Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

21.12.00  13:18

« Re:

Treba, co se tyce motoru, tak vsechny dily jako, vodici a napinaci kladka byly v krabickach s italskymi popisy a mnoha napisky FIAT, LANCIA, Alfa ROMEO. U prasatka a u paken byl napisy v italstine taky, ale na popis na krabici si nevzpominam, myslim ale, ze na prase byla krabicka taky s napisy FIAT,AF,LANCIA. Urcite bylo ale pro Bravu 1.6,1.8,1.9. Myslim si, ze vse bude original.
  • 00 Reagovat !

foto

21.12.00  11:50

« Bez nadpisu

filipe podle těch cen co uvádíš jsou ty díly 100% z druhovýroby, to ale neznamená že musí být automaticky horší než díly v krabičce s logem FIAT. Samozřejmě že např. pakny nevyrábí fiat ale např.Bendix nebo Ferodo nebo i méně renomovaný výrobce a v krabicích s vlastní značkou budou ty díly o třetinu nebo o polovinu levnější. Z tý krabice od dílů pro AR33 jseš možná vykulenej zbytečně. Ty pakny můžou být opravdu shodné. V autorizovaném servisu FIAT musí ale na základě smlouvy používat ty dražší, je to prostě byznys.
  • 00 Reagovat !

foto

21.12.00  09:51

« Bez nadpisu

Nakonec mne to jedno prase stalo 453,- s DPH. Palivovy filtr Clean 306, robota ( odvzdusneni brzd + 0.5l brzd. kapaliny + vymena filtru ) dalsich 520,-. Myslim, ze to celkem jde. Pokud se neco nahodne nevysere, mel bych mit do 200 tkm starosti pouze s dolivanim benzinu a vymenou oleje. Bravo Brava !. BTW problikavani mlhovek jsem uz odstranil, byla to kostra.
  • 00 Reagovat !

foto

20.12.00  15:56

« ...

Nechci se moc opakovat, ale musim tu uzasnou bilanci bezporuchovosti trochu narusit: 32 000 km, dve zavazne zavady - brzdy, palivove cerpadlo. I presto jsem vcelku spokojen.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.12.00  09:27

« Re: SVICKY

Ste se tu nejak rozkecali. Dnes jedu jeste vymenit palivovy filtr a jsem jeste dohodnuty na vymene jednoho prasete za 500 Kc. Zasrani svetel z vnitrni strany poustim uplne z hlavy, protoze ted po serizeni svetel vidim v noci jako nikdy .... SVicky NGK jsem chtel proto, ze tady v MC v nejake rubrice je vsichni chvalili .... Jinak jsem si po minule vymene sebral vsechny vymenene dily a trochu jsem zpozornel, kdyz mi vymenene zadni pakny dali v krabici po paknach na AR 33 r.v. > 1988 od nejake druhovyroby. Dneska jsem na to pripraven a doufam, ze jejich odpoved bude znit, pakny jsme vam dali do prvni krabice, kterou jsme nasli, minuly tyden jsme menili pakny na AR 33. Jeste maly problemek, pri pravem blinkru a seslapnuti brzd mi problikavaji zadni mlhova svetla a kontrolka z. mlhovek. Je mozne, ze kdyz jsem minuly tyden sachoval s temi zadnimi ostrikovaci, uvulnil jsem nejaky dratek, a neni neco ukostrene. Pro MCH: Ma Brava ma aktualne 161 500 km, ja osobne jsem na tom najel 12 500 km, nikdy jsem s ni nemel zavazny problem. Menil jsem jen veci, ktere jsou opotrebene starim: rozvodak, klinak, nap. a vod. kladky, svicky, zadni pakny.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.12.00  06:39

No byl jsme poucen ze 10/40 neni vzdy en stejny olej ze jsou jeste dalsi specifikace toho oleje API...tohle mi rekli ve velmi dobre prodejne kde maji opravdu zajem o zakaznika, z nedostatku casu jsem se tim jeste nezabyval...ale zajima mne to...mam v Maree Aral Super tronic a oni mi nbizeli Texaco, ale ze mi ho neprodaji dokud neposoudi naprostou shodu....To Texaco toti moc vhutnalo mojemu Puntu 75 ELX a je to taky plna syntetika .... a je o dost levnejsi...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.12.00  22:17

Na tyto odpovědi je třeba se ptát velmi konktétně a zjistíš,že chlapci buďto ví kulový/ne všichni/, nebo z nás dělají voly. Odpověď bude asi taková, že nevyhovující svíčky jsou zrovna ty, které onen servis nenabízí a ideální mají zrovna na skladě. Je to něco podobného, jako s oleji. 10W40 je pořád 10W40 a je jedno, jesti od Aralu, nebo od AGIPU. Jelikož se nepovažuji za úplného technického diletanta, zjistil jsem, že většině dnešních servismenů chybí základní technické uvažování, což vede k nekonečné řadě zbytečných pokusů při opravách pohybujících se na úrovni náhodných výměn. Zbytečně a leckdy úplně tupě věří mašině bez toho, aby se zamysleli selsky technicky. Dvakrát jsem ztratil nervy, když jsem za velkého křiku konzultoval závadu. Dokážou lidi totálně zblbnout odpovědí "to nám vyhodil počítač". Co víc dodat .
  • 00 Reagovat !

foto

19.12.00  21:55

« nejvíc km bez závad?

