Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

12.03.03  13:55

« Re: Fiat Marea Weekend 1,9 JTD / 77 kW

Mariora: Tohle mám -- takový zapuštěný šuplíček.
    Autorádio je utopené a vypadá to pěkně hnusně :-(. Představoval bych si něco jiného,
    ale nikdo to nedělá... Myslel jsem, jestli ty
    nemáš něco lepšího.
  • 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 12.03.03  12:55

« Pant dveří

Tak jsem včera navštívil servis se svou první závadou na Marey. V pondělí jsem po cestě z Brna do Prahy zjistil, že se mi ulomil čep v dolním pantu u řidičových dveří. Dveře ale držely, jenom při zavírání s nimi trochu škubal omezovač, či brzda dveří nebo jak se ten bazmeg jmenuje. Protože jsem až do čtvrtka v Praze tak jsem zavolal svému dvornímu servisu (MotorTec Brno) ať mi doporučí nějaký servis v Praze kde budou dobří. Doporučili mi Dojáčka. Já se tam zastavil, jen ať se na to mrknou jestli to půjde vyměnit jednoduše a nebo jestli mám radši počkat až do Brna na opravu. A opět (nestalo si mi něco podobného poprvé) mě potkalo štěstí v neštěstí, tedy spíš neštěstí ve štěstí. Když jsem jim to tam ukazoval tak se ty dveře kously v plně otevřené poloze. Kdyby mě to potkalo jinde tak je velký problém. Naštěstí mají u Dojáčka široký vrata do dílny tak to tam rovnou odvezli a spravovali. Vcelku příjemě mě překvapili, poněvadž ten vnitřní čep se jako náhradní díl vůbec nedodává, tak neváhali a vymontovali ho z jiných dveří co tam někde měli a nasadili mě. (Nejsem si jistý, jestli by k něčemu podobnému byli svolní i v autorizovaných servisech jiných značek.) Jinak, ten čep je ocelový a má snad centrimetr v průměru takže chápu, že ho jako samostatný náhradní díl nedodávají, co však nechápu je jak se mi mohlo podařit ho zlomit.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.03  07:48

Mám to od kamaráda, který dělal v oboru a ukazoval mi katalog, musím zjistit kde se to dá sehnat. Je to přesne to o čem ty mluvíš - zapuštěný "šuplík" pro instalaci rádia. Když odejmeš panel rádia, tak tam nasadíš kryt, kterej vypadá přesně jako to orig. fiat kazetový rádio. Vím, že to stojí přes 500kč. Zjistím víc, ale asi by to měli být schopni nabídnout ve speciálních prodejnách na autorádia.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.03  06:26

« Re: Filtr s aktivnim uhlim

1820: Co myslis, ten starter? Jasne, problem jsem urcil i ja :-)
    Pouze to davam do placu, aby se "neco delo". No a ja ten
    pastorek menim preventivne (dela to urcite on).
    Sice to uz ted mesic neudelalo, ale nerad bych
    na delsi ceste zustal viset.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.03  23:05

BoB: podle posanych priznaku by nemel byt problem pro mechanika, aby nasel problem ...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.03  07:19

1820: Me to dela pri normalni jizde, pri slapnuti na
    plyn (kdyz chci, aby motor zrychloval). Pri ustaleni
    otacek (nechci aby motor zrychloval), to prestane.
    Jakmile ale trosku pridam, zacne to. Pri ubrani to prestane...
    Asi se me to snazi naucit jezdit za mene (mam tezkou nohu) :-))

BTW: Asi trikrat za dva mesice se mi stalo, ze
    mi pri startovani (asi) nezapadl pastorek starteru.
    Proste se starter roztocil, ale netocil motorem...
    Sice to nedela casto (1 x za cca 50 nastartovani a ted se to po vyndani starteru a promazani uz delsi dobu neobjevilo), ale radeji ho preventivne vymenim.
    Ta 1000 me nezabije a nez nekde zustat nenastartovatelny stat...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.03  22:54

Cau, kdysi me podobne cvakala v TIPU nejaka civka, myslim ze to byla civka u regulatoru otacek. Delalo to vzdy pri otoceni klicku, uz si nepamatuju presne, ale tusim, ze to delalo jen pri studenym startu. Jednou jsem oddelal konektor na civce a cvakani ustalo, ptal jsem se mechanika, jestli by to cvakani mohlo byt nejakym problemem. Rekl, ze ne a mel fakt pravdu. No a po case to samo prestalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.03  07:38

