Škoda felicia 1.9D

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

17.04.02  12:43

« Re: Zavazi na poloose

Protáčející se závaží je v pořádku.
  • 00 Reagovat !

foto

17.04.02  09:16

« Zavazi na poloose

Chlapi, nemate sveho ore nekdo po ruce? Potrebuju vedet takovou malickost. Na prave poloose (je delsi, protoze prevodovka neni uprostred) je cca v 1/3 zavazi. Vcera pri vymene oleje jsem prisel na to, ze se protaci. Podle me by asi melo byt napevno.
    Ma se protacet nebo ma byt na fest? Oprava je v pripade napevno vcelku jednoducha, ale v tom pripade zas nevim, jestli by se to nemelo sverit nejakemu servisu, kvuli vyvazeni, ktere doma v garazi tezko udelam.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.02  08:59

« Re: Voda v aute

Sundat podlazky, lehnout na podlahu a nechat nekoho, at kropi auto hadici. Bude to nejaka netesnost predniho skla nebo neco podobneho. Melo by stacit zaplacnout to silikonem. Mel jsem podobny problem, kdy jsem neustale vozil v kufru bazen plny vody (rezerva plavala v tom svem prolisu) a bylo to tesnenim u zadniho blinkru, voda protekala do toho prostoru nad blatnikem a odtun nekudy pod zadni sedadla a teprve odsud do kufru. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  19:24

« Voda v aute

Prosim zda by mi nekdo mohl poradit se zatekajici vodou do prostoru pod nohami u ridice. Totize, kdyz prsi, netusim od kud, ale zatyka me do auta, mel sem podezreni, ze by to mohlo byt odnekud z prostoru motoru, ale tam zadna cesta, kudy by ta voda tekla neni...Taky me napadlo, jestli to neni tesneni u dveri a nic... Vim, ze nad pedaly nekde okolo packy, se kterou se otevira kapota motoru, byla ta latka co je okolo cela nasakla vodou... Chtel bych vedet, zde je nejake reseni, ktere by to zastavilo. Tak abych s tim nemusel jezdit do servisu...Predem dik za jakoukoliv radu !!!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.04.02  06:59

« Re: SPOTREBA

Člověče,ta tchýně tomu asi šlape na krk.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.04.02  14:42

« SPOTREBA

Jak jsem tu (nebo kde?) psal o tom, ze nevim, proc mi stoupla spotreba bionafty o cca 15% - tak ted uz to asi vim. Je to tim, ze jezdim po dalnici rychleji! :))) A taky tim, ze to vic pujcuji tchyni na jizdy po Praze. Po pulroce jsem totiz od nadrze do nadrze jel vse sam a jeste "pouze" po sumavskych cestach. Spotreba je 4,8 namisto beznych 5,5-5,8. :))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.02  09:26

« Re: Napínací kladka při výměně rozvoďáku

Kladku bych take vymenil. Rozhodne je treba vymenit tu prvni kladku (po 60 000 km), dalsi kladka (jakasi "G") a rozvodak se ma menit po 90 000 km. Mam 50 000 km, nechal jsem zkontrolovat v servisu, zaplatil 150 Kc a rekli mi, az v 90 000 km prijed, protoze drive se 2. rozvodak s kladkou menit nemusi.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.02  14:27

« Re: Napínací kladka při výměně rozvoďáku

myslím že jo, protože když už se to dělá, nejsou to takový prachy ji vyměnit taky, i když moje stará (kladka, jistěže) po výměně řemenu nemá skoro žádnej luft, asi by chodila dál. Ale pakliže je to už rozebrané pro výměnu řemenu (sundaná řemenice z kliky a vytažená rozporka uložení motoru na kastli - to je ta největší práce), dal bych tam pro jistotu novou.
    Mirek
  • 00 Reagovat !

foto

07.03.02  09:41

« Bez nadpisu

Co myslíte je potřeba výměna kladky při výměně
    rozvodáku!!!
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.02  23:50

« pozor na spadnuti do archivu, diskutujme Pupák !!!

diskutujme
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.02.02  00:00

« Emise u vznetoveho motoru

Byl jsem na technicke kontrole a zajimali by mne vase hodnoty emisi. Mne namerili kourivost 0,45 (dovolena hodnota max. 1,55) a rozpeti kourivosti ctyr po sobe jdoucich mereni 0,14 (dovolena hodnota max. 0,25).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.02  00:00

