Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

31.07.00  10:44

« Re: 7 mereni spotreby

Mam to auto fakt rad. Na Slovensku maji N95 v prepoctu za 28.20 .... Dojem mi akorat zkazili nejaci hajzlici, kteri asi z autobusove zastavky hazeli na meho tmave modreho kocura kaminky. Po ceste na Slovensko jsem na strese napocital 7 mist s cerstve odprysknutou barvou. Ceka mne o vikendu prace ....
  • 00 Reagovat !

foto

31.07.00  10:40

« 7 mereni spotreby

B I N G O O O ! Na 637 km si vzala 37.7 l. No a ta svina 6l hranice, ktera se ruzne priblizovala a vzdalovala byla pokorena .... 5 . 92 1 l/100 km !!! Vzhuru na ceste k pokoreni 5.9 l /100 km
  • 00 Reagovat !

foto

31.07.00  06:19

« PRvni mereni spotreby

Tak jsem se ajl poprve zmerit u Marey spotrebu, tak zatim (prevlada jezdeni po meste) to vychazi (motor 1.8 16V) na 7,8 l a to prip meme „testovacim“ zpusobu jizdy neni myslim spatne. Jen poznamka opravdu do rubrik,k de prispiva RSD nebudu hcdi, jeho prizemni odpovedi radoby na urovni mne opravdu nebavi a ja kje receno v zahlavi tohle je pohodova kavarna tak si jdu udelat velmi dobrou kavu :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  14:01

« Re: Suplik

Neni co resit. Asi budu mit do mesice nove autoradio. Zkusim se poptat u sveho prodejce.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  13:16

Tak suplik pro Bravo Brava Marea existuje maji ho u nas ve Fiatu (Budejice) na sklade a stoji 148 Kc.....takze neni co resit ne? :-))))))
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.00  12:57

« ICQ

zatim nevim, ale asi neco takoveho budem mit. Stejne by ale neco takoveho asi neprichazelo v uvahu. Uz pri takovemto surfovani v pracovni dobe nade mnou visi vztyceny prst. S tim ICQ bych asi byl porad pripojeny a byl by to olej do ohne.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  12:29

Uz se to zjistuje........jsou na obede..
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  12:28

« OLEJ

Hm jasne zustanu asi tedy u toho Aralu....ale mam tak nejak rok casu .-))) protoze vic nez tech 20 asi nenajezdim., to bude tak akorat...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  12:27

« Re: ICQ

Je to komunikacni nastroj na ON LINE pokec.....stahnes si jen takovy programek zaregistrujes se, dostanes svoje cisliko a muzes kecat do aleluja, pokud mas tedy pecvnou linku jinak je to vrazda na poenize....Jar. to rekl naprosto presne...DIK
  • « 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 28.07.00  11:20

Zjednodušeně program, který Ti umožní CHAT přes internet.
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.00  10:52

« mot.olej BTW

Jasne, volba je na tobe. Ja mam motor se 155 000 km a ty novy. Na svem uz mozna nema co zkazit, a proto musim dbat o pravidelne vymeny oleje a filtru. Kdybych ale vedel, co tam lili predesli majitele, urcite bych v tom konkretnim oleji pokracoval, protoze nejlepsi je, nechat motor zvyknout na konkretni olej, coz bude tvuj pripad.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  10:49

nevim, co to je ?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  10:47

« Re: Re:

Italii mam rad. Byl jsem tam 2 x na silnicnim kole, v Dolomitech. V Italii se mi libilo mnohem vice, nez v Svycarsku, Rakousku. Pripadalo mi tam vsechno vice spontannejsi, i lidi a hlavne jejich pristup byl normalni, uprimny. Rozhodne si Italove na nic nehrali. Jinak bych asi mel strach cestovat svym autem do zahranici, prece jen to je moje nejvetsi a nejdrazsi laska. Ja vim, ze to jde pojistit, ale kde pak zase sezenu takove auticko ?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  10:45

« ICQ

Nemas ICQ?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  10:44

Vis co tak ja se zeptam hend po obede......ted odchazim
    MAC
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  10:43

« Re: Mot. olej

Jo ja vim s tim ze musi projit atesty, ale mam nejakou neduveru....mozna jde o dalsi o aditiva ktera jsou v oleji krome viskozni klasifikace mozna rozhoduje i to, myslim si ze porad to neni to prave...ale to je fakt jen muj nazor a nikomu ho nechci vnucovat
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.00  10:42

« Suplik

Zkus se zeptat, menil bych hned. Ono to radio hraje dobre, ale chtelo by to 6 x repro. Asi pak bych koupil nejake radio na inzerat. Doufam,ze ten suplik nebude stat vice nez cele autoradio.
  • « 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 28.07.00  10:42