Marioara: O jakem krytu na radio mluvis? Ja mam
    v Brave jine radio a je tam vlozeno v ramceku
    a vypada to docela hnusne (radio je zapustene). Nemas nejake fotky toho,
    co mas na mysli ty? Jestli to je neco lepsiho.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.03  12:22

Sehnal jsem je v jedné prodejně v Plzni. Ty reproduktory jsou dost jiné než ostatní,i když velikostí pasovaly,tak byl problém v hloubce, pak zas v úchytech atd. Takže se asi vyplatí koupit ty co patří do Fiata.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.03  09:46

A kde jsi je teda sehnal? Já myslim, že se tam dají dát asi jakékoli bedny správné velikosti.
    Prodávají je i u Fiata, ale mám asi za 790 kus.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.03  09:09

Sehnal jsem bedýnky do těch sloupků co jsou v Maree předpřipravené. Jsou to fakt malý bedničky,ale hrajou překvapivě skvěle, dokud jsem je nenainstaloval do vnitřního prostoru sloupku,tak jsem si říkal,že jsem asi zbytečně utratil 790,-Kč, ale v okamžiku kdy jsem je zasadil do toho otvoru,tak se jejich zvuk neskutečně změnil k lepšímu. Sloupek funguje jako bezva ozvučnice. Na firmu těch repro si nevzpomínám,ale na obalu byl text,že patří do Punta. Ale jak se zdá,tak i do Marey. Ale naběhal jsem se,než jsem sehnal ty pravé!!! :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.03  14:27

Sluštice jsou u Říčan, je to asi největší vrakoviště (říkaj tomu autoland) v ČR. Mají tam všechno, ty jsemtam viděl taky. Jinak další vrakoviště jen na Fiat je v Písnici u Jesenice (přes Brněnskou dálnici od Sluštic). Když se podíváš do vyhledávače tak by se ti tam měly oba zobrazit. Sluštice jsou asi lépe zásobovaný, ale řekl bych dražší. To rádio budu řešit taky, ale asi to bude buď orig. Fiat na CD nebo normální CD s tím falešným krytem. Víš už kam dáš bedny do zadu. Ty připravený otvory v zadních sloupcích jsou moc malý...?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.03  11:26

Díky za příspěvek, kde jsou Sluštice se pokesím najít na mapě,ale k tomu radiu, už jsem měl dost nabídek z Bravy,ale musím říct,že se mi ani jedno radio nezamlouvalo,protože já mám v Maree poměrně široký a velký display neohraničený žádným vystouplým lemem a ty nabízená rádia měla úzký a poměrně malý display s takovým divným vystouplým lemem a to se mi nelíbí. Navíc já mám vedle dat RDSky ještě zároveň zobrazené hodiny a ty druhá rádia se na hodiny, při běhu radia musela přepnout. Docela bych bral to orig. radio, kryty a vsazování vlastního radia se mi taky moc nelíbí. Snad ten originál seženu. A jinak se mi teď začínají dost líbit př. světla s čirou optikou a vsazenou čočkou, asi se budu muset vypravit na nějaký vrakoviště,jestli budu mít štěstí. Jedny takovýhle světla mi mojí váhavostí utekly z jednoho inz. dotyčný je tam prodával za fajn cenu 2.900,-Kč/2ks. No prostě klasika, kdo zaváhá .....
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.03  07:44

« Problém s převodovkou?

Mám Mareu Week. 1,9TD 98. Byl jsem u mechanika s špatnou spojkou a tak mi ji "utáhl" s tím, že za čas bude třeba vyměnit. A tak si tak dva dny na to jedu a najednou zjistím, že mi zadní rychlosti (2,4,R) nezapadnou až dokonce (jednou mi dokonce vypadla).Spojka se zdá, že pořád drží, ty rychlosti to bere, ale někdy je třeba jí podržet. Nevíte někdo jestli je příčina ve spojce nebo je to spíš převodovka (aretace)? Jak moc je nákladná druhá varianta (cca)?
    Díky za odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.03  07:25

