Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

15.06.01  07:27

« nespete, bando.

V nejakem SM z kvetna, konecne dali recenzi ojetych aut: Bravy. Krom toho, ze vylozene achilovou patu nema, a kazi se drobnosti, tak tam bylo receno, ze v Nemecku delali test aut na 100 000 km a Brava tento test vyhrala nejen ve sve tride, ale i v kategorii vsech vozu napric tridami podle koncepce pohonu ..... Byla to 1.6 ..... To jsem necekal .... Za 100 tkm musela navstivit servis pouze 3 x - pokazeny zamek 5. dveri, prosezeny sedak ridice a nejak uvolnena spona na topeni nebo neco takoveho. Pak jsem cetl vysledek stejneho testu u Audi A3, ktere do 100 tkm muselo menit spojku i prevodovku, menily se taky zamky a jeste zacal opryskavat bezbarvy lak na vnitrnim plastovem oblozeni ..... Ach to nemecke dilenske zpracovani :-))))
  • 00 Reagovat !

foto

11.06.01  15:29

« Bez nadpisu

brm, brm, aby nam to tu nezrusili ...
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.01  17:01

« Diky Remus,

o autoshop2000 vim, pokud bych bral Bosal, bral bych jej z Polska za 6500,-. Rozhodl jsem se, ze vyfuk jeste polepim, aby vydrzel do technicke 8/2002 a prednost dam karosarskym upravam. Mala aktualita: v 12/2000 jsem menil svicky Champion ( 3bod ) za doporucene NGK BKR 6 EKC ( 2bod ). Spotreba se mi zvedla o 0,4 litru/100 km. Vymenil jsem to zpet a rozdil poznala i manzelka. Auto je klidnejsi v otackach nad 6000 se netrepe, vypada to dobre i se spotrebou. BTW: je fakt, ze to co Oktavce se muze stat kazdymu autu, nicmene Brava vychazi prece jen lip a to mne tesi.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.01  01:01

« Re: nová Brava versus ojetá Octavia

Najeto mám cca 42.000 km.
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.01  01:00

« to Wolff:

Imobilizér se choval tak, že jakmile stálo auto za letních veder dlouho na slunci, přestal načítat kód z klíče a auto nešlo nastartovat. Musel jsem pokaždé použít namačkání kódu pomocí plynového pedálu. V servisu zkusili vyměnit snímač kódu, bez efektu. Pomohla až výměna řídící jednotky imobilizéru.
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.01  00:00

« to Wolff:

já to ani nemyslel jako odsouzení Oktávky, pouze jsem prezentoval srovnání. Ono to srovnání až do té závady na převodovce vyznívalo mnohem hůře pro Bravu, závad v záruce bylo dost.
  • « 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 29.05.01  13:48

« Re: nová Brava versus ojetá Octavia

Kolegovi z práce opravovali převodovku ještě v záruce na Octavii 1.6(55KW).Kolik máš najeto na Bravě?
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 28.05.01  20:38

« Bez nadpisu

To nemůžeš tak brát, to co se stalo ty Octávii se může stát teoreticky každýmu autu. Spíš by mě zajímalo co bylo s tím imobilizerem?
  • 00 Reagovat !

foto

28.05.01  19:34

« ještě ke srovnání

Omlouvám se za nečitelnost příspěvku ale neuvědomil jsem si, že systém nerespektuje odřádkování. Takže ještě jednou - Brava 8016V SX nová ----- versus ----- Octavia 1,8 20V 2 roky stará
  • 00 Reagovat !

foto

28.05.01  19:32

« nová Brava versus ojetá Octavia

Při založení rubriky jsem sliboval srovnání aut, které jsme kupovali s kamarádem ve stejnou dobu
    a téměř za stejnou cenu :
    Brava 80V 16SX nová
    Octavia 1,8 20V v plné výbavě (ne klima) 2 roky stará
    Brava, v záruce opraveno: čidlo immobilizéru - při vysoké teplotě interiéru nenačítalo a bylo nutné startovat pomocí kódu, synchronizační kolečko - při řazení dvojky to občas zarachotilo, těsně v záruce ještě opraven prasklý výfuk (!!), podle servisu výrobní vada.
    Octavia: odešlo dálkové ovládání centrálu, poklepávání zámků. Fatální závada převodovky - něco se tam utrhlo a zničilo co se dalo - cena opravy 48.000 Kč. Škodovka se k ničemu nemá, auto je prý staré a má hodně najeto (3 roky, 72000 km).
    Co vy na to ?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.01  15:08

« Re:

Pokud by se to nezhoršovalo a naopak tím klesla spotřeba, tak by mi až tak nevadilo, že to střílí jako z děla a třese se to jako sulc :-) Jenom se mi s tím nějak nechce vyrazit na dovolenou po Evropě ...
    Na druhou stranu do servisu jezdit každý měsíc je dost drahá sranda
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 28.05.01  11:08

« Bez nadpisu

A nebo vzhledem ke sračkám, který se tady na benzinkách prodávají (v porovnání s Itálií) přiucpaná tryska, těžko říct.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 28.05.01  11:06

« Bez nadpisu

Bobrr, zdá se mi, že se motor, když je studený tak při 1. třech zařazení trošičku zakucká. A tohle jsem zjistil po garančce. Ale na druhou stranu o moc klesla spotřeba. Takže bych si typoval, že to bude něco ve stylu přiškrceného vstřikování. Ale řeknu ti to asi takhle. Není to zase až tak zlý, aby s tím člověk šel do servisu, vyplázl jim za to peníze a oni by to stejně nedali do kopy. A jak říkám spotřeba šla o litr v průměr dolů.
  • 00 Reagovat !

foto

28.05.01  09:31

« Bez nadpisu

Když nastartuju studený motor u své milované 1,6 bravičky, jde hrozně nepravidelně, střílí a kucká se, zkrátka hrůza. Pokud se mi podaří ho dostat plynem do vyšších otáček, tak po jejich klesnutí už jde pravidelně jako by se nechumelilo, stejně tak, jako když motor stopnu a zkusím nastartovat opakovaně. Když je motor jenom trošičku zahřátý, tak se chová taky úplně normálně. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost ?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.01  11:49

« Re: vyfuk

Doporučuji internetový obchod www.autoshop2000.cz.
    Na Bravu 1.8 (uvádějí ji zde jako 1.7) stojí Bosal
    7874,- Kč. Oproti oficiálnímu ceníku -15% (9263,- Kč). Poštovné stojí 60 Kč bez ohledu na velikost zásilky.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 25.05.01  10:41

« Bez nadpisu

Hmm, asi jo
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.01  13:56

« Re:

Mno bez knizky jsem ten tapecirung nesundal, musis se po odsroubovani sroubku vysunout, a kdo to nevi, muze beco vyrvat.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 19.05.01  22:52

« Bez nadpisu

No přece by bylo možná lepší to rozdělt. Je možný, že se tam urval kus nějkého blbce a te´d tam dělá neplechu. To se zjistí. Rozdělat ty dveře asi nebude zase až takovej problém, horší to je asi s tím igelitem...co tam asi je....
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  12:44

« Re: klepání

nez bych tam cpal molitan ( casove narocne ), zkusil bych jet po trace, kde to klepne s nedovrenymi dvermi. 1/2 roku mi klepal forman, myslel jsem, ze je to tlumic nebo co a nakonec stacilo upravit umisteni protikusu zamku v karoserii.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.01  15:29

« Re: klepání

doporučuju rozebrat dveře a nacpat tam molitan, udělal jsem to a je po klepání
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…