mezi motorem a prostorem sání, ale nepomohlo to. Kudy by se to tam mohlo dostávat? Souvisí někde klimatizace s motorovým prostorem? -
superkutil 16.05.10 01:03
« Re: Skřípání při točení volantu.
Odpovím si sám, stačilo setřít povrch kontaktní plochy a znovu ji natčít tukem. Na dráhu se musel dostat nějaký prach, který způsobil skřípání sběračů. Objevil se další problém, vyschl tuk v průchodce zadního stěrače a osička zarezla. To způsobilo poškození průchodky a prasknutí objímky. Tak snad slepení, podmazání pruchodky silikonem v místě styku s karosérií a namazání hřídelky tukem pomůže. -
"-- skrytý --" 13.04.10 10:34
« Prosím o radu
Dobrý den, zdravím všechny..pořídila jsem si Káčko..a zjistila, že topení nejde vypnout..kupovala jsem si ho v zimě takže jsem to nepostřehla, ale teď na jaře jsem to pocítila..nejde ani ztlumit pořád jede na plno ať je knoflík v jakékoli poloze..síla větráku a poloha foukání jdou..navíc na tom panelu nejdou tlačítka na rozmrazování zadního okna a mlhovka..ani se nerozsvítí kontrolka když tlačítka mačkám..je možné, že to má něco společného..je možné, že by byl nějak celý plošňák rozbitý který je z druhé strany panelu..nebo pojistka?.....jinak auto je roku výroby 1996 děkuji moc za jakoukoli radu, ale spíše na e-mail avrilka608@centrum.cz. Paja -
Nicco 29.03.10 10:12
« Re: Re: Ford Fiesta 1,4 TDCi
Podla nariadenia EU o zaruka nemoze byt podmienovana navstevou "urciteho" servisu, ale nejak to musi byt limitovane aspon na servisy s nejakym certifikatom alebo ako? Inak by chybnu suciastku mohol menit amater a mohol poskodit aj to dobre a potom by si majitel zacal uplatnovat zaruku.
Jedine, ze by platila prezumcia neviny aj v tomto a Ford by musel dokazovat, ze doslo k neodbornemu zasahu a zauka sa neuplatni a teda nie automaticky, ze nemate razitko v serviske = dovidenia.
Jednoznacne ale pride o zaruku na lak a karoseriu, pretoze toto si musi kazdy dat chodit skontrolovat raz rocne za neadekvatny poplatok. Ja som uz na toto rezignoval. 12 rokov to vydrzi a to mi staci ;-\ -
"-- skrytý --" 20.03.10 21:35
« Ford Fiesta 1,4 TDCi
Ahojte mám ročnú Fiestu, model 2009 a mám ísť na prvú garančnú prehliadku. Aký olej je doporučený pre tento typ a motor? Nechcem to dávať do značkového servisu, chcem si kúpiť filtre aj olej sám a dať to do servisu kde mi umožnia prítomnosť pri servise. Díky. -
"-- skrytý --" 16.03.10 08:47
« ford fiesta
Ahoj dostala jsem ke svému ridicaku cervenou fiestu obsah 1,1 rok ted nevim jenze mám problém neni na to auto spoleh protoze jednou do nej sednu a odjedu a podruhe uz nenastartuji a nechytne to vubec ukazovalo to ze je asi baterie vybita a tak jsem koupila novou ale problem zustava nadále poradite mi nekdo cim by to mohlo asi být:-)