Taky jsem chtěl mlhovky na Mareu do narazníku, ale opravdu je k tomu potřeba jiný nárazník, aspoň mi to bylo řečeno. S tím rádiem mají ho ve Slušticích na vrakovišti a co já vím tak za to chtěl cca 4000kč (nové stojí přes 12000kč). Jinak tam lze namontovat kterýkoli jiný rádio a přes to se dá pořídit falešnej kryt, kterej vypadá jako ten origo. kazeťák.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.03  07:23

tegen: No s odpovedi si na tebe vzpomenu jednoduse...
    Dela mi to stale. Jeste jsem se k nejakym pokusum nedostal.
    Vzhledem k tomu, ze uvedeny ventil, ktery muze za to
    cvakani, je umisten kompletne pod blatnikem (vcetne konektoru),
    tak se mi do toho nechce. Jedina moznost je rozpojit
    ho na druhe strane, ale to je pripojen do toho
    sdruzeneho (dlouheho) konektoru na vstrikovaci
    jednotce. Takze ho rozebrat a vytrhnout tam dva (tri)
    piny/vodice :-\
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.03  23:47

Bobe, dej vědět, jak jsi dopadl s pokusem opravy, mám stejný problém, když asi minutu stojím, začne se ozívat cvakání zprava z nějaké bedny, která nevim na co je. Asi tam budou ty vejpary. Dík, že na mě vzpomeneš s odpovědí.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.03  23:43

« Re: Kontrolka bočních airbagů

S tím si nic nedělej, mě se tak jednou za týden a to jenom v létě a když je vedro a Brava stojí na slunci při startování a asi 20s po rosvítí kontrolka airbagu. Někdo by si řekl...asi závada na bagu....asi ne, já mám Bravu bez jediného bagu, nebo jsem jej ještě neobjevil a auto je chytřejší....
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.03  20:33

« Prodám výfuk na Fiat Marea 2.0

Prodám lehce použitý výfuk na Fiat Marea 2.0
    Cena dohodou (levne)
    GSM: 607892878
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.03  10:48

« Original Radio do Bravy

Cau vsichni, nevite nekdo kde bych sehnal za rozumnou cenu originalni autoradio do Bravy, ktere umi ovladat CD-Changer? Mam tam jenom to obycejne. Vymenim a doplatim. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.03  20:51

« Re: Firat Marea WE - příšerný zvuk vycházející od palubky př

Diky za radu, zitra to zkusim rozdelat a uvidime, pak dám vědět. XANT
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.03  08:53

« Re: Firat Marea WE - příšerný zvuk vycházející od palubky př

benzinove cerpadlo je v nadrzi, je slyset hlavne pri cekani na zhasnuti kontrolek pred nastartovanim. Napadlo mne jestli ti to nemuze delat spatne kontakty u motorku od steracu. Je primp pred ridicem v mot. prostoru. Na me Brave mne takto trapil zadni sterac. Podotykam aniz by byl spusteny. Nejdriv to sporadicky zacalo cvakat a pote to bzucelo nepretzite vzdy kdyz bylo zapalovani. U toho motorku je zapouzdrene plastove kolecko, na kterem jsou natistene medene kontaktni pasky, ktere zajistuji ten pulkruhovy pohyb steracu. Ty kontakty jsou neuveritelne *, stacilo je procistit a od te doby je klid. Loni mi zacalo podobne cvakat a bzucet neco ve predu a po pulhodine, nez jsem si vzpomnel, ze to delaji sterace, stacilo sterace spustit a zvuk prestal. Od te doby je klid. Nicmene ono to cvakalo a bzucelo i pri pohybu steracu. Musi to byt ono, nic jineho v palubce , resp. co by mohlo vypadat, ze je to v palubce neni.
  • 00 Reagovat !

foto

02.03.03  12:51

« Firat Marea WE - příšerný zvuk vycházející od palubky při st

Zdravím Vás, nemáte někdo zkušenost se zvukem typu "ZZZZZ" vycházejícího pravděpodobně od palubní desky, hlavně při studených startech? Zvuk asi po 5 minutách jízdy přestane a vše je OK. Technik z Fiatu mi po telefonu tvrdil, že to bude asi benzínové čerpadlo, ale po slhlédnutí několika mechaniky tato možnost byla vyloučena.
    Předem Vám děkuji za rady a odpovědi.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.03  20:29

Ja mam taktez bocni airbagy na Brave a nikdy me to nezlobilo. Takove problemy se obcas vyskytnou po havariich (uz to neni ono jako z vyroby, zvlast kdyz to opravuji amateri). To ale neni tvuj pripad. Taky bych ti radil obratit se jinam.
    Servisu je dost a radoby odborniku jeste vic. Jestli nechces, aby Ti kontrolka svitila, tak at Ti pujci pocitac (stoji asi 70 tis. Kc) a chybu si vymaz vzdycky sam! A kam to vlastne jezdis? (at se jim vyhnu)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.03  00:00

Ahoj, boční airbagy mám, ale nedělá mi to. Do toho servisu bych už radši nikdy nejel, fušeři. Zkus se pozeptat v dikuzi i na fiatbravo.wz.cz nebo in english na www.fiatbravo.net
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.03  08:50

Asi nepomuzu, mne akorat furt svitila kontrolka ABS, a pak jsem zjistil, ze pri vymene kotoucu nekdo do cidla majznul kladivem a rozbil obal a zbytek dodelala voda.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.03  08:08

N oto je fakt dobrý servis. Argumentovat tím, že to dělá všem... Humus.