« Re: Opravy

Ptrac: Beru bio [SETAdiesel] a obcas naftu od dlouhodobe nejlevnejsi cerpacky v CR, kde vsichni predpokladaji, ze to musi sidit, a presto se mi nic takoveho nestalo (cena nafty - 18.90 Kc, cena SETA - 16.90 Kc).
    Pri prechodu na bio je skutecne treba dodrzet nektera pravidla. O pretesneni cerpadla mi neni nic znamo, dle www.biodiesel.de je motor VW 1.9D, kterym disponuje naftova Felicie, rekl bych 'bioREADY' :)
    Jinak pomerne pekny stranky o bionafte:
    [odkaz], ale chce to rozliseni bezne pro 17" monitory. A take sahodlouhe povidani o bionafte je v motorcafe/BIONAFTA.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.02  09:01

vlami: Hurá !!! Problém vyřešen :-) Představ si, že to byla náhoda a já dvakrát po sobě natankoval někde nějakou "sračku" - ono cukání a spotřeba vyletěla na 6,2 a posléze dokonce na rekordních 6,8. Teď mám natankováno a jezdí to jako vyměněné a spotřeba mých klasických 5-5,6 l/100km. Je to zajímavé, protože se vyhýbám tankování někde na JZD apd. za "SUPER CENU". Jezdím ke klasickým čerpačkám - Benzina, Jet, Globus, Shell, OMV atd.. Neměl jsi někdy nějakou podobnou zkušenost? A jó, Ty jsi říkal, že jezdíš na BIO. Nemám na to odvahu - prý je třeba přetěsnit čerpadlo (bio je agresivnější) a je třeba dávat velký pozor, od jakého výrobce se BIO bere. Nevím nemám zkušenosti :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.02  12:44

Velfobin mozna neni takovej zazrak, ale tu vodu to snad resi. A mne v nouzi pomohl on nebo fakt, ze jsem nechal bezet motor na klapacku 10 minut.
    Olej jsem pouzival Sunoko 10W-40. Ted poprve jsem nalil Mogul Optimal, taky polosyntetika. Ptal jsem se naseho nejvetsiho olejare/palivare a on rikal, ze to neni vubec spatny olej, a ze stejne ty aditiva v nej jsou z dovozu, ze se u nas ploosyntetika nevyrabi nebo co. A nekup to, kdyz stoji 85 Kc/litr. V.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  11:48

vlami: že by byl Velfobin takový zázrak ? :-) Každopádně díky, nechám si to jako záložní řešení. Mám v plánu stejně vyměnit motorový olej, ostatně jaký používáš? - já 10W-40 Valvoline nebo před tím jsem měl zdroj na PANOLIN, ten byl dost dobrý! Najíždím na olej cca 10kkm. No a jak budu pod autem, tak všechno prohlídnu a kouknu na ten palivový filtr a vzduchový filtr no a uvidíme. Teď mám natankováno od jiné pumpy a zítra vyrážíme, takže hned poznám, jestli se něco zmněnilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.01.02  10:00

Ptrac: A zkus jeste cmrndnout trochu toho Velfobinu do nadrze. Prej se do nafty nema moc pridavat, ale mne vzdy vyresil problem (jezdim na bio - a tam je voda zvlast nebezpecna).
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.02  08:50

vlami: Alespoň někdo dal svůj názor na můj problémek :-) palivový filtr je nový, vzduchový filtr je nový, pravda palivový filtr není žádný značkový výrobek prostě nejdostupnější - zkusím ještě vyjet nádrž do sucha a natankovat jinde - pravděpodobně špatná nafta od Globusu :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  17:30

to ladaH: ve francouzském autě jsem jel jen párkrát a už jen kvůli tomu jak se houpalo bych si ho nikdy nekoupil. Netvrdím, že je blbý, ale mě prostě nesedí. A s tím cvakáním to je pravda. Zatím jsem nemusel měnit nic a doufám, že než to nastane, tak si pořídím další plechovku. Ovšem je třeba vzít i v úvahu moji jedinou zkušenost a to výměnu brzdových destiček po 75 tis. km za 20 tis. Kč včetně přebroušení všech 4 kotoučů.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.02  15:30

Ja si zase nemohu na znackovy servis narikat. Je pravda, ze do Prahy bych to auto nedal, uz vzhledem k vyssi cene prace, co si znackovy servisy Skoda uctuji...., a tak si ho nechavam opravovat po sobotach doma.
    PTRAC: To snad nemohou byt trysky - ty snad odchazeji po 200 tis. km, a ne po 70 tis. km(?). Zkousel jsi prohlidnout (odkalit) palivovy filtr? Jinak mne opravdu nic nenapada. Mne to cukalo pri nejvyssich mrazech - proste jsem z toho vice jak 120 km/h nedostal (pak to cukalo). Nalil jsem do nadrze trochu Velfobinu a bylo vse OK.
    Uz jsi menil rozvodovy remen? Podle najetych kilometru mas na to akorat cas.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  13:47

To s autem nemá nic společnýho,počkej až se ti
    na cizím autě něco posere budeš cvakat.Doufám,že
    nemáš francouze to bych tě upřímně litoval!!!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…