« Re:

Rádia v Bravo/a,Marea samozřejmě vyměnit jdou. Můžeš použít jakékoliv, ale pak to samozřejmě nebude vypadat tak hezky jako s originálem. Viděl jsem to v Itálii, doma mám někde i katalog. Mimochodem v Itálii je nových Punt jako much(65tisíc ks za necelé tři měsíce), mohl jsem se o tom přesvědčit při mé krátké návštěvě. Mimochodem dosáhl jsem průměrné spotřeby 9,4 l/100km. Plně obsazená Alfa(4 osoby + zavazadla). Rychlost se pohybovala cca od 120km/h - 200km/h. Pokud zbydou peníze, chtěl bych ještě letos navštívit Calabrii.
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.00  10:40

« Mot. olej

S tim olejem ja nevim, nejsem odbornik. Te doporucene vymene oleje po 20 000 km bych se nebal, tech 20 000 doporucuje Fiat. Jak rikam, myslim si, ze na znacce nezalezi, a nez syntetiku za 400 bych si koupil treba syntetiku od Slovnaftu za 230 a usetrene prachy bych projezdil.
    Vsechny oleje musi splnovat podminky a pred uvedenim na trh musi projit statni zkusebnou, atesty ...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  10:38

« Re: Zabezpecovaci zarizeni

No s tim suplikem mas pravdu, ted nevim jestli by tam nepasoval z noveho Punta tam to totiz dostavas tuhle redukci, je to pri koupi noveho auta u rezervy, plastovy kryt, kdyz nechces pouzit vestavene radio, treba uz to existuje. i pro Bravu...az pojedu do Fiatu zeptam se...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  10:35

« Zabezpecovaci zarizeni

S pojistkami pocitam taky. Jinak si asi jako mechanicke zabezpeceni necham udelat nejaky "PIN kod". Je to pry podobne COnstructu, ale je to estetictejsi,odolnejsi, lip se s tim pracuje a je to novinka. Vyrabi to nejaka firma v Roznove, na Bravu to stoji 5500 Kc, zastoupeni je i v Ostrave.
    S tim radiem to Fiat nema doresene, protoze uzivatel ma vyber pouze ze 2 autoradii... Rikam, chtelo by to nejaky suplik, ktery by se dal misto originalniho autoradia a do ktereho by se dalo dat jakekoliv klasicke autoradio.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  10:32

« Re: RSD

No jak rikam s RSD se asi bavit moc nebudu nema to hlavu a patu.......je ot jak mluvit na flasinet...porad si stejne hraje tu svou ....
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  10:30

« Olej

Jo a Selenii tu u nas bezne maji ve Fiatu, ale je to polosyntetika, asi tam tedy budu davat ten Aral, je to plna syntetika a uz tam je.....ale je pomerne drahy tusim kolem 400/l, ale zase jednou za 15.000 to kousnu, vyrobce doporuduje vymenu po 20.000, ale to nerisknu :-) jaky na to mas nazor?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  10:29

Ha,Ha. Ted urcite bude mit RSD plnou hubu kecu o nemecke kvalite v kontrastu o "povestnem" spatnem italskem dilenskem zpracovani. Co jsou proti takovemu "spatnemu" dilenskemu zpracovani takove
    spatne svary karoserie ...
  • « 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 28.07.00  10:20

Můj dobrý kamarád pracuje v jedné pražské znalecké firmě, zrovna teď řeší podobný případ u VW Bora, kdy praskají svary na karoserii(vůz zakoupen nový v ČR). Číslo do firmy Ti klidně pošlu mailem, klidně sis ním můžeš popvídat!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  09:39

« Re: RADIO

No Filipe a co takova jednoduchost jako vyndat pojistku......? Osobne nez k alarmu ktery si chces kopuit bych dal asi prednost Medved bloku nebo jinemu MECHANICKEMU zabezpeceni, alarm pokud to neni kusova vyroba je vzdycky nejak napadnutelny...sam jsem si to tam nenechal dat a necham si udelat zamykaniradici paky, mam to sice pojistene, ale......Nejlepsi je pry si koupit boticku .-) ale pripada mi to jako dost legracni reseni a trochu neprakticke .-). To radio mne docela stve mam doma z Punta vyndane (chtel jsem si ho prendat do jineho auta, nevedel jsem co koupim) SOny s CD, a dalkacem, je moc fajn, jenom do Marey neni kam dat........skoda.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  09:21