Ale k věci, mně to dělal Megan coupé IDE. Po čase (po výměně airbagů a jednotky), když závada neustala, jsem bádáním přišel na to, že to dělal mobil odložený v "misce" před řadící pákou, pod kterou je právě řídící jednotka k airbagům. Když jsem projížděl místy s nižší úrovní signálu, telefon přidal na výkonu a kontrolka se rozsvítila. Ještě, že byly ty opravy v záruce ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

20.02.03  21:15

« Kontrolka bočních airbagů

Ahoj všichni. Mám Bravo 1,6 100k r.v.99, najeto cca 38000 km. Auto bez problémů, ale v poslední době se mě často stává, že se z ničeho nic rozsvítí kontrolka airbagů na palubovce. Vždycky zajedu do servisu, tam mě tuto chybu vymažou z řídící jednotky no a po 50 km je to tady znova. V servisu mě říkali, že to dělá čidlo u bočních airbagů a že to dělá všem Bravám. Nemá někdo podobné zkušenosti. Nějak se mě to nezdá. Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.03  22:12

« Re: Návod

Af: Fakt díky moc,už jsem ani nedoufal,že ho seženu. Ještě jednou dík!!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.03  18:29

« Re: Návod

d.r: ten návod snad koncem týdne bude, pak ti pošlu mail
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.03  07:10

Pavel_KR5: Ano, af ma pravdu. Rec jde o filtru,
    ktery ma odvadet vypary z motoru a ma cast odvadet zpet
    do sani. To, jakou cast ma odvadet, ridi ridici jednotka
    a "upousti" ventilem. No a me pri jisem rezimu chodu
    motoru zacne ten ventil cvakat. Asi je to ten ventil. Nemam jistotu, ale je to nejpravdepodobnejsi
    vinik. Ale jestli ma nekdo jiny napad, co to
    cvaka (je to jako zvuk relatka a je to z prave strany
    pred spolujezdcem)... No a ja ho chci na zkousku
    odpojit, jestli je to on...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.03  12:52

« Re: Zkušenosti s Mareou Weekend

Ahoj, sám jsem čerstvý majitel tohoto vozu. Snad budu spokojený. Jinak sám jsem sháněl o tomto voze informace, které by mi pomohly v rozhodování před onou koupí. Musím říct, že po hodinách ztrávených na internetu jsem se dozvěděl (konkrétně o typu Marea Weekend 1,9JTD 105) velmi málo. Recenzí, článků, a testů bylo spousty jen na Bravy, tak jsem část informací čerpal i z nich. Hodně věcí seženeš i přečtením diskuzí na tomto Motor Café. Jinak zkoušej internetové časopisy a jejich testy. Pár testů jsem objevil i na Mareu a nikde nyvycházela špatně spíš naopak. Takže moje rozhodnutí (i když "kamarádů" kteří tvrdí, teda ty jsi si s Fiatem naběhl je pořád dost a dost) bylo snad správné a snad nebudu litovat. Tobě přeji štěstí při výběru!!!
  • 00 Reagovat !

foto

16.02.03  11:55

« Zkušenosti s Mareou Weekend

Vážně uvažuji o koupi ojeté Marei Weekend.Byl by někdo z pisatelů tak laskav a poskytl mi své zkušenosti s provozem (spolehlivost, spotřeba, servis, atd.). Moc děkuji. Libor.mail: libor.jav@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.03  09:43

Afe: Díky za rady, ještě k tomu manuálu,kdyby jsi ho sehnal tak bych byl opravdu moc rád, zvlášť když tam bude taky napsáno o motoru 1,9JTD 105. Množství jednotlivých náplní atd... Kdyby se ti to povedlo tak i zaplatím. Kontakt na mě je d.r@tiscali.cz. Ještě jednou díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.03  06:22

to sou světla z novějších typů, určitě bych do toho šel, hodné lidí to dává i do Bravy. O dost líp to vypadá a taky svítí
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.03  19:42