Už nám ty naše Bravy jezdí pěkně dlouho a docela se zajímám o to, kolik se komu podařilo najezdit bez větších problémů. Nepočítám tím výměny čepů, tlumičů a běžné údržby, ale spíš závady, které pěkně pohnou žlučí, jako že vyplivne to, co u jiného auta je držák. Tak že chlapci, ukažte se, já mám bezproblémových 131 tis. km.
  • 00 Reagovat !

foto

19.12.00  21:48

« svíčky pro Brava 1,6 SX

Přes mnohé varování jsem opět použil svíčky Brisk DOR 15LGS. Je v amatérských podmínkách velmi těžko posouditelné, jsou li dobré, nebo ne. Mohu však zodpovědně prohlásit, že pouze jednou mi za mých 131 tis. km nenastartovalo auto a to pouze s originálními svíčkami, i když bylo cca -22 st.C. Od té doby nemám žádný problém a používám pouze tyto, mohu vřele doporučit. S klasickými svíčkami jsem byl varován, což se skutečně stalo, že pokud nechytne motor ihned, ale pouze párkrát zapálí a zdechne, orosí se svíčky a to je konečná. Je to pravda, potom nepomůže nic, než je vytáhnout a vysušit. Můžete auto v mrazu třeba tahat tankem a nic. Mám to za sebou a je to před zraky nevěřících docela potupa....
  • 00 Reagovat !

foto

19.12.00  15:35

« ZAROVKY

Kdzy jste tu mluvili o svetlech napadlo mne uz jste nekdo zkousel ty modre zarovky?.... asi jsou to vyhozene penize co?
  • 00 Reagovat !

foto

19.12.00  15:34

« SVICKY

Hmmm tak prave svicky NGK mi nedoporucili, nevim proc....presto ze je doporucuje i vyrobce v prirucce ve Fiatu mirekli ze jsou nespolehlive...koupim Champion az je budu menit...
  • 00 Reagovat !

foto

14.12.00  09:57

« Re:Brava 1.8

Jestli ti někde nabízí výměnu obou válečků za 1000,- tak je to ale dobrá cena a nech si to udělat. Na tom těsnění bys moc neušetřil.
  • 00 Reagovat !

foto

14.12.00  09:52

« Re: Brava 1,8

Sady těsnění se prodávají ,obecně jsou běžně k sehnání na starší hodně rozšířené modely aut(jedná se o druhovýrobu)jestli seženeš na bravu to nevím, ale možná jo.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.00  09:41

« Re: Brava 1.8 ELX 161 300 km

NGK
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.00  09:40

« Brava 1.8 ELX 161 300 km

Jsem byl vcera s Otikem na operaci. Divali se mu do srdicka, kde mu vymenili 4 kardiostimulatory za NGH 6 BRC ( 720,-), zadarmo mu seridili ocicka ( ted vidim jak Finist - jasny sokol ), opravili ucpanou zilku k zadnimu otrikovaci ( vadny zpetny vetil - 24 Kc ), vymenili zadni brzdove celisti ( 670,- ). Dostal jsem k vanocum darek: dali mi 10 % na praci i dily ( uved. cena je po sleve ). Ceka nas s Otikem pristi tyden dalsi prohlidka, budeme menit ohryzek ( palivovy filtr ) a to se chcu zeptat, zjistili ze tece 1 brzdovy valecek. Novy stoji 1 x 780,-, nabidli mi 1000,- za oba dva. Kdyz ale tece valecek, nestaci vymenit jen ta gumova tesneni ? Mozna se ale nedaji sehnat zvlast.
  • 00 Reagovat !

foto

14.12.00  09:23

« Brava JTD

Tak jsem zkusil zatlačit přes známýho u místního prodejce FIATU a ledy se pohnuly. Vypadá to nadějně,do konce roku by to mohlo být na SPZetkách.
  • 00 Reagovat !

foto

13.12.00  12:11

« Brava JTD

Je to dovoz z Francie, 1,9 JTD 105 koní, rok výr.1999, v metalíze, el. okna, ABS, 2xAirgbag, zatím je to na al kolech 14" pavučina-Tipo ale kola tam přijdou jiná. Frantíci asi EURO 2 do TP nevyznačujou ale na FIATU mi potvrdily že ho naplňuje. Těď už je to ve fázi že jde jen o to razítkování.Kam přijdu tam čekaj kolik nasypu. Bylo to bouchlý na L přední kolo a drobný oděrky na překytování vzadu.Měnil se ten levej podběh s kouskem podlahy. Samozřejmě chladiče, světla,nárazník,víko mot.prostoru a další píčovinky.Celkem mě to vyjde i s tím přihlášením na 250 000,-. Hodně jsem si dělal sám, platil jsem jenom čistou klempířinu a lakovnu.Teď už bych ale rád jezdil.Zatím se bez SPZ vydávám jenom po blízkém okolí.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.00  10:05

« Re: Brava JTD

co je to za rok a na kolik Te vysla?.....popis to trochu a jyk moc to bylo tukly?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.00  10:04

A ono to nema v original technicaku ze to aplnuje Euro2?..... muzes to urychlit mam dojem ze muzes jeste treti cestou pres zkusebnu....
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.00  09:48

a proc se to vse musi delat kvuli havarky ?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…