Chlapi potrebuju poradit. Jedu na Slovensko a nemam zadne dodatecne zabezpeceni, krome tajneho vypinace. Muzete mi poradit, co by se dalo v motorovem prostoru rozpojit, aby auto neslo nastartovat ? Co by slo samozrejme dat pak jednoduse zpatky.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  09:16

Filipe co tam mas za radio ten zaklad (ten tam
    Radio tam mam fakt jen ten zaklad ( i kdyz ta Brava stala 467 000 ), navic jen 2 repro ve dverich. Az bude po svatbe, bude cas a penize na investice. Vidim poradi alarm s pl. kodem 8000, Pin klic ( neco jako Construct ) 5000. Audio ( ? ). Stve mne, ze Fiat nedela jenom takovou skrinku, ktera by licovala s puvodnim radiem, a sel by do ni zasunout klasicke radio. Hraje to uz ted dobre, akorat jsem musel rozmontovat calouneni dveri a reproduktor vypodlizt, protoze pri basech hodne rezonoval ( v testech ty repraky taky moc nechvali ). Klimu nemam, ale nechybi mi. Olejicek tam budu za 3 000 km davat asi nejakou polosyntetiku Madit S2000 za 150 kc/l nebo nejaky mineral ( pry je pro motory s tolika km a hydrostely nejvhodnejsi ). Novy motor bych asi zvykal na polosyntetiku. V servise mi radi Castrol GTX za 390/l, ale poslal jsem je pa pa. Myslim si, ze v olejich moc velky rozdil nebude. Mnohem dulezitejsi nez znacka oleje je jeho vcasna vymena spolu s olejovym filtrem. Wollf tady radil davat jen Selenii, pro kterou jsou motory delany, ale ta Selenia nejde sehnat.
    Rozhodne tam ale budu davat 10W- 40 nebo lepsi ( 5W- 40,50)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  14:31

« RADIO

Filipe co tam mas za radio ten zaklad (ten tam mam ja), jenom s kazetou, kde mas repro? - dvere, paluba zadni dvere nebo neco navic? Jak to subjektivne hraje? Mas klimu? Co pouyivas ya olejicek, mzslis ye je dobre pouyivat Seleniu, u nas ve Fiatu davaji Aral, ale selenii maji take, ja osobne jsem do Punta 75 daval Aral Tronic mam dojem 5-40
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  14:10

Mozna bys RSD mohl pomoct pri svarovani kolegovi s Octavii Combi, ktery objevil spatne svarene svary. Nic moc na auto za 500 000,- nebo vic ? Ale mas pravdu ten palubni pocitac mne v porovnani s vyse uvedenym * uz vubec netrapi.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  13:12

« RSD

RSD - vis my se nestydime za to ze praskne dioda, klidne si to tu povime a Ty do toho nestrkej noc, kdyz te to nezajima, jezdi si v cem chces, rikej si co chces, ale nemusim te potkavat ani tady v teto rubrice a nedejbuch na silnici, protoze budes jiste velmi arogantni ridic.......dej prosim prednost jinym rubrikam, ktere jsou jiste site tobe lepe na miru napriklad Felicia - total *, tuning skody Octavia a podobne jiste sve dokonale znalosti upltnis v mnohem vetsi mire. Mas muj obdiv, nicmene nech nam nasi rubriku pro nase problemy s diodami....DIKY MARCEL
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  12:55

..já bych tohle audítko nazval spíš Fiat-urob si sám....jenže ten počítač za 200 kolíků zamrzí viď :o))))))...no třeba s trochou šikovnosti to tu spíchnete :o)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  11:12

No vidis :-))) sikula .-))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  10:46

jojo,jezdi jezdi. Mel jsem vcera na Brave zavadu. Jak jsem psal o te diodce ve spinacich otevirani oken. Nesvitila mi tam 1 diodka. Tak jsem se na to podival a byl tam preruseny spoj. Tak jsem to spravil a diodka svitila. Jenze slabe a jinak nez ostatni. Tak jsem se na to podival a chtel jsem tam dat pred diodu mensi odpor, aby svitila vic. No, podarilo se mi vyzkratovat ten opdor a diodka sla pa pa. Dal jsem tam obycejnou zelenou, odporem upravil svitivost a je to O.K. V autech na klicku se to nemohlo stat. Jen mne prekvapilo, ze to osvetleni ovladacich spinacu se zapina uz pri otoceni klicku a ne treba az po zapnuti svetel. Takze ty diodky na mem aute uz maji nasviceno takovych 4 000 hodin. Zatim odesla jedna a musel jsem ji ze sveta trosku pomoct.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  10:36

« Re:

No ono i bez toho pocitace to jezdi Filipe .-))) a jak! :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.00  09:57