No,ono se to bez těch mlhovek dá taky přežít. Ještě mě napadlo, nedavno mi nabízel známý přední světla na Mareu s čirou optikou a sklem a nějakou čočkou, o co tu jde?? Vyplatí se investice 3000,- Kč za obě světla, je v něčem podstatný rozdíl?? Já jako bývalý škodovkář (Felicia combi) s tímhle fakt nemám zkušenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.03  19:25

Stilo 1.6 Active. Sem na 100% přesvědčený, že nárazník pro mlhovky je jiný než normální a pouze domontovat to nejde
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.03  18:00

Af: Afe,díky!! Za manuál budu šťastný, o mlhovkách mluvili v servisu,že se domontovat dají,ale nejdražší je vnitřní panel s přepínačema (přední mlhovky,zadní mlhovky,teploměr,odmrazování zad. skla) ten prý stojí 3.300,- Kč Jinak to rádio bych radši original,na normální mám smůlu,mám totiž rád kvalitu a většinou jsem o ní díky krádeži přišel. O to orig. rádio se tak moc nebojím. Co máš ty za auto??
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.03  15:58

kontrolka signalizuje všeobecně nejaký problém, je napojena na řídící jednotku a pokud nastane nějaký problém tak se rožne. Nedá se konkrétně říct, že by vždy signalizovala něco určitého.Naftový filtr by se ve 40.000 měnit ještě nemusel, ale aspoň z něho vypusť vodu.Manuál bych ti možná mohl sehnat, dej mi čas.Origo rádio se bude shánět těžko, to tam radši dej redukci a normální rádio dle sebe.Přední mlhovky nejdou domontovat, musel bys měnit nárazník.
  • 00 Reagovat !

foto

15.02.03  13:23

« Fiat Marea Weekend 1,9 JTD / 77 kW

Tak už jsem byl s tou kontrolkou vstřiků v servisu. Napíchli mi to na počítač a řekli, že se nejedná o závažnou chybu.Je to prý jen teplotní čidlo,které má občasný výpadek a tak to zahlásí chybu.Hlášku chyby v řidící jednotce vymazali a prý čidlo objednají a mě až to bude moc znervozňovat,tak prý si ho mám nechat vyměnit. OTÁZKA: Na co tedy přesně reaguje čidlo na palubní desce, znázorněné jako "vstřikování" ?? Opět je moje neznalost spojena s tím,že nemám manuál abych vyčetl kde je problém!!! Za případné rady a poznámky předem díky...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  18:39

Trošku si to spletl. Byla řeč o filtru s aktivním uhlím, který odvádí výpary z nádrže, nebo má takovou nějakou podobnou funkci, nejedná se o filt ventilace, ten je samozdřejmě pod čelním oknem pod plasty
  • 00 Reagovat !

foto

14.02.03  17:26

« Fiat Marea Weekend 1,9 JTD / 77 kW

Zdravim, jiz delsi dobu se zajmem sleduji tuto rubriku.Jiz delsi dobu jsem pokukoval po Marea Wee JTD a tak jsem sbiral zkusenosti a nazory. Odpurcum Fiatu jsem neveril a tak jsem si konecne Mareu Wee koupil.Je to r.v. 99,ale ma najeto 1,5 roku a pouhych 40 tis. km. (dolozenych). Zatim jsem velmi spokojen, nechal jsem si auto prohlednout v servisu (Příbram) a vse bez zavad. Zaplatpanbuh. Udelal jsem jen bezne ukony,vymena brzdovky, olej BP Visco 5000 5W-40 (snad jsem udelal dobre), vzduchovy filtr.
    OTAZKY a zaroven i prosby:
    1) Zapomnel jsem vymenit palivovy filtr, po kolika km se meni??
    2) Nema nekdo manual k Fiat Marea Wee 1,9JTD, nedostal jsem k tomu nic a vadi mi to. Moc dekuji tomu kdo mi pomuze.
    3) Nevi nekdo kde sehnat orig.autoradio, ktere umi ovladat CD changer?? Mam v aute asi jen ten zaklad a to tuto funkci nezvlada. Vymenim, doplatim, koupim! :o)
    4) Nemam tam predni mlhovky, za kolik se daji sehnat a jestli se vubec daji dodatecne namontovat??
    5) Dvakrat mi problikla kontrolka vstriku, po opetovnem nastartovani jiz nesviti. Je to neco vazneho, je nutne zaject do servisu??
    P.S: Moje prvni auto byla Regata (1,6) 100S, pak jsem mel novou Felicii Combi a ted jsem se vratil k Fiatu, dost najezdim a tak z ekonomickych duvodu muj prvni diesel JTD. Snad nebudu zklaman.Tesim se na Vase nazory,rady a zkusenosti. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  16:06

