Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 03.02.05 20:30
« Kolečka na Bravu
Tak jsem konečně sehnala zimní kolečka na bravu. Dvě i s pneu - jedna dobrá duše (díky Libore) mi poradila vrakáč v Klimkovicích. No a v neděli mi z Německa dovezli další 2 disky, tak zítra ještě 2 nové gumy a už slavnostně vyjedu. Tak mi držte palce, ať si Bravičku hned nerozsekám. Tady v Ostravě u baráku máme metr sněhu. -
"-- skrytý --" 26.01.05 22:38
« Rozvody
Takže nakonec to nebyla až taková hrůza - výměna rozv. řemene + vodící + napínací kladka - necelých 5 tisíc. (Značkový Fiat servis). Tak motůrek si už spokojeně přede, jen kdyby už bylo jaro. V tomto počasí co panovalo dnes tedy opravdu nevyjedu. -
« Re: Omluva - radio e-bay
No, pak je ještě varianta, kdy místo changeru se tam dá redukce na 3,5 mm jack (na www.conrad.cz mají takovou k rádiím Blaupunkt, cena asi 200 Kč), který vyvedeš před spolujezdce do schránky. MP3 přehrávač dneska seženeš i za 1 000 Kč. Byl by schovanej, takže bys ho tam mohl furt nechávat. Ale chytnout originál CD přehrávač do Bravy, to chce kliku jako kráva. Ještě tak zkusit ta vrakoviště na Fiaty, ale žádné neznám. -
"-- skrytý --" 22.01.05 13:05
« Re: Rádio na E-bay
Tak to "radio" na e-bay me pobavilo, tohle mam taky, dneska jsem to prave vyndal >:D >:D ale samo o sobe to jaksi nehraje, neb to je jen ten ramecek na ISO radio. Jinak i dik za nabidku kompletu s changerem, ale shanim to pro manzelku a changer nechce :-( P.S. Kdyby ste mel nekdo zajem tak ten ramecek je ted volnej. -
« Re: Radio s CD
No, určitě to je jako náhradní díl, ale když to základní stojí skoro 8 000 Kč (a to nemá ani RDS), tak je jasné, že tudy rozumná cesta nevede.
Takže bych zkusil vrakoviště (ale tohle se u nás podle mě moc vyskytovat nebude), případně e-bay a spol.
V reálu to vidím na redukci a standardní rádio. -
« Re: Re: Re: Rozvody
S vitkovickym Fiatem nemam zkusenosti, ale pred cca 4 roky, kdyz jsem Bravu kupoval jsem neco negativniho zaslechl, ale nevim presne co. Zda se mi taky, ze v tech vitkovicich to je byvaly Fiat od Sconta ( Fiat Gurin, ci tak nejak ) a ted tam je myslim Subaru, nebo nejaky jiny asiec. Dobre zkusenosti mam s Fiat Nordex v Havirove a i v Ceskem Tesine ( byvala Mazda, Kia, vedle Mountfieldu ). Se samotnou praci jsem byl vzdy spokojen a to jsem velky punta, nabizeji i neoriginalni dily, obcas nejaka drobna opravicka zadarmo, cena prac byla kolem 360 Kc s DPH pred 2 lety. Maji stranky www.nordex.cz. Ty vitkovice na mne nikdy nepusobily prijemne, parkrat jsem se vyptaval mailem i telefonem a nejak to nebylo ono, osobni zkusenosti s opravou nemam. Znam jeden dobry servis v Bohumine, delaji vsechny auta, jsou prijemni, hodne levni, nova cista dilna, opravoval jsem tam ale jen Octavii a Favorita, s Fiatem zkusenosti u nich nemam. Zkus jednu vec - vymena rozvodu vcetne napinaci a vodici kladky je pomerne jasne zadani - zkus zavolat do Vitkovic, Havirova, kdybys mela zajem dam ti kontakt na ten Bohumin. Muze se to lisit i az o 2 tKc. -
« Re: Re: Re: Rozvody
Než se objednáš, tak se radši zeptej na www.google.com, co ti na ten servis řekne (stačí napsat jméno servisu a fiat - fakt je ten, že v mnoha servisech můžeš dopadnout dost bledě.
Podle mě je nutné počkat na zhasnutí jen jediné kontrolky, a to žhavení u dieselu. Ostatní kontrolky je nejrůznější diagnostika a kontrola systémů (typicky airbag). Jinak si přečti manuál k autu - může se to zdát jako nudné čtení, milion věcí z toho určitě znáš, ale pár věcí se dozvíš.
Gratuluji ke správnému tlaku -
"-- skrytý --" 19.01.05 20:14
« Re: Re: Rozvody
Díky kluci za radu, hned zítra se objednám do servisu - znám jenom Fiat ve Vítkovicích. Do Prahy bych to měla trochu z ruky. Jinak abych se pochlubila jak jsem šikovná: sama jsem si dofoukala pneumatiky. Všechny 4!
Mám dotaz. Proč mám čekat na nějaké kontrolky (až zhasnou) když startuji? To mi nikdo v autoškole neříkal. Nebo je to taková libůstka mé krásné Bravičky? -
« Re: Rozvody
ty rozvody si udelej, pokud nemas treba v servisni knizce potvrzeno, ze byly treba pri 105 tkm meneny. Po vymenene vydrzi dalsich 105 tKm, sama to urcite nezvladnes - rozvodovy remen sice stoji jen kolem 900 Kc, ale doporucuje se menit i napinaci ( cca 2500 Kc ) a vodici kladku ( 1500 ), protoze se muzou zadrit, remen se pak muze roztrhnout a muzou se ti potkat v motoru pohyblive casti jako pisty s ventily. Takova oprava, pokud je jeste rozumna vyjde na nekolik desitek tisic. Blbe je, ze stav rozvodoveho remenu a kladek nelze odhadnout. Pouzity remen ma treba uz pricne praskliny, nebo je otrepeny, ale pretrhnout se muze i remen, ktery vypada jako novy.