Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

11.07.06  10:50

« Bez nadpisu

1.6 16v je dobrej motor nenáročnej má solidní výkon k životu se probouzí od 3500 ot. nahoru to je cítit docela solidní zátah max. rychlost po rovince udělá 195 tachometrovejch ale z kopce jsem to dostal až na 220 což je konečná hodnota tachometru >:D Spotřeba mimoměsto se pohybuje kolem 6.5 litru ve městě 10. S 1.2 jsem jel jenom ve stilu nejede to špatně ale ten rozdíl proti 1.6 je tam znát. Pokud si chceš užít radost z jízdy a nevadí ti vyšší spotřeba ve městě a vyšší ručení tak vol 1.6
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.06  10:46

« Bez nadpisu

Sorry za dva príspevky ale stlačil som Enter. Keby sa našiel nejaký moderátor tohoto fóra nech ten jeden kratší zmaže.
    Díky
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.06  10:43

« Bez nadpisu

Caute, akrát čítam na tomto fóre 27 stránkovú diskusiu o klimatizácii, takže sa z nej niečo práve dozvedám.
    Ako som sem už niekedy písal, tak v auguste alebo v septembri plánujem kúpiť Fiat Brava. Ročník mám vybratý 1999 a vyššie, má to mať klimu stačí aj manuálna.ABS.atď
    Len mám jeden problém neviem sa rozhodnúť medzi dvomi motormi
    1.2/16V 60kW spotreba tušim o 0.5L menšia, poistka 4500 SK
    1.6/16V 76kW poistka 9000 SK
    To by sa dalo vydržať, ale chcel som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s týmito motormi, Je veľmi poznať výkonostný rozdiel? Jazdíme dvaja, výnimočne je plné auto. Teda aký motor by ste mi doporučili. Nie je 1.2l motor na 1100 tonové auto málo? Skúsim asi zistiť či niekto v okolí nemaá tieto 2 motory a išiel by som sa previezť
    Za radu díky
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.06  10:42

« Bez nadpisu

Caute, akrát čítam na tomto fóre 27 stránkovú diskusiu o klimatizácii, takže sa z nej niečo práve dozvedám.
    Ako som sem už niekedy písal, tak v auguste alebo v septembri plánujem kúpiť Fiat Brava. Ročník mám vybratý 1999 a vyššie, má to mať klimu stačí aj manuálna.ABS.atď
    Len mám jeden problém neviem sa rozhodnúť medzi dvomi motormi
    1.2/16V 60kW spotreba tušim o 0.5L menšia, poistka 4500 SK
    1.6/16V 76kW poistka 9000 SK
    To by sa dalo vydržať, ale chcel som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s týmito motormi, Je veľmi poznať výkonostný rozdiel? Jazdíme dvaja, výnimočne je plné auto.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.06  10:36

« Bez nadpisu

@ Abarth
    Jj, 1.2 16V znám, první Stila ho měla také a kolegové s 3D jsou s ním nesmírně spokojení, hlavně 80HP při více než dobré spotřebě a mají 6 speedů. Soused má Bravu 1.2 16V a také si ji moc pochvaluje.
    Tu klimu by to chtělo určitě, jak se v těchto zeměpisných šířkách a délkách objevují poslední dobou ta hnusná vedra, stává se klima nezbytností a standardní výbavou (škoda, že GP ji nemá v základu). THX
  • 00 Reagovat !

foto

11.07.06  08:37

« Bez nadpisu

Já bych ti doporučil Fiat Bravo 1.2 16v ale problém je, že s tímto motorem se bravo začlo dělat až od roku 98 myslim a proto má ještě dost vysokou cenu nevim jestli se vlezeš pod 90 tisíc. Co se týče výbavy tak SX má to 2xairbag a ABS, můžeš mít i klimu. Já mám 1.6 to je dobrý motor, ale do města moc ne hodně žere. Sehnal bys v pohodě 1.4 ale tu ti nedoporučuji sice s ní nemám zkušenosti, ale prej je náročnější na údržbu a pokud jí předchozí majitel zanedbal tak může být motor v *.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.06  01:57

« Bez nadpisu

@ Neeo
    Nemohu mluvit za Bravo/Brava, ale autoklima má určitě displej a nějaká ta ovládací tlačítka pro nastavení teploty apod. (soudím podle Stila). Manuální klima má akorát tlačítko s vločkou, jinak má ovládání shodné s běžnou ventilací.
    @ ALL
    Chtěl bych pro svou lepší polovičku koupit Bravo (do 80tis. Kč) pro převážně jízdy po městě a kratší cesty do 100km 1-2x měsíčně. Doporučte motorizaci a výbavu. THX za rady.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.06  22:08

« Re:

A co jinak jak to šlape?
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.06  22:07

« Bez nadpisu

To ti neporadim protože mám Bravo ale nemám klimu :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.06  21:48

« Bez nadpisu

Nazdárek páni už sem tu dlouho nebyl a vidim, že sem skoro nikto nepíše, čo ste všetci predali Fiaty?
    Inak jedna otázka k Brave: Aky je rozdiel medzi manuálnou a automatickou klimatizáciou. Ako rozoznám aká v tom aute je? Obyčajné topení viem ako vyzerá, ale nasiel som fotky aj s manuálnou a s automatickou klimatizáciou a je to to isté.
    Dokážete mi niekto poradiť?
    Díky moc
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.06.06  11:25