Jo, jeste jedna vec. Nemyslim, ze by u Bravy/Marey byl krome mikrofiltru nejakej dalsi filtr s aktivnim uhlim. Pokud je tam aktivni uhli, tak primo v mikrofiltru (pod ventilacni mrizkou). Origos stoji cca 1200 Kc (s DPH).
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  15:51

U Bravy ji nejsem 100% jistej, ale u Tempry (Tipa) a u Marey je filtr vzduchu do kabiny pod ventilacni mrizkou. To je ta plastova mrizka mezi kapotou motoru a prednim sklem. Vzduch do prostoru pod mrizkou vstupuje na levy strane a filtr je na pravy strane (aby se ze vzduchu separovala voda pri desti apod.).

Nekdo, tusim "af", tady zminoval, ze filtr nebo jeho uchyt musel menit po bouchnuti blatniku - tak to byl pravej blatnik. Je tak?

Jinak demontaz mrizky (a vymena filtru) neni nijak zvlast pracna - pulhodinka by mela stacit. A to u Tempry jsem musel vzdy sundat a nandat i sterace (pokud by to u Brava bylo stejne, tak je dobre si barevnou izolepou poznacit na prednim skle jejich polohu).

• 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 14.02.03  08:31

« Halogeny

Tak jsem včera pořídil ty OSRAM Silverstar +50%. Sehnal jsem je za 140,- kus. Večer je tam vrazím a už se těším na ty mohutné proudy fotonů...
    To mfilip: Nevíš jak se sundat přední panel od rádia, nebo od Bravy
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  08:14

« Re: Re:

V italskem aute mi drnci posrane radio Grundig z Portugalska. Vymontoval jsem jej, ale jak se leze do toho celniho plastoveho panelu nevim. Rozkopal bych jej.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.03  22:41

Moc dekuju a zdravim.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.03  21:15

BOB: Já nevím přesně kudy se k tomu leze, ale když sem kdysi boural na blatník, tak mi říkali že museli měnit obal toho filtru, protože byl rozlámaný...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.03  21:08

« Re:

O to radio bych mel zajem !! Kontakt na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.03  09:28

« Re:

Žádná tragédie,způsobuje to olej ve zdvihátkách.Do nového motoru lejou z výroby třídu 10W40 a ta při - 10 trochu více tuhne. Na zimu dávám 0W40(ani si zdvihátka necvrnknou)a na jaro - podzim 5W40.A je to O.K.
    P.S. když sem auto kupoval dělalo to taky ,pouze první zimu.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.03  07:13

« Re:

af: V podbehu? A z motoru se ke konektorum nedostanu?
    Ne ze by se mi nechtelo rozebirat krasne spinavy
    blatnik/podbeh :-\ Trebas bude nekdo vedet, jestli to nejde nekde jednoduseji odpojit...

1820: IMHO je to take olej... Mohlo by to byt i neco jineho (stare kabely ke svickam, civka -- davaji malou "jiskru", a pri mrazu nestaci k poradnemu zapaleni a proto ma motor neklidny chod. Pri ohrati ta jiskra k zapaleni staci),
    ale to je velice nepravdepodobne a delalo by to
    i jine veci (kolisani otacek, chcipani). Asi se vazne jedna
    o olej (a snad ne o spadavani oleje -- opotrebovani
    zdvihatek/o. cerpadla). Zkusil jsi ho naredit? Tedy jestli mas
    moznost tam trochu oleje nalit. Co tam mas za olej?
  • 00 Reagovat !

foto

10.02.03  22:32

« Bez nadpisu

Dobry den panove, hlasim se do vasi diskuze. Mam PUNTO (nove),predtim jsem UNO 1,5 a TIPO 2,0 GRANTURISMO, s obema (hlavne s Tipem) jsem byl moc spokojeny. Chci vyuzit teto prilezitosti a obratit se na vas v techto zalezitostech:
    1. shanim do punta nejake radio s CD prehravacem, aby prehravalo MP3. Prodejce mi do punta zdarma namontoval nejaky radio jako bonus, ale to radio se mi od zacatku ani trochu nelibilo. Asi koupim novy, ale pokud byste nekdo mi chtel nejaky novy nabidnout, tak prosim. Kradeny nechci.
    2. Mam maly problem s puntem - ted v zime, kdyz jsou docela mrazy (- 10 a vic), vzdycky motor hned po nastartovani klepe, po ujeti par stovek metru to prejde a motor ma normalni zvuk. Mam najeto 14 000 km. Tusim, ze by to mohlo souviset s "hydrostele" a ztuhlym olejem, ale nevim. Muzete nekdo poradit? Diky.
  • 00 Reagovat !

