Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: Vyfuk
dival jsem se na to, diky. Sice tam maji zmatek v oznaceni kubatury ( 1.7 cc ?!!!? ), ale podle typu motoru (182A2.00) a nakresu jsem poznal svuj vyfuk 3 - dilny: BOSAL za 8337,- Kc,ROSI za 8989,- Kc. Takze novy vyfuk zatim nebude. Na 1.4 a 1.6 je zhruba o 1000 Kc levnejsi. -
« Re: Vyfuk
Me se pred koupi neceho v obchode vyplatilo kouknout na www.autoshop2000.cz, coz je on-line prodejna. Provozujou to nejaky dva kluci z Ase a Prahy. Koupil jsem uz u nich nekolik veci, zatim zadne problemy s nimi nebyly (spis s Ceskou postou :-)).
S vyvarovanim vyfuku nemam moc dobre zkusenosti. Jeden rok jsem to delal, ale pak jsem si koupil radsi vejfuk. Ale varij jsem to CO, coz je oproti autogenu na tohle horsi...
PS: Ten jejich obchod nefunguje pod Netscapem (alespon na moji 4.72 ne). Koukal jsem tam na tu tvou Bravu a ten zadni dil (dva tlumice ???) stoji cca 6400 Kc. -
« Re: Vyfuk
Ja jsem samozrejme myslel "vnější plášť" a ne "vnější plast". Mne se ale zda, podle zpusobu koroze, ze mi to koroduje zvenku. Nejvetsi vyzrane misto je na nejsvrchnejsim plášti, a pak ji postupne s dalsimi vrstvami ubyva. Ale je mozne, ze to puvodne prorezlo na malem miste zevnitr, a pusobenim vnejsi vody se koroze rozrostla zvenku. Muj tchan mi jen tak mimochodem mezi reci suse rekl, ze uz vyvaril spoustu vyfuku na Skody, staci 0.8 nebo 1 mm plech, lahve a neni co resit. Jeste mi sezene taky nejaky zinkovy prasek, ktery se nafouka na autogenem zahraty vyfuk. Neni co resit, takova nabidka se neodmita, zejmena kdyz mne nebude stat vubec nic. A ja takoveho cloveka hledal po hospodach a mam jej primo pod nosem. Pod svicnem byva nejvetsi tma. Adresu timto tedy asi nebudu potrebovat, nicmene do budoucna by bylo dobre ji znat, takze predem dekuji, kdyz ji napises. S tim vrzanim saltrpaky jsem ti rikal, ze to bude nekde v tech gumovych blocich. Gumovymi spojkami to bude mit reseno hodne aut. -
« Re: Vyfuk
Koroze výfuku ve 160 tis.km je naprosto normální. Můj výfuk, jak jsem již dříve psal odešel /urvala se trubka od 1. tlumiče/ v cca 90 tis. km, kolegovi ještě dříve. Je to velká bolest Bravy. Zadní tlumič už mám taky KO, trubku jsem přivařil. Vrchní plášť je plech, ne plast !! Na autě kolegy jsem nový výfuk zušlechtil zinkovým nástřikem po dokonalém odmaštění, zatím to velice dobře drží, dá se koupit ve sprayi. Výfuk orig. je drahý jako prase a stejně je po něm ho...!! Dají se koupit podstatně levnější zn. Romax, nebo Bosal, ten první se dá sehnat za cca 6800 Kč vč. DPH. Problém je v tom, že u výfuku záleží na počtu cyklů zahřátí a ochlazení, tj. nepřímo počet najetých km, bude li stát auto venku bez provozu, tak výfuk neodejde. Na tento problém si stěžují všichni maj. Bravy. Mezi vnějším a vnitřním plechem tlumiče se kondenzuje voda, jejíž účinek není nutno rozepisovat.Budeš li chtít adresu prodejce výfuků, pošli adresu, rád pomůžu. Dříve jsem vzpomínal výrazné vrzání řad. páky v kulise. Měl jsem ji odkrytovanou a nepomohlo mazání všemožnými tuky a mazivy. Nakonec bylo vše na táhlech před převodovkou, které jsou spojeny gumovými spojkami, krerá stačilo namazat tukem s velkou vzlínavostí odolným proti vys. teplotě a vodě, okamžitě byl klid. Je to neuvěřitelné, ale bylo to slyšet zevnitř ! Pořád mně trápí zahýbání auta vlevo, nedrží stopu, budu se na to muset pořádně podívat. Dotaz pro všechny !! Jaké používáte svíčky u motoru 1,6 SX ? Ja mám již vícekrát DOR 15LGS Brisk a nemám problémy. Ve znač. servise je nechcou ani vidět a rvou tam pořád BOSCH nebo Champion, ale 2x dražší!! Já nemám s nimi žádné probl. a spaliny jsou super. -
« Vyfuk
Zacina mne trapit koroze vyfuku. Vim, ze po 160 000 km by uz potreboval vymenit, ale vzhledem k tomu, ze je je to od katalyzatoru komplet 3 tlumicu, ocekavam cenu kolem 15 000 Kc, a ty na ceste nelezi. Koroduje mi vnejsi plast jen na poslednim tlumici, neni tam zatim zadna dirka, ped pul rokem jsem to zatmelil, ale tmel mi popraskal a je to jako drive. Ted jsem to zase zatmelil a podle stavu tmelu za nejaky cas zkusim domluvit vyvareni vyfuku. Mate nekdo zkusenosti s cenou vyfuku ? -
