Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

28.04.06  11:37

« Ako zhodit calunenie na zadnych dverach Brava

Zdravim Vas, potreboval by som poradit, ako zhodit calunenie na zadnych dverach. Na stranke [odkaz] som nasiel navod ako na to, ale dostal som sa len po krok odstranenie prichytky pre upevnenie kluky (stahovanie okna), ktora sa ma vypacit podla navodu nejakym pripravkom. Tu je vsak moj problem, pripravok nemam a neviem ci staci kluku len vytiahnut silou(mne sa to zatial nepodarilo), alebo je este nejako specialne upevnena. Prosim o radu, lebo potrebujem vymenit zlomenu klucku na otvaranie dveri a neviem si s tym rady.Dakujem
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.04.06  12:10

« Bez nadpisu

@ potapnik
    Píšeš, že Multipla ti interiérem moc nesedí, Dobló s odřenýma ušima, Croma není to pravé ořechové. Měl jsem trošku podobný problém, ale jiné důvody a požadavky na prostor. Zvolil jsem MW a můžu říct, že jsem nezaváhal. Mám 1,4 95k Active s o něco lepší výbavou, jezdím s ním denně převážně po městě sám nebo ve dvou, víkendy celá rodinka + 2 psi. Tu výbavu, kterou bys chtěl i odpočet DPH při požadované ceně, mělo by to vyjít pozitivně pro Stilo MW van Dynamic 1,9 JTD 150 k 4 místa Euro 4 za 528.000,- po slevě 454.000,- Kč bez DPH. (ceník FIAT Imofa Praha). MW je prostorově pokračovatelem Marea Weekend. Absolvuji týdenní nákupy pro tři rodiny a neřeším žádný problém, že by se to nevešlo., už jsem s tím stěhoval a skříním chybělo necelých 10cm abych zavřel kufr. Transport dlaždic, pytlů cementu i tůjí už mám taky úspěšně za sebou. Nejvíce si ale lebedí naše pudlice (královská a trpaslík), když sklopím zadní sedadla, dám jim dozadu deku a jedeme, spokojenost. :D
  • 00 Reagovat !

foto potapnik

potapnik 10.04.06  23:30

« Dalsi auta v zornem poli

Tak si pomalu nechavam projit hlavou, co a jak a najednou ani ta nova Multipla nevychazi cenove vubec spatne. Sice bych musel prekousnout ten absolutne silenej interier (nemluvim o rozmisteni sedadel, to mi prijde uplne super), ze kteryho nemam moc dobrej pocit, az na volant a radisku, ta mi prisla pozicne dobre. Ale ten stredovej panel, to je des...:-( Cromu jsem z vyberu vyloucil. Ta cena neodpovida tomu na co chci auto pouzivat. Potrebuju auto do firmy, se kterym nebudu mit psychicky problem hodit mu do kufru par pytlu s cementem, vozit v nem starou sekacku, umastenou od oleje a dalsi veci, ktery clovek bezne netaha, ale obcas se naskytnou momenty a na to by mi bylo Cromy fakt lito... Navic jsem koukal i po Doblu, ale nejak neverim tomu, ze ty plasty vydrzej dalsich sest let kazdodenniho provozu. Doblo je uz trosku jinde, ale jako alternativa s odrenyma usima ujde.
    Bohuzel dneska neexistuje model s hezkym designem, dobrym motorem, klimatizaci, okennimi airbagy tak kolem 450.000,- s moznosti odpoctu DPH ;-) samozrejme. Asi pockam na podzim, to prijdou ty cinsky supersporty za 150 tisic, potom jich koupim radsi vic, a rozestavim je po trase do prace, kdyby nahodou zkolabovaly :-)
  • 00 Reagovat !

foto

10.04.06  16:49

« Bazar

Nějaké reference o téhle firmě?
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.06  14:46

« Re: Stilo vs. Croma

Ta 1,9 MJ 16 v nevyzera vobec spatne ani cenov
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.06  08:17

« Stilo vs. Croma

Rad bych koupil podobne velke auto, samozrejme Fiat, ale co mi doporucite? Stilo Multiwagon (za dobrou cenu osklive auto) nebo novou Cromu (za hodne penez, hezke a bezpecne auto)? Resi vubec nekdo podbny problem?
    Tak ja sam hoci mam Stilo 5dv. v lepsej vybave odporucam Cromu. Viezol som sa na tej Multijet 150k verzia Dynamic a bolo to ine kafe. To auto pri 140km/h len sepoce, motor taha uplne skvele a sedi to ako pribite a interier je ocividne o tych 4-5 rokov generacneho rozdielu vyspelejsi. Jedine co sa mi nepacilo boli sede potahy, boli take fadnejsie, volil by som bezovy interier a Emotion vybavu, 17tky kolesa. Ak netrpis financnymi suchotami nevahaj ..
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.06  21:41

« Re: JTDcka po par letech provozu

No já být tebou šel bych do tý Cromy jsou na ní fakt slevy až 100 000Kč. Byl jsem jí u Fiata omrknout a připadá mi ta Croma i dost hezká na to že se mi ze začátku na fotkách moc nelíbila. Ta verze 1.9 Turbo diesel 150k musí být úplně super a kufr to má myslim něco kolem 500 l to je hodnota některých kombiků a přitom croma neni kombi takže super. Jdi do ní aspon bude na našich silnicích vidět častěji :)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.06  21:25

« Re: JTDcka po par letech provozu

no mne Brava 1,2 16v zrala 5,5-6l.No croma nie je az taka draha....su tam zlavy do 100 000Sk + ak das k tomu odpocet DPH tak to vyjde na slusnu cenu
  • 00 Reagovat !

foto potapnik

potapnik 04.04.06  17:42

« JTDcka po par letech provozu

Predpokladam, ze mistni Fiataci maji s trojlistkem Brava, Bravo, Marea a nejen s nimi, uz nejake zkusenosti a najete kilometry, a tak mne zajima, kolik vam vase Fiaty zerou? Zajimaji mne hlavne diesely, JTDcka nejvic, najeto vic jak 100.000 km. Neni v tom zadny souboj znacek, nebo podobne, jsem proste trosku zvedavej :-)
    V nasem firemnim autoparku mame dva dieselovy Fiaty a jednu JTD Alfu a musim rict, ze to celkem jde:
    - Marea Weekend 1.9 JTD (r.v. 1999, 200.000 najeto): 6,0 - 6,5 l./100km
    - Punto 1G 1.7 TD (r.v. 1994, 250.000 najeto): 6,5 l./100km
    - AR Sportwagon 156 2.4 JTD (r.v. 2001, 150.000 najeto): podle nalady ridice :-) a klimatizace, ale za vic jak 8,0 l. jsem s tim v zivote nejel, bezne okolo 6,5 - 7,0 l./100km
    A jeste jedna otazecka. Marejka kombik je super auto, s velkym kufrem, obrovskym prostorem pro posadku, ale prece jenom dalsich 7 let uz tak dobre jezdit nebude, a pripada mi, ze po ni je v nabidce Fiatu prazdno. Rad bych koupil podobne velke auto, samozrejme Fiat, ale co mi doporucite? Stilo Multiwagon (za dobrou cenu osklive auto) nebo novou Cromu (za hodne penez, hezke a bezpecne auto)? Resi vubec nekdo podbny problem? Nebo je Marea idealnim kombikem jenom pro mne? Diky za pripadne odpovedi.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.06  11:47

« Re: KUPIT / NEKUPIT

No ja by som sa radsej poobzeral po novsich rocnikoch 200,2001 A PO MOTOROCH 1,2 16V ALEBO 1,6 16V.ta 1,4 NEBOL BOHVIEAKO VYDARENY MOTOR.ALE SKUS PREJST TUTO DISKUSIU OD ZACIATKU A DOZVIES SA VELA VECI O TOMTO MOTORE....
  • 00 Reagovat !

foto

04.04.06  11:18

« KUPIT / NEKUPIT

Zdravim, potrebujem pomoc od majitelov bravy. Mam moznost kupit fiat brava r.v. 1997, obsah 1.4, najazdene 105 000 Km. Co hovorite na to auto? mam ho kupit? vyplati sa mi to? Vela ludi mi hovorilo ze fiata nemam kupovat ze sa to stale kazi.
  • 00 Reagovat !

foto

28.03.06  16:40

« autobazar-rybnice

Znáte tenhle bazar? [odkaz] Ta Brava je pěkná, nejetá určitá po důchodci...:-)
  • 00 Reagovat !

foto

18.03.06  19:30

« Bez nadpisu

panové jak řikam sam se tomu nechtel verit ale jak rikam 190 koni nerikam zaklad v zakladu meli asi 105
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.06  19:23

« Re: Re:

uno turbo malo nejakých 120 koní
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.06  19:13

« Re:

to petros: Sorry, ale tem 190 konim nemuzes snad verit ani ty sam.
    Z vyroby ten motor mel 82kW, neverim ze by z toho nekdo vymackl 140kW.
  • 00 Reagovat !

foto

18.03.06  18:46

« Bez nadpisu

jo joo tak něco podobnýho mi radili kamarádi at si nekupuju uno protože je to Fiat a takový různý kydy , však to Fiatelisté znají , a jako na just sem si to uno koupil bylo nádherný 1,4 turbo a vyšlo mě celkem za malý peníz , a to si ze mě začali všichni utahovat že to je sráč a že nejede a kdesi cosi ale po pár rychlých rozjíždkách sem si uvědomil jakou to auto má sílu. tak sem zavolal kamaradum že udelame jen tak ze srandy sprint a voni přijeli na místo s Renaultem 19 bylo to čampíro jak tomu ty pitomci řikali a tak sme dojeli na semafory a čekali na zelenou a blikla oranžová a on už startoval protože se řeklo na zelenou a pak když sem vyrazil tak to stálo za to během 5 sekund sem ho měl vedle sebe a během 5 sekund za sebou a když sem s tim unem zajel ke kamaradoj na brzdu vyjelo mi to věřte nevěřte 190 koni pak sem se dozvěděl že to e neaká uprava s turbem jinak niak se to nejevilo ani na spotrebe. kdybych to unio nepucil kamaradoj na ples tak by žilo do dnes tak sem se rozod ze si oživim vzpominky a že si dovezu něaký z němec a že si ho vymazlim takhle sem se k Fiatelistum přichomejt já a co vy
  • 00 Reagovat !

foto

17.03.06  19:21

« Fiat Bravo

Pokud by někoho zajímalo něco o bravu tak napíšu svoje zkušenosti s tímto autem: Takže mám už 2 roky, dovoz z Německa najeto cca 100 000km když jsem ho koupil nyní 150 000 auto nevypadalo moc dobře když ho dovezly strašně zadělaný zvenčí a i vnitřek strašně zaprášený a neudržovaný. Nicméně jsem se nechal zlákat cenou, která byla na tu dobu před 2 lety víc než dobrá 95000 kč. Auto jsem si vyzkoušel jevilo se bez problémů, řízení v pořádku, brzdy ok žádná známka toho že by bylo bouraný tak jsem ho vzal, dovezl jsem ho domu celej den jsem ho leštil vypral jsem sedačky vypucoval vnitřek všema možnýma přípravkama a potom když jsem si ho tak prohlídl jsem zjistil jak mám vlastně krásný auto >:D každej u nás na vesnici se po něm otáčel. Mám motor 1.6 16v 76KW perfektní a živá jednotka nežere olej ani z něj nikde neteče. Auto jezdí po dvou letech absolutně skvěle bez jediný závady. To nekecam ale ani žárovky jsem nemusel měnit je to fakt super kára a nelituju ani jednoho momentu,že jsem si jí koupil a to mě spoustu lidí odrazovalo, že je to "Fiat" at do toho nejdu. Takže moje rada pokud se vám bravo líbí tak neváhejte a když narazíte na solidní kousek jděte do toho. Podle mě je to nejhezčí auto svý doby v daný třídě. Nemá konkurenci a motor 1.6 má i bez laďáku krásnej zvuk. Když přesedlam do taťkovi Fábie tak z toho zvuku 3 válce bliju. Jinak se mnou jednou závodila fábie 1.4 na dálnici D1 do táhlého stoupání seděl v tom rádoby machýrek byl v tom sám a neměl vůbec šanci i když jsme v bravu jeli ve čtyřech.Takže asi tak
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.06  10:10

« Re:

Zdravim!
    Mam temer presne to stejne vozitko jako ty, Mareu kombika, 1.6, rocnik 1998.
    Ta 1.6 je vyborny motor, spotrebu mam kolem 7.5l a to jezdim docela svizne.
    Pri prohlidce se nezapomen podivat na stav vyfuku, tlumicu a podvozku vubec. vetsinou odchazi loziska na zadni naprave a ramena na predni. To taky muze byt duvod, proc ten nemec to auto prodava, ze.. Ale kdyz na to prijde, tak repas podvozku te zas tak draze nevyjde, hlavne kdyz si uvedomis, ze porizovaci cena Marey je mnohem priznivejsi, nez ostatnich znacek..
    Ale nechci tady delat nejakou reklamu. Takze pokud chces vedet vic, tak se podivej na [odkaz] je tam technicke forum a tam se dovis mnoho informaci o nejen prednostech, ale i zavadach.
    Preju stastny vyber!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.03.06  09:54

« jaky motor do bravy

2 roky jsem prodaval fiaty a musim rict ze 1,6 do bravy byla idealni volba - spotreba x vykon. ted mam multiplu s tim samym motorem a jsem maximalne spokojeny. spotreba 7,6 a vykon primereny velikosti a tvaru auta
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.06  09:20

« Re: Marea, r.v. 1997

Měl jsem "5dv. hatchback od Marey", tedy Bravu, téhož roku výroby, od 20 000 km do 100 000 km, od léta 98 do léta 2004, ve verzi 1.6 Automat - tedy stejný motor, jiná převodovka.
    Za tu dobu byla jediná závada, která "by nemusela být" - odešel jeden ze vstřikovačů, auto sice pojízdné, ale jeden z válců nebyl plně krmen a oprava byla tuším 7 000 Kč. Jinak klasika - výfuk (měněn asi po 6 letech stáří auta), tlumiče v normálu, atd.
    Vyměnil jsem za Ideu, důvody byly dva - v Bravě jsem neměl klimatizaci a ABS.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…