foto

10.02.03  18:47

« Bez nadpisu

jestli se nepletu, tak v pravém předním podběhu
  • 00 Reagovat !

foto

10.02.03  10:36

« Filtr s aktivnim uhlim

Nevite kde je u Bravy 1.6 filtr s aktinim uhlim?
    A jak se k nemu dostat? Mam totiz podezreni, ze mi
    blbne ventil, co do nej privadi pary. Tak bych ho
    chtel odpojit... Ale nevim presne, kde se nachazi.
    Zrejme nekde u prepazky (pred spolujezdce) v motorovem prostoru.
    Ale nevim presne kde? Nekde pod plastem, jak je
    mikrofiltr?

Nerad bych rozebiral pul auta...
  • 00 Reagovat !

foto

09.02.03  20:13

« StrankyPUNTO

podarilo se mi rozchodit diskuzni forum na [odkaz] . Takze pokud chcete muzete diskutovat i tam (Nejen o puntu).
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.03  20:56

« Re: Fiat Marea WE 18.16V HLX - problémy !!

Zkontroluj svíčky + kabely, nejsem nějakej odborník, ael mohlo by to pomoct. Ten zvuk??? že by větrák někde dřel? Nebo jeho ložisko?
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.03  16:21

« Fiat Marea WE 18.16V HLX - problémy !!

Právě jsem koupil toto vozítko (má najeto cca 125tkm) a zjistil jsem násludující problémy:
    1) po ujetí asi 4km a sešlápnutím pedálu auto s sebou začne prudce cukat (jako kdyby mu docházel dech).
    2) skoro při každém startu se z výdechů palubní desku začne linout podivný zvuk, podobný "ZZZZZ" je docela silný a asi po 10 minutách jízdy přestane.
    Nevíte prosím někdo jak tyto problémy odstranit, nebo kde by mohla být příčina?
    Děkuji mnohokrát honza.antonin@quick.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.03  16:14

« Re: nové Fiat stránky

Dovoluji si říct, že fiat.mysteria.cz by měla být příkladem ve zpracování auto stránek. Obdivuji jejich obsáhlost a zpracování.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.03  10:58

Díky za pochvalu stránek fiat.mysteria.cz ;-) Kdybyste někdo chtěl jakkoli přispět k jejich dalšímu rozvoji, popř. někde v popisech našel chyby, tak klidně napište. Jen musíte mít trpělivot při očekávaných odpovědích, protože bohužel s přístupem na net jsem na tom teď opravdu špatně.
    Stránky fiatbravo.wz.cz jsem skouknul jen tak letmo, ale vypadají dost dobře - konečně i u nás se něco takového objevilo. punto.wz.cz jsem ještě neviděl, ale hned jak pojede webzdarma, tak na ně kouknu a zařadím do odkazů. Mějte se všichni fajn a opatrujte své italské miláčky .
  • 00 Reagovat !

foto

05.02.03  11:16

« Fotky.

mfilip : Jsou tam :))) Jeste bys k nim mohl poslat nejaky popis . :)))
  • 00 Reagovat !

foto

05.02.03  07:14

« O tom, jak stoupaji akcie fiatu.

Jsem zvedav, jestli se neco doctu v tisku. Zatim vzdy reagovali o potizich Fiatu okamzite.
  • 00 Reagovat !

foto

05.02.03  07:12

« Bez nadpisu

• « 00 Reagovat !

foto

04.02.03  23:05

Já jezdím Stilem a beru ho spíš spotřebně, moji miláčkové sou FIATy a Alfy aspoň 25 let staré :-)
    Doufám že budeš s Puntem spokojený, dost dobré auto, s motorem 16V SUPER!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.03  20:32

fiat.mysteria je supr stranka hodne informaci sem tam nasel nez sem kupoval nove PUNTO.Pokud mate zajem poslete fota vasich milacku rad je tam pridam!!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.03  18:58