« Re: to bobrr
Vymenu za nove jsem nakonec nezkusil, auticko je opravene a pokud by v tomto stavu vydrzelo i do budoucna, byl bych spokojen. Faktury z ciziny proplaceny, auto dokonce i "ztichlo", opravy provedeny presne dle seznamu zavad. Tak uvidime, co bude dal, doufam, ze nejakou dobu nic. -
« MFilip
...tak ti koukám do příspěvků (Deutsche Scheissewagen usw.) a vidím, že tvůj tec vlastní Octavii Super s veškerou dokumentací...poháádka. Super by bylo, kdyby jsi měl scaner, a mohl mi přescanovat tu knížku(..jenže tý práce...já vím). Docela se tomu chci na zimu věnovat a tak sháním co se dá. Dalo by se to udělat i tak, že by jsi mi je zapůjčil a já bych si je promptně přescanoval sám a zaslal zpět. Jestli mi můžeš pomoci , tak bych ti byl moooc vděčný. Zatím čau. -
wolff 22.09.00 11:07
« to bobrr
Hele poslouchej. mě se jednou na dovolené vybila baterka (u nás) - No zkrátka jak máš ovládání střešního okna, tak je blízko ovládání osvětlení a to sem omylem nechal svítit. Zavolalo se na top garanci, ti poslali odtahovku z nebližšího místa(zlín). Auto naložili, i s náma odvezli, kafe udělali, baterku vyměnili, s náma pokecali a všechno jak? Zdarma. A takhle by to mělo fungovat i na Islandu. Asi máš nehoráznou smůlu, nevím jak bych to vysvětlil ty problémy s autem co máš. Ale poslal bych to na garanci. A pokud se s tebou nebudou bavit, tak poslat dopis do Turína. Ti už to vyřeší. Fakt je to, že zastoupení Fiatu je tady tak říkajíc latentní(ale existují i výjimky -třeba ten Zlín). ALe bohužel s tímhle se setkávám všude u zahraničního zastoupení. Z vlastní zkušenosti vím, že Italové už se nad místní situací ani nerozčilují - klepla by je pepka!! -
JTF 20.09.00 13:48
« Re: Brava na cestach
Fakt mne mrzí co se Ti stalo, je to opravdu síla. Vypadá to, jako by Ti prodali starý auto. Nechápu to, znám ze svého okolí několik lidí, kteří vlastní 1,6. Můj lékař jí má od roku 98 a najeto cca 50t.km, zatím řešil jen povolující se zámek pátých dveří, jinak je jako nová. Zkus, ať Ti ji vymění za jinou, to by nebylo od věci. Vždyť i statistiky TUV pro rok 2000 uvádějí Bravu nad průměrem závad. -
« Re: Brava na cestach
Zato sidlo maji temer na Karlove moste v Praze 1, exkluzivnejsi adresu by tezko hledali - prave jsem se od nich vratil, tak snad vsechno zaplati. A protoze zaruka pomalu konci a zkusenosti mam zalostne, protahnul jsem vcera auto na vlastni zadost (pred posledni "garancni" navstevou servisu) STK a emisni kontrolou a nadseny z toho rozhodne nejsem - 22 % rozdil brzdneho ucinku na prednich kolech (stejneho vysledku dosahla 15 let stara S 105), zadek totalne v pytli, chybejici uchyty vyfuk. potrubi, prosakuje olej, akorat ty emise jsou v pohode... Mozna mam smulu, ale zatim kvalitou vozu nejsem oslnen. Predtim jsem mel Felicii, pricemz prvni problemy prisly tak po dvou a pul letech provozu a ne po par mesicich... -
« Re: Brava na cestach
A protoze jsme rozumnejsi, kupujeme si Fiaty cim dal, tim vic. Viz statistiky prodeju Fiat v CR. Kamil asi chtel rict, ze vsichni prodejci, kteri prodavaji Skodu, v dobe kdy se vyrabely jen Favority, tak jezdili jen ve Favoritech. Prosimte, ze budes mit meloun na auto, tak taky si nebudes kupovat Octavii za 500 000, ale koupis si neco za meloun. Jinak jsem taky hodne zklaman pristupem na servru www.fiat.cz, kde uz mesic cekam marne na odpoved. -
« Re: Brava na cestach
To Bobrr:Uprimne Te lituji chlape,ale uz je to nastesti za tebou.Jeste,ze jsi na tom Islande nezustal az do kvetna 2001.Musim ti rict,ze tvuj pripad neni ojedinely,desitky podobnych jsem slysel od svych znamych,obch.partneru apod.Take proto ty me negativni reakce na kvalitu Fiatu.Jak uz jsem tady kdysi psal,dokonce i management Fiatu a jeho vyznamni prodejci se teto znacce v okruhu svych znamych vysmivají=vlastni zkusennost(sami jezdi v BMW,ci AUDI a VW)soucasne se,ale chlubi kolik toho zas prodali.Je to tak,Fiat ma diky sve nizke cene v postsocialistickych zemich znacny prodejni uspech a prodejci se tedy znacne pakuji.Nastesti jsme narod inteligentni a postupne se dovidame/ci zazivame na vlastni kuzi/ jak je to ve skutecnosti s timto italskym *.