« Bez nadpisu

200 000,- = MASO. To je snad cena, za kterou to udelaji rucni vyrobou na kolene. Asi to jeste nikdy nedelali a v cene je mozna vyroba i nove palubni desky ... No palubni pocitac asi nebudu na Brave mit ...
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.00  09:53

« RSD:

neboj, jestli se mi auto rozsype pod prd, napisu to stejne, jako kdyz ted pisu vsechn naklady sveho auta po 150 000 km. Muzu jen doufat, ze to ucinis stejne jako ja.... Mimochodme uz si cetl, jak mu v servise na jeho Skoda Octavii nasli spatne svary, ktere maji vliv na jizdni vlastnosti ? Ale pojdme se hadat jinam.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  09:04

« Re: 200 000,-Kč

Rozumnej on tolik nestoji pokud se tam dava rovnou....je ot teda blbost, ale je to tak asi se meni i ridici jednotka a jine veci proto je to tak drahe....Musim uznat ze to konstrukteri nedomzsleli, ale na druhou stranu kdyz si kupujes nove auto tak si reknes ze to chces a mas ji mit.... :-)
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.00  08:31

« 200 000,-Kč

No to je bomba!! To by zajímalo i RSD.A mě taky,Kdyby palubní poočítač tolik stál do Škodovky tř.Octavie,no páni to by byla cena pomalu jako nejlacinější BMW.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  06:29

« RSD

Pokud nemas neco konkretniho svou zkusenost s autem nebo tak nevim proc porad placas do vody a hazis statistikama, znam honde lidi kteri maji fiaty a bez problemu, ale predpokladam ze k Tvemu veku nemuzes mit ani nejaky slusny nazor, je to porad tak jako kdyz Ti kamaradi na ulici pomluvi Tvoji prehazovacku na kole a Ty to proste neprekousnes a pomluvis jim za kazdou cenu tu jejich, jestli se Ti Fiaty nelibi je to Tvoje a jenom Tvoje vec a dej s tim pokoj, venuj se znacce kterou sedlas }pises sice ze mas Octavii, ale kdo vi jak to ve realu vubec je] a neyaplnuj zbytecne tyhle radky necim co je nam k nicemu! Navic pokud pracujes v tuningove firme s timto pristupem, nejlepsi je SKODA a jinak nic tak bych si u vas urcite nechal neco udelat s timhle pristupem ani nalepit bocni listy.....Pamatuju si ze jsme se tu setkavali jiz drive, ale mel jsem ted jine starosti nez se zabyvat hadanim o autech, ale Tve anzory byly ponekud mene vyhranene, ze by sis oduvodnoval sam sobe jak sis koupil dobra auto? Posouzeni a shrnuti necham na TObe a ostatnim fiatarum se omlouvam za takhle dlouhy prispevek. MARCEL
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.00  22:40

« Re: Další sjezd KSČ? nebo co?

nic proti tvymu zajmu o Fiaty, ale proc se o ne tolik zajimas, kdys vis, ze je to srot? Jednou mas ve veci jasno, tak snad nepotrebujes slyset porad dokola, jakej je to kram...nakonec v tyhle rubrice se stejne nedockas:) Vypada to jako by jsi chtel do klubu a nikdo te nechtel...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.00  22:29

« Re: mfilip - DIK

dioda blika, kdyz je zapnutej alarm
  • 00 Reagovat !

foto

26.07.00  21:01

« Další sjezd KSČ? nebo co?

Tak to se povedlo:"Vitam te mezi ( mluvim za sebe ) spokojenymi vlastniky Fiatu,zejmena Bravy a Marey. .................Pokud budes chtit prispivat do jinych rubrik, ocekavej spatne reakce zejmena od Kamil*, RSD, ladao a muzes pocitat ( doufam ) s podporou zejmena wollf,jarous,bobrr,ruprecht, mfilip. Samozrejme s podporou co se tyce italskych aut"........tak tenhle proslov bych očekával v kongresovém sálu KSČ před patnácti lety , kdy se snaží rodilí zakládající členové partaje rekrutovat mladé kádry, upozorňujíce na možnou kritiku ze strany nestranických aktivistů, kteří by si zasloužili popravu :o).....tak ty italský pekáče tolik nešlukuj...(osobně se těším, až zde napíšeš, jak se ti to rosypalo pod prd...)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.00  14:58

TAK SE PODRYTE PANOVE OFICIALNE SOTJI PALUBNI POCITAC PRO MAREU SEDITE ???? 200.000 Kc ted jsem mluvil se zastoiupenim.......bomba ne?
    MARCEL
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.00  13:55