Pěkný, stránky o novém Puntu sem myslím ještě neviděl, seznam webů o FIATu je super, já většinou hledám info na fiat.mysteria
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.03  18:47

Taky mam stranky na [odkaz] posudte:)))
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.03  08:28

Bob_: Tak pro Lynx asi ne :-) Musel bych predelat celou koncepci stranek. Holt trochu grafiky si stahnout musis :-( neni ji tam zase tak moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.03  07:53

7thatom: A pro lynxe (textovy prohlizec) se budes take
    snazit :-)? Ne, vazne. V nejhorsim pripade pouzivam Mozillu,
    ta nejakou Javu ma...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.03  07:51

« Re: BoB_: Blikani pri zamykani a odemykani

JirkaV: No ja jsem strasne liny. Maximalne bych
    chtel, aby to pri zamknuti bliklo dvakrat a
    pri odemknuti jednou... A to nevim jak udelat,
    takze takhle to necham :-) Uz takhle je to super,
    za 2000 Kc mit dalkove ovladani, to jde. Nemohu
    od toho chtit moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.03  14:41

pěkný ... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.03  14:37

Skvělé. Stačí to i takhle, ne? Nebo budeš puls prodlužovat, aby to bliklo víckrát?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.03  13:31

Bob_:sorry, ale budu se snažit to zprovonit i pro Nestcape a spol. Je to problém horního rozbalovacího menu, jinak s kompatibiltou není problém. 7thatom
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.03  10:45

« Re: Vojín Kotas má dotaz.

Prodava se silikonovy sprej (takove sede baleni s tyrkysovym autem), ten je dobry na gumy na dverich a na kastli. Zamky + ovladani centralu a tycky promazat bud grafitem, nebo WD 40 (ten je asi na vsechno - alespon ja jej pouzivam jako vselek). Ty zamky jsou delany tak, ze cim vic za ne pacis, tim vic se kousou.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.03  10:23

7thatom: Skoda, ze si na tom Webu moc nepoctu...
    Holt mam nekompatibilni prohlizec s tvym MS IE only kodem :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.03  08:02

JirkaV: Tak uz take blikam :-) Sice nechapu, jak
    ti to mohlo trvat jen 20 minut...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.03  07:58

« Re: Vojín Kotas má dotaz.

IMHO namazat... Pokud to nebude stacit prostriknout "z venku",
    tak sundat tapecirung...
  • 00 Reagovat !

foto

02.02.03  20:44

« Vojín Kotas má dotaz.

Dobrý den. Stal jsem se také majitelem krásné Marey 1,6 sedanu. Ale v současných mrazech mám problémy se zámky ve dveřích. U řidiče jde jen napůl. Dveře za řidičem neotevřu za mrazu vůbec. Na druhé straně zatím otevřu oboje dveře. On centrál spuštěný u řidičových dveří sice cvakne, ale ty dveře se jen jakoby uvolní a otevřít nejdou. Máte někdo podobné zkušenosti ? Ne, že bych to komukoliv přál.
    Zdraví Frankie
  • 00 Reagovat !

foto

01.02.03  15:37

« nové Fiat stránky

Chlapi, pokud máte zájem mrkněte se na fiatbravo.wz.cz, rozjíždím nový web o fiatech - specielně Bravech. Je tam i diskuze,bazar takže dost prostoru pro každého. :-). Díky mnohým z Vás za zaslané informace, které použiji. 7thatom
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.03  09:47

« Re: to Adyn

Moje zkušenosti jsou podobné v potkávačkách mám už přes rok Osram Cool Blue 55W, v dálkách mám ani nevím jaké, původně jsme si koupil Osram Silverstar, že je vyměním ale svítí dost dobře, takže jsem je zatím schoval, v mlhovkách mám Osram All season a do špatnýho počasí jsou dost dobrý. Když svítím potkávačkama a mlhovkama je světla za každýho počasí dost, a když na někoho posvítími v létě za bílý dne všema tak vidím "jak se mu pálí lak", takze pohoda. Souhlsím s tím, že ty Cool Blue mají do modré trochu daleko, ale světlo je jasné, příjemně namodralé. Obecně se mi ale zdá, že ve srovnání s jinými vozy svítí Marea v dost úzkým přesně ohraničeným kuželu před sebe (asi tím že potkávačky jsou víc do středu)a po stranách krajnice je to slabší..
  • 00 Reagovat !

foto

31.01.03  00:00

« to Adyn

žárovky jsou na www.vamos.cz
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…