Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: brava 1,6 SX-spotřeba
Celkem rad bych si vymenil protezu, nemuzu si ovsem pomoc, v dobe, kdy to auto melo najeto 0 az 8 tis. km byla spotreba okolo 9l pri normalni jizde. Postupem casu to kleslo az na soucasnych 7,5 (najeto 20 tis.). Asi nebudu honit tyden stare auto na plny kotel po dalnici !!! -
« Re: brava 1,6 SX-spotřeba
Pod 7 litru je to pohoda, byl jsem s Puntem 75 v Dubrovniku, celou cestu zaplou klima a prumerna rychlost podle pocitace v Octavii byla 99 km/h, spotreba je horsi u mne 7,1, kamarad s Octavii 1.8 20V - 8.7l, ale zas to utikalo, vcetne xastavek na bumbani papani a curani 17 hodin -
« Re: mfilip - DIK
Pocitac tam nemam, ale jestli o to stojis okamzite to muzu zjistit, predpokladam ale ze by tam mel jit....osobne ho radeji nechci ne ze bych jezdil nejak extra rychle, ale nekdy se rad svezu a aby mi to ukazovalu ty hruzy .-))) a ta diodka mi sviti nikoli blika pri zamcenem aute (nemam alarm ale dalkove ano) alarm si myslim neni dnes to prave orechove...ale kazdy ma jiny nazor... MARCEL -
« Re: mfilip - DIK
No nestacim se divit, jak pribyvaji prispevky v rubrice. Vice jak 3 prispevky denne jsem to snad ani nezazil. Jestli to tak pujde dal, tak za 4 roky budeme nejfrekventovanejsi rubrika. Rad bych toho vyuzil, ze tu vsichni jsme a rad bych se zeptal nejdriv Marcela, jestli ma palubni pocitac a jestli vubec jde dat do Marey, vsech ostatnich bych se zeptal, jestli ma blikat na stredovem panelu ten panylek s cervenou diodou, vedle zapinani mlhovych svetel uprostred. Alarm nemam, ale pry by to melo blikat jako imitace, ale ono to neblika. Nekdo tady rikal, ze pri spotrebe pri 6,5 /100 km by se jeste dalo 0,3-0,5 l usetrit, ale ze je to nuda. Ja nejsem pri sve spotrebe nejaky dravec, ale predjet felicii se nenecham. Takze to pro mne osobne nuda neni, ale kdyby byl benzin za 16 Kc, jako loni v Polsku, tak bych asi jezdil s mnohem vetsim prumerem. Ted v nedeli jedu na hriby na Slovensko, vypada to, ze to bude v jednom smeru kolem 100 km, s jednim studenym startem a pomerne plynulou jizdou. Takze se chystam utok na hranici 6 litru. -
« Re: brava 1,6 SX-spotřeba
pokud se nejede moc rychle, tak se da spotreba docela udrzet. Naposled jsem meril cestu do Polska a zpet (1300km) a bylo to v pohode pod 7 litru. A to jsem to obcas na dalnici nevydrzel a jel tech 150-160, coz se ale v tom mnozstvi docela ztrati. Spotreba mne docela prijemne prekvapila, v Praze se to bojim merit, bylo by to asi docela dost. -
« brava 1,6 SX-spotřeba
Trochu přispěju s výsledky se spotřebou. Mám najeto 121 tis., sleduji spotřebu neustále, jezdím dlouhé trasy i po městě. Při poslední dlouhé jízdě do Chorvatska, tam 6,53l, zpět 6,37l. Mám 100% vysledované, že těchto hodnot lze dosáhnout pouze při jízdě po dálnici max.120km/h a mimo dálnici kolem stovky. Při dlouhých kopcích taky sem tam vyřadit a rozjezdy nějak nepřehánět. Moc už nevěřím, že se dá jet za míň, možná by se dalo ještě nějakých 0,3-0,5l jít dolu, ale to by už byla nuda za volantem. Při svižné jízdě se dá jezdit za 7,5l. Pokud někdo tvrdí, že jezdí za 9l, ať si nechá vyměnit protézu na noze, protože je totální dřevo. Nebo má totálně rozhašenou káru! Pokud někdo jede po dálnici s tímto autem Brno Praha průměrně 160, je jasné , že je se spotřebou v pr.... -
« Re: Mfilip
Jsi frajer. Ja se svojim mazlickem, kteremu jsem vcera opet rozsvitil diodku ve spinaci pro stahovani okna ( akorat jsem tam potom ty spinace dal naopak, a kdyz ted chci stahnout okno u sebe, stahuji okno za sebou a naopak ) jakozto nejcennejsim kouskem meho jmeni bych se bal jet reba do Rakous. A ty rovnou na Island ! Pokud se tam jezdi vpravo, tak hodne stesti. A malo soli po ceste trajektem. -
« Re: Mfilip
No a kdyz uz jsem se tak rozkecal, tak jeste pisu, ze mi tacho ukozuje na stejnych trasach stejny pocet km jako Forman, akorat kolo mi ukazuje min o 100 m, ale to bude tim, ze jsem v loni meril delku obvodu kola pri zatezi 72 kg a ted mam 76 kg. Inu mam se dobre a vozim si zadek. -
