Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: Mfilip
Brava mi uz nevrze. Obcas mi na hrbolech zavrzala palubni deska u radia, ale spravil to silikonovy sprej. S 1.8 l jsem nadmiru spokojeny, stejny motor se dava i do vyssi tridy - Marey a Marea Weekend. Ten motor byl vyvinut primo pro Bravu,zatimco 1.6 je prevzata uz z Tipa. Spotrebu mam na 1.8 perfektni - kolem 6.3 l /100 km, jezdim z 35 % po meste, obcas mimo mesto jedu kolem 120 km/h. U zenske nohy to vidim tesne po 7l/100 km. Pri testech u tohodle motoru vyzdvihavaji dobry zatah od nizkych otacek - na 16 V necekany. Pri 153000 km jsem menil pro jistotu rozvodovy remen ( 850 Kc), vodici (1080), napinaci kladku (1900). Bylo nutne vymenit termostat (1000) a cidlo ABS (2000), do ktereho nekdo jebnul kladivem - praskl obal a dostala se do nej voda. Puvodni majitel totiz musel odvrtavat kotouc, protoze ukroutil sroub u pneumatiky. Kdyz jsem se dival na statistiky poruchovosti jednotlivych typu Brav, tak u 1.8 neni uvedena ani jedna, zatimco u 1.4 a 1.6 jsou uvadeny poruchy u vetraku topeni, poruchy zapalovani, vadne termostaty, poruchy u elektroinstalace zadnich svitilen - vse se tyka rocniku 1996. Vsechny 1.8 maji v zakldani vybave ABS, vsechna okna a zrcatka v el., 1 x airbag, mlhovky, narazniky v barve a takovy detail - plastovy kryt po motorem - perfektni vec, motor je cisty jak z vyrobniho pasu. Problem ale bude 1.8 sehnat, protoze jsem u nas v republice jeste ani jednu krom me nevidel. Pokud bych si vybiral 1.6, tak bych ji bral krom rocniku 95, 96 kvuli cernym naraznikum a vyse uvedenym moznym zavadam. Pomoh jsem ti alespon trosku ? -
JTF 12.07.00 14:28
« Mfilip
Jak Ti jezdí ta 1,8. Moje sestra che koupit Bravu buď 1,6 nebo 1,8. minulý týden jsem byl v Itálii navštívit příbuzné - těch Sportwagonů co tam jezdí, o nových Puntech ani nemluvím. Na dálnici jsem tachometrově dosáhl rychlosti lehce nad 250 km/h. To bylo neuvěřitelný - vyblikalo mne Quattroporte. ještě jeden dotaz, Tobě ta Brava vrže? Jel jsem s několika a připadaly mi vcelku solidní. Díky. -
Jo ted uz to je pohoda, jen mne sere, ze jsem si tu vodici kladku nenechal vymenit pri vymene rozvodoveho remene, protoze bych za praci neplatil 2 x. Na druhou stranu jsem rad, ze jsem je neposlechl, protoze prvni odpoved od servisu znela - cvrdlikaji ventily - je nutna vymena oleje a filtru za 2000 Kc. -
« Cvrdlikani
Vzpominate si, jak jsem psal o tom udajnem cvrdlikani ventilu na motoru s 153 000 km ? Problem je odstranen. Furt se mi to nezdalo, a proto jsem sundal plastovy kryt rozvodu a zjistil jsem, ze cvrdlikani pochazi od nejake z kladek ( je jich tam u 1.8 l motoru hafo ), magnetoskopem v servisu zjisitili, ze je to vodici kladka. Dnes jsem ji byl vymenit a motor nežně bafá bez zku.veneho cvrdlikani. Vodici kladka stala 1083 s DPH a prace 2,2 h 704 Kc s DPH. -
« Re: rezerva
Taky jsem byl ve formanu zvykly na to psychicke odlehceni, kdyz se auto dostalo do pravotocive zatacky, ale v Brave je fakt, ze ta sviňa uz nezhasne. Vcera se mi v Polsku nepodarilo natankovat, protoze jim dosel benzin, ale dneska tam jedu zas a vypada to, ze budu dotankovavat asi 54-55 l. Risknu to. Vzpominam si, ze ve sluzebnim Favoritu ( 93, karburator ) mi dosel benzin a na pumpe jsem do nej natankoval presne 50 litru, takze se vyjela cela i s rezervou, proto si myslim, ze i u Bravy muzu pocitat s 58 litry, ale to uz za to riziko poskozeni katalyzatoru nestoji. -
Tak jste mne prekecali, koupil jsem si "Jak na to" pro Fiat Bravo/Brava. Hned jak jsem otevrel stranky, zjistil jsem, ze mne v servisu asi natahli. Zaplatil jsem totiz 1300 za termostat ( udajne je to komplet v takove prirube ) a v knizce je napsano, ze ten termostat jde z priruby vyndat, takze si myslim, ze se dal koupit zvlast, a urcite by nestal 1300 Kc. No nic. Kdybych si tu knizku koupil driv, uz by si na sebe zarobila. Rad bych se zde nepritomnych zeptal ( i kdyz tu asi stejne nikdo neodpovi ), kolik litru se da vyjet z nadrze. Jde mi pouze o overeny udaj. Ja mam 60 l nadrz a v ni je 7l rezerva, coz nevim, co znamena. Muzu pocitat s tim, ze muzu vyjet treba 59 l z nadrze ? Zatim jsem nejvice dotankovaval 52.4 l