« Re: brava 1,6 SX-spotřeba

Celkem rad bych si vymenil protezu, nemuzu si ovsem pomoc, v dobe, kdy to auto melo najeto 0 az 8 tis. km byla spotreba okolo 9l pri normalni jizde. Postupem casu to kleslo az na soucasnych 7,5 (najeto 20 tis.). Asi nebudu honit tyden stare auto na plny kotel po dalnici !!!
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.00  11:37

Pod 7 litru je to pohoda, byl jsem s Puntem 75 v Dubrovniku, celou cestu zaplou klima a prumerna rychlost podle pocitace v Octavii byla 99 km/h, spotreba je horsi u mne 7,1, kamarad s Octavii 1.8 20V - 8.7l, ale zas to utikalo, vcetne xastavek na bumbani papani a curani 17 hodin
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.00  11:33

Pocitac tam nemam, ale jestli o to stojis okamzite to muzu zjistit, predpokladam ale ze by tam mel jit....osobne ho radeji nechci ne ze bych jezdil nejak extra rychle, ale nekdy se rad svezu a aby mi to ukazovalu ty hruzy .-))) a ta diodka mi sviti nikoli blika pri zamcenem aute (nemam alarm ale dalkove ano) alarm si myslim neni dnes to prave orechove...ale kazdy ma jiny nazor... MARCEL
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.00  09:24

No nestacim se divit, jak pribyvaji prispevky v rubrice. Vice jak 3 prispevky denne jsem to snad ani nezazil. Jestli to tak pujde dal, tak za 4 roky budeme nejfrekventovanejsi rubrika. Rad bych toho vyuzil, ze tu vsichni jsme a rad bych se zeptal nejdriv Marcela, jestli ma palubni pocitac a jestli vubec jde dat do Marey, vsech ostatnich bych se zeptal, jestli ma blikat na stredovem panelu ten panylek s cervenou diodou, vedle zapinani mlhovych svetel uprostred. Alarm nemam, ale pry by to melo blikat jako imitace, ale ono to neblika. Nekdo tady rikal, ze pri spotrebe pri 6,5 /100 km by se jeste dalo 0,3-0,5 l usetrit, ale ze je to nuda. Ja nejsem pri sve spotrebe nejaky dravec, ale predjet felicii se nenecham. Takze to pro mne osobne nuda neni, ale kdyby byl benzin za 16 Kc, jako loni v Polsku, tak bych asi jezdil s mnohem vetsim prumerem. Ted v nedeli jedu na hriby na Slovensko, vypada to, ze to bude v jednom smeru kolem 100 km, s jednim studenym startem a pomerne plynulou jizdou. Takze se chystam utok na hranici 6 litru.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.00  07:17

« mfilip - DIK

Dekuji za super privitani, driv jsem prispival take, ale nebyl cas tak jsem ze zajmu nakouk :-) ja mam Fiaty rad a zpusobil jsem ze mame cela rodina a pribuzenstvo tahle auta a zadne zasadni problemy NIKDY
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.00  23:33

pokud se nejede moc rychle, tak se da spotreba docela udrzet. Naposled jsem meril cestu do Polska a zpet (1300km) a bylo to v pohode pod 7 litru. A to jsem to obcas na dalnici nevydrzel a jel tech 150-160, coz se ale v tom mnozstvi docela ztrati. Spotreba mne docela prijemne prekvapila, v Praze se to bojim merit, bylo by to asi docela dost.
  • 00 Reagovat !

foto

25.07.00  21:48

« brava 1,6 SX-spotřeba

Trochu přispěju s výsledky se spotřebou. Mám najeto 121 tis., sleduji spotřebu neustále, jezdím dlouhé trasy i po městě. Při poslední dlouhé jízdě do Chorvatska, tam 6,53l, zpět 6,37l. Mám 100% vysledované, že těchto hodnot lze dosáhnout pouze při jízdě po dálnici max.120km/h a mimo dálnici kolem stovky. Při dlouhých kopcích taky sem tam vyřadit a rozjezdy nějak nepřehánět. Moc už nevěřím, že se dá jet za míň, možná by se dalo ještě nějakých 0,3-0,5l jít dolu, ale to by už byla nuda za volantem. Při svižné jízdě se dá jezdit za 7,5l. Pokud někdo tvrdí, že jezdí za 9l, ať si nechá vyměnit protézu na noze, protože je totální dřevo. Nebo má totálně rozhašenou káru! Pokud někdo jede po dálnici s tímto autem Brno Praha průměrně 160, je jasné , že je se spotřebou v pr....
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.00  12:44