« Re: Mfilip
Za ctrnact dnu odjzdim s bravickou na Island, takze po ceste se budu snazit jezdit presne jak popisujes a uvidi se - ostatne pri celkovem poctu naplanovanych 9 tis km za mesic a cene benzinu 40-50Kc/l neni jina moznost. Doufam, ze mne fiat nenecha po ceste ve stychu. -
« Re: Mfilip
Verim tomu proto, ze jsem posledne u ceske pumpy, nabral asi min nez jsem platil ( na druhy den jsem natankoval presne 5.00 litru a doma jsem zmeril jen 4.96 l- coz u natankovanych 55 l dela cca 0,5 l). Dale jsem s tim autem byl na vymene vodici kladky a mechanik Fiatu po ujeti zkusebnich 5 km po vymene prohlasil " Jezdi to mnohem lip, nez Megan Coupe 1.8 ". -
« Re: Mfilip
Co te zajima konkretne ? Ale stejne bys mohl zkusit zmenit styl jizdy, jestli ti klesne spotreba. Natankuj do plna a ujed treba 300 km, pri kterych nesmis udelat ani jednu vec, pri ktere si reknes, ze se to dalo zvladnout ekonomicteji. Po 300 km uz by se to mohlo projevit. Ja bych taky rad jezdil sportovne na plny kotel, ale musim denne dojizdet 70 km tam a zpet do prace za svoje penize, mesicne 1500 km a pro mne je kazda usetrena desetinka litru dulezita. Kdybych dojizdel do prace treba jen 20 km tam a zpet, spotreba 9 l, by mi nevadila. Ale s poslednim prumerem 6,13 po ujeti 870 km jsem u 1.8 fakt spokojen. A jeste verim, ze to dostanu pod 6l na 100 km. -
« Marceli,
Vitam te mezi ( mluvim za sebe ) spokojenymi vlastniky Fiatu,zejmena Bravy a Marey. Pokud vim, jsi tady jediny s Mareou a jeste s Weekendem. Ale mame asi stejny motor ( ja - Brava z 96 motor 1.8 16V 83 kW 115 PS ). Pokud bych si mnel vybrat auto do 700 000, rozhodne by to byla Marea Weekend JTD 130 HLX. Pokud budes chtit prispivat do jinych rubrik, ocekavej spatne reakce zejmena od Kamil*, RSD, ladao a muzes pocitat ( doufam ) s podporou zejmena wollf,jarous,bobrr,ruprecht, mfilip. Samozrejme s podporou co se tyce italskych aut. -
« Re: Mfilip
Spotreba se nepovedla, mel jsem tentokrat prumer na 863 km kolem 6.13 l/100 km, ale mam podezreni, ze si pumpa rekla o vic, nez jsem natankoval. Tankoval jsem po delsi dobe zase v Cechach, protoze v Polsku je benzin levnejsi jen o 1.10 Kc, na plne nadrzi po odecteni vzdalenosti usetrim 40 Kc a to se mi nevyplati. Kdyz jsem u te pumpy v Cechach tankoval posledne, menili zrovna analogove ukazatele cerpani za digitalni. Zda se mi podezrele, ze kdyz mi predposledne zacala svitit kontrolka na palubce, ujel jsem dalsich 90 km a tankoval jsem 54 l, tentokrat jsem pote, co zasvitila kontrolka najel 40 km a tankoval jsem 53 l. Dnes rano jsem do kanystru nabral presne 5.00 l a doma zmerim skutecny objem. Stejne zatim nevim, co budu delat, jestli namerim treba o 2 deci min. -
« Re: Mfilip
Hm, to co jsem napsal jsem si pamatoval z knizky "Jak na to" ? Asi jsem se spletl, nemam to ted tady pred sebou. Nechci vypadat jak chytrak. K te spotrebe: vyrazovani pri jizde z velkych rovnych kopcu, dojizdeni ke krizovatkam na neutral, rozjezdy jak s Felicii, pri dojizdeni k baraku vypinam kvalt 1 km pred. Ta 1.8 s 1130 kg ma velice dobry dojezd, mnohem lepsi nez Forman ( 980 kg), takze toho vyuzivam. Z tech 100 km odjedu na neutral asi 4 km. Ted to vypada, ze budu mit spotrebu kolem 6l/100 km a to jeste navic s tim 80 km ujela mlada. -
JTF 13.07.00 16:18
« Re: Mfilip
Díky za názor, překvapuje mne ta nízká spotřeba. Jen Tě musím poopravit ohledně motorů pro Bravu, Mareu. Všechny používané motory od počátku výroby byly nově vyvinuté, tedy nikoli převzaté z Tipa. Motor 1,4 12V byl při modernizaci Bravy na podzim 98 nahrazen motorem FIRE o objemu 1,2 16V. Tipo používalo dvouventilové motory 1,4(51KW), 1,6(2xOHC - 66KW),který byl nahrazen koncem roku 90 motorem 1,6(57 KW) a nakonec v 5/93 1,6(55 KW - neměla rozdělovač). Motory se 4 ventily na válec se vyráběly pouze dva a to 1,8 a 2,0. Tyto motory se samozřejmě vyráběly i v dvouventilovém provedení. Díky a měj se. Jarous