« Koupe Bravy

Ahojte, shanim Bravu r.v. 2000 nejlip 1.6 ma tu nekdo tipy na slusne dovozce? Na Tipcars nabidka nic moc, uvazuju ze si objednam dovoz z D, ale asi je to prece jenom risk, kdyz to auto vidis jen na fotkach? Jak jste to resili vy?
  • 00 Reagovat !

foto

19.05.06  09:46

« start Marea

Vlada> Dík za reakci, Marea má taky čerpací balónek, zkoušeli jsme dočerpat víckrát a ani to neškytlo. Divné je, že pak přijel kámoš s autem a přes kabely to chytlo na první otočení. To by na zavzdušnění neukazovalo. Zase na slabou bat. to taky nevypadá, točila za začátku dost dobře. Možná pokles napětí a tím nefunkční zavírací ventil na naftu ? Já mám Astru 1,7 D a i když si měním sám paliv. filtr, tak se nezavzdušní. Jen nový naleju doplna. A kromě špatného kontaktu u skrytého spínače na naftu se mi nestane, že by nechytla (no ještě zima pod 15 st. a slabá baterie :-(( ).
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.06  12:59

« Re: špatný start u Marea 1,9 TD

kamosovi to delala Laguna, v privodu paliva mu nedrzel zpetnej ventil naftu, ale Laguna tam ma takovej balonek, kterym palivo dopumpoval a pak motor nasokcil.
  • 00 Reagovat !

foto

17.05.06  16:46

« špatný start u Marea 1,9 TD

Zdravím, rád bych požádal o radu, kámoš má problém se stratováním, jde o Fiat Marea kombi 1,9 TD. Pokud parkuje v kopci, s předkem výš, po dobu cca 3 a víc hodin, tak to pak nechytne, i když to točí cca 5 sec. i několikrát opakovaně. Jinak to jde na první zatočení. Zvláštní je, že pokud připojí nabíječku nebo další baterii přes kabely, tak to také hned naskočí. Dokonce mu to chytlo i při puštění na zpátečku (i když o riziku přeskočení rozvodů ví). Zlobí to i v teplém počasí a baterie točí celkem dobře. Auto má asi 7 měsíců, měnil v malém servisu paliv. filtr a prý mu dali nějaký kratší, ale prý je také doporučený. Máte podobnou zkušenost nebo radu, jak najít příčinu ? Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.06  10:27

« Re:

PROSÍM VŠECHNY FIAŤÁKY NALÉHAVĚ O POMOC PŘI HLEDÁNÍ AUTA - V NOCI Z 15. 5 NA 16. 5. 2006 BYLA ODCIZENA STŘÍBRNÁ ALFA ROMEO 155 Q4!!! Na zadním pravém blatníku měla cca 30 cm šrám od parkování, jinak se jedná o jedinečný kousek, nikdy nebouraný, v perfektním technickém stavu. Nové pneumatiky Ceat Tornado, nové přední brzdy OMP (vrtané a frézované kotouče), při ubrání plynu trochu syčí, modré hadičky Samco na turbu, kovaná kola Speedline s 24 malými šrouby na obvodu, mezi řadicí pákou a ruční brzdou byly přepínače tlumičů AUTO/SPORT, interiér mavěšedá kůže kombinovaná s tmavou látkou. Jedná se o jedinečný kus v ČR. Každou informaci vedoucí k nelezení auta odměním!!!
  • 00 Reagovat !

foto

14.05.06  15:54

« Bez nadpisu

Dobry den
    Mam Fiat Marea Weekend a prestal mi jit(ukazovat) tachometr, chtel bych se zeptat, kolik zhruba stoji oprava tachometru?Neukazuje raficka ani se nepricitaji km,pokud jedu vic jak 80 ,tak tachometr opet ukazuje a je vse bez zavad,pod 80 neukazuje nic..? Chtel bych predejit tomu ,aby me zase nekdo "natahl" na oprave, predem dekujiza radu .....
    ............ s pozdravem Petr Šťastný tel.:606589985

email : stastny.p@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.06  20:55

« Re: Spotřeba Barva

Měl jsem Bravu 1.6 automat a brala si kolem 8,2 l/100 km.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 11.05.06  20:39

« Bez nadpisu

No minimum mám tak těch 7,4v průměru. Ale i když tomu šlapeš na krk tak víc jak 9,5 si to v průměru neveme. No spotřeba odpovídá objemu a výkonu... Asi se dá jet i za těch 6,5,ale to bych splešaťěl...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.06  19:58

« Re: Spotřeba Barva

No ja ma Stilo 1,6 16v.ale bude to velmi podobne....Takze mesto 8-10 l/100km,mimo 6,0 az7,5 ....zalezi od stylu jazdy
  • 00 Reagovat !

foto

11.05.06  19:46

« Spotřeba Barva

Hodlám se koupit fiata Bravu 1,6 potřebovala bych vědět, kolik takové auto spotřebuje. Díky :D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…