« Re: Mfilip

Jsi frajer. Ja se svojim mazlickem, kteremu jsem vcera opet rozsvitil diodku ve spinaci pro stahovani okna ( akorat jsem tam potom ty spinace dal naopak, a kdyz ted chci stahnout okno u sebe, stahuji okno za sebou a naopak ) jakozto nejcennejsim kouskem meho jmeni bych se bal jet reba do Rakous. A ty rovnou na Island ! Pokud se tam jezdi vpravo, tak hodne stesti. A malo soli po ceste trajektem.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.00  12:38

No a kdyz uz jsem se tak rozkecal, tak jeste pisu, ze mi tacho ukozuje na stejnych trasach stejny pocet km jako Forman, akorat kolo mi ukazuje min o 100 m, ale to bude tim, ze jsem v loni meril delku obvodu kola pri zatezi 72 kg a ted mam 76 kg. Inu mam se dobre a vozim si zadek.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.00  12:37

Za ctrnact dnu odjzdim s bravickou na Island, takze po ceste se budu snazit jezdit presne jak popisujes a uvidi se - ostatne pri celkovem poctu naplanovanych 9 tis km za mesic a cene benzinu 40-50Kc/l neni jina moznost. Doufam, ze mne fiat nenecha po ceste ve stychu.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.00  12:32

Verim tomu proto, ze jsem posledne u ceske pumpy, nabral asi min nez jsem platil ( na druhy den jsem natankoval presne 5.00 litru a doma jsem zmeril jen 4.96 l- coz u natankovanych 55 l dela cca 0,5 l). Dale jsem s tim autem byl na vymene vodici kladky a mechanik Fiatu po ujeti zkusebnich 5 km po vymene prohlasil " Jezdi to mnohem lip, nez Megan Coupe 1.8 ".
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.00  12:27

Co te zajima konkretne ? Ale stejne bys mohl zkusit zmenit styl jizdy, jestli ti klesne spotreba. Natankuj do plna a ujed treba 300 km, pri kterych nesmis udelat ani jednu vec, pri ktere si reknes, ze se to dalo zvladnout ekonomicteji. Po 300 km uz by se to mohlo projevit. Ja bych taky rad jezdil sportovne na plny kotel, ale musim denne dojizdet 70 km tam a zpet do prace za svoje penize, mesicne 1500 km a pro mne je kazda usetrena desetinka litru dulezita. Kdybych dojizdel do prace treba jen 20 km tam a zpet, spotreba 9 l, by mi nevadila. Ale s poslednim prumerem 6,13 po ujeti 870 km jsem u 1.8 fakt spokojen. A jeste verim, ze to dostanu pod 6l na 100 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.00  10:21

člověče, jak ty to s tou spotřebou děláš, já se pod 7,5l nedostanu, kdybych se rozkrájel a to ještě se slabším motorem :-) Ale už je to přece jenom lepší, prvních 5 - 8 tis. km bylo tak za 9l a to jsem to nijak nehonil
  • 00 Reagovat !

foto

25.07.00  09:09

« Marceli,

Vitam te mezi ( mluvim za sebe ) spokojenymi vlastniky Fiatu,zejmena Bravy a Marey. Pokud vim, jsi tady jediny s Mareou a jeste s Weekendem. Ale mame asi stejny motor ( ja - Brava z 96 motor 1.8 16V 83 kW 115 PS ). Pokud bych si mnel vybrat auto do 700 000, rozhodne by to byla Marea Weekend JTD 130 HLX. Pokud budes chtit prispivat do jinych rubrik, ocekavej spatne reakce zejmena od Kamil*, RSD, ladao a muzes pocitat ( doufam ) s podporou zejmena wollf,jarous,bobrr,ruprecht, mfilip. Samozrejme s podporou co se tyce italskych aut.
  • 00 Reagovat !

foto

25.07.00  07:20

« MAREA

Panove nevim jestli patri me prispevky sem ,ael rubrika pro Mareu neni, po dlouhodobe pozitivni zkusenosti s Fiaty jsem se rozhodl opet pro svou znacku a tak jsem si koupil Mareu Weekend 1.8 16V
  • 00 Reagovat !

foto

20.07.00  13:02

« Jarous

Zitra zkusim vypsat, co se pise o motorech v Brave v "Jak na to". Porad vidim velke nesoulady.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.00  13:02

