Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Rozvody
S rozvody bohužel neváhej - jestli rupne rozvodový řemen, může to při blbé konstelaci zrušit celý motor. Já ty rozvody ale platil méně, fakt je ten, že to nedělal autorizovaný servis, ale servis, které věřím a kde jsem byl vždy spokojen. Sama se do toho radši nepouštěj. Servis je v Praze, kdyžtak hodím kontakt. -
"-- skrytý --" 18.01.05 20:56
« Rozvody
:? Tak jsem byla se svým novým miláčkem v servisu, ať ho proťuknou. Vzala jsem si blok A4 na sepsání závad co tam najdou, ale stačil by mi cigaretový papírek. Jedna (slovy 1 ) závada. Prosakuje nějaké čidlo oleje, Prý 360,-Kč. Ale že prý už doporučují výměnu nějakých rozvodů. A to bratru za 7.000,- . No to je dost pálka, tak si říkám, kdybyste mi hoši zkušení tak dvěmi, třemi větami vysvětlili jak na to, vyměnila bych si ty rozvody sama. >:D
Jinak sháním zimní kolečka. Teda hlavně disky. Takže jestli o ně někdo zakopáváte v garáži a nevíte co s nimi...
Zatím čau, Tera -
"-- skrytý --" 17.01.05 20:39
« Bez nadpisu
:lol: Tak přeci jen tu nejsem sama. Tak automat bohužel nemám, ale zato krásnou modrou metalízu. Tak pěknou jako mají Bravičky nemá žádné autíčko na světě!! Za první týden mám najeto skoro 1000 km (t.j. asi tak stejně, jako za celý svůj dosavadní řidičský život...) a Fiatek jezdí perfektně. Snad to tak zůstane.
Měla bych na Vás zkušené muže několik dotazů, ale to až příště. -
"-- skrytý --" 15.01.05 10:54
« Nová Bravistka
:D Ahoj Fiaťáci. Právě jsem se stala nadšenou majitelkou velmi pěkné Bravičky (1,6 16V SX). Koukám, že jste už asi všichni vymřeli... Škoda, mně se fiatek moc líbí. To jste vážně všichni přeběhli do LidovýchVozů (VW) nebo ve škodověnek (jako např. mfilip?). :? -
"-- skrytý --" 20.08.04 10:18
« Re: To souhlasí
look: zvuky (jakoby z kufru), podobné klepání, při přejezdu nerovností ve velmi malých rychlostech, zapříčiňuje vadné ložisko ramena zadní nápravy. Marea má valivá ložiska na uložení ramen a občas se do nich dostane voda a je po nich. Je to nepěkná práce - je tam málo místa, ale není drahá. -
« To souhlasí
To s tím prahem je fakt, mohlo to být lépe ošetřeno. Co mě ale více překvapilo, tak na předních blatnících v místech kde je přišroubovány k nim nárazník se mi objevily puchýřky. Jé to zajímavé, nato že je to pozink. Dám to radši hned do pořádku. Co mě ještě trápi, tak to jsou divné zvuky od kufru při přejezdu nerovnosti v nízkých rychlostech. Zkusím to dát na diagnostiku podvozku a uvidíme. :shock: -
« teplota motoru
Pred cca mesicem mne lehce vydesil teplomer chladici kapaliny. Zatimco do te doby se po zahrati motoru vzdy ustalil presne ve stredu stupnice a ani se nehnul, ted zacal chodit trochu vys a obcas byla rucicka trochu neklidna. Uprimne jsem se zdesil, protoze podobne projevy ma odchazejici tesneni pod hlavou motoru (zkusenosti z Tempry).
V servisu Dojacek mne ale uklidnili - pricinou bylo lehka koroze na konektorech palubky a "zaprogramovani si" teplomeru. Je to totiz tak, ze teplota chladici kapaliny neni pri provozu tak konstantni, jak ukazuje teplomer na palubce. Teplota se v urcitem rozmezi meni podle zatizeni motoru aj. a reguluje se obycejnym termostatem. Teplomer na palubce ma v sobe ale cip, ktery urcite male odchylky od normalu vyhladi a teplotu drzi vprosted stupnice. Pokud se ale na konektroru vyskytne koroze, tak cip zacne stabilizovat na jine hodnote. Staci tudiz vytahnou konektor, ocistit a dat zpet. -
« slaba korozni ochrana prahu Marey
Prave jsem se vratil z dovolene z Hrvatska a pohoda. Auto slapalo jak hodinky (klepu na drevo), nikdo ho nevykradl, jizdu v kritickou dobu Pa/So jsme prezili. I kdyz cestou tam jsem zazil praci ABS na suchy silnici - to kdyz na plny dalnici pri cca 140 km/h zacali vsichni brzdit. Docela husty. Mimochodem kolegovi z prace se tam jen tak z horka vysypalo zadni okno na Octavii. Prej se jim to obcas stava (?).
Ale k tomu hlavnimu. Hned jak jsem si Mareu koupil (cca 1,5 roku starou), tak mne zarazil nater prahu, ktery jsou z boku prakticky jen prelakovany cernou barvou. To na moji bejvalce Tempre byl v onech mistech silny nater plasticke cerne barvy. V predni casti prahu Marey (za prednimi koly) byla ta barva jiz omlacena a rozbihala se koroze. Tak jsem to na zacatku prazdnin predelal a la Tempra (plastickou barvu ve spreji sezenete v kazdy slusny Drogerii). Fakt, ze jsem to delal radsi steteckem a tudiz jsem tam musel dat vic vrstev, aby to bylo uspokojive silna vrstva. Tak tam mrknete u svych Marei (a asi i Bravicek) - pokud nemate predni zasterky, tak to budete mit omlaceny a korodujici asi taky. BTW, klasicky cesky asfaltoidni Concor je dost nepraktickej - strasnbe dlouho schne. -
« Originál rádio
Mám na prodej originál rádio do Fiat Bravo/Marea, je to typ AD 185 M. Cena je cca. 2 500 Kč. V případě zájmu napište mail na : m6564xp@seznam.cz
Mám i jiná originální rádia, např. Ford, Seat, Opel, Renault, Peugeot ... vozím to z Německa, má to vždy návod a kód. -
« Už jsem taky fiaťák
Zdravím,
nějak to tady vyhnívá, či co. Jestli to tu ještě někdo čte, tak bych se rád pochlubil nedávno zakoupenou mareou kombi. Je to fakt supr auto, toho místa a pohodlí, jako v obyváku. Teď jsem na to hodil nové Alu kola 15", tak to vypadá fakt dost dobře. Všechno je ok, jen by mě zajímalo jestli vám to taky někomu při studeném motoru trochu cuká. Ono to dělá sice jen chvíli, ale i tak. Dočetl jsem se tu, že by to mohla být škrtící klapka, pokud jsem dotyčného dobře pochopil. Nemáte s tím někdo zkušenosti. Možná by to chtělo vyměnit svíčky. Jinač je to 1,6. Zatím jsem rád, že jsem do toho auta šel. Snad to tak zůstane. :P -
« Punto I
zdravim, objevil jsem slusny kousek Punta I za vynikajici cenu r.v. 12/97 za 1500EUR zajimalo by me jestli nahodou nekdo nevi na co si dat u prvnich punt pozor! Auto vypada zachovale Jezdila s nim njaka babicka do obchodu ma najeto necelych 50tis (jedina slabina promackly PPblatnik a na PZ blatniku je ryha od njake vetve ale zase za tu cenu :-)