Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« mot.olej BTW
Jasne, volba je na tobe. Ja mam motor se 155 000 km a ty novy. Na svem uz mozna nema co zkazit, a proto musim dbat o pravidelne vymeny oleje a filtru. Kdybych ale vedel, co tam lili predesli majitele, urcite bych v tom konkretnim oleji pokracoval, protoze nejlepsi je, nechat motor zvyknout na konkretni olej, coz bude tvuj pripad. -
« Re: Re:
Italii mam rad. Byl jsem tam 2 x na silnicnim kole, v Dolomitech. V Italii se mi libilo mnohem vice, nez v Svycarsku, Rakousku. Pripadalo mi tam vsechno vice spontannejsi, i lidi a hlavne jejich pristup byl normalni, uprimny. Rozhodne si Italove na nic nehrali. Jinak bych asi mel strach cestovat svym autem do zahranici, prece jen to je moje nejvetsi a nejdrazsi laska. Ja vim, ze to jde pojistit, ale kde pak zase sezenu takove auticko ? -
« Re: Mot. olej
Jo ja vim s tim ze musi projit atesty, ale mam nejakou neduveru....mozna jde o dalsi o aditiva ktera jsou v oleji krome viskozni klasifikace mozna rozhoduje i to, myslim si ze porad to neni to prave...ale to je fakt jen muj nazor a nikomu ho nechci vnucovat -
JTF 28.07.00 10:42
« Re:
Rádia v Bravo/a,Marea samozřejmě vyměnit jdou. Můžeš použít jakékoliv, ale pak to samozřejmě nebude vypadat tak hezky jako s originálem. Viděl jsem to v Itálii, doma mám někde i katalog. Mimochodem v Itálii je nových Punt jako much(65tisíc ks za necelé tři měsíce), mohl jsem se o tom přesvědčit při mé krátké návštěvě. Mimochodem dosáhl jsem průměrné spotřeby 9,4 l/100km. Plně obsazená Alfa(4 osoby + zavazadla). Rychlost se pohybovala cca od 120km/h - 200km/h. Pokud zbydou peníze, chtěl bych ještě letos navštívit Calabrii. -
« Mot. olej
S tim olejem ja nevim, nejsem odbornik. Te doporucene vymene oleje po 20 000 km bych se nebal, tech 20 000 doporucuje Fiat. Jak rikam, myslim si, ze na znacce nezalezi, a nez syntetiku za 400 bych si koupil treba syntetiku od Slovnaftu za 230 a usetrene prachy bych projezdil.
Vsechny oleje musi splnovat podminky a pred uvedenim na trh musi projit statni zkusebnou, atesty ... -
« Re: Zabezpecovaci zarizeni
No s tim suplikem mas pravdu, ted nevim jestli by tam nepasoval z noveho Punta tam to totiz dostavas tuhle redukci, je to pri koupi noveho auta u rezervy, plastovy kryt, kdyz nechces pouzit vestavene radio, treba uz to existuje. i pro Bravu...az pojedu do Fiatu zeptam se... -
« Zabezpecovaci zarizeni
S pojistkami pocitam taky. Jinak si asi jako mechanicke zabezpeceni necham udelat nejaky "PIN kod". Je to pry podobne COnstructu, ale je to estetictejsi,odolnejsi, lip se s tim pracuje a je to novinka. Vyrabi to nejaka firma v Roznove, na Bravu to stoji 5500 Kc, zastoupeni je i v Ostrave.
S tim radiem to Fiat nema doresene, protoze uzivatel ma vyber pouze ze 2 autoradii... Rikam, chtelo by to nejaky suplik, ktery by se dal misto originalniho autoradia a do ktereho by se dalo dat jakekoliv klasicke autoradio. -
« Olej
Jo a Selenii tu u nas bezne maji ve Fiatu, ale je to polosyntetika, asi tam tedy budu davat ten Aral, je to plna syntetika a uz tam je.....ale je pomerne drahy tusim kolem 400/l, ale zase jednou za 15.000 to kousnu, vyrobce doporuduje vymenu po 20.000, ale to nerisknu :-) jaky na to mas nazor?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!