Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: to mfilip
vyborne.Mam jasno v tom, ze zaden Bosal, Spei, Walker nechci, neznam cloveka, ktery by si na tyto nestezoval, ze jsou pisklavejsi, auto hur jede a vydrzi sotva 2 roky. Takze Remus, perfektni. Zbyvaji 2 veci. Prvni: beru to, pokud ten Remus je komplet nahrada za 3 nerozebiratelne original tlumice vyfuku, pokud by to melo byt tak, ze bych musel koupit original, ze ktereho by se upalil koncovy dil, za ktery by se dal Remus, tak bych couvl, protoze cena by uz pro mne byla neunosna. Vim, ze si mne ujistil, ze by to mela byt komplet nahrada, ale potrebuju jistotu. Kdyz se pro neco nadchnu, nemam rad zklamani. Za druhe: je cena a realizace. Trosku si mne zmatl touu posledni cenou 9500,-. Posledni nabidka byla bez montaze za 9000,- bez DPH. Pokud bych do toho sel, urcite bych to chtel udelat i s montazi na miste, nemam doma werkzeuge, vyfuk se bude muset asi odpalit, nemam ani doma medenou pastu. Takze by mne zajimala cena s montazi ( +,- ), nemusel bych to mit na fakturu, zalezi, ale jak by se to lisilo od ceny s fakturou, protoze se mi nekdy muze hodit cena vyfuku na papire pri prodeji auta. Mohlo by se to provest 20.-21.9., kdy pojedu pro manzelku do Prahy na letiste. Presny termin zatim nevim, je mozne ze prileti ve 2 rano, v tom pripade bychom se domluvili nekdy na rijen, protoze neni realizovatelna vymena vyfuku od 20:00, tak abych stacil bezpecne dojet na 1:00 do Prahy. velke diky. -
« Re: to mfilip
1. Jen se ptej, od toho jsem zde.
2. Lehčí sportovní zvuk jest spíše hlubší zabarvení zvuku a nepatrně větší hlučnost. Výfuk je homologován pro dané auto a splňuje normu na hlučnost.
3. S kolika tlumičů se skládá přesně nevím. Obvykle to býva stejné jako originál, čili v 90% jeden, v 10% dva.
3. Nárazník se upravovat nebude.
4. Výfuk je přímo pro dané auto, tzn. všechny příruby, šrouby, atd. jsou k dispozici a operace probíhá formou vymontuješ-namontuješ, čili žádná improvizace.
5. Namontovat výfuk u nás je to poslední, jistě že ho namontujeme, v noci se zavázanýma očima pod vlivem alkoholu.
6. Žádný další materiál k montáži se shánět nemusí, sada je kompletní. Ta montáž by stála cca 300-500,- (podle toho jak rychle půjde starý sundat)
7. STK s otypovaným výfukem není problém.
8. Co vím, tak takovýto výfuk vydrží při denodenním ježdění 5-8 let dle typu auta.
9. Co do zvuku, v celém pásmu je zvuk hezčí, hlubší, nejvíce bude "hučet" v nízkých otáčkách pod zatížením s plným plynem. Mfilipe, věř, bude se Ti ten zvuk zamlouvat!
10. Hele, už jsem něco slevil, na výfucích mám prd, těžko jíti ještě dolů. Pokud ovšem nebudeš chtít učet, poslední slovo 9500,-
11. Žádný univerzál to není!
12. Myslíš si, že Renocar je pánbůh se svou nabídkou? Já mám v katalogu tento výfuk pod orig. Remus objednacím číslem 1865960532 na Bravu 1.8 16V 83kW.
13. Ten výfuk bude 100% poslední díl, ale vždy je to tak, že posledním dílem se myslí poslední odmontovatelný díl, čili pokud je poslední díl v jednom kusu s nějakým dalším tlumičem, bude součástí nového výfuku i tento další tlumič.
« Re: to mfilip
a neni to ten posledni univerzalni, taky s 82x67 ? Od remusu konkretne pro 1.8 jsem u fiatu nic nenasel na [odkaz] Jinak potrebuji komplet novy vyfuk od katalyzatoru az po koncovy dil, protoze vsechny dily uz jdou papa. Pokud by ten vyfuk na Bravu byl jen posledni dil, ktery se namontuje ke stavajicim 2 tlumicum ( vyfuk je nerozebiratelny ), nebylo by to pro mne dobre reseni. -
« Re: to mfilip
vyborne. Ale mam jako vzdycky spoustu otazek. Muzu se zacit ptat ? Co si mam predstavit pod pojmem "lehci sportovni zvuk" ? Nebyl by obrazek pro predstavu, staci nejaky podobny vyfuk. Z kolika tlumicu se vyfuk sklada ? Bude se muset kvuli tomu upravovat zadni naraznik, nebo uchyceni vyfuku ? Dal by se vyfuk namontovat u Vas ? ( neni problem prijet, rad si udelam z manzelkou vylet ) Kolik by to stalo celkem s temi ruznymi spojovacim serepetickami a musel bych je pravdepodobne shanet sam ? Doufam, ze ladene vyfuky obstavaji u STK. Ten vyfuk je nerezovy, da se ocekavat nejaka "neomezena zivotnost" ? Priznam se, ze nemam jeste jasno, jestli si muzu dovolit zaplatit o 40% vic za vyfuk. Nevim ani ceny ostatnich vyrobcu ladenych nebo obycejnych vyfuku. Potrebuju presvedcit zivotnosti a zvukem. Da se obecne rict, pri kterych rychlostech muze byt ladeny vyfuk tissi ? Rozumej, kdyby ten vyfuk stal treba uz jen 9000 s DPH, tak bych bezel pujcit penize, sebral dovolenou a zitra zvonim u dveri Autokomplexe. Vlastne to nejde, auto je u plastickeho chirurga. diky. -
« Re: podvozek
Na TD100 jsem nechal dat v 95.tkm pružiny Eibach EW4907001VA+EW3008002HA-dodává RENOCAR + preventivně nové tlumiče,značku už nevím.Byly to japonské,začínalo to na K...Podvozek se snížil o cca 30mm.Předek šel subjektivně více dolu.Zmenšilo se naklánění v zatáčkách,v rychlostech kolem 180km auto sedí podstatně klidněji a díky nelinear. pruběhu pružin je podvozek při jízdě subjektivně měkčí - podstatně se zlepšíla jízda na betonových úsecích dálnice.