Spotreba se nepovedla, mel jsem tentokrat prumer na 863 km kolem 6.13 l/100 km, ale mam podezreni, ze si pumpa rekla o vic, nez jsem natankoval. Tankoval jsem po delsi dobe zase v Cechach, protoze v Polsku je benzin levnejsi jen o 1.10 Kc, na plne nadrzi po odecteni vzdalenosti usetrim 40 Kc a to se mi nevyplati. Kdyz jsem u te pumpy v Cechach tankoval posledne, menili zrovna analogove ukazatele cerpani za digitalni. Zda se mi podezrele, ze kdyz mi predposledne zacala svitit kontrolka na palubce, ujel jsem dalsich 90 km a tankoval jsem 54 l, tentokrat jsem pote, co zasvitila kontrolka najel 40 km a tankoval jsem 53 l. Dnes rano jsem do kanystru nabral presne 5.00 l a doma zmerim skutecny objem. Stejne zatim nevim, co budu delat, jestli namerim treba o 2 deci min.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.00  08:25

Hm, to co jsem napsal jsem si pamatoval z knizky "Jak na to" ? Asi jsem se spletl, nemam to ted tady pred sebou. Nechci vypadat jak chytrak. K te spotrebe: vyrazovani pri jizde z velkych rovnych kopcu, dojizdeni ke krizovatkam na neutral, rozjezdy jak s Felicii, pri dojizdeni k baraku vypinam kvalt 1 km pred. Ta 1.8 s 1130 kg ma velice dobry dojezd, mnohem lepsi nez Forman ( 980 kg), takze toho vyuzivam. Z tech 100 km odjedu na neutral asi 4 km. Ted to vypada, ze budu mit spotrebu kolem 6l/100 km a to jeste navic s tim 80 km ujela mlada.
  • « 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 13.07.00  16:18

Díky za názor, překvapuje mne ta nízká spotřeba. Jen Tě musím poopravit ohledně motorů pro Bravu, Mareu. Všechny používané motory od počátku výroby byly nově vyvinuté, tedy nikoli převzaté z Tipa. Motor 1,4 12V byl při modernizaci Bravy na podzim 98 nahrazen motorem FIRE o objemu 1,2 16V. Tipo používalo dvouventilové motory 1,4(51KW), 1,6(2xOHC - 66KW),který byl nahrazen koncem roku 90 motorem 1,6(57 KW) a nakonec v 5/93 1,6(55 KW - neměla rozdělovač). Motory se 4 ventily na válec se vyráběly pouze dva a to 1,8 a 2,0. Tyto motory se samozřejmě vyráběly i v dvouventilovém provedení. Díky a měj se. Jarous
  • 00 Reagovat !

foto

13.07.00  08:05

« Bez nadpisu

Jsem si ani nevsim, ze uz mame 100
  • 00 Reagovat !

foto

12.07.00  15:32

« Bez nadpisu

V zakladni vybave 1.8 jsou jeste samozrejme elektrony s 185/60/R14. Ostatni Bravy maji 175.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.07.00  15:30

Brava mi uz nevrze. Obcas mi na hrbolech zavrzala palubni deska u radia, ale spravil to silikonovy sprej. S 1.8 l jsem nadmiru spokojeny, stejny motor se dava i do vyssi tridy - Marey a Marea Weekend. Ten motor byl vyvinut primo pro Bravu,zatimco 1.6 je prevzata uz z Tipa. Spotrebu mam na 1.8 perfektni - kolem 6.3 l /100 km, jezdim z 35 % po meste, obcas mimo mesto jedu kolem 120 km/h. U zenske nohy to vidim tesne po 7l/100 km. Pri testech u tohodle motoru vyzdvihavaji dobry zatah od nizkych otacek - na 16 V necekany. Pri 153000 km jsem menil pro jistotu rozvodovy remen ( 850 Kc), vodici (1080), napinaci kladku (1900). Bylo nutne vymenit termostat (1000) a cidlo ABS (2000), do ktereho nekdo jebnul kladivem - praskl obal a dostala se do nej voda. Puvodni majitel totiz musel odvrtavat kotouc, protoze ukroutil sroub u pneumatiky. Kdyz jsem se dival na statistiky poruchovosti jednotlivych typu Brav, tak u 1.8 neni uvedena ani jedna, zatimco u 1.4 a 1.6 jsou uvadeny poruchy u vetraku topeni, poruchy zapalovani, vadne termostaty, poruchy u elektroinstalace zadnich svitilen - vse se tyka rocniku 1996. Vsechny 1.8 maji v zakldani vybave ABS, vsechna okna a zrcatka v el., 1 x airbag, mlhovky, narazniky v barve a takovy detail - plastovy kryt po motorem - perfektni vec, motor je cisty jak z vyrobniho pasu. Problem ale bude 1.8 sehnat, protoze jsem u nas v republice jeste ani jednu krom me nevidel. Pokud bych si vybiral 1.6, tak bych ji bral krom rocniku 95, 96 kvuli cernym naraznikum a vyse uvedenym moznym zavadam. Pomoh jsem ti alespon trosku ?
  • « 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 12.07.00  14:28

« Mfilip

Jak Ti jezdí ta 1,8. Moje sestra che koupit Bravu buď 1,6 nebo 1,8. minulý týden jsem byl v Itálii navštívit příbuzné - těch Sportwagonů co tam jezdí, o nových Puntech ani nemluvím. Na dálnici jsem tachometrově dosáhl rychlosti lehce nad 250 km/h. To bylo neuvěřitelný - vyblikalo mne Quattroporte. ještě jeden dotaz, Tobě ta Brava vrže? Jel jsem s několika a připadaly mi vcelku solidní. Díky.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 11.07.00  13:34

« Bez nadpisu

jo a "ventily" by cvrlikaly dál. No na servis je potřeba dát si velkýho majzla. To je jako jít k doktorovi. Operace se zdařila, pacient bohužel zemřel... A nemáš skoro možnost výběru, pokud klasicky po česku - nemáš známý...,že?!
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.00  12:11

« Re:

Jo ted uz to je pohoda, jen mne sere, ze jsem si tu vodici kladku nenechal vymenit pri vymene rozvodoveho remene, protoze bych za praci neplatil 2 x. Na druhou stranu jsem rad, ze jsem je neposlechl, protoze prvni odpoved od servisu znela - cvrdlikaji ventily - je nutna vymena oleje a filtru za 2000 Kc.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 11.07.00  11:29

« Bez nadpisu

Tak to je na pohodu.
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.00  11:26

« Cvrdlikani

Vzpominate si, jak jsem psal o tom udajnem cvrdlikani ventilu na motoru s 153 000 km ? Problem je odstranen. Furt se mi to nezdalo, a proto jsem sundal plastovy kryt rozvodu a zjistil jsem, ze cvrdlikani pochazi od nejake z kladek ( je jich tam u 1.8 l motoru hafo ), magnetoskopem v servisu zjisitili, ze je to vodici kladka. Dnes jsem ji byl vymenit a motor nežně bafá bez zku.veneho cvrdlikani. Vodici kladka stala 1083 s DPH a prace 2,2 h 704 Kc s DPH.
  • 00 Reagovat !

foto

07.07.00  11:12

« ...

pokusíme se ji uchovat :-)
  • 00 Reagovat !

foto

04.07.00  09:31

« Rozluceni

Jedu na par dnu na kole do Krusnych hor, tak se tu mejte a nenechte tuto rubriku zdechnout.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 28.06.00  14:08

« Bez nadpisu

Jo to taky a taky bys mohl do spalovací komory a dále nasát bordel, který chtě nechtě v benzinu je, což souvísí s tím horším spalováním
  • 00 Reagovat !

foto

28.06.00  12:51

« Bez nadpisu

Uz tomu rozumim, ja jsem myslel, ze katalyzator poskozuju tim, ze jsem natankoval 56 l, a proto jsem to psal.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.00  11:31

Je to stejné, jako startovat motor roztažením - roztlačením, bez startéru. Nedokonalé spalovaní může poškodit katalyzátor - ale pro jednou se snad nic nestane... A když jo, tak se to projeví stejně až na emisní kontrole, resp. při úplatnosti techniků nikdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.00  11:05

« Re:

Ja jsem to nepochopil. Cim poskozuji katalyzator ?
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 28.06.00  09:40

« Bez nadpisu

Jo tak nějak to je. Ono to riziko poškození kat. asi není tak horký - kdyby si to dělal asi pořád tak jo, ale pro jednou se asi nic nestane...
  • 00 Reagovat !

foto

28.06.00  09:39

« Nadrz

Tak jsem do sve nadrze dotankoval 55.61 l Naturalu. Myslim si, ze i u 1.6 se da bezpecne jezdit do 45 litru.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.00  13:08

« Re: rezerva

Taky jsem byl ve formanu zvykly na to psychicke odlehceni, kdyz se auto dostalo do pravotocive zatacky, ale v Brave je fakt, ze ta sviňa uz nezhasne. Vcera se mi v Polsku nepodarilo natankovat, protoze jim dosel benzin, ale dneska tam jedu zas a vypada to, ze budu dotankovavat asi 54-55 l. Risknu to. Vzpominam si, ze ve sluzebnim Favoritu ( 93, karburator ) mi dosel benzin a na pumpe jsem do nej natankoval presne 50 litru, takze se vyjela cela i s rezervou, proto si myslim, ze i u Bravy muzu pocitat s 58 litry, ale to uz za to riziko poskozeni katalyzatoru nestoji.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…