Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Tempra 1,6 ie
Koupil jsem si před asi týdnem Tempru 1,6ie vše vypadalo OK, ale (nevím jestli to má s tím něco společného) po umytí v myčce jsem druhý den začal mít problémy.Auto při 1000 ot/min zhaslo.Nebo nejde nastartovat,leda s plynem.Přišel jsem na to že když se to stane stačí jen při zapnutém zapalování vytáhnout konektor z (asi nějakého podtlaku) válečku který je umístěn v motorovém prostoru pod předním sklem u spolujezdce.Do válečku vedou 2 hadičky a jeden konektor.Jedna hadička vede do směšovače.Vytáhnu konektor ozve se zavčení serva na bohatost směsy, nastaví se, zasunu konektor zpět a je vše v pořádku do té doby než se to zase stane.Můžete mi někdo poradit??
Děkuji. -
« Re: Spolhlivost
Tak to jsou pro mne relativne "tezke" zavady. Moji nejtezsi zavadou bylo zadreni prasatka, az jsem myslel, ze mi uhori kolo. Na aute mam akorat na vymenu svicek a oleju. Na brzdach mne nebavi odvzdusnovani a taky jsem byl dost mekky na sundani zadnich bubnu:-) -
« Spolhlivost
Já mám Tipo 1.6 66kw DOHC z roku 88 v roce 94 se dovezlo ze SRN nyní má najeto přes 200tisíc km. A za tu dobu co ho máme se mu porouchalo čidlo na rozdělovači a poslednín poruchu měl v roce 2001 a to pojistkovku, ale koupil jsem jí z vrakáče za 400 tak mě to nevadí. Jinak v servisu byl 2x a údržbu (oleje, filty, brzdy, svíčky a jiné věci si měním sám) -
« Re: Kvalita Fiatu
ladaH> nemyslel jsem to vazne :-) Kazdopadne vystupni kontrola (HUJER :-))) je podle me slabina FIATu. Sice tvrdi, kolik se dela kontrol, ale prijde mi ze realita bude jina. Viz. nize moje drobnosti. A co se tyce obecneho vnimani FIATu, koukal jsem na zahranicni web o Stilu, kde je forum (STILO.ORG) a bezkonkurencne nejvice stiznosti jde na servisy a to kdekoli v evrope. Pravdepodobne hur nez vystupni kontrola funguje predprodejni servis, kdyby se na tyto drobnosti melo prijit, ale zda se, ze neprijde. -
To budou ty Škodárny asi dost dobrý, protože když jsem byl před lety u firmy, co dělala ve Škodovce nový podlahy, tak jsem se samozřejmě díval, jak tam vyrábějí auta a moc se nepřetrhli, když bylo třeba tak jeden pracant zvládal operace ještě za druhého kolegu docela s přehledem.
-
A ted jsem si jeste vzpomel na dalsi vec. Po
147 tis. km mi neco od vyfuku strasne drncelo.
Myslel jsem, ze uz odesel vyfuk a drnci tam
prepazka. Tak jsem si dal auto na diru a kouknul
jsem pod nej. Vyfuk to nebyl (stale jeste drzi, mrcha jedna puvodni :-)).
Byl to hlinikovy teplotni kryt hned za parohama.
Takhle debilne vymyslenou a umistenou vec jsem jeste nevidel :-(. -
theo: Ja mam priklad spatneho dilenskeho zpracovani a spatnych plastu
(at zase nejsme narceni z neobjektivity). Mam Bravu 98.
Prvni (mensi pripad) je viko pojistek vlevo pred
ridicem (u nohou). Je blbe koncipovane (mekky plast), nedrzi
zapadky, takze drnci. Druhy (horsi) pripad. Pri
nandavani plastoveho krytu prechodu koberec/tesneni dveri
asi italsky (ci turecky?) delnik pouzil vetsi silu
a zatlacil (ale spise kladivem nahnal -- molo by to jit rukou, pripadne poklepem pesti) plastovy dil,
ktery ma dole plastove trny, do predpripravenych
otvoru v karoserii. Pozice plastovych trnu je stavitelna,
ale delnik se s tim moc neparal, takze trny na otvory
nesedly, ale byly trosku vedle. V dusledku toho
doslo k prohnuti plechu a k poskozeni barvy a nasledne korozi.
Takze jsem plosku cca 1 cm^2 obrousil, nabarvil,
plastove trny dal do spravne polohy a spravne umistil.
Proste nikdo se s takovymahle autama nesere a sypou
to jak z rukavu. A italsky delnik neni horsi ci
lepsi nez cesky, nemecky, etc. Urcujici je prodejni
cena vozu, od ktere se odviji cas, ktery se s tim
mohou na lince *... Kdo chce rucni vyrobu, asi
nezplati 400 kKc za auto :-) -
« Kvalita Fiatu
Ještě se vrátím k té kvalitě. Když se dívám na Una,Tipa nebo Tempry z konce 80-tých let,nezdá se mi,že by byly opotřebovanější víc než konkuence. Na motory od Fiatu se pěla chvála vždy,antikorozní ochrana je dnes na světové úrovni,úroveň plastů také,tak snad jediné,co trochu pokulhává je dílenské zpracování.Nakonec,zveřejňované výsledky spolehlivosti také nejsou nijak tragické. -
« AAA a Fiat
Brava ani nemůže být špatné auto,když jich u nás tolik jezdí a s kým jsem mluvil-a nebylo jich málo-tak byl spokojenej.Já dal nakonec přednost Maree,ale ta má přístrojovku stejnou jak Brava a ještě se mi nestalo,že by nějak drnčela.Myslím si,že fiaty si u nás v minulosti získaly něčím špatnou pověst a od té doby to každý tvrdošíjně opakuje,i když v žádném ani neseděl.Já dal na vlastní logiku a jsem 100% spokojenej. -
« AAA A fiaty
No nevím o nějakým vztahu AAA a fiatů, ale když jsem četl asi před měsícem časopis Auto(s)hit, tak tam porovnávali ojetiny a vyjadřovala se k tomu i nějaká hlava pomazaná z áček (Lachout ?) a ten kořeň normálně asi ani neví, která bije, protože tam plácal nesmysly jako "bylo na čase, že Brava už má konečně pozinkovanou karoserii" (má je už Tipo od 1988 kdy Lachout asi tahal nepozinkovanou kačenku na provázku) a výhrady k plastům na palubce (přímo recenzenti naopak uvedli, že palubka jae zdařilá nejen ergonomicky, ale i použitý plasty jsou dobrý) atd. Prostě klasickej předprogramovanej škatulkovač, odtrženej od reálu. -
« recenze
Obcas koukam na i-netu po bazarech a na AAA auto se mi docela libi recenze na jednotliva auta, ktere nejsou psany nejakym strohym stylem, ale normalne, jako kdyby to rikal vas kolega. Vypada to, ze to pisou z vlastnich zkusenosti. No a myslel jsem, ze v AAA nemaji radi Fiaty, ale spletl jsem se, Bravu a Stilo tam celkem ocenuji. ajimava je i recenze k P307 -
« Re: CD-changer k integrovanému rádiu FIAT - help !!!
Tohle jsem resil u sveho Stila taky. Tvrdili mi, ze jiny menic nez ten od Fiatu tam nedam. Nemel jsem moc cas to resit. Dodali mi Blaupunkt za 13 000,- Ten se da samo koupit i normalne, ale nevim, jestli tam neni nejaky specialni kabl, takze jsem pro jistotu vzal to co mi navrhli. -
« ladaH
Také jsem si jeho příspěvků všiml.Přijde mi jako malé dítě,které ostatním závidí jejich hračky,tak na ně alespoň plive. Asi má zlou ženu,která ho doma nepustí ke slovu a tak se prezentuje na netu a připadá si VELIKÝ.Zaslouží naše politování a pochopení. Jako AUTO má zřejmě BMW.
-
« Pro Adyna a Liboral
O zkušenosti se podělím rád,od toho jsme tady.Mám Mareu z roku 1999 ve výbavě ELX,což zahrnuje ABS,airbag řidiče,centrál,posilovač řízení,tonovaná skla,autoklimatizaci/ta je fakt perfektní-doporučuji každému/,nastavitelný volant i sedadlo řidiče a pár dalších drobností. Mám ji zatím 6 týdnů,najel na našich "velmi kvalitních" silnicích asi 3 500km,spotřeba 7,4 l,potíže žádné,dojmy nádherné.Trochu mi začalo drnčet rádio,což spravil sprej WD 40 a kousek bužírky,jinak vše funguje,je to tichý,pohodlný,prostorný vůz,který i na okolí zapůsobí a téměř nikdo z laické vařejnosti ho nezná.Ještě k těm silnicím - jsem od Znojma a věřte,že tady jsou zřejmě nejhorší cesty v republice. -
« CD-changer k integrovanému rádiu FIAT - help !!!
Nevíte náhodou někdo, jakou značku CD-changeru koupit k integrovanému rádiu FIAT, případně jaké parametry musí splňovat?. Rádio je ve voze FIAT MAREA a s changerem umí komunikovat.
Díky moc za odpověď
honza.antonin@quick.cz -
« Re: Zdravím majitele Fiatů
Ahoj Lubore.
Já uvažuji o koupi Marei na podzim a jsem v situaci jako jsi byl asi Ty nedávno - sháním informace.Hlavně co se týče spolehlivosti a na co by si měl kupec ojetiny dávat bacha. Nechtěl by ses se mnou podělit o pár zkušeností? Moc dík. libor.jav@seznam.cz -
« Re: Manuál k Bravě
Ták jsem si dneska konečně nastavil čas na rádiu, tematicky vycházeje z toho návodu (je to jinej typ). Tolik k lepší stránce manipulace s rádiem. Pak jsem ukládal stanici do paměti a držel jsem čudlík s předvolbou č.1 tak mocně, až se nejen uložila stanice, ale taky zamáčkl knoflík do polohy trvale zapnuto, je prostě takovej propadenej vůči ostatním. Nestalo se to někomu taky, jak se to dá vytáhnout? Blbý je, že při tom totálním zamáčknutí knoflíku s předvolbou č.1 nejedou moc dobře ty ostatní :-( -
« Re: Manuál k Bravě
to BOB: díky moc za manuál k rádiu, je toho fakt dost stránek. Já jsem myslel, že by stačila taková tabulka na tři stránky s popisem funkcí jednotlivejch knoflíků (že by byla jen v německé verzi ?:-), s tím polopatistickým povídáním je to mnohem lepší. -
« Zdravím majitele Fiatů
Před měsícem jsem po celozimním shánění informací zakoupil Fiata Mareu 1,6 sedan,před 3 dny objevil tento chat,poctivě přečetl všech 1320 příspěvků a rozhodl se také zapojit.Původně jsem chtěl 1,2 Brava,ale pak jsem náhodou uviděl sedan,který jsem do té doby neznal a bylo rozhodnuto.Všem zatím dík za poskytnuté informace v příspěvcích. -
« Bez nadpisu
Obcas se tak divam na inzeraty aut a s desem sleduji, ze ty ceny nejak nepadaji. Ani u Fiatu. Kdyz jsem v r. 2000 chtel Bravu, videl jsem v bazaru nadhernou v cerne metalize 1.2 16V 25tKm s manualni klimou a ABS, 8 mes. starou za 275 tKc. Dnes se divam na inzeraty a vidim tam Bravu 1.2 z 99 se 35 tkm bez klimy a ABS za 250 tKc. -
« Problém s převodovkou
Zdravím, mám Mareu 1,9TD a zlobí mě převodovka. Stalo se mi, že zadní rychlosti(2,4,R) nezapadávají do konce, řadit jde, ale občas se to musí přidržet. Už jsem to měl jednou v servisu (cca 3týdny) a řekli mi že promazali táhla a přestalo to a nic jiného tam nenašli.
Předevčírem znovu, ale zachvíli to přestalo. A dneska zas. Nevíte někdo co s tím.
Díky za každou radu. -
« Re: spousta chvaly na Passat
Sice to sem nepatří, ale musím k tomu něco napsat: Koupili jsme na bývalou firmu v roce 1996 NOVÉHO Passata Variant TDI (66 KW). V průběhu záruky, co si pamatuju bylo vyměněno: 2x brzdové kotouče vpředu, 1x tlumiče v předu, spodní ramena, svivlé čepy, ložisko PP kola, horní uložení předních trlumičů a kompresor klimatizace. Trošku dost, ne? Made in Germany. Tolik věcí jsem nemusel nikdy vyměnit ani na jednom z mých Fiatů. -
« Re: letni pneu na Mareu
Jako pomoc shury pred definitivnim nakupem gum mi prisly nove testy na e-pneu.cz.
Kumho KH11 dopadlo velmi dobre (4. z 11) v testu
"Autobild 2003 (DE) 205/55 R16 W", kdezto Bravurisky a Matador MP35 dopadly dost spatne v testu "ADAC 2003 (DE) 186/60 R14 H".
Navic KH11 mely "za jedna" v aquaplaningu, coz mne u letnich gum dost zajima, takze je rozhodnuto. -
« Prodám FIAT MAREA WEEKEND HLX 1.8 16v
koupeno 10/98, najeto 127tkm, dovoz Italie (po prvnim majiteli - serviska, italsky TP, černá metalíza, nikdy nehavarovana, po nekuřákovi!! světlý interiér, 2xairbag, ABS, alarm + centrál na DO, 3xklíče, elektrony + letni pneu Kleber, + 4x zimni pneu Good Year, radio s ovladanim na volantu, automaticka klima, stavitelna sedacka ridice a volant, check control, mlhovky, odstrikovace svetel, 4xelektricke okna + zrcatka vcetne vyhrivani, lokenti operky, hagusy, koberce, priprava pro prepazku za zadnimi sedadly, zadni roletky, po vymene vsech naplni, rozvodů, filtrů, svicek, brzd,stěračů ... auto bez investic. Prodejni cena 195 000,- .
tel: 607/892878 okr. Blansko -
« Re: letni pneu na Mareu
Sice nejsem mareak, ale znam Kumha a jsem s nima docela spokojeny. Mam je na leto a koupil jsem je i na zimu, protoze mi je doporucili (ne v e-pneu, nekde jinde, nevzpomenu si kde) jako vyhodny pomerem cena/vykon. Rozhodne pry lepsi nez Barumky (muzu potvrdit na tech sem uz taky jezdil leto/zima) a nez Matador. Nevim presne, jaky mam typ Kumha, ale mam rozhodne stejny rozmer, jestli chces mrknu se. jo ty zimaky jsou trochu hlucny, ale je to lepsi nez Barumky. -
« letni pneu na Mareu
Musim ted koupit 2 letni pneu na Mareu a priznam se, ze u letnich koukam spis po lacinejsich typech (puvodne tam mam Michelinky ktery by v rozmeru 195/60 R15 V staly pres 5.000 Kc kus). Ptal jsem se p. Miteva (pneuobchod.cz), ktery mimochodem vlastnil Mareu WE 2.4TD, zda by mi doporucil Bravurisy nebo neco podobnyho. Pred Barumkama mne varoval, pred Matadorama (Aquila) jeste vic a doporucil mi Kumho KH11, na kterych s Mareou udajne dost najezdil. Cenove je to vsechno priznive (Aquila=2200, Bravuris=2400, KH11=2600 Kc)
Co vy na to mareaci, na cem v lete jezdite a jak jste spokojeni? -
« Re: Tlumiče (zadní) - Fiat Marea WE 1.8 16V
Jestli pasují tlumiče z jiného modelu Fiat tak jak uvádíš,to bohužel nemám tušení.Podle katalogu by to mělo jít asi zjistit.Co se ceny týče
u nás ve městě je Lucas(TRW) a nakoupil jsem tlumiče ,,jako jejich zaměstnanec,, s vynikající slevou.P.S.auto drží v zatáčkách jak zadek na nočníku
MONROE za 1200.- je dost dobrá cena -
« Re: Tlumiče (zadní) - Fiat Marea WE 1.8 16V
2 jacek: Díky za odpověď. Vím, že tlumiče značky Kayaba pasují na více vozů Fiat, jenom mě překvapuje cena, kterou uvádíš. Byl jsem totiž včera u autorizovaného dealera AUTO ŠTANG a tam mi řekli MO cenu včetně DPH pro tlumič Kayaba a FIAT MAREA WE - 2000,- Kč !!!. Díval jsem se taky na MONROE, ty ale nepasují z jiného FIATU a cena za kus pro MAREU WE je 1200 včetně DPH.
Především by mě však zajímalo jetli originální tlumiče FIAT pro MAREU WE (modré barvy) pasují z jiného FIATU, třeba z TEMPRY COMBI ? -
-
« Re: Fiat Marea Weekend 1,9 JTD / 77 kW
Já tam mám zatím origo chrastítko kazeťák. A přemýšlim o nějakým CD nebo orig. CD. Ten zapuštěnej šuplík nevypadá zas tak hrozně.
Můžeš si koupit ten falešný kryt a hned potom co tam dáš CD tak to rychle přikrejt tímhle, aby to nerušilo tvůj vkus:)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!