Tutu úpravu Vám jednoznačně doporučuji.Pružiny byly ve slevě kolem 9000,-.
« Re: to mfilip
Proc hlavicko ? Moje 44Ah Bosch dostala pred mesicem 5 minutovou slehu, a zatim drzi. Ona asi tak zle na tom nebude, spis je to tim, ze se baterka pravidelne nedobiji jizdou, jezdim ted autem co cca 10 dni, jinak auto je u klempire, bude spraveny blatnik, kapota po kroupach, nalakovana kapota, blatnik, predni naraznik, zrcatka ma manzelcinych pokusech o couvani do garaze a zadni naraznik. Celkem bych se mel vlezt do 10 tkC. V nedeli se jdu na auto pripravene na barvu podivat a vyfotit, takze fotky casem budou. Pak jeste prijdou na vymenu loziska v zadu ( pri sklopenych sedadlech a jizde v zatacce se meni hukot ) a nevim, jestli jeste letos pujdu do noveho vyfuku. Pokud bych sehnal nejaky 2 laufovy ( tuneny ) s jednim tlumicem, mozna bych do nej sel do 10 tKc. -
Zase jsem se hrozne na zari upnul ( termin odberu pejska ) a nic. Musim sehnat stuj co stuj jinou cestou, je mi jedno co stoji. Chtel jsem at aspon jeden rodic je stejny jako od Rockyho. Neni to moc detinske ? Asi jsem ve veku, kdybych uz chtel zakladat rodinu ..... -
Brava furt, neni u klempire, tentokrat proto, ze si v lakovne vzali dovolenou. Nebude zatim ani nova krysa pes, narodily se 2 pejsci, bez saciho reflexu, kteri byli krmeni nejakou smesi a zdarne rostli. Smes po tydnu dosla, ta sama se nesehnala, koupila se jina, pejsci dostali prujem a zemreli. :-((((((((((((((((((((((((((((((((. -
« Re: demontáž autorádia
pouzivaji se na to 2 takove specialni plisky pro vytazeni. V servisu mi to udelali zadara a na pockani. Na tom radiu k pritahnuti moc neni, je tam jen zaklapnute. Proti vrzani by melo stacit, kdybys okraj radia u spojeni s palubkou po celem obvode nastrikal silikonovym sprayem. vlami: mne nekdy pripada, ze ty recenze nejsou vubec z nejakeho "oficialniho zdroje". Spis si je novinari uz napsane predavaji mezi sebou a tak se to tahne jako snopel. v MFDnes vysla rada recenzi na Bravu, citovali chvalu od TUV, ale kdyz v zaveru citovali nejakeho Panka, sefa vykupu z AAA, ze by uprednostnil nemeckou klasiku a ze italove maji problemy s tim a tim, tak je to v *...... -
"-- skrytý --" 30.07.01 00:00
« Re: BRAVA bravo? :)
Ano, ZN bere informace z TUV. Ale uz novinari nereknou vice (jak stare informace maji a odkud presne = co bylo hodnoceno). Sam se potykam s nekompententnosti nasich novinaru uvadet solidni a presne informace. Vybiraji si co chteji, skacou z jednoho zdroje na druhy, aniz by ho uvedli a pak k tomu zaujimaji "profesionalni" stanovisko, obvykle ovlivnene svymi negativnimi zkusenostmi. I proto jsem tento clanek nadhodil primo sem do vosiho hnizda :) -
« Re: BRAVA bravo? :)
Ze zrovna zminuje TUV, kdyz TUV 1999 dava bravu na 32.- misto s Mondeem a Carinou. A prave TUV delala test, o kterem jsem psal v p.580. BTW1:Psa neutratim za nic, utratili jej rodice nepozornosti + auto, dalsi psi mimino se narodi zacatkem srpna, takze od 1/2 zari uz bude zase veseleji. BTW2: kamil*: kamile, ty si na mne nevzpominas ? Jsem myslel, ze po nasich diskuzich si mne vryjes do pameti..... Brava je 8/1996, mam ji od 4/2000, mela 149 000 km. Pristi tyden jde na generalku blatniku, melo to byt tento tyden, ale klempir